aisku,zodziu mastyt teks paciai,joks patikimas kompiuteriukas neisrastas kaip suprantu

QUOTE(sostine_ @ 2010 10 17, 23:12)
aš tai turiu Bioselfą, sėkmingai 3metus guli stalčiuje, juk neįmanoma matuotis BT turint pyplius..ypač kai vos ne kas val. arčiau ryto keldavausi ir keliuosi..
Vis dar bijau.
Vis dar bijau.
Aš irgi turiu bioselfą, kuris jau... šešis metus stalčiuje guli nenaudojamas, bet net ir mažus pyplius turėdama matuoju temp (ir matuodavau, nes vaisingumas atsistatė maždaug metai po gimdymo praėjus). Padariau keletą pakeitimų gyvenimo būde, kad galėčiau matuoti. Visų pirma visus naktį dėmesio reikalaujančius pyplius susiguldau taip, kad ranka pasiekčiau. Antra, su vyru susitarėm, kad kai reikia temp. matuoti, tai nakčia, jei reikia keltis, tai keliasi jis. Ir nusistačiau sąlyginai ankstyvą matavimo laiką: 6:30, kai vyras keldavosi į darbą (dabar visi tokiu laiku keliamės). Mažiuką dar du metus žindžiau, ypač intensyviai paryčiais ir matuodavau temp., o ir dabar naktimis jis nėra iš ramiųjų, reikia kelti ant puodo sodinti, apie 4-5 val. ryto atšliaužia pas mane po antklode, kartais užmigti pavyksta, kartais tik prasnaudžiu šalia jo iki 6.30 Bet matavimams tai nesutrukdo.
[quote=werde,2010 10 15, 16:25]
Nebaisu, kad ovuliacija gali ivykti kad ir 21cd? labai nepatikimai skamba
Puffte, o jūs gal naudojatės dar kokiauis požymiais papildomais?
Mano ciklas reguliarus, kas 28- 29 dienos, o kadangi menesines vyksta 7 dienas, tai 3 dienos iki 10 dienos- tikrai mazai tiketina.
Siaip, dar stebiu gleives, taciau nesizymiu, tik atkreipiu demesi artejant tikimai ovuliacijai. Ir pastebejau, kad per ovuliacija- noras "meilei" buna laaabai stiprus.
Nuo 20- 21 dienos mane pradeda kuna pilti toks kaip ir karstis, kuris pranesha apie artejancias menesines. Gal kam nors toks karscio pylimas pries menesines buna? Tiesiog ismokau isiklausyti i savo kuna
O kadangi dar visai noreciau sunaus- tai taip labai nesibaiminu nuo 20 dienos nesisaugoti
Toms, kurios dar maitina krutimi vaikeli arba neseniai baige maitint- patarciau labiau pasisaugoti, nes dar kune siaucia hormonai ir sunkoka spresti tiek pagal temperaturos matavimus tiek pagal kuno pozymius.
Nebaisu, kad ovuliacija gali ivykti kad ir 21cd? labai nepatikimai skamba

Puffte, o jūs gal naudojatės dar kokiauis požymiais papildomais?
Mano ciklas reguliarus, kas 28- 29 dienos, o kadangi menesines vyksta 7 dienas, tai 3 dienos iki 10 dienos- tikrai mazai tiketina.
Siaip, dar stebiu gleives, taciau nesizymiu, tik atkreipiu demesi artejant tikimai ovuliacijai. Ir pastebejau, kad per ovuliacija- noras "meilei" buna laaabai stiprus.
Nuo 20- 21 dienos mane pradeda kuna pilti toks kaip ir karstis, kuris pranesha apie artejancias menesines. Gal kam nors toks karscio pylimas pries menesines buna? Tiesiog ismokau isiklausyti i savo kuna

O kadangi dar visai noreciau sunaus- tai taip labai nesibaiminu nuo 20 dienos nesisaugoti

Toms, kurios dar maitina krutimi vaikeli arba neseniai baige maitint- patarciau labiau pasisaugoti, nes dar kune siaucia hormonai ir sunkoka spresti tiek pagal temperaturos matavimus tiek pagal kuno pozymius.
QUOTE(Horo @ 2010 10 17, 13:45)
Smalsute, pamačiau Tavo grafiką ir
kodėl Tu per mmm matuoji BT? Bijai sumaišyti su ovuliacijos metu kartais pasirodančiu kraujavimu?

