Dėl tokių dalykų kaip skubioji kontracepcija. Tai milžiniška hormonų dozė ir taip, sveikatai tai stiprybės neprideda. Tačiau džiaugiuosi, jog tokia yra ir kiekvieno žmogaus teisė spręsti ja pasinaudoti, ar ne.
Dėl to, kad atseit esu daugiau rizikuojanti. Vakar kaip tik perskaitėm su MB šias diskusijas ir nusprendėm, kad aš nesu daugiau rizikuojanti. Galbūt (ir tik galbūt) aš šiek tiek daugiau rizikuoju pastoti. Bet... šiaip nemanau. Kaip Raideles sako, tai jau virto mano asmeniniu metodu ir apie jo efektyvumą, niekas nieko nežino. Pasaulyje nėra antros tokios kaip aš, todėl net ir taikytojos mano metodui antros nėra. Tokiu vaisingumo pažinimu, pagrįsti metodai liečia ne tik tai, tapsi

ar ne. Jie lenda ir į kitą intymią sritį ir mano vyras, perskaitęs visas šias diskusijas pareiškė, kad aš daug mažiau rizikuoju, kad mano vyras susiras kokią draugę. Teigti, kad aš matomai greitai trečią kartą tapsiu mama, tas pats, kaip teigti, jog Smalsutės vyrui vieną dieną truks kantrybė ir jis susiras kokią draugę, ne tokią griežtų taisyklių mylėtoją

Man teko šeimos rate (gana vyriškoje kompanijoje) dalyvauti pokalbyje apie NŠP. Pas mus, nė viena moteris negeria KT ir išplaukė pokalbis, kaip kas saugosi ir t.t. Dauguma vyrų (maniškis taip pat) buvo tos nuomonės, kad geriau dar vienas vaikutis, negu ilgalaikiai susilaikymai, griežtas tvarkaraštis ir t.t. Lygiai taip pat nemažai vyrų prie viso to derinio yra prieš prezervatyvų naudojimą. Kas belieka tokio vyro gyvenimo draugei? Skirtis ir ieškoti kokio mažiau norų turinčio (kas Lietuvoje labai populiaru) arba visą vaisingąjį laikotarpį (kokia 30 metų) gerti KT arba naudoti spiralę (kas tarkim, mano vyrui atrodo nemoralu, tai spiralė atkrenta). Ir vaisingumo pažinimas + barjerinės priemonės (aš vis kalbu apie prezervatyvus, nes jie gerokai efektyvesni nei žvakutės, kempinėlės ir t.t.) geras derinys. Nes vyrui nereikės susilaikyti, tačiau teks naudoti barjerines priemones, bet tik dalį ciklo (aišku jis prieš tai turi būti informuotas, kad 100proc. garantuoja tik susilaikymas, bet čia visi žino

), o moteriai nereikės naudoti KT. Aš būtent ir noriu pasakyti, tai, kad įgudus pažinti savo vaisingumą, perskaičius ne vieną knygą, įgijus žinių, ir jei neturima jokių išankstinių nuostatų (tarkim, turiu viena tikinčia draugę, kuriai prezervatyvai nuodėmė atrodo. Man juokinga, bet gerbiu aš ją, jos reikalas ką ji galvoja. Dar turiu vieną draugę, kuri gyvenime nenaudotų NŠP, nes kaip galima liesti savo gleives, o dar baisiau tikrinti gimdos kaklelį), galima gyventi panašaus intensyvumo seksualinį gyvenimą, kaip geriant KT, tik nereikės farširuotis hormonais, galbūt pastoti tikimybė bus šiek tiek didesnė.
Kai perskaičiau paskutinį Raideles pasisakymą nepiktai nusišypsojau, nes iš tiesų NŠP propaguotojai apsidraudžia savo metode naudodami kuo daugiau susilaikymo, nustatydami taisykles tokias sakyčiau "su kaupu". Be to į metodą įeina ir mokymas, niekada negali žinoti ar žmogus, kurį mokei tikrai viską išmoko ir tikrai sugebės pritaikyti praktikoje. Tikriausiai dar vengiama, kad jeigu vaisingų dienų metu bus naudojami prezervatyvai ir atsiras neplanuotas vaikutis, bus kalta NŠP mokytoja, ar pats NŠP. Tačiau protinga pora susipras, kad ne vaisingumo pažinime buvo klaida, o jos veiksmuose. Pasirinko netinkamą kontracepcijos priemonę, ar netinkamai naudojo.
Savo komentarais, aš tiesiog noriu pasakyti, kad prisiimant daugiau atsakomybės (Smalsutė vis bando tai neigti, manydama, kad jei jau myliesi su prezervatyvu tai, jau kaip ir visa atsakomybė jam. O man atrodo, kad lygiai taip, jei aklai laikaisi taisyklių, tai visa atsakomybė joms

Visai ne. Abudu turi žiūrėti, kaip ta priemonė laikosi (arba kurią taisyklę taikyti, nors su tom taisyklėmis, yra taip, kad svarbiausia susilaikymas

), ar nenusimaudinėja, pagaliau pasirinkti tinkamą, tinkamai užsidėti ir t.t. Be to po prezervatyvų naudojimo šiek tiek sunkiau susekti gleives. Lygiai taip pat, jeigu, kaip aš modifikuoji ankstyvųjų dienų taisyklę(mes netaikom tos kas antro vakaro taisyklės) turi būti labai akyla, gerai pažinti savo kūną ir jo skysčius

bet ne viskas iš karto, reikia išmokti, o kad modifikuoti taisykles, gerai jas žinoti, kas kaip ir kodėl ), po kelerių metų praktikos, gyventi galima laisvai ir patogiai. Visą gyvenimą turėti lovoje Kiplių nereikės, na nebent jie labai patinka
Allergan Natrelle® 400g apvalūs, 5,9cm ir 11,75 bazė. Ūgis 169cm, svoris 56kg. Prieš op nepilnas A