Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas (VI)

Miegu viena smile.gif dėl to miegojimo išsižiojus, tiesą sakant, būna visko.. Anksčiau užmiegant kvėpuodavau pro burną, atsibudus lyg visad pro nosį.. Bet mokaus jau ir užmiginėjant pro nosį.. Turiu bjaurią alerginę slogą, o nuo ko, nežinia.. smile.gif čia truputį OT gavos, atleiskit biggrin.gif man psichologiškai nelabai malonu kitur matuot, bet žiūrėsim, kaip patogiau bei, svarbiausia, patikimiau bus smile.gif
Atsakyti
Smalsute, aš neperšu prezervatyvų, ne, toli gražu. Todėl ir esu už protingą pasirinkimą, nes ne kiekviena pora jaučia poreikį susilaikyti. O čia vos ne per prievartą, beje esu radusi internete ne vienoj vietoj, kur visai normaliai siūloma derinti NŠP ir prezervatyvus, aišku prezervatyvai neįtinka bažnyčiai, kuri yra pagrindinė NŠP skeidėja. Aš nematau nė vienos grynai moksliškai pagrįstos priežasties, kodėl prezervatyvai vaisingomis dienomis toks jau blogis? Iš vis tas susilaikymo skatinimas, atbaido daug jaunų moterų, kurios mielai naudotųsi šiuo metodu. Labai norėčiau, kad kiekviena moteris būtų laisva rinktis. Ir kiekvienas vyras laisvas rinktis. Jei jau parūpo mano vyras, jis tiesiog nori mylėtis kada jam arba man norisi, ir jis man sako, kad tas visas taisykles sukūrė žmonės, kurie niekada nėra mūsų matę. Yra tam tikri moksliniai faktai, kurie ir yra pagrindiniai dalykai, kuriuos turi žinoti pora, gal labiau moteris:
1. Kaip atpažinti vaisingas dienas (kokios būna gleivės, gimdos kaklelio padėtis ir pan)
2. Kad įvyko ovuliacija galima įsitikinti pamačius pakilusią BT ir pasikeitusias gleives bei gimdos kaklelį.
3. Menstruacijos vyksta 10-16 dienų po ovuliacijos.
4. Vaisingos yra 5-7 dienos iki ovuliacijos ir iki paros po jos. Jei kartais įvyktų dvi ovuliacijos, jos vyksta ne daugiau nei 24 val viena nuo kitos.
Ir štai čia viskas. Ir jis man sako, kad vistiek niekas geriau už mane pačią nežino, kada aš esu vaisinga. Jis žino visas taisykles, nes mes kartu esame perkaitę ne vieną knygą apie NŠP. Aš jam sakau ką darau kitaip. Jam lygiai taip pat kvaila atrodo, kad porai draudžiama turėti lytinių santykių, kada gamta sutvarkius, jog tai daryti smagiausia. Jis užjaučiamai padūsavo, kai jam papasakojau apie pusę metų trunkančius susilaikymus po gimdymo, jis sako, kad jam atrodo, jog nė vienas vyras iš tiesų nėra laimingas ir patenkintas savo seksualiniu gyvenimu, laikydamasis kažkokio grafiko. Lygiai taip, man iškilo klausimas, ar Tavo vyras viską žino? Ar Tu jam rodai savo gleives? Gal kartu patikrinat gimdos kaklelio padėtį? Nes, jeigu ne, jis lygiai taip Tavim pasitiki, kaip maniškis manim. Ir tu gali suklysti. Ir aš galiu, bet tai, kad netaikau aklai taisyklių, o stengiuosi galvoti savo galva, nesu kvailesnė, ar daugiau rizikuojanti. Ir aš noriu, tai pasakyti kitoms: kad metodas veiktų, Jums visada nereikės laikytis tų griežčiausių taisyklių, ateis laikas, kai, jei tik norėsit nereikės nei termometro. Nes įgusit ir viską išmoksit. Skaičiau vienoj knygoj, kad net aklos moterys sugeba, be jokių termometrų naudotis NŠP. Yra toks dalykas kvapas. Tik niekas apie tai nekalba. Kaip ir apie kitus šalia esančius vaisingumo požymius. Ir NŠP nėra bažnyčios nuosavybė. Svarbiausia pažinti vaisingumą, o kaip elgtis kiekvienos reikalas. Nori naudok prezervatyvus. Nori susilaikyk. Pasverk riziką. Ir vis dėlto, kartais man atrodo, kad po tomis griežčiausiomis taisyklėmis, ypač, kai žinių daug ir praktikos nemažai slepiasi kažkokios baimės,ar kompleksai visai nesusiję su NŠP.
Atsakyti
Horo, aš tik pastebėsiu, kad Smalsutė nė karto nekalbėjo apie skubią kontracepciją.
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2010 10 18, 23:36)
beje esu radusi internete ne vienoj vietoj, kur visai normaliai siūloma derinti NŠP ir prezervatyvus

