Įkraunama...
Įkraunama...

Ar vedatės vaikus į prekybos centrus?

QUOTE(Snieguota_Ela @ 2013 11 03, 12:59)
Na ne pediatras, bet manau zino pakankamai, kaip savo vaikams nepakenkti. O perdetos higienos vaizdas susidare del nosies plovimo druskingu vandeniu grizus is lauko.

Ne iš lauko, o iš darželio ar parduotuvės.
Atsakyti
Nesivedu. Labai išimtinais atvejais. Net vasarą. Ko ten?
Vaikai turi kieme dūkti, žaidimus žaisti, o ne parduotuvėse trintis. Aš įlekiu, apsiperku ir išlekiu - jei įmanoma, tai ir pati vengiu parduotuvių..baisiai nemėgstu apsipirkinėjimo, o trynimosi po parduotuves išvis nesuvokiu. Kančia ir katorga. Vyro prašau supirkt, internetu užsakau su atvežimu į namus, o pati geriau į kiemą išeinu ar ką namie prasmingai su vaikais nuveikiu.
Mažiau vartotojiškus vaikus noris augint ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Snieguota_Ela @ 2013 10 20, 17:15)
Mano vyras gydytojas, ir jis yra uztikrintas, kad toks vaiku saugojimas ir perdeta higiena daugiau kenkia, negu padeda. Nereikia perlenkti lazdos- naujagimi kasdien tampytis po prekybos centrus, na bet karta i savaite metu vaika bijot nusivesti  doh.gif . Vedames visur kur einame, nuo pat mazens, nes niekada nebuvome namisedos, ir manau ir manysiu, kad tuo budu darome gero vaikams, grudiname. Na i prekybos centrus vestis vengiu, nes neina normaliai apsipirkti, bet kartais tenka, kai nera kur palikti. O jei imunitetas prastas, tai per atidaryta langa is kaimyno buto bacila pasigaus, saugok nesaugojes...

drinks_cheers.gif Pilnai sutinku drinks_cheers.gif perdeta higiena ir sterilumas tai yra veliau visokiu alergiju ir tt priezastys ( na nebutinai), bet sterilumas ir siltnamio salygos vaikui tikrai ne i gera. schmoll.gif
Atsakyti
Ne, nu nebesuprantu kaip paaiškinti. doh.gif Kur jūs matot kalbas apie perdėtą higieną? Niekas su dezinfektantais ir muilu apie vaikus nelaksto, bet rankas nusiplauti parėjus iš bet kur-privaloma, čia gi elementari higiena. Jūs ką, nesiplaunat pačios???
Atsakyti
Vaikai visada kartu su mumis keliauja,neturime kur ju palikti,todel vezames visur kartu g.gif nematau tame jokios bedos,neauginam vaiku siltnamio salygomis,gal todel ir sergam labai retai kada.Net minciu nekilo vaikus palikti namuose ar dar baisiau masinoj palaukti kol apsipirksiu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Deimone: 06 lapkričio 2013 - 11:53
Iš tikrųjų skaitant susidaro įspūdis, kad prekybos centrų lankymą jau reik priskirti prie vaikų grūdinimo procedūrų smile.gif Norit, kad vaikai nesirgtų - lankykitės prekybos centruose biggrin.gif

Nesuprantu to pasakymo apie šiltnamio sąlygas, jei pagausėjus susirgimų (gripo epidemijos, sezoninės virusinės ligos ir pan.) raginama vengti masinių žmonių lankymosi vietų. Koks čia šiltnamis neiti į parduotuvės, skalauti nosį fiziologiniu druskos tirpalu ar plauti rankas su muilu?

Šiltnamis - prirengti vaiką iki sukaitimo, kvarcuoti patalpas, girdyti papildus, neiti į lauką, nes blogas oras, nemaudyti ir neperlieti vėsiu vandeniu, dezinfekuoti viską chloru, virinti skalbinius ir t.t.
O saugotis bereikalingų ligų ir iš vaikų nedaryti "šopoholikų" - suprask, nebemadinga..

