ech
ką jau tie mano 3 metai pradirbti. ką jau čia bepasiginčysi, kai telikas visą tiesą pasako
bet su mielu noru visus savo mokamus mokesčius sukiščiau į pataisos įstaigas, nei... (na aš vaikų neturiu) tikiuos aišku ir taip
Man pikta,kad tokie suskiai žudikai,iškrypėliai ir tt.kalėjimuose mokosi,turi kompus ir tt.o laisvėje žinau ne vieną atvejį,kad padorūs žmonės dėl pinigų stygiaus deja negalėjo baigti aukštosios,tk profkes ar pan.Jiem matai blogos sąlygos ir visa kitą,o ar pagalvojo apie tas sąlygas kai žudė,vogė,prievartavo,Tos kalinių ginėjos kad ir kiek būtų mokslo kabinusios man pyktį kelia.Nusišneka,ir dar smerkia tas kurios nuoširdžiai piktinasi.Aš kalėjimo neišsižadu,turiu vaiką visko gali būti,bet tikrai dar yra apie ką pagalvoti.Beja aš už mirties bausmę.
QUOTE(noir1 @ 2006 11 22, 11:11)
kalinių ginėjos <...> Nusišneka
tikrai?
kas iš kurios pusės tą nusišnekėjimą mato, bet kaip sakoma ne visiems dievulis pakankamai proto kultūrai prideda
niekad negali išsižadėti kaleimo, ubago lazdos ir kupros.
Pasiskaičiau ir tik eilinį kartą įsitikinau kokia gi pykta ir žiauri mūsų tauta. Ypač kol patiems to neatsitinka...
Iš karto pasakysiu, dirbu VRM sistemoje, pagal savo darbo pobūdį vos ne kasdien susidūriu su kalėjimo gyventojais, dažnai ten tenka lankytis. Taip pat, žinoma, bendrauju ir su tais, kuriems jie atnešė skausmą, neviltį, pyktį. Bet žinot ką, brangiosios, kiekvienas turi savo nuomonę ir tai džiūgu, bet nereikia kategoriškai teigti tam tikrų dalykų, jei nežinote realios padėties. Na bet taip jau yra, kad televizija ir spauda pas mus visagalė ir teisinga, visi tiki tuo ką mato ir skaito. Tiek to. Aš pati turiu savo nuomonę. Pasakysiu tik tiek, bendraudama su tuo, kas už grotų visų pirmą matau jame žmogų, o tik paskui nusikaltelį. Nepamirškime tuo, brangiosios. Kalėjimas žmonių nepataiso ir kvailas, mano nuomonę, yra toks įsitikinimas, kad visus nusikaltusius reikia uždaryt į kalėjimą ir "padėt ant jų kryžių"
Žmogus, pirmą kartą padaręs nusikalstamą veiką iš karto turi būti uždaromas į kalėjimą jūsų nuomone ir laikomas visuomenės šiukšle? Aišku, visiškai sutinku dėl tų, kurie žudo, prievartauja, plešia senelius, nes tai jau jų įprotis, prigimtis, gamta. Už savo veikas turi atsakyti. Bet ar 16 metų vaikinui su draugais ant girtos galvos įvykdžiusiu plėšimą uždarimas į kalėjimą ką duos??? Manote, kad atsedėjęs kalėjime jis išeis doru žmogum, supratęs savo klaidą ir paaukojęs save kilniems žygdarbiams?