Kai vėl rasi, būtinai pasidalink nuoroda.
Papildyta:
Aš nematau nė vienos grynai moksliškai pagrįstos priežasties, kodėl prezervatyvai vaisingomis dienomis toks jau blogis?

Todėl, kad jie plyšta, nusmunka, pasitaiko brokuoti ir pan. Net jei prezervatyvai naudojami visą ciklą, jie nėra labai patikimas dalykas, o jei dar išimtinai vaisingomis dienomis, ta statistika turėtų būti dar vaizdesnė. Bet Raidelės labai taikliai pastebėjo - galima būti drąsiems, nes yra skubioji kontracepcija. doh.gif
Papildyta:
Jam lygiai taip pat kvaila atrodo, kad porai draudžiama turėti lytinių santykių, kada gamta sutvarkius, jog tai daryti smagiausia.

Kaip ir pati esi ne kartą minėjusi, smagiausia yra planuoti vaikus - gamta taip yra sutvarkiusi.
Papildyta:
Lygiai taip, man iškilo klausimas, ar Tavo vyras viską žino? Ar Tu jam rodai savo gleives? Gal kartu patikrinat gimdos kaklelio padėtį? Nes, jeigu ne, jis lygiai taip Tavim pasitiki, kaip maniškis manim. Ir tu gali suklysti. Ir aš galiu, bet tai, kad netaikau aklai taisyklių, o stengiuosi galvoti savo galva, nesu kvailesnė, ar daugiau rizikuojanti.

Mano vyras visada žino, ar neapeidinėjame patikrintų, patikimų taisyklių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 19 spalio 2010 - 08:54
Zinote, kas geriausia yra sioje temoje? tai, kad nera musama i vienus vartus. Labai palaikau Horo, nors teisi yra ir Smalsute. Labai smagu skaityti tokias diskusijas. Dar noreciau pridurti, kad NSP taikymas priklauso nuo vyro. Mes jau beveik du metai dziaugiames siuo metodu, taciau zinau, kad jam tikrai nepatiktu grizti prie prezervatyvu ir susilaikymas jam tampa priimtinesniu dalyku.
Smalsute labai kruopsciai ziuri i taisykles, gilinasi i ivairiu autoriu nuomones. tai nera blogai, juk turi tai kas nors daryti ir pagrumoti pirstu kai per daug atsipalaiduojam smile.gif. taciau is kitos puses man susidaro vaizdas, kad daugelis ilgiau naudojanciu si metoda ji pritaiko asmeniskai sau ir tai yra normalu. Bet kuriuo atveju, kad ir kiek ateitu cia nauju zmoniu ir kiek buna beprasmisku gincu su is kazkur istrauktais mitais, smagu kad esate ir dalinates, jei ne si tema turbut nezinociau apie si metoda smile.gif
Atsakyti
bet tai, kad netaikau aklai taisyklių, o stengiuosi galvoti savo galva, nesu kvailesnė, ar daugiau rizikuojanti.

Esi daugiau rizikuojanti.
Papildyta:
Ir aš noriu, tai pasakyti kitoms: kad metodas veiktų, Jums visada nereikės laikytis tų griežčiausių taisyklių, ateis laikas, kai, jei tik norėsit nereikės nei termometro. Nes įgusit ir viską išmoksit.

NŠP turi įvairių metodų ir jų patikimumas statistiškai skirtingas. Jei tarkime visiškai tenkina 70 proc. garantija, prašom vadovautis Bilingso metodu, dar gi ir su savom variacijom. 4u.gif
Papildyta:
Skaičiau vienoj knygoj, kad net aklos moterys sugeba, be jokių termometrų naudotis NŠP. Yra toks dalykas kvapas. Tik niekas apie tai nekalba. Kaip ir apie kitus šalia esančius vaisingumo požymius.

