Sveikos mergaites!
Daug isgyvenimu kiekvienai pries metu gala. Man kontrolinis patikrinimas irgi sio menesio gale. Tada paaiskes, ar spinduliai padejo ir ar nauju metastaziu niekur neatsirado. Pagal tai, kaip jauciuosi, manau turetu viskas buti gerai, tikiuosi jokiu netiketu siurprizu naujiem metams mano kunelis nepateiks.
Praejusia savaite su draugu ir dar vienu rolld.lt nariu keliavom i Madrida, i retu onkologiniu ligu pacientu organizaciju metine konferencija. Uzsienio draugijos labai aktyvios, bendradarbiauja su gydytojais, vaistu kompanijomis, pacientai padeda vieni kitiems ir labai stengiasi visu labui, garsiai kalba apie save, turi daug informacijos. Idomi patirtis ir labai grazus miestas:). Oras ten, kaip rugseji - silta, medziai dar tik meta lapus (parsiveziau pora lapeliu prisiminimui

), visur grazu, o grizom i tikra ziema:) Tikiuosi ji pasiliks Kaledoms...
Visoms linkiu daug daug sveikatos, jegu ir vidines stiprybes!
Kalbant apie sakyma ar nesakyma, mano nuomone nereikia nieko slepti nuo artimiausiu zmoniu. Svarbiausia ne grubiai apie tai pranesti. Man teko buti salia sergancios ir mamytes, ir sesutes. Tikrai dziaugiuosi, kad zinojau tikraja situacija ir tai leido lengviau susitaikyti su netektimis. Nera lengva susitaikyti su tiesa, bet as manau, kad geriau kuo anksciau ja suzinoti. Bandydami apsaugoti kitus nuo pergyvenimu, ar nesuteiktume jiems dar daugiau skausmo, kai paaisketu, kad plauciu uzdegimas ar karantinas yra melas. Daug lengviau sunkiu keliu eiti drauge, nei vienam savyje uzsidarius ir drebant, kad tik neissiduoti. Nezinau, koks jausmas apima, kai vaikui turi pranesti zinia apie sunkia liga, bet pati budama vaiku, visada norejau zinoti tikraja situacija. Juk ir pacios, budamos artimuju vietoje, noretume zinoti visa tiesa, kad ir kokia ji butu.
Nezinau, kaip kitoms, bet man visada saugiau, kai po operacijos kazkas buna, padeda ir lanko, nes pirmom dienom sunkoka... Krutines lastos operacijos man buvo darytos 8 kartus,su ilgom narkozem, kelis kartus esu turejusi po pora buteliu, o karta netgi 3 trilitriakus is karto(tik visi 3 jie buvo gal pora dienu, veliau liko tik 2). Na bet cia tik sudetingiausiu operaciju metu. Siaip standartiniai kartai po viena buteli vidutiniskai 5 dienom, priklausomai nuo to, kaip greit viskas valosi. As morfino netoleruoju visiskai, tai su diklofenakais pakenteti reikia.

Bet jei su morfinu viskas ok, tada situacija zymiai geresne:)
Arune, jei tave operuos Vilniuj, galeciau aplankyt, jei noretum;) Nuo kitos savaites einu pas kineziterapeuta mankstintis... Busiu santariskese kasdien, tai mielai aplankyciau ir tave.