Nėra nieko baisiau, kaip laisvės atėmimas. Esi suvaržytas, uždarytas kaip žiūrkė mažame narvelyje, kur vyrauja savo įstatymai ir taisyklės, kur privalai būti toks kaip ir visi, kad išlikti. Metai iš metų tas pats per tą patį - nebo v kletočku. O už sienų gyvenimas, gražus, spalvotas pasaulis, įdomūs dalykai. Patikėkit jau geriau mirti, nei visą gyvenimą būti nelaisvėje. Tai didžiausia bausmė ir aš už ją, o ne už mirties bausmė. Tai kančia už tai ką padarei. Ir manau, žiaurius nusikaltimus įvykdė žmones būtent tokią bausmę turėtų gauti, kad suvoktų tą skausmą, neviltį, abejingumą ir žinojimą, kad niekada daugiau nepamatysi ir nepatirsi to, kas yra už kalėjimo sienų, tam gražiam pasauly, kurį dėl jo veikos patyrė nuo jo nukentėjęs žmogus. O nuteisdami mirties bausme tik palengvinam tokio padaro dalį, galima sakyt užmuškim, kad nesikankintų. O jis nukeliavęs į aną pasaulį bus tik dėkingas, kad leido jam numirti nesikankinant. Neee, mirties bausmė tokiems tai labai jai švelnu, iki gyvos galvos, mano nuomone, teisingiausia. Be to mirties bausmė žmogžudžiui ar gi nedaro mus tokias pat? Nėra nieko brangiau už žmogaus gyvybę. NIEKO. Ir negali būti.
O mūsų kalėjimose gyvena kaliniai klaikiai, jau patikėkit. Kitose šalyse kaliniai turi visas sąlygas ir tikrai smagiai gali leisti dieneles žiūrėdami tv, sportuodami, grožėdamasi nuostabiais vaizdais, vaikščiuodami parke kalėjimo kieme...Kam bus įdomu parašykit, atsiusiu foto vienos šalies kalėjimo palyginimui.
Ir gerai, kad jie mokosi ten ir nors kokį išsilavinimą gauną, jie turi tokią teisę, kaip ir visi žmonės.
Norėčiau ir galėčiau dar labai daug parašyt, bet labai skubu (beje į Lukiškių tardymo izoliatorių kalėjimą), tai nepykit už gal išbarstytas mintys
Iš karto pasakysiu, dirbu VRM sistemoje, pagal savo darbo pobūdį vos ne kasdien susidūriu su kalėjimo gyventojais, dažnai ten tenka lankytis. Taip pat, žinoma, bendrauju ir su tais, kuriems jie atnešė skausmą, neviltį, pyktį. Bet žinot ką, brangiosios, kiekvienas turi savo nuomonę ir tai džiūgu, bet nereikia kategoriškai teigti tam tikrų dalykų, jei nežinote realios padėties. Na bet taip jau yra, kad televizija ir spauda pas mus visagalė ir teisinga, visi tiki tuo ką mato ir skaito. Tiek to. Aš pati turiu savo nuomonę. Pasakysiu tik tiek, bendraudama su tuo, kas už grotų visų pirmą matau jame žmogų, o tik paskui nusikaltelį. Nepamirškime tuo, brangiosios. Kalėjimas žmonių nepataiso ir kvailas, mano nuomonę, yra toks įsitikinimas, kad visus nusikaltusius reikia uždaryt į kalėjimą ir "padėt ant jų kryžių"
Nėra nieko baisiau, kaip laisvės atėmimas. Esi suvaržytas, uždarytas kaip žiūrkė mažame narvelyje, kur vyrauja savo įstatymai ir taisyklės, kur privalai būti toks kaip ir visi, kad išlikti. Metai iš metų tas pats per tą patį - nebo v kletočku. O už sienų gyvenimas, gražus, spalvotas pasaulis, įdomūs dalykai. Patikėkit jau geriau mirti, nei visą gyvenimą būti nelaisvėje. Tai didžiausia bausmė ir aš už ją, o ne už mirties bausmė. Tai kančia už tai ką padarei. Ir manau, žiaurius nusikaltimus įvykdė žmones būtent tokią bausmę turėtų gauti, kad suvoktų tą skausmą, neviltį, abejingumą ir žinojimą, kad niekada daugiau nepamatysi ir nepatirsi to, kas yra už kalėjimo sienų, tam gražiam pasauly, kurį dėl jo veikos patyrė nuo jo nukentėjęs žmogus. O nuteisdami mirties bausme tik palengvinam tokio padaro dalį, galima sakyt užmuškim, kad nesikankintų. O jis nukeliavęs į aną pasaulį bus tik dėkingas, kad leido jam numirti nesikankinant. Neee, mirties bausmė tokiems tai labai jai švelnu, iki gyvos galvos, mano nuomone, teisingiausia. Be to mirties bausmė žmogžudžiui ar gi nedaro mus tokias pat? Nėra nieko brangiau už žmogaus gyvybę. NIEKO. Ir negali būti.
