Įkraunama...
Įkraunama...

Breketai *** 29 tema

QUOTE(Adrastėja @ 2010 11 04, 08:41)
Na, man sakė, kad vidiniai atlieka lygiai tokį patį darbą, kaip ir metaliniai, sutvarko bet kokią nelygių dantų problemą.
Man irgi tą patį sakė dėl termino. Kada dėsitės? Įdomu bus pažiūrėt, kaip čia mums pasiseks - kuriai pirmiau nuims  smile.gif
Aš dar svarstau, bet jaučiu rinksiuos keramiką. Kaip ten bebūtų, estetiškiau atrodo.

na man kalbėjo toli gražu ne taip. Man pvz kaina šiuo atveju jokio vaidmens nevaidina, ir kaip ir daktarui būtų pelningiau. Bet kaip jau sakiau, iš jo pusės griežtas ne.
sakė sudės per šį mėnesį.
QUOTE(ajaja @ 2010 11 04, 10:51)
tai ir laiku nuemus breketus dantys vel nusikreivins jeigu nenesiosi ploksteles.

viską žinau ir suprantu

O kas čia klausė kaip gali emaliui kenkti keramikiniai- nežinau. Bet man taip buvo pasakyta, ne vieno daktaro.
Atsakyti
Na, keramika turi ir kitu minusu (kiek sake mano ortodonte). Pvz nuluzus/atsiklijavus breketui ji reikia visa keisti kitu, o ne tiesiog priklijuoti atgal, kaip metalini, vadinasi, truputi brangiau. Dar keramika daug labiau braizo burna, nes yra astresne, o patys breketai daug labiau atsikise nei metaliniai. As, pvz, is pradziu maniau, kad desiuos keramika, bet pirmiausia, mano atveju labai ilgai truktu su ja gydymas, o kitas man lb svarbus faktorius buvo, kad keramikiniai breketai daug labiau atsikise ("storesni") nei geleziniai. Tai bijojau, kad atveps man lupos su jais biggrin.gif
Papildyta:
Ir siaip, net nezinau kodel, bet daugumos sutiktu ortodontu nuomone apie juos neigiama. Nors logiskai mastant, gi jie pelningesni butu jiems deti.
Na, bet kaip bebutu, estetinio vaizdo nenuneigsi - su metalu ner ka lyginti....
Atsakyti
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2010 11 04, 07:08)
kaip breketai gali braižyt emalį, jei jie ant klijų klijuojami? g.gif

Vat man irgi įdomu, kaip gali emalį braižyti.. g.gif Nelogiška kažkaip.. rolleyes.gif

Dėl keramikos, kad labiau braižo burną tikrai nesutinku.. Nes turiu viršuj keramiką, apačioj metalą, tai net nėr ką lygint.. Keramikos nei vienas breketukas niekada nebraižė, o va su metalu, ojjj.. doh.gif Tai ten, tai ten.. Jau atrodo apsiranti, ir vėl žiūrėk iš naujo.. Kad labiau atsikišę, tai taip.. smile.gif
Atsakyti
kita treciadieni busiu pas ramanauskiene, ziuresiu, ka patars ir ka detis, jau kaip laukiu.... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(blondie* @ 2010 11 04, 12:34)
Vat man irgi įdomu, kaip gali emalį braižyti..  g.gif  Nelogiška kažkaip..  rolleyes.gif 

Dėl keramikos, kad labiau braižo burną tikrai nesutinku.. Nes turiu viršuj keramiką, apačioj metalą, tai net nėr ką lygint.. Keramikos nei vienas breketukas niekada nebraižė, o va su metalu, ojjj..  doh.gif  Tai ten, tai ten.. Jau atrodo apsiranti, ir vėl žiūrėk iš naujo.. Kad labiau atsikišę, tai taip..  smile.gif

va man tas pats..viršuj metaliniai labiausiai drasko žandus, ir apačia kaskart kenčia, ryte tiesiog turiu atplėšti lūpą..ir nieko ten jie labiau neišsikišę - kai tokius geležinkelius nešioju, tai man ir vieni, ir kiti gigantai atrodo biggrin.gif

beje, man dar vienas klausimas iškilo - kokiu būdu yra nustatyta, kad geležiniai greičiau tvarko dantukus? ar tam pačiam žmogui buvo uždėta ir vieni, ir kiti?
Papildyta:
QUOTE(renachiuke @ 2010 11 04, 02:21)
Siandien buvau vizite,tai taip suverze,kad pagaliau vel jauciu,kad dantis turiu biggrin.gif
Vienas priekinis truputi zemiau nei kitas,tai per kita vizita perklijuos breketuka ir bandys tempt i virsu danti. Idomu kas per jausmas atklijavimo,nelabai malonus tikriausiai.

o aš seniai tą jausmą ir beturėjau, tai net pasiilgau biggrin.gif
o dėl dantų, tai pas mane irgi vienas ilgesnis, kitas trumpesnis..bet man dar nieko su jais nedarė..
Atsakyti
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2010 11 04, 12:47)
beje, man dar vienas klausimas iškilo - kokiu būdu yra nustatyta, kad geležiniai greičiau tvarko dantukus? ar tam pačiam žmogui buvo uždėta ir vieni, ir kiti?

