Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis - 24 tema

QUOTE(Bossi @ 2010 12 01, 21:43)
o as visada kepu su sviestu, kiausiniais, pienu, nes as nesilaikau pasninko smile.gif

gal galima recepta 4u.gif

QUOTE(pienia @ 2010 12 02, 09:32)
Sveikiname Ule

aciu wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Barbaryta @ 2010 12 01, 17:59)
Pasirodau ir siame forumiuke ax.gif
Siandien kepiau keksa "Negriukas", pagal rugiagele26 receptuka



Mergaites, kiek laiko reikia kepti toki keksa ?
Kazkaip visada kepdavau maziukus keksiukus TW formelese. Idomu kiek laiko reikia tokiam tikram keksui ?
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(annushka @ 2010 12 02, 09:08)
Mergaites, kiek laiko reikia kepti toki keksa ?
Kazkaip visada kepdavau maziukus keksiukus TW formelese. Idomu kiek laiko reikia tokiam tikram keksui ?
4u.gif


Kol iskeps rolleyes.gif . Kai nezinau, ar iskepes, visada su mediniu smeigtuku patikrinu.
Atsakyti
Mergaites, gal galit pagelbet ax.gif Gal kuri turi issisaugojus recepta sausaunku, sokoladiniu, cukraus pudroje apvoliotu, kurie kepami sutruksta. Taip as ju uzsimaniau, o recepto neissisaugojau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(miskouoga @ 2010 12 02, 10:19)
Mergaites, gal galit pagelbet  ax.gif  Gal kuri turi issisaugojus recepta sausaunku, sokoladiniu, cukraus pudroje apvoliotu, kurie kepami sutruksta. Taip as ju uzsimaniau, o recepto neissisaugojau  doh.gif


Šokoladiniai sausainiai "Triufeliai"

200 g šokolado, sulaužyto gabaliukais
90 g sviesto
110 g cukraus
žiupsnelis druskos
3 kiaušiniai
1 a. š. vanilės
200 g miltų
25 g nesaldžios kakavos miltelių
1/2 a. š. kepimo miltelių
3/4 st. cukraus pudros
Nedideliame puode storu dugnu ant silpnos ugnies nuolat maišant ištirpinti šokoladą ir sviestą iki vientisos masės. Nukelti puodą nuo ugnies, suberti cukrų ir gerai išmaišyti, kol ištirps cukrus. Po vieną dėti kiaušinius ir po kiekvieno gerai išplakti mikseriu. Dėti vanilę. Persijoti miltus, kakavą, druską ir kepimo miltelius. Suberti į šokolado masę ir gerai išmaišyti. Uždengti puodą plėvele ir 1 valandai pastatyti į šaldytuvą.
Orkaitę įkaitinti iki 160C.
Skardą iškloti kepimo popieriumi ar ištepti riebalais.
Suberti cukraus pudrą į nedidelį indą. Arbatiniu šaukšteliu atgnybti šiek tiek tešlos ir delnais suformuoti ~ 2 cm skersmens rutuliuką. Rutuliukus po vieną dėti į cukraus pudrą ir gerai apvolioti (sausainis turi būti padengtas storu pudros sluoksniu).
Dėti į skardą 4 cm atstumu.
Kepti 10 - 15 min (kepdami sausainiai sutrūkinėja).
Iškepusius sausainius 2 min. aušinti skardoje, vėliau perkelti ant grotelių ir visiškai ataušinti. Laikyti sandariame inde.

Atsakyti
sveikunu Ule
Atsakyti
Sveikinu, Ule! Šaunuolė! clap.gif ploja.gif
Atsakyti
QUOTE(Treja @ 2010 12 02, 11:11)
Šokoladiniai sausainiai "Triufeliai"



Aciu dideliausias Treja 4u.gif
Atsakyti
Aciu wub.gif 4u.gif

Senelės obuolių pyragas
user posted image


250 gr. margarino
150 gr. cukraus
3 kiaušiniai
250 gr. miltų
0,5 stiklinės grietinės
šaukštelis gesintos sodos
0,5 kg. obuolių
migdolų drožlių
cukraus pudra papuošimui