Vaikams užtenka to kontakto su aplinka per akis - išėjus į kiemą, bendraujant su draugais, lankant kolektyvus. Nenusivedus į parduotuvę nemirštama biggrin.gif Tai irgi galiu patvirtinti 4u.gif

Aišku, kai kitaip neišeina, retsykiais eit su vaikais - ne tragedija, bet kai apsipirkimas daromas kaip pramoga, yra sąlygos nesivest tų vaikų, bet vis vien jie kartu eina į parduotuves..tai kame čia gerumas g.gif
Atsakyti
QUOTE(__snowflake @ 2013 11 05, 13:05)
Ne, nu nebesuprantu kaip paaiškinti. doh.gif Kur jūs matot kalbas apie perdėtą higieną? Niekas su dezinfektantais ir muilu apie vaikus nelaksto, bet rankas nusiplauti parėjus iš bet kur-privaloma, čia gi elementari higiena. Jūs ką, nesiplaunat pačios???

Tikrai nesiplaunu nei pati is kur nors parejus,nei vaikui plaunu...:-p
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2013 11 06, 15:14)
Iš tikrųjų skaitant susidaro įspūdis, kad prekybos centrų lankymą jau reik priskirti prie vaikų grūdinimo procedūrų smile.gif Norit, kad vaikai nesirgtų - lankykitės prekybos centruose biggrin.gif

Nesuprantu to pasakymo apie šiltnamio sąlygas, jei pagausėjus susirgimų (gripo epidemijos, sezoninės virusinės ligos ir pan.) raginama vengti masinių žmonių lankymosi vietų. Koks čia šiltnamis neiti į parduotuvės, skalauti nosį fiziologiniu druskos tirpalu ar plauti rankas su muilu?

Šiltnamis - prirengti vaiką iki sukaitimo, kvarcuoti patalpas, girdyti papildus, neiti į lauką, nes blogas oras, nemaudyti ir neperlieti vėsiu vandeniu, dezinfekuoti viską chloru, virinti skalbinius ir t.t.
O saugotis bereikalingų ligų ir iš vaikų nedaryti "šopoholikų"  - suprask, nebemadinga..

Vaikams užtenka to kontakto su aplinka per akis - išėjus į kiemą, bendraujant su draugais, lankant kolektyvus. Nenusivedus į parduotuvę nemirštama biggrin.gif Tai irgi galiu patvirtinti 4u.gif

Aišku, kai kitaip neišeina, retsykiais eit su vaikais - ne tragedija, bet kai apsipirkimas daromas kaip pramoga, yra sąlygos nesivest tų vaikų, bet vis vien jie kartu eina  į parduotuves..tai kame čia gerumas g.gif

Vo super drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(astabil @ 2013 11 07, 08:16)
Tikrai nesiplaunu nei pati is kur nors parejus,nei vaikui plaunu...:-p

Tai gal ir išvis nesiprausiat. Fui. Tada kaip ir nebėra ką jums pasakyti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo __snowflake: 08 lapkričio 2013 - 11:37

Tai gal ir išvis nesiprausiat. Fui. Tada kaip ir nebėra ką jums pasakyti...
[/quote]

Prausiuosi,is tualeto isejus rankas nusiplaunu,pries valgant ar gaminant maista,bet parejus is lauko nesiplaunu ir manau ne as viena,cia jus man atrodo perdedat..keisti man tokie zmones..Gal as is nevalu seimos,bet nei man tevai tiek plaudavo,maudydavo karta per sav,ir uzaugau,nesirgau...o dabar,mada svaruoliu,sveikuoliu,tai ir serga tie vaikai.
Atsakyti
QUOTE(__snowflake @ 2013 11 05, 11:05)

As irgi nesiplaunu parejus is kazkur, nebent pries lieciant maista... Va dukroms parejus liepiu rankas plautis, del to, kad grizta murzinomis dazniausiai, viska liecia, kad neistepliotu baldu, o ne del higienos.

