QUOTE(muse+ @ 2014 07 24, 19:15)
Laba diena

Turiu daug klausimu ir nei vieno atsakymo...gal padesit? As itariu savo dukrai(jai 17) vilklige, bet kiek skaiciau, tai visos labai kankinates, skausmai sanariu ir t.t. Na, mano dukra labai isbere, po pabuvimo sauleje, anksciau kas kiek laiko vis kartojosi ant nosies berimas, dabar perejo siek tiek i skruostus, pastebejom ant krutines, nugaros, pilvo.Toks kai ziuri, atrodo sausas nupleiskanijes berimas, bet kai lieti, rodos, kad nuplikyta oda.Na,is simptomu dar pas ja anemija, opeja burnos gleivine, atsalus rankas, jos labai pabala, pastebejau elgesio sutrikimus, depresija ir net isterija.Labai noriu paneigti sita diagnoze, kol kas gydytojai daro skydliaukes ir mazakraujystes tyrimus, paziuresim. Bet ar gali tokiais simptomais prasidet vilklige, nes jai sanariu visai neskauda, ar toks berimas buna? Nes po tyrimu rezultatu bandyciau but izuli ir paprasyt gydytojo, kad istirtu pirmiausia ar ne vilklige...
Nezinau, kaip kitoms, bet man pradzia ir buvo anemija, berimas, ranku balimas, o po kazkiek laiko ir sanariu skausmai...
Kaip girdejau vilklige neturi vienodu pozymiu, todel ja labai sunku diagnozuoti... Tam daromi imunologiniai tyrimai, bet ir tada niekas negali garantuoti, kad cia vilklige... Bet kreiptis pas reumatologa ir prasyti visu imanomu tyrimu--- butina...
P.S. Man virs 50 metu, bet apie vilklige isgirdau tik pries 4 menesius, net nezinojau, kad tokiu ligu buna...