Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis - 24 tema

QUOTE(GITALE @ 2010 11 30, 09:59)
Kazkodel virsutinio sliuoksniuko nesimato, ar jis susigere , nes ten obuoliai kaip ir per viduri matos

Būtent, gavos per skystas ir susigėrė.
Atsakyti
QUOTE(Balta balta @ 2010 11 30, 14:08)
Būtent, gavos per skystas ir susigėrė.



tai dar paklausiu, ar jau ragavot, kaip skonis, ar kazkas tokio ypatingo ar kaip paprastas obuoliu pyragas, aciu
Atsakyti
QUOTE(guoda-paguoda @ 2010 11 29, 22:15)
Labai skanus ir yra blush2.gif
bet patarčiau viršutiniam sluoksniui baltymus atskirti ir labai gerai isplakti, o tada atsargiai imaisyti i jogurta+cukrus+tryniai misinį.

Aciu uz patarima 4u.gif jau kaupiuosi, ryt kepsiu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2010 11 30, 13:00)
tai dar paklausiu, ar jau ragavot, kaip skonis, ar kazkas tokio ypatingo ar kaip paprastas obuoliu pyragas, aciu

Gavos tikrai skanus, daug gerenis skonis nei šiaip obuolių pyrago, gaunas kaip ir su padažu (bent jau man smile.gif )
Atsakyti
Šianakt gime mintis iš kelių receptų pagaminti savus sausainius biggrin.gif

Rutuliukai “Žiemos pasaka”

user posted image

Mėgstantiems tinginį su naminiu šokoladiniu sutirštintu pienu.

Sudėtis:

4 kiaušinių tryniai

1 stiklinė cukraus

200 g. sviesto

1 v.š. kokosų aliejaus

2 ir 1/2 stiklinės miltų

1 stiklinė krakmolo

2 a.š. kepimo miltelių

1 l pieno

1 v.š. kakavos

1 stiklinė rudojo cukraus (galima ir balto)

sauja skaldytų migdolų

sauja kokoso drožlių

sauja cukraus pudros


Trynius išsukite su stikline cukraus. Supilkite ištirpintą sviestą. Sumaišykite miltus, krakmolą ir kepimo miltelius. Viską išmaišykite ir išminkykite tešlą. Lentą pabarstykite miltais ir iškočiokite plonus lakštus. Kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kol paruduos. Iškeptus lakštus sutrinkite iki trupinių.

Sausoje keptuvėje pakepinkite skaldytus migdolus.

Pieną supilkite į puodą ir kaitinkite. Prieš pat užverdant supilkite rudąjį cukrų ir kakavą. Nuolat maišykite, nes pienas svyla. Virkite pieną apie 45 min. tol, kol jo liks mažiau negu pusė ir jis pradės tirštėti. Nuolat maišykite. smile.gif Kai pienas sutirštės sudėkite kepintus migdolus. Virkite tol, kol bus gerokai tirštas.

Išvirtą pieną sudėkite į trupinius, gerai išmaišykite ir formuokite rutuliukus. Jei gaunasi sausoka, tai ištirpinkite sviesto ir supilkite, išmaišykite. Rutuliukus apvoliokite kokose ir cukraus pudroje.

Skanaus.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Balta balta @ 2010 11 29, 21:57)
išbandžiau pyragą. Tik viršutinis sluoksnis gavos kiek per skystas (gal mano jogurtas per liesas buvo? gal reikia riebaus?).


na as dejau 2% riebumo jogurta



Atsakyti
Rutuliukai “Žiemos pasaka" atrodo fantastiškai reiks išmeginti.

Noriu pasidalyti paslaptimi kaip išvirti pieną kad jo nereiktu nuolat maišyti ir nesviltu smile.gif pieną reikia užvirti o kaip jis užverda perpilti į kita indą ir toliau virti. tikrai neprisvils ir galėsit ka nors gero nuveikti kol jis virs
Atsakyti
QUOTE(lolanta @ 2010 12 01, 11:53)
Rutuliukai “Žiemos pasaka" atrodo fantastiškai reiks išmeginti.

Noriu pasidalyti paslaptimi kaip išvirti pieną kad jo nereiktu nuolat maišyti ir nesviltu smile.gif  pieną reikia užvirti o kaip jis užverda perpilti į kita indą ir toliau virti. tikrai neprisvils ir galėsit ka nors gero nuveikti kol jis virs



g.gif nu gal mintis, nezinojau. Bet maniskis vis tiek galop svils turbut, nes ten vanduo isgaruoja gi g.gif
Atsakyti
Biscotti su migdolais ir šokoladu
smulkiau cia


user posted image

Reikės:

250 gr. miltų
120 gr. skrudintų migdolų
100 gr. cukraus
2 kiaušiniai
1 šaukštelis sodos
žiupsnelis druskos
vanilinio cukraus
citrina
50 gr. šokolado


Sodą užgesiname citrinos sultimis, persijojame miltus,druską, vanilinį cukrų ir įmaišome gesintą sodą, išplakame stipriai kiaušinius, ir sumaišome su miltais,įtarkuojame žievelės, suberiame skaldytus riešutus ir kapotą šokoladą.
Suformuojame kepalėlį ir dedame ant sviestinio popieriaus į įkaitintą 190 laipsnių orkaitę. Kepame 30 minučių.

Supjaustome apie 1 cm. storio riekelėmis, dedame atgal į skardą ir dar kepame 10 minučių.
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2010 11 27, 19:33)
merginos nezinau kur klaust, tai gal cia bus bent kiek i tema
Turiu daug skardiniu sutirstinto nesaldyto kondensuoto pieno, ka galima is jo padaryti ????
gal galite receptuku
ir ar galima is jo kazkaip padaryti tingini ?


jei suprantate rusiškai :
Дети называют его "пальчики оближешь". И облизывают! Не только пальчики, но и посудинку вылизывают.... Этот крем я использую для торта, но и под десерт очень подходит.
Растворить два пакетика фруктового желе в количестве воды в два раза меньше, чем указано на пакетике, остудить и сразу поставить в морозилку на несколько минут. Следить, чтоб не замёрзло! Оно должно просто охладиться, а не застыть.
В пакетике 90 грамм желе. 250 мл воды - половина нормы, указанной на упаковке.
А пока отдельно взбить миксером стакан сгущённого концентрированного молока без сахара с двумя столовыми ложками сахарной пудры, пока объём не увеличится в два раза.
Когда желе начнет застывать, постепенно влить в него холодную молочную смесь, не прекращая взбивать при этом массу.
В вазочки или стаканы уложите ягоды, залейте кремом и поставьте в холодильник застывать. Когда застынет, сверху можно залить желе. Вот и всё!
Застывает крем очень быстро и по вкусу , действительно, напоминает птичье молоко.
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2010 12 01, 12:31)
Biscotti su migdolais ir šokoladu



cia panasiai i dziuveslius gaunasi, ar ne??
Atsakyti
QUOTE(Bossi @ 2010 12 01, 16:12)
cia panasiai i dziuveslius gaunasi, ar ne??

taip,tik daugg gardziau biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti