Na nesu aš labai jau su šiuo reikalu susidūrusi, bet permečiau viena akim , ką čia rašote.
Mano nuomone, jiems bepigu daryti nusikaltimus ir grįžti už grotų. Ten jiem suteikiamas stogas virš galvos, nemokamas mokslas, maitinimas, tel, atnaujintos sporto salės ir pan. Ir nereikia sakyti, kad jie ten vargsta, mano brolis dirba kontrolieriumi tokioj įstaigoj, tiesa, nepilnamečių. Jiems ten kuo geriausios koybės plyteles į dušus sudėjo, kad gink Dieve nepaslystų, sporto salė atnaujinta, tokių nė mokyklose nerastumėte ir dar daug. Apie teises jau nė kalbėti neverta. Ir ką, jie ten geresni už mus, oi ne. Kiti net laisvėje tokių sąlygų gyvenimui neturi. Jie ten tik dinderį stumdo.
Įvedus ten kažkokį įstatymą, buvo daugelis iš ten paleisti ir tame tarpe pats Kauno svarbiausias žulikėlis tarp nepilnamečių.... Po savaitės jis vėl sėdo dėl vaiko žmogžudystės.
Jie ten tik ant vienaskito lipa, siuvinėja, iš duonos išminko bumbuliukus ir daro karolius.
Tave ten spjaudys, spardys, gaidžiu ar dar kitaip vadinsw, o tu negalėsi nė pirštu paliest, nes mat juos saugo jų teisės. Fui negaliu. Kitą kartą nepilnametis dar baisiau už suaugusį, o kai iš tavęs dergiasi, tu paprasčiausiai špano į šikną negali duot.
SITUACIJA: berniokas prisišnekėjo, ir buvo prispaustas prie sienos ir pakeltas. Kas iš to, jam neskaudėjo, bet kontrolierius buvo perspėtas.
Be komentarų