Matuoju dėl to, kad esu Smalsutė.

Koks puikus aparatas
Na, galima būtų jį įsigyti, išmginti taikymą nėštumo atidėjimo tikslais, ir jei per metus nepastotum, galėtum net pinigus susigrąžinti
Tik nelabai supratau, kad reikia tiek daug kartų per parą matuoti temperatūrą...
http://www.balsas.lt...-aparatas-video

QUOTE(sostine_ @ 2010 10 18, 00:12)
aš tai turiu Bioselfą, sėkmingai 3metus guli stalčiuje, juk neįmanoma matuotis BT turint pyplius..ypač kai vos ne kas val. arčiau ryto keldavausi ir keliuosi..
Vis dar bijau.
Vis dar bijau.
Įmanoma. Vienas mano pyplys (beveik 8 mėn.) miega šalia, tai labai jau retas atvejis, kad dėl jo tektų "nurašyti" matavimą kaip nepatikimą. Kitas pyplys (2 m. 8 mėn.) - kitame kambaryje. Naktį atsibunda jau retokai, o ir tokiais atvejais raminti eina vyras.
Jei vis dar bijai dėl BT patikimumo savo atveju, paskaityk kokias sąlygas matavimui kelia Kipliai - manau pasidarys ramiau, nes kartais klaidingai įsivaizduojama, kad turi išmiegoti tiek ir tiek valandų tiksliai iki žadintuvo skambučio ir mažiausias nukrypimas - jau tragedija. Jie net knygą leidžia paskaityti laukiant įprastinio laiko, jei nesimiega, o ir trumputis atsikėlimas prie vaiko nieko labai nekeičia. (Esam kažkurioje temoje apie tai jau nemažai kalbėjusios, tai nebesikartosiu). Tuo aš tikrai nenoriu pasakyti, kad į taisykles galima žiūrėti pro pirštus - tiesiog pirmiausia reikia tikrai žinoti, kas tomis taisyklėmis sakoma, ir jų laikytis maksimaliai, kiek leidžia aplinkybės.
Papildyta:
QUOTE(Raideles @ 2010 10 18, 12:40)
Koks puikus aparatas
Na, galima būtų jį įsigyti, išmginti taikymą nėštumo atidėjimo tikslais, ir jei per metus nepastotum, galėtum net pinigus susigrąžinti
Tik nelabai supratau, kad reikia tiek daug kartų per parą matuoti temperatūrą...

O ir tas reklaminis filmukas, kaip čia pasakius - suskamba žadintuvas, vyras uždega šviesą, moteriškė kone šoka iš lovos termometro pasiimti.

QUOTE(agnuske @ 2010 10 18, 01:35)
aisku,zodziu mastyt teks paciai,joks patikimas kompiuteriukas neisrastas kaip suprantu 

Deja taip. Nors aš tai nelabai ir suprantu, kur tas NŠP sudėtingumas. Su aparatuku juk irgi susigyventi reikėtų, tai geriau gal ne mokytis ką ten kuris mygtukas reiškia, o tiesiog ramiai prisėsti ir pasiskaityti apie patį NŠP. Čia, forume, viskas ganėtinai suplakta - patogu pasitarti, kai iškyla kokių konkrečių neaiškumų, bet pradėti vis tiek reikia nuo pagrindų, kur aprašyta sistemiškai, nuosekliai ir tikrai suprantamai.

QUOTE(Puffte @ 2010 10 18, 08:15)

Na paskaiciavus, jei liuteinine faze standartine 14dienu, tada ovuliacija vyksta kazkur apie 14cd, reiskia 10cd jau yra ganetinai pavojinga. Kazkuri musu nestuke pastojo 5dienos iki ovuliacijos. Aisku, cia jusu seimos reikalas

Karstis mane irgi pila, bet jau visai pries pat mmm.
QUOTE(Puffte @ 2010 10 18, 10:15)

Tai taip ir reikėjo sakyti.

