Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas (VI)

QUOTE(Horo @ 2010 10 18, 15:14)
Taip, bet čia ne NŠP kaltė, o tiesiog pasitaikė nekokybiškas prezervatyvas. Kadangi, mes naudojam būtent šią apsisaugojimo priemonę vaisingomis dienomis, galiu iš savo patirties pasakyti, kad pačiam vaisingumo pažinimui, lytiniai santykiai neturi daug įtakos (o dar ypač su prezervatyvu), todėl mano nuomone, prezervatyvai NŠP taikyme draudžiami, ne dėl to, kad moteris po to nesusigaudys, kas kaip, o todėl, kad pasitaikius brokuotam prezervatyvui, nebūtų gadinama NŠP reputacija.
[

Dėl šito nesutikčiau. Kadangi patys naudojom prezervatyvus, tai galiu pasakyti, kad man iš pradžių prezervatyvai "sujaukdavo" gleives. Kadangi jie sutepti lubrikantais ir dar nežinia kuo, tai paskui išskyrose matydavau rodos, kad vaisingas gleives. Bet pasirido, kad visai ne schmoll.gif , o ten pasišalindavo tie lubrikantai. Tik vėliau išmokau atskirti kas ir kaip rolleyes.gif .
Atsakyti
QUOTE(sostine_ @ 2010 10 18, 13:49)
Bijau dėl NŠP patikimumo.

Bet ar tai nėra Tavo pačios susikurtos baimės? Prezervatyvai vaisingomis dienomis yra mažiau patikimas apsaugos būdas nei NŠP, tik psichologiškai gal atrodo lengviau, kai atsakomybę nusimeti perleisdama ją kokiai nors kontracepcijos priemonei.

Tiesą pasakius, nemanau, kad kas nors gali Tave įtikinti, kol pati net tokios minties neprisileidi ir kankiniesi tik dėl to, jog Bažnyčia primeta tai, kas Tau asmeniškai atrodo visiškai nepriimtina. Manau, kad tai greičiau pasiteisinimų ieškojimas - bent jau kankinuosi, tai gal ir nuodėmė mažesnė. Juk patarė forumietės pereiti prie NŠP palaipsniui, kai jau tikrai matysi požymių skirtumus, o ne tik įsivaizduosi, kad matai. Pagaliau antrąja nevaisingąją fazę (po BT pakilimo) galėtumėte drąsiai nesisaugoti jau nuo pat pirmo ciklo, bet ir čia Tu matyt geriau žinai, kad BT matuoti su mažais vaikais neįmanoma, nors pati to nebandei, o išbandžiusios vienbalsiai teigia priešingai.
Atsakyti
QUOTE(Garbanelele @ 2010 10 18, 15:27)
Dėl šito nesutikčiau. Kadangi patys naudojom prezervatyvus, tai galiu pasakyti, kad man iš pradžių prezervatyvai "sujaukdavo" gleives. Kadangi jie sutepti lubrikantais ir dar nežinia kuo, tai paskui išskyrose matydavau rodos, kad vaisingas gleives. Bet pasirido, kad visai ne schmoll.gif , o ten pasišalindavo tie lubrikantai. Tik vėliau išmokau atskirti kas ir kaip  rolleyes.gif .

O dabar irgi NŠP + prezervatyvai?

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 10 18, 16:43)
Bet ar tai nėra Tavo pačios susikurtos baimės? Prezervatyvai vaisingomis dienomis yra mažiau patikimas apsaugos būdas nei NŠP, tik psichologiškai gal atrodo lengviau, kai atsakomybę nusimeti perleisdama ją kokiai nors kontracepcijos priemonei.

Visiškai nesutinku g.gif Priklauso nuo poros, kaip ji naudos NŠP. Ne visi yra tokie valingi, gal kuri pora priims sprendimą, kad ai, viskas bus gerai irnesakyk.gif kokią abejotiną dieną (tarkim ankstyvojoje fazėje, panašėja, kad įvyks neįprastai ankstyva ovuliacija, bet meilės norisi nors Tu ką) ir va žiūrėk pilvukas yra nestuke.gif O va būtų užsidėję gumutę ir viskas thumbup.gif Tavo atsakomybė pasirinkti apsaugos priemonę ir jei ji nesuveikė, matyt kažkas ne taip buvo, bet kiekvienas protingai įvertina riziką. Bijai - nesimylėk. Nors šiaip su tuo prezervatyvu nėra ko bijoti, nes net ir plyšus, jie yra pritepti spermicidiniu tepalu. Mano ginekologė sakė, kad per visą savo darbo praktiką nematė nė vienos poros, kuri būtų įsitaisiusi neplanuotą pilvuką naudodami prezervatyvus, jei jis buvo naudojami taisyklingai. Tačiau labai dažnai naudojant prezervatyvus gali atsirasti kita blogybė - alergija lateksui.
Vis dėlto, aš už NŠP tik tuo atveju, jei naudojama NŠP + prezervatyvai. Nenaudočiau gryno NŠP, nes man tai tokia prievarta prieš save ir savo sutuoktinį. Būtent vaisingomis dienomis moterims yra maloniausia ir smagiausia mylėtis, kodėl mes moterys, visada turim to atsisakyti (arba geri KT ir jautiesi kaip nuromintas katinas, arba deja Tavo norai niekam nerūpi). Dar tas lytinių santykių tvarkaraštis (kas antrą vakarą ankstyvosiomis dienomis), man atrodo toks visiškas, bet kokio impulsyvumo ir netikėtumo žudymas. Aš už protingą pasirinkimą, savo norų paisymą 4u.gif ir galimybę rinktis kaip geriau pasveriant riziką mirksiukas.gif O ji visada yra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Horo: 18 spalio 2010 - 16:53
Horo, aš niekaip nesuprantu, kodėl Tu taip perši tiek tuos prezervatyvus, tiek savas taisykles. Žmogus pasakė, kad jam prezervatyvai nepriimtini dėl įsitikinimų (ne dėl kokių nors praktinių aspektų), o Tu toliau "varai" (atsiprašau) savo, kaip tai visaip kaip patogu.