Gydymas keraminiais breketais trunka keliais mėnesiais ilgiau nei metaliniais.
www.neodenta.lt/ortodontija
Atsakyti
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2010 11 04, 10:47)

manau nustato pagal panasiu situaciju vidudini breketu nesiojimo laika, slidus klausimelis. o gal dar kokiais moksliniais bandymais imanoma nustatyti kokia ten jega vieni ir kiti breketai stumia/traukia ir panasiai g.gif
Atsakyti
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2010 11 04, 10:47)
va man tas pats..viršuj  metaliniai labiausiai drasko žandus, ir apačia kaskart kenčia, ryte tiesiog turiu atplėšti lūpą..ir nieko ten jie labiau neišsikišę - kai tokius geležinkelius nešioju, tai man ir vieni, ir kiti gigantai atrodo biggrin.gif

drinks_cheers.gif Aš irgi kiekvieną rytą lūpą nuo apatinių breketų "atklijuoju" tikrąja ta žodžio prasme.. Jau man tie antspaudukai nuo metalinių breketų net neužgyja, amžinos duobutės.. biggrin.gif O nuo keramikos nieko..
Atsakyti

NA, as dabar jau cia taip moksliskai ir tiksliai nepapasakosiu, bet man mano ortodonte aiskino. Zodziu, esme ta, kad metaline vielute ir metaliniai breketai kazkaip tvirciau/geriau saveikauja ir greiciau viskas vyksta smile.gif
Ir siaip manau, kad is lempos gal taip dauguma nekalbetu, matyt, kazkaip yra "pamatuota" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pliause @ 2010 11 03, 19:15)
Na tarpas tarp tų priekinių dantų. Nežinau kaip kitaip vadinasi. Štai kažkas panašaus:

Na man tiesiog įdomu ar einą jį su breketais ištaisyt ar ne. Gal kam nors pasitaikė.

Mano tetai buvo panašus tarpas, tai su breketais susistūmė dantukus biggrin.gif

QUOTE(ajaja @ 2010 11 03, 21:28)
o tu jei jau nusiteiksi is anksto metalui, tai isvis  bus jega  thumbup.gif

Va, va, mane irgi iškart nuteikė, kad man metalas geriausia. Ir dėsiuos metalą biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(charisma2121 @ 2010 11 04, 12:51)
Gydymas keraminiais breketais trunka keliais mėnesiais ilgiau nei metaliniais.
www.neodenta.lt/ortodontija

tai ten daug kas gali būti parašyta..jame gali būti lygiai tiek pat tiesos kaip ir pasakyme, kad rytais kavą gerti nesveika smile.gif kas tai įrodė..vienam sveika, kitam nesveika..
taip pat ir čia, manau, kad neverta sakyti, kad veikia greičiau ar lėčiau..juk čia ir nuo paties žmogaus dantų paslankumo priklauso..na čia tik mano nuomonė, kad man keistai skamba toks palyginimas "greičiau/lėčiau", nes tai jokiu būdu nepamatuota..
Papildyta:
QUOTE(blondie* @ 2010 11 04, 13:06)
drinks_cheers.gif  Aš irgi kiekvieną rytą lūpą nuo apatinių breketų "atklijuoju" tikrąja ta žodžio prasme.. Jau man tie antspaudukai nuo metalinių breketų net neužgyja, amžinos duobutės..  biggrin.gif  O nuo keramikos nieko..

man tai jei labai stipriai nutrina, tai aš tada su neskiestu listerinu paskalauju ilgiau..smile.gif šiaip tai aš jį visada skiedžiu nors šiek tiek, nes man žiauriai jis išgraužia burną..o neskiestas jis man labai tinka kaip sakant "uždeginti" tas žaizdeles:)
Atsakyti
na "is lempos" tai tikrai niekas neraso tokiu dalyku, o ta yra tyrimai ir statistika rolleyes.gif o jeigu taip domina atlikti tyrimai, visada galima jiems tiesiai parasyti ir uzklausti, nes cia prasideda retoriniai klausimai smile.gif
nors man visiskai vienodai del tos info, nes ziuresiu ir ieskosiu budo, kuris bus butent man ir mano korekciji geriausias.
Atsakyti