Papildyta:
QUOTE(Puffte @ 2010 10 18, 10:15)
Nesutinku - pagal temperatūros pokyčius spręsti yra visiškai patikima (tik BT aišku neperspėja apie artėjančią O).
QUOTE(Raideles @ 2010 10 18, 08:07)
Aš irgi turiu bioselfą, kuris jau... šešis metus stalčiuje guli nenaudojamas, bet net ir mažus pyplius turėdama matuoju temp (ir matuodavau, nes vaisingumas atsistatė maždaug metai po gimdymo praėjus). Padariau keletą pakeitimų gyvenimo būde, kad galėčiau matuoti.
Kaip suprasti?
Pyplys pypliui nelygus.
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 10 18, 12:05)
Įmanoma. Vienas mano pyplys (beveik 8 mėn.) miega šalia, tai labai jau retas atvejis, kad dėl jo tektų "nurašyti" matavimą kaip nepatikimą. Kitas pyplys (2 m. 8 mėn.) - kitame kambaryje. Naktį atsibunda jau retokai, o ir tokiais atvejais raminti eina vyras.
Jei vis dar bijai dėl BT patikimumo savo atveju, paskaityk kokias sąlygas matavimui kelia Kipliai..
Jei vis dar bijai dėl BT patikimumo savo atveju, paskaityk kokias sąlygas matavimui kelia Kipliai..
Pastaba aukščiau.
Bijau dėl NŠP patikimumo. Gal skaitysiu jūsų temą, matuosiuos t, ir kada nors mano galva prašviesies.
QUOTE(sostine_ @ 2010 10 18, 12:49)
Pirmosios mėnesinės pasirodė praėjus metams po gimdymo. Iki to laiko buvo laktacinė amenorėja, t.y. buvau nevaisinga

Be abejo, pyplys pypliui nelygu, o kiekvienos iš mūsų pypliai yra labiausiai neramiausi

QUOTE(Una Li @ 2010 10 18, 00:22)
Arba pasitaiko brokuotas prezervatyvas vaisingomis dienomis (nevaisingomis ir brokuotas jokios esminės įtakos neturi)
.

Taip, bet čia ne NŠP kaltė, o tiesiog pasitaikė nekokybiškas prezervatyvas. Kadangi, mes naudojam būtent šią apsisaugojimo priemonę vaisingomis dienomis, galiu iš savo patirties pasakyti, kad pačiam vaisingumo pažinimui, lytiniai santykiai neturi daug įtakos (o dar ypač su prezervatyvu), todėl mano nuomone, prezervatyvai NŠP taikyme draudžiami, ne dėl to, kad moteris po to nesusigaudys, kas kaip, o todėl, kad pasitaikius brokuotam prezervatyvui, nebūtų gadinama NŠP reputacija.
Dėl matavimo turint mažą vaikelį. Aš matuodavau, nors naktimis keldavausi kaip didelė, po kelis kartus, bet neturėdavo mano pasikilnojimai BT įtakos, todėl siūlau matuoti ir viskas daug nesigąsdinant, pamatysit, kad grybauja BT, tada jau galima daryti išvadą, kad netinka šis būdas.
Smalsute, su ta BT, kiekviena turi savo manijų

Puffte, man irgi kaip werde atrodo, kad 10CD, jei yra 28-29 ciklas yra per ankstyva. Pagal taisyklę, jei turimi metų duomenys, pirma vaisinga diena apskaičiuojama taip: trumpiausias ciklas - 20. Tokia formulė naudojama todėl, kad Ovuliacija anksčiausiai gali įvykti 16 dienų iki menstruacijų. Taigi, tavo atveju, ovuliacija gali įvykti 28-16 = 12 CD, vaisingos yra dar 4-5 dienos iki Ovuliacijos, tai tikrai jei tavo O vyksta 12CD gali pastoti turėjusi santykių 12-5=7CD, aš pati esu su pirmu mažyliu pastojusi turėjus 4 dienas lytinių santykių iki O. Tai manau, kad tavo atveju 8 CD (gal net esant atsargiai 7 CD) yra deganti ir nuo to laiko reikia kažko imtis, jei dar nesinori šeimos pagausinti. O vaisingos fazės pabaigą, apskaičiavau teisingai, 20CD. Nes ovuliacija vyksta 16-10 dienų iki mėnesinių. Bet dabar pažiūrėjau į tas formules kalendorinio metodo... Turint 28 dienų ciklą, kada mylėtis, jei nenaudoji kitų priemonių? Tarkim 5 dienas sergi mmm, lieka 2 dienos: 6,7,8 (jau nebelabai) CD, tada iki 20 CD - abstinencija visiška, ir tada dar 8-9 dienos. Tai vadinama celibatu santuokoje