O ar toje knygoje nebuvo paminėta, kiek dienų per mėnesį tos moterys laikydavo tikrai nevaisingomis? Spėju, kad jų gyvenimo būdą irgi greičiausiai pavadintumei "celibatu santuokoje".
Atsakyti
Del prezervatyvu naudojimo ir NSP

Smalsute cia kalba apie suplyshusius, brokuotus , nusmukusius prezervatyvus ir kad del to jie NSP netaikytini. Taciau pagal statistika- tokiu atveju buna gal 1-2 proc smile.gif Tad ar verta taip peikti ju naudojima?

O del celibato vaisingomis dienomis- tai juk yra kitokiu mylejimosi budu, kuriu metu malonuma patirtu abu ir kaip sakoma "ir avis sveika ir vilkas sotus" mirksiukas.gif Taigi, jei norisi- manau viska galima suderinti ir tai nepriestaraus NSP principams.

Aisku svarbiausias dalykas - tai yra tik poros reikalas, taip kaip vyras su moterimi nusprendzia saugotis, taikyti NSP ir myletis.
mirksiukas.gif
Atsakyti
Kuo toliau nuo metodo taisyklių, tuo labiau neaišku koks metodo patikimumas. Kai metodą prisitaikome sau, tai jau nėra Simptoterminis ar Bilingso, tai jau Horo ar kurios kitos asmeninis metodas ir apie jo patikimumą mes nieko nežinome.

Tikiuosi, šitoje temoje nereikia įrodinėti, kad visi pastojimai su prezervatyvu įvyksta juos naudojant vaisingų dienų metu. Prezervatyvų patikimumas 88-96 proc. ir visi nuo 4 iki 12 proc. koncentruoti į vaisingas dienas! Aš asmeniškai nekeisčiau metodo, kurio patikimumas 99 proc., į metodą, kurio patikimumas mažesnis.... Nebent ramiai priimčiau laukiamą neplanuotą nėštumą. Ir pastojus su prezervatyvu, sąmoningai naudotu vaisingų dienų metu nederėtų kalbėti apie NŠP naudojimą, gal galima būtų kalbėti apie tai, kad naudojotės vaisingumo pažinimu, bet ne natūralaus šeimos planavimo metodu.
Atsakyti
Twig Ramirez, man buvo sudužęs gyvsidabrinis termometras ciklo vidury - ėmiau matuoti su kitu gyvsidabriniu, ir ką manai - visos temperatūros pakilo per 0,2 laipsnio. Vadinasi skirtingi termometrai skirtingai gali rodyti, nors teoriškai taip neturėtų būti.. Aš manau, kad tikslesni duomenys matuojant makštyje, pradžioj gal ir nejauku, bet čia įpratimo reikalas. Žinoma daugelis matuoja burnoje ir puikiausiai viską užfiksuoja.

Dėl diskusijų prezervatyvų ir NŠP tema, tai tam ir yra skirtingi metodų pavadinimai - susilaikant vaisingomis dienomis tai NŠP, vaisingomis dienomis naudojant prezervatyvus - vaisingumo pažinimo metodas. Šie metodai yra išskirti todėl, kad NŠP patikimumas didesnis nei vaisingumo pažinimo. Mes su vyru naudojome vaisingumo pažinimą, bet prezervatyvų reklamuoti nesiruošiu, nes jie mažina metodo efektyvumą. Čia kiekviena pora pasirenka kaip jai geriau smile.gif