Šiaip tai ir minties mano nesupratai - turėjau omenyje, kad prezervatyvų naudojimas neatsižvelgiant į vaisingumą reiškia, kad naudojami jie ir vaisingiausiomis dienomis, todėl tinkamai taikomas NŠP yra patikimiau už saugojimąsi tik prezervatyvais. Tavo pavyzdys apie "šiek tiek" vaisingas dienas ir santykius nesisaugant niekaip - ne į temą.
Papildyta:
QUOTE(Horo @ 2010 10 18, 17:43)
Vis dėlto, aš už NŠP tik tuo atveju, jei naudojama NŠP + prezervatyvai. Nenaudočiau gryno NŠP, nes man tai tokia prievarta prieš save ir savo sutuoktinį. Būtent vaisingomis dienomis moterims yra maloniausia ir smagiausia mylėtis, kodėl mes moterys, visada turim to atsisakyti (arba geri KT ir jautiesi kaip nuromintas katinas, arba deja Tavo norai niekam nerūpi). Dar tas lytinių santykių tvarkaraštis (kas antrą vakarą ankstyvosiomis dienomis), man atrodo toks visiškas, bet kokio impulsyvumo ir netikėtumo žudymas. Aš už protingą pasirinkimą

Ir dar patarčiau kiek atsargiau rinktis žodžius, nes tokių "už neprotingą pasirinkimą" šioje temoje ganėtinai nemažai. Berods ir Garbanelele, kurios tiesiai klausei, buvo minėjusi, kad žada pereiti prie grynojo NŠP.
Papildyta:
QUOTE(Horo @ 2010 10 18, 15:14)
Tai vadinama celibatu santuokoje cool.gif

Analogiškai. Žodis "celibatas" turi savo reikšmę. Gal galima bent minimalios pagarbos jį sąmoningai pasirinkusiems?
Papildyta:
QUOTE(Horo @ 2010 10 18, 17:43)
Dar tas lytinių santykių tvarkaraštis (kas antrą vakarą ankstyvosiomis dienomis), man atrodo toks visiškas, bet kokio impulsyvumo ir netikėtumo žudymas.

Todėl Tu jį keiti į santykius be apsaugos ir be galimybės pastebėti pernelyg anksti pasirodžiusius vaisinguosius požymius... Kol kas Tau tiesiog sekasi.

Beje kiek Tavo vyras informuotas apie šį lankstumą taisyklių atžvilgiu? g.gif Ar jis jau apie trečią atžalą svajoja?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 18 spalio 2010 - 17:16
QUOTE(werde @ 2010 10 18, 12:23)
Na paskaiciavus, jei liuteinine faze standartine 14dienu, tada ovuliacija vyksta kazkur apie 14cd, reiskia 10cd jau yra ganetinai pavojinga. Kazkuri musu nestuke pastojo 5dienos iki ovuliacijos. Aisku, cia jusu seimos reikalas smile.gif

Karstis mane irgi pila, bet jau visai pries pat mmm.

Čia aš ta nėštukė nestuke.gif
Turėjom santykius, ovuliacija įvyko praėjus penkioms dienoms po jų - ir to pakako. O aš apie tai net napagalvojau, maniau, neįmanoma jau beveik... juolab prieš tai santykius turėjom likus dienai iki ovuliacijos ir nieko.
Tame ir reikalas, kad didelis Dievulio nuopelnas, kada atsiųsti naują gyvybę.
Atsakyti
Labas vakaras smile.gif
manau visos čia naudojančios NŠP dėl savo daromų metodo pritaikymų sau, pačios ir yra atsakingos 4u.gif bet smagu ir šiokie tokie, sakykime, abiejų nuomonių pamokymai vieni kitiems ax.gif