O mūsų kalėjimose gyvena kaliniai klaikiai, jau patikėkit. Kitose šalyse kaliniai turi visas sąlygas ir tikrai smagiai gali leisti dieneles žiūrėdami tv, sportuodami, grožėdamasi nuostabiais vaizdais, vaikščiuodami parke kalėjimo kieme...Kam bus įdomu parašykit, atsiusiu foto vienos šalies kalėjimo palyginimui.
Ir gerai, kad jie mokosi ten ir nors kokį išsilavinimą gauną, jie turi tokią teisę, kaip ir visi žmonės.
Norėčiau ir galėčiau dar labai daug parašyt, bet labai skubu (beje į Lukiškių tardymo izoliatorių kalėjimą), tai nepykit už gal išbarstytas mintys
QUOTE(olilove @ 2006 11 23, 11:53)
Manote, kad atsedėjęs kalėjime jis išeis doru žmogum, supratęs savo klaidą ir paaukojęs save kilniems žygdarbiams?
na čia jau blogai sakai - kokį svolačių reikia uždaryt iki gyvos galvos ir dar kaip buvo minėta akis už akį, dantis už dantį - rankas nukapot. va tokias bausmes mūsų mamos siūlo.
Nėra nieko baisiau, kaip laisvės atėmimas. <...> kad suvoktų tą skausmą, neviltį, abejingumą ir žinojimą, kad niekada daugiau nepamatysi ir nepatirsi to, kas yra už kalėjimo sienų
iš karto matau, kad žmogus tikrai nusimano šituose reikaluose
O mūsų kalėjimose gyvena kaliniai klaikiai, jau patikėkit.
šitu tai jau nieks nepatikės, nes čia visos gerbiamosios yra ir buvusios, ir dirbusios kalėjime, ir visos žino kad ten jie ir kompus ir TV turi ir iš viso valgo dangiškus migdolus su paukščių pienu ir dar skundžias
Blogiausia, mano nuomone, yra tai, kad mūsų gerbiamoje visuomenėje yra lengviau žmogų nurašyti, pasmerkti ir išmesti iš "garbingų piliečių" rato, nei laiku jam paprasčiausiai ištiest pagalbos ranką... Deja, toks jau mūsų tėvynaičių mentalitetas
Graudu...
Ir dar pas mus iki tokio lygio tikima televizija ir spauda, kaip Dievu krikščionys tiki. Pasakė "TV pagalboj" ar kitose kokiose publiciscikos laidose, kad Petras vagis-tai visi ir tikės, ir pirštu badys. O nekaltumo prezumpcijos principas kur, brangieji? Tik teismas gali žmogų nuteisti ir pasakyti, kad jis kaltas. O pas mus ir televizija, ir spauda atstoja brangiems piliečiams "ir Dievą, ir tėvą", ir teismą
Ar tai teisinga?
Ir dar pas mus iki tokio lygio tikima televizija ir spauda, kaip Dievu krikščionys tiki. Pasakė "TV pagalboj" ar kitose kokiose publiciscikos laidose, kad Petras vagis-tai visi ir tikės, ir pirštu badys. O nekaltumo prezumpcijos principas kur, brangieji? Tik teismas gali žmogų nuteisti ir pasakyti, kad jis kaltas. O pas mus ir televizija, ir spauda atstoja brangiems piliečiams "ir Dievą, ir tėvą", ir teismą
Ar tai teisinga?
