
100g minkšto sviesto,
125g varškės (dėjau liesą),
1 kiaušinis,
70g cukraus,
2a.š. kepimo miltelių,
1a.š. vanilino cukraus,
200-250g miltų,
100g razinų,
50g maltų migdolų,
lašas migdolų ar kitokios esencijos,
50g dž.melionų( galima dėti bet kokius dž.vaisius),
nuo 1 citrinos nutarkuota žievelė,
1a.š. malto imbiero,
cinamono pagal skonį,
Minkštą sviestą, varškę, cukrų, kiaušinį išplakti iki vientisos masės, sudėti likusius produktus, miltų dėti tiek, kad tešla lengvai minkytųsi rankomis, aš sudėjau 200g miltų.
Rankomis padaryti mažyčius rutuliukus, dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, palikti tarpelius, nes kepdami sausainiai pučiasi ir kepti 170-180 laipsnių apie 15 min. Čia nuo orkaitės priklauso.
Iškeptus pabarstyti cukraus pudra


Receptukas iš rusiško forumo.