Šiaip manau kol baigsime tik prasidėjusį šeimos gausinimo planą, naudosime ir gumutes. Na o paskui, jei norėsim būt visiškai užtikrinti dėl saugumo, pereisim prie tikrojo NŠP. Žiūrėsim kaip čia bus smile.gif Man tai nėra nei religinių pažiūrų, nei kokių kitų įsitikinimų klausimas, žiūriu būtent efektyvumo. ir būtent dėl to, Horo, neturėtum taip užtikrintai reklamuoti savojo metodo. Kaip sakė Raideles, kai atliksi mokslinį jo efektyvumo tyrimą, galėsi siūlyti ir kitoms. O šiuo atveju siūloma daugiau laisvės, bet ar nemanai, kad per didelė atsakomybė - prisiskaitys kas nors ir šast neplanuotas nestuke.gif Ir vėl tie patys skundai, atseit NŠP nepatikimas. Na čia mano tokie pamąstymai.
Atsakyti
Dėl tokių dalykų kaip skubioji kontracepcija. Tai milžiniška hormonų dozė ir taip, sveikatai tai stiprybės neprideda. Tačiau džiaugiuosi, jog tokia yra ir kiekvieno žmogaus teisė spręsti ja pasinaudoti, ar ne.
Dėl to, kad atseit esu daugiau rizikuojanti. Vakar kaip tik perskaitėm su MB šias diskusijas ir nusprendėm, kad aš nesu daugiau rizikuojanti. Galbūt (ir tik galbūt) aš šiek tiek daugiau rizikuoju pastoti. Bet... šiaip nemanau. Kaip Raideles sako, tai jau virto mano asmeniniu metodu ir apie jo efektyvumą, niekas nieko nežino. Pasaulyje nėra antros tokios kaip aš, todėl net ir taikytojos mano metodui antros nėra. Tokiu vaisingumo pažinimu, pagrįsti metodai liečia ne tik tai, tapsi nestuke.gif ar ne. Jie lenda ir į kitą intymią sritį ir mano vyras, perskaitęs visas šias diskusijas pareiškė, kad aš daug mažiau rizikuoju, kad mano vyras susiras kokią draugę. Teigti, kad aš matomai greitai trečią kartą tapsiu mama, tas pats, kaip teigti, jog Smalsutės vyrui vieną dieną truks kantrybė ir jis susiras kokią draugę, ne tokią griežtų taisyklių mylėtoją doh.gif
Man teko šeimos rate (gana vyriškoje kompanijoje) dalyvauti pokalbyje apie NŠP. Pas mus, nė viena moteris negeria KT ir išplaukė pokalbis, kaip kas saugosi ir t.t. Dauguma vyrų (maniškis taip pat) buvo tos nuomonės, kad geriau dar vienas vaikutis, negu ilgalaikiai susilaikymai, griežtas tvarkaraštis ir t.t. Lygiai taip pat nemažai vyrų prie viso to derinio yra prieš prezervatyvų naudojimą. Kas belieka tokio vyro gyvenimo draugei? Skirtis ir ieškoti kokio mažiau norų turinčio (kas Lietuvoje labai populiaru) arba visą vaisingąjį laikotarpį (kokia 30 metų) gerti KT arba naudoti spiralę (kas tarkim, mano vyrui atrodo nemoralu, tai spiralė atkrenta). Ir vaisingumo pažinimas + barjerinės priemonės (aš vis kalbu apie prezervatyvus, nes jie gerokai efektyvesni nei žvakutės, kempinėlės ir t.t.) geras derinys. Nes vyrui nereikės susilaikyti, tačiau teks naudoti barjerines priemones, bet tik dalį ciklo (aišku jis prieš tai turi būti informuotas, kad 100proc. garantuoja tik susilaikymas, bet čia visi žino cool.gif ), o moteriai nereikės naudoti KT. Aš būtent ir noriu pasakyti, tai, kad įgudus pažinti savo vaisingumą, perskaičius ne vieną knygą, įgijus žinių, ir jei neturima jokių išankstinių nuostatų (tarkim, turiu viena tikinčia draugę, kuriai prezervatyvai nuodėmė atrodo. Man juokinga, bet gerbiu aš ją, jos reikalas ką ji galvoja. Dar turiu vieną draugę, kuri gyvenime nenaudotų NŠP, nes kaip galima liesti savo gleives, o dar baisiau tikrinti gimdos kaklelį), galima gyventi panašaus intensyvumo seksualinį gyvenimą, kaip geriant KT, tik nereikės farširuotis hormonais, galbūt pastoti tikimybė bus šiek tiek didesnė.
Kai perskaičiau paskutinį Raideles pasisakymą nepiktai nusišypsojau, nes iš tiesų NŠP propaguotojai apsidraudžia savo metode naudodami kuo daugiau susilaikymo, nustatydami taisykles tokias sakyčiau "su kaupu". Be to į metodą įeina ir mokymas, niekada negali žinoti ar žmogus, kurį mokei tikrai viską išmoko ir tikrai sugebės pritaikyti praktikoje. Tikriausiai dar vengiama, kad jeigu vaisingų dienų metu bus naudojami prezervatyvai ir atsiras neplanuotas vaikutis, bus kalta NŠP mokytoja, ar pats NŠP. Tačiau protinga pora susipras, kad ne vaisingumo pažinime buvo klaida, o jos veiksmuose. Pasirinko netinkamą kontracepcijos priemonę, ar netinkamai naudojo.
Savo komentarais, aš tiesiog noriu pasakyti, kad prisiimant daugiau atsakomybės (Smalsutė vis bando tai neigti, manydama, kad jei jau myliesi su prezervatyvu tai, jau kaip ir visa atsakomybė jam. O man atrodo, kad lygiai taip, jei aklai laikaisi taisyklių, tai visa atsakomybė joms doh.gif Visai ne. Abudu turi žiūrėti, kaip ta priemonė laikosi (arba kurią taisyklę taikyti, nors su tom taisyklėmis, yra taip, kad svarbiausia susilaikymas rolleyes.gif ), ar nenusimaudinėja, pagaliau pasirinkti tinkamą, tinkamai užsidėti ir t.t. Be to po prezervatyvų naudojimo šiek tiek sunkiau susekti gleives. Lygiai taip pat, jeigu, kaip aš modifikuoji ankstyvųjų dienų taisyklę(mes netaikom tos kas antro vakaro taisyklės) turi būti labai akyla, gerai pažinti savo kūną ir jo skysčius blush2.gif biggrin.gif bet ne viskas iš karto, reikia išmokti, o kad modifikuoti taisykles, gerai jas žinoti, kas kaip ir kodėl ), po kelerių metų praktikos, gyventi galima laisvai ir patogiai. Visą gyvenimą turėti lovoje Kiplių nereikės, na nebent jie labai patinka biggrin.gif
Atsakyti
suri kata, sveika uzklydus smile.gif Kaip tu laikaisi?

