QUOTE(juraciuxzx @ 2010 10 28, 14:08)
netgi vaikiskus rubelius neberekomenduojama ukisku muilu skalbti, butent del tu sarmu, jie gali sukelti alergija, bet vilnos negalima skalbti ukisku muilu dar ir del to kad megztos kelnytes velsis ir trauksis, o ir dėmės geriau trinant muila i mezgini nepasisalins, vilna tik nezinau kaip cia pasakyti tiksliau skalauti vandenyje su vilnos skalbikliu galima. Tiesiog ne vilnai skirti skalbikliai vilnos savybes sugerti dregme, palaikyti naturalia temperatura ir t.t. blogina. Bet taip skaiciau as.
Na bent jau paskaitinejus tema kurioje devetas daugkartines sauskelnes ir priedus parduoda matyti net is foto, kurios kelnytes vilnones skalbtos tinkamai kurios ne. As pradzioje irgi trindavau
, greitai pasitrauke susivele ir prarado isvaizda 2 kelnytes, o tos kurias tik skalavau - ir demes geriau pasisalino ir atrodo po viso vystyklystes laiko vienam vaikui - puikiai. Nebent ta muila istirpinti ir jame paskalauti, bet kad man visam vystymo laikui vienam vaikui to vilnos skalbiklio buteliuko 200 ml vieno pakako. O ir koki vilnoni pleduka galima prasiskalbti ir kitus vilnonius rubelius ar daiktus.
Zodziu taip yra pagal taisykles. Bet gal taip blogai ir nera skalbiant ukisku muilu, tiesiog as nuo seniai jau buvau girdejus kad vilnai tik spec skalbikliai, tai kazkaip net ir nekilo minciu kitaip skalbti.
Na bent jau paskaitinejus tema kurioje devetas daugkartines sauskelnes ir priedus parduoda matyti net is foto, kurios kelnytes vilnones skalbtos tinkamai kurios ne. As pradzioje irgi trindavau

Zodziu taip yra pagal taisykles. Bet gal taip blogai ir nera skalbiant ukisku muilu, tiesiog as nuo seniai jau buvau girdejus kad vilnai tik spec skalbikliai, tai kazkaip net ir nekilo minciu kitaip skalbti.
ačiū už paaiškinimus. žinosiu. tu teisi, reik nepagailėt (tiksliau nepatingėt) tą skalbiklį nusipirkti.
dėl ūkiško muilo - man keista kad jį laiko kenksmingu. aš juo kaip tik pradėjau skalbti, nes po visų skalbiklių ( o aš tik eko naudojau) vaikų oda dėmėm šerpetuotom. na, nebent skalauji po dvi valandas. tai pradėjau trinti ir skiesti ūkišką muilą ir juo skalbti - odelė puiki. o dabar va vėl skysto skalbiklio nusipirkau ekover, tai kad ir nepiktas jis pagal sudėtį, vėl tos dėmės atsirado

gal tas muilas ir kažkiek piktesnis, bet bent jau išsiskalauja labai gerai.