Minkštą margariną išsukti su cukrumi iki baltos masės
Suplakite kiaušinių trynius ir įmaišykite į sviesto masę,
įpilti pamažu persijotus miltus.
Įdėkite grietinę, sumaišytą su soda.
Atsargiai įmaišykite išplaktus iki putų baltymus.
Dėkite į kepimo formą išteptą sviestu. Viršūnę pyrago apdėliokite nuluptais ir plonai pjaustytais obuoliais, pabarstykite migdolų drožlėmis, cinamonu, ruduoju cukrumi.
Kepti maždaug 180 laipsnių 40-45 minučių, gal šiek tiek ilgiau, patikrinkite mediniu smeigtuku smile.gif
Skanaus!!
Atsakyti
QUOTE(miskouoga @ 2010 12 02, 10:45)
Kol iskeps  rolleyes.gif . Kai nezinau, ar iskepes, visada su mediniu smeigtuku patikrinu.

drinks_cheers.gif bet kepa pusvalandi tikrai, tiksliai laiko neziurejau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2010 11 03, 18:10)
Sausainiai kankorėžiai 4u.gif

Produktai:
1 indėlis Rududu
Riešutai ,pasirenkame pagal skonį migdolai,graikiniai arba lazdynų

Tešlai:
4 valg.šaukšt. cukraus
2  kiaušiniai
3 stk. miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
150 gr.sviesto

Paruošiame tešlą:

Ištirpiname sviestą,  supilame cukrų, sudedame kepimo miltelius. Kai pravesta sudedame kiaušinius, gerai išmaišome,  dedame miltus. Užminkome tešlą.
Dedame tešlą į kamerą atšaldyti

Vėliau sutarkuojame su burokinę tarką,sudedame į skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepame orkaitėje  15-20 mi. (200 laipsniu).
Riešutus susmulkiname.
Viską sudedame į indą ir sumaišome su virtu kondensuotu pienu.
Imame norimos formos taurelę,viduje ją sušlapiname su vandeniu,dedame masę į taurę,paspaudžiame ir apverčiame.

user posted image

user posted image





noreciau paklausti kai sutarkuoji ir sauni i orkaite tuos trupinius jie nesulimpa? ka daryt kad nesuliptu? ir kai jau veliau juos maisai su rududu ir riesutais tai rududu reikia but pavirus ar tiesiog tiesiai is indelio? jei pavirus kiek pavirus? jei ne tai ar nebuna tie kankoreziai labai lipnus? 4u.gif aciu uz ats
Atsakyti
QUOTE(miskouoga @ 2010 12 02, 12:19)
Mergaites, gal galit pagelbet  ax.gif  Gal kuri turi issisaugojus recepta sausaunku, sokoladiniu, cukraus pudroje apvoliotu, kurie kepami sutruksta. Taip as ju uzsimaniau, o recepto neissisaugojau  doh.gif

Itrūkę šokoladiniai sausainiai


Reikia:
• 225 g. smulkinto juodojo šokolado
• 110 g. 82 % riebumo sviesto
• 2/3 stiklinės cukraus
• 2 didesni kiaušiniai
• 2 a. šaukšteliai vanilės ekstrakto
• 2 stiklinės miltų
• 1/2 a. šaukštelio kepimo miltelių
• žiupsnelio druskos
• apie 1/2 stiklinės cukraus pudros kamuoliukams apvolioti

Puodelyje su rankena ant silpnos ugnies ištirpinti sviestą, baigiant ištirpti sudėti smulkiai laužytą juodąjį šokoladą, atidžiai maišykite, kad masė nepridegtų. Kai šokoladas susijung į vientisą masę su sviestu nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite. Kol šokolado masė pravės išsiplakite kiaušinio baltymus, baigiant plakti palaipsniui sudėkite cukrų (cukraus galima dėti mažiau, nes pakankamai saldūs sausainiai), trynius, vanilės ekstraktą bei atvėsusią šokolado masę. Kitame dubenėlyje sumaišykite persijotus miltus, kepimo miltelius bei žiupsnelį druskos. Skystą masę sumaišykite su sausa, suminkykite kietoką masę bei atvėsinkite masę šaldytuve bent 3 val. , o geriausiai per naktį. Kitą dieną su šaukštelių pakabinkite graikiško riešuto didumo gabalėlį, formuokite kamuoliuką, gausiai apvoliokite cukraus pudroje po to dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite 165°C tem. apie 12 min.
Iškeptus sausainėlius atvėsinti ant grotelių bei laikyti sandariame indelyje ar dėžutėje.
receptas
Atsakyti