Įkraunama...
Įkraunama...

Mėsos šmoto, kumpio kepimas

QUOTE(lupipita @ 2007 11 29, 21:32)
kiek laiko marinavai, kiek mazdaug 1kg sunaudojai kivi ar daug druskystes dejai  blush2.gif , as ir noreciau toki kepsniuka pabandyti iskepti  ax.gif


marinavosi pernaktį, į visa gabalą apie kg ir buvo gal truputį daugiau tai apie 10 kiviu buvo jei gerai pamenu, o druskos tai iš akies kažkaip visada pataikau tai nežinau kaip matais parašyti biggrin.gif
priežastis kodėl susigundžiau su kiviais meginti buvo tapati kad jie labai rūgštūs buvo wacko.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif Prisijungsiu ir as, jeigu dar lankosi kas nors rolleyes.gif
Va, siandien uzsimarinavau "smota" kiaulienos ispjovos (apie 0.5kg). O marinavau taip: sumadziau mesyte peiliu, itriniau trupuciu krapuku, astriu mesos prieskoniu (santa marijos) be druskos, dar truputi kardemonu. I subadytas vietas prikisau cesnako, dar itriniau garstyciom (nedaug), majonezu neriebiu ir pom. padazu. Viska dariau ant folijos, galiausiai sulanksciau ir pasoviau i saldytuva nakciai cool.gif clap_1.gif Na ir rytoj kepsiu mirksiukas.gif
Parasysiu kaip man ten seksis unsure.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kucita @ 2008 03 28, 00:15)
Sveikos  smile.gif  Prisijungsiu ir as, jeigu dar lankosi kas nors  rolleyes.gif 
Va, siandien uzsimarinavau "smota" kiaulienos ispjovos (apie 0.5kg). O marinavau taip: sumadziau mesyte peiliu, itriniau trupuciu krapuku, astriu mesos prieskoniu (santa marijos) be druskos, dar truputi kardemonu. I subadytas vietas prikisau cesnako, dar itriniau garstyciom (nedaug), majonezu neriebiu ir pom. padazu. Viska dariau ant folijos, galiausiai sulanksciau ir pasoviau i saldytuva nakciai  cool.gif  clap_1.gif  Na ir rytoj kepsiu  mirksiukas.gif
Parasysiu kaip man ten seksis  unsure.gif  smile.gif

blush2.gif būtinai parašyk, aš tai pastoviai pamirštu subadyti mėsąj ax.gif aučiu taip geriau įsigeria prieskoniai ir marinatas
Atsakyti
QUOTE(Kucita @ 2008 03 27, 22:15)
Sveikos  smile.gif  Prisijungsiu ir as, jeigu dar lankosi kas nors  rolleyes.gif 
Va, siandien uzsimarinavau "smota" kiaulienos ispjovos (apie 0.5kg). O marinavau taip: sumadziau mesyte peiliu, itriniau trupuciu krapuku, astriu mesos prieskoniu (santa marijos) be druskos, dar truputi kardemonu. I subadytas vietas prikisau cesnako, dar itriniau garstyciom (nedaug), majonezu neriebiu ir pom. padazu. Viska dariau ant folijos, galiausiai sulanksciau ir pasoviau i saldytuva nakciai  cool.gif  clap_1.gif  Na ir rytoj kepsiu  mirksiukas.gif
Parasysiu kaip man ten seksis  unsure.gif  smile.gif

LABAI JAU IDOMIAI g.gif parasyk kaip gausis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(tasha @ 2007 11 29, 23:30)
As daznai kepu sprandine. Pasidarau prieskoniu misinika: susmulkintas cesnakas, sviezi smulkinti krapai, sviezias smulkintas bazilikas, pipirukai,dziovinta malta paprika,alyvu aliejus.Itrinu mesyte situo misinuku,svarbu nemazai alyvu aliejaus, tada ivynioju i plevele ir palieku pastoveti per nakti. Pries kepant itrinu mesyte druska,dedu i inda, aplink dedu morkyciu ir pievagrybiu, apdengiu folija ir kepu orkaiteje valanda 200 temp. Po valandos sudedu apvirtas supjaustytas bulves ir pakepu atidengta, kad ir mesyte ir bulves apskrustu.Skanumelis wub.gif


Pabandziau. Gavosi thumbup.gif Kiek anksciau esu kepusi mesos smota, visad nusivildavau, nes budavo gan sausas, o cia mesyte liko sultinga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Eileitija @ 2008 03 28, 00:15)
Sveikos  smile.gif  Prisijungsiu ir as, jeigu dar lankosi kas nors  rolleyes.gif 
Va, siandien uzsimarinavau "smota" kiaulienos ispjovos (apie 0.5kg). O marinavau taip: sumadziau mesyte peiliu, itriniau trupuciu krapuku, astriu mesos prieskoniu (santa marijos) be druskos, dar truputi kardemonu. I subadytas vietas prikisau cesnako, dar itriniau garstyciom (nedaug), majonezu neriebiu ir pom. padazu. Viska dariau ant folijos, galiausiai sulanksciau ir pasoviau i saldytuva nakciai  cool.gif  clap_1.gif  Na ir rytoj kepsiu  mirksiukas.gif
Parasysiu kaip man ten seksis  unsure.gif  smile.gif

as irgi irgi beveik taip pat viska darau,tik kardemono nededu,o siaip gaunasi viskas thumbup.gif labai sultynga skani mesyte bigsmile.gif biggrin.gif
Atsakyti
As ir isbandziau siandien mesos nugarines smota iskepti.Marinavau pagal jusu cia idejas ir tikrai skaniai gavos.Labai minkstute mesyte (kepiau rankovej) blush2.gif
user posted image
Atsakyti
Aš mėsą subadau su peiliu, ir marinuoju natūraliam jogurte, pridedu prieskonių, ir kepu rankovėj thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos, aš kaip tik vakar prisiskaičius pasiūlymų kepiau kumpio gabalą. Padalinau į dvi dalis ir viską dariau taip pat, tik vieną dar aptryniau papildomai majonezu, o kitą - jo nedėjau. Ir ką jūs mastot?
Gavos atvirkščiai nei man rodės turėjo gautis - skanesnis gabalas netrintas majonezu. Šiaip nelaikiau įmarinavus, iškart ištryniau prieskoniais su druska, sojos padažu ir garstyčiom, subadžius prikišau česnako.
Gavos super thumbup.gif essen.gif . O ypač kai pirmas kartas....dabar jau dažniau kepsiu šį patiekalą
Atsakyti
Sveikos,
Pagaliau radau kumpio kepima. As pati darau labai ivairiai - itrinu garstyciomis arba krienais + prieskoniu ir kepu.

Bet turiu klausima specialistems - kaip kepti kiaulienos smota, kad jis iskeptu nesausas ir buna toks grazios rausvos spalvos (kumpis iskepa baltas)? Ar ji kazkaip marinuoti reikia, o gal ten ne kumpis buna, o nugarine ar sprandine...?
Zinau, akd kepa orkaitej, bet kepimo rankoveje ar ne? g.gif
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2008 04 22, 20:29)
As ir isbandziau siandien mesos nugarines smota iskepti.Marinavau pagal jusu cia idejas ir tikrai skaniai gavos.Labai minkstute mesyte (kepiau rankovej)  blush2.gif
user posted image

labai thumbup.gif atrodo
Atsakyti
keliu tema
Atsakyti