O siaip manau tema tinka ir lankymuisi kitose masinio susiburimo vietose, ne tik prekybos centruose (nes daug kam ten kancia ir retai lankosi, pvz man, neisivaizduoju, kaip tai galetu buti pramoga), o pvz vaziavumui traukiniu ar pan..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Snieguota_Ela: 08 lapkričio 2013 - 15:22
Na, aš irgi negaliu įsivaizduoti kaip galima neplauti rankų iš kažkur parėjus..ne tik visi šeimoje plaunam, bet ir persirengiam, kad su drabužiais iš lauko negulinėt pvz. ant lovos, kurioj po to miegosim. Ne dėl taupumo, o būtent švaros. Ir kasdien visi maudomės, nevaikštom tais pačiais rūbais kelias dienas iš eilės, apatiniai-kojinės kasdien keičiami ir švarūs.
Apie WC ir maisto gamybą net nekalbu, būtų gražiausia dar ir čia higienos nesilaikyt.
Aš tvarkingoj šeimoj pati augau, kur kūno švara ir higienos įgūdžiai buvo privalomi nuo kūdikystės, tai ir patys taip vaikus auklėjam.
Tikiuosi negąsdins mano vaikai aplinkinių prakaito kvapu, sulipusiais plaukais, panešiotom kelias dienas kojinėm ir rudu dryžiu triusikuose biggrin.gif
Man didžiausiu nevalyvumu atrodo higienos nepaisymas...
Jetus, jei vyras parėjęs lyg niekur nieko lapnotų po kambarius, neplovęs rankų, kojų, nepersirengęs pultų prie stalo, tai jaučiu greit skyrybom pakviptų. Man nemalonu nė apkabint būtų doh.gif Ir to nė prašyt, nė "mokint" nereikėjo, turbūt radau vieną iš tvarkingų vyrų biggrin.gif
Jis manęs jaučiu irgi nesuprastų, jei parėjus lyg niekur nieko sukčiaus buityje ar vakare sliuogčiau į lovą be maudynių, o ryte tą patį liemenuką segčiausi biggrin.gif

Na nežinau ką pasakyt, nesergam nuo švaros irgi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2013 11 08, 16:37)
Na, aš irgi negaliu įsivaizduoti kaip galima neplauti rankų iš kažkur parėjus..ne tik visi šeimoje plaunam, bet ir persirengiam, kad su drabužiais iš lauko negulinėt pvz. ant lovos, kurioj po to miegosim. Ne dėl taupumo, o būtent švaros. Ir kasdien visi maudomės, nevaikštom tais pačiais rūbais kelias dienas iš eilės, apatiniai-kojinės kasdien keičiami ir švarūs.
Apie WC ir maisto gamybą net nekalbu, būtų gražiausia dar ir čia higienos nesilaikyt.
Aš tvarkingoj šeimoj pati augau, kur kūno švara ir higienos įgūdžiai buvo privalomi nuo kūdikystės, tai ir patys taip vaikus auklėjam.
Tikiuosi negąsdins mano vaikai aplinkinių prakaito kvapu, sulipusiais plaukais, panešiotom kelias dienas kojinėm ir rudu dryžiu triusikuose biggrin.gif
Man didžiausiu nevalyvumu atrodo higienos nepaisymas...
Jetus, jei vyras parėjęs lyg niekur nieko lapnotų po kambarius, neplovęs rankų, kojų, nepersirengęs pultų prie stalo, tai jaučiu greit skyrybom pakviptų. Man nemalonu nė apkabint būtų doh.gif Ir to nė prašyt, nė "mokint" nereikėjo, turbūt radau vieną iš tvarkingų vyrų biggrin.gif
Jis manęs jaučiu irgi nesuprastų, jei parėjus lyg niekur nieko sukčiaus buityje ar vakare sliuogčiau į lovą be maudynių, o ryte tą patį liemenuką segčiausi biggrin.gif

Na nežinau ką pasakyt, nesergam nuo švaros irgi biggrin.gif

Sergat svaros manija uztat :-) Et,cia kaip apie mityba diskutuot kas saknu,kas sveika ir tt,skirtingos nuomones,poziuriai.Svarbiausia,kad seimoje del to sutarimas,atradot savo pusele,sveikinu:-)
Mes visi maudomes kas sav arba esant butinybei,labai suprakaitavus ar vaikams susipurvinus lauke.Siaip gal ir neblogai butu pasimegaut tokia procedura kasdien,bet 5asm seimai mums butu tai per brangu tiesa sakant :-p
Atsakyti