QUOTE(snail @ 2006 11 21, 09:57)
kai jie sėdi izoliatoriuj, kol vyksta teismo nagrinėjimas, tai gyvena kaip ponai. kasdien gali šeimos nariai atnešti lauktuviu, nors ir uždrausta nešti maista, bet šiais laikais viskas imanoma. vos ne kasdien gali matytis su namiškiais.
QUOTE(Lemone @ 2006 11 21, 11:34)
tamsta bent jau bendram išprusimui gal tarkim kodeksą paskaiykit, na kad tokių absoliučių nesąmonių nekalbėtumėt.
Blem 4 metus kaliau bausmių vykdymo teisę, tad kai pamatau tokius iki negalėjimo naivius postus, tai net atsiprašant sutąso
Blem 4 metus kaliau bausmių vykdymo teisę, tad kai pamatau tokius iki negalėjimo naivius postus, tai net atsiprašant sutąso
tamsta lemone, snail teisi, tardymo izoliatoriuje esantiems asmenims taikomas Kardomojo kalinimo įstatymas, o ne bvk
QUOTE(Lemone @ 2006 11 23, 13:33)
iš karto matau, kad žmogus tikrai nusimano šituose reikaluose
Teisę gauti siuntinius prarado tik nuteistieji, atliekantys bausmę laisvės atėmimo vietose. Tačiau kita įkalinimo įstaigose esančių asmenų dalis, siuntinius gaus ir toliau. Tai suimtieji, kurie laikomi tardymo izoliatoriuose ir kuriems apkaltinamasis teismo nuosprendis dar neįsiteisėjo. Šios kategorijos asmenų laikymo sąlygas reglamentuoja ne Bausmių vykdymo kodeksas, o Kardomojo kalinimo įstatymas. Suimtųjų kaltė dar neįrodyta, todėl įstatymų leidėjai nusprendė jų teisių nesiaurinti. T.y jie kasdieną gali gauti perduodamus siuntinius ir giminės kasdien juos gali lankyti jei tik gauna tyrėjo ar prokuroro leidimą
QUOTE($ @ 2006 11 24, 19:35)
giminės kasdien juos gali lankyti jei tik gauna tyrėjo ar prokuroro leidimą
palauk palauk, mes kalbam apie praktiką, o ne apie teoriją. čia žmonės dirbantys PN kalba - dėl kokios priežasties asmuo uždaromas būtent į tardymo izoliatorių. kokios pasekmės beigi rizika kyla, asmeniui leidžiant susitikti su ... esan bendrininkavimui žmonės išskirstomi po skirtingas kameras. kodėl? kad nesikeistų parodymai ikiteisminio tyrimo metu. ta pati taisyklė galioja ir su lankytojais. šiuo atveju kalinamojo teisės yra gerokai siauresnės, nei nuteistojo.
Lengva mums kalbėti iš savo varpinės. O ką pasakytų nukentėję, arba nukentėjusių ir nebesančių gyvųjų artimieji...
QUOTE(Virdzinija @ 2006 11 25, 20:59)
Lengva mums kalbėti iš savo varpinės. O ką pasakytų nukentėję, arba nukentėjusių ir nebesančių gyvųjų artimieji...
Sutinku su tavimi, ka kol pats su tuo nesusiduri (tfu,tfu,tfu...), tai taip lengva kalbėt ir daryt išvadas...
O kas dė nukentėjusių, jų būna įvairių ir jų nuomonės lygiai taip pat kaip ir čia, forume, skirtingos:vieni atleidžia, kiti smerkia, treti linki mirties, ketvirtiems visai nerūpi tas asmuo ir kas su juo bus.Žodžiu įvairiai būna, juk daug žmonių yra, bet kiekvienas skitingas