As siaip kol kas esu tokios pat nuomones, kaip ir tu - kol dar tik pradedam gausinti seima, tai galima ir malonesni, bet kartu ir rizikingesni metoda pasirinkti blush2.gif O jau kai atzalu atrodys pakankamai, tada teks susiimti ir pereiti prie tikrojo NSP smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2010 10 19, 11:18)
Ir pastojus su prezervatyvu, sąmoningai naudotu vaisingų dienų metu nederėtų kalbėti apie NŠP naudojimą, gal galima būtų kalbėti apie tai, kad naudojotės vaisingumo pažinimu, bet ne natūralaus šeimos planavimo metodu.

Norėčiau pasiūlyti kai reikės atidarinėti naują temą atskirai išskirti šį terminą. Kad būtų aišku, kad NŠP - tai apsisaugojimo būdas, tačiau šį būdą galima naudoti ir savo vaisingumui pažinti, o tada jau žiūrėti, ar priimtinas grynas NŠP, ar jis bus naudojamas tik kad nereikėtų bereikalingai saugotis nevaisingų dienų metu.

Pritariu toms merginoms, kurios sako, kad kiekviena renkasi, kiek rizikos jai priimtina tam tikru gyvenimo momentu. Kas labai nenori pastoti renkasi gryną NŠP (mano pasirinkimas toks, dar ir su pastiprinimu biggrin.gif ), kas nėštumo gal ir nenorėtų, bet jeigu jau bus, tai bus, tuo labiau, kad nėra didelė ta rizika - modifikuoja sau NŠP taisykles, naudojasi juo kaip būdu savo vaisingumui pažinti ir pan.

Norėjau paklausti, dėl kokių priežasčių gali stipriai nusivėlinti ovuliacija? Žinau, kad dėl streso. Šiaip dėl kažkokių vienkartinių trumpų susipykimų ar liūdesių tikriausiai ilgiau nei dieną ir dvi nenusikeltų? O kokios dar priežastys (iš teorijos arba jums pasitaikę)?

Man jau bene 12 dienų gleivės stipriai vaisingos, o temperatūrą visai nekyla g.gif Anksčiau su tokiomis gleivėmis ir žema temperatūra daugiau 5 dienų nebūdavo... Lyg ir nieko išsiskiriančio nenutiko, kad ovuliacija nusivėlintų (būna apie 17 CD, dabar jau 24).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramera: 19 spalio 2010 - 12:57