o aš su klausimėliu smile.gif ar kaltas termometras (gyvsidabrinis), ar kažkas kito, ar niekas nekaltas ?biggrin.gif Nuo mm pradžios 4ą dieną termometras rodo tą patį - 36,4. Šiandien pasiėmiau (turėjau iš anksto šalia biggrin.gif) kitą termometrą, pasimatavau antrąkart - 36,0 unsure.gif . Matuoju tuo pat metu, 06:40 po liežuviu, kvėpuoju pro nosį, net ant to paties šono visad guliu... Atrodo, viską gerai darau.. Beje su tuo tą patį rodančiu termometru pasimatavau žemiau, kad įsitikint, ar jis kitokios temperatūros nemoka rodyt, ar kas biggrin.gif Rodė berods 37,1.. Na kad virš 37 tai tikrai. Kame kampas? smile.gif)

Ir, nors daaauuug skaičiau, bet tuo pačiu dar klausimas, kur matuot objektyviau/patikimiau? smile.gif nors čia esančios, kiek žinau, matuoja įvairiai... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Twig_Ramirez: 18 spalio 2010 - 19:16
QUOTE(Twig_Ramirez @ 2010 10 18, 20:14)
o aš su klausimėliu smile.gif ar kaltas termometras (gyvsidabrinis), ar kažkas kito, ar niekas nekaltas ?biggrin.gif Nuo mm pradžios 4ą dieną termometras rodo tą patį - 36,4. Šiandien pasiėmiau (turėjau iš anksto šalia biggrin.gif) kitą termometrą, pasimatavau antrąkart - 36,0  unsure.gif . Matuoju tuo pat metu, 06:40 po liežuviu, kvėpuoju pro nosį, net ant to paties šono visad guliu... Atrodo, viską gerai darau.. Beje su tuo tą patį rodančiu termometru pasimatavau žemiau, kad įsitikint, ar jis kitokios temperatūros nemoka rodyt, ar kas biggrin.gif Rodė  berods 37,1.. Na kad virš 37 tai tikrai. Kame kampas? smile.gif)

Skirtingi termometrai gali rodyti skirtingai. Kelias dienas iš eilės irgi gali rodyti tą patį. Burnoje BT žemiausia. Taigi manau nėra reikalo panikuoti - viskas su tuo termometru tikriausiai gerai, jei nėra kokių matomų įtrūkimų gyvsidabrio stulpelyje. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Twig_Ramirez @ 2010 10 18, 20:14)
Ir, nors daaauuug skaičiau, bet tuo pačiu dar klausimas, kur matuot objektyviau/patikimiau? smile.gif nors čia esančios, kiek žinau, matuoja įvairiai... smile.gif

Jei nemiegi išsižiojusi (dėl polipų, slogos), patikima ir burnoje. Tuomet skirtumas tik kaip patogiau.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 10 18, 20:47)
...

Ačiū, nuraminai smile.gif niu bematuojant išvis tiesą sakant nemiegu biggrin.gif budžiu kaip sakant smile.gif na ir toliau tuomet matuosiu su savo tuo vienodai rodančiu, žiūrėsiu kas keisis ar ne smile.gif

o, pusiau į temą, pusiau ne, kaip gali termometrai rodyt skirtingai?.. tarkim, dėl ligos, gripo ar dar ko, užkilus temperatūrai, vienas rodys 38,5, kitas 39, tai tokiu atveju skirtumas truputėlį kaip ir yra... unsure.gif
Atsakyti
Twig_Ramirez, paskutinį ciklą iš aštuonių temp septynios buvo 36.6, viena, penkta iš eilės 36.7. Svarbu, kad termometras nebūtų užstrigęs ir tada lauki.
Atsakyti
Ačiū smile.gif esu mačius ir anksčiau, kad pas kurią tai cikle taip buvę, bet tie skirtingi termometrų parodymai sumaišė smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Twig_Ramirez: 18 spalio 2010 - 20:30
QUOTE(Twig_Ramirez @ 2010 10 18, 21:04)
Ačiū, nuraminai smile.gif niu bematuojant išvis tiesą sakant nemiegu biggrin.gif budžiu kaip sakant smile.gif

Na turėjau omenyje, kad ir iki matavimo negalima miegoti išsižiojus (dėl visa ko gali vyro paklausti, nes turbūt visai įmanoma to pačiai ir nežinoti mastau.gif ).
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 10 18, 21:50)
Na turėjau omenyje, kad ir iki matavimo negalima miegoti išsižiojus (dėl visa ko gali vyro paklausti, nes turbūt visai įmanoma to pačiai ir nežinoti mastau.gif ).

del to ir dar del to, kad kartais ryte uzmigusi su termom burnoje pabijodavau ji "nukasti", as pradejau matuoti makstyje.. Kazkaip daug ramiau man ir patogiau buvo smile.gif nereik dar pusiau mieganciai burnos raumenu kontroliuoti laikant termometra lotuliukas.gif
Atsakyti