oj kaip skaniai atrodo reik jau ir man bandyt net seile tysta
...Sveikos,
Pagaliau radau kumpio kepima. As pati darau labai ivairiai - itrinu garstyciomis arba krienais + prieskoniu ir kepu.
Bet turiu klausima specialistems - kaip kepti kiaulienos smota, kad jis iskeptu nesausas ir buna toks grazios rausvos spalvos (kumpis iskepa baltas)? Ar ji kazkaip marinuoti reikia, o gal ten ne kumpis buna, o nugarine ar sprandine...?
Zinau, akd kepa orkaitej, bet kepimo rankoveje ar ne? ...
negi niekas nezino kaip marinuoti ta skanesta...?
Pagaliau radau kumpio kepima. As pati darau labai ivairiai - itrinu garstyciomis arba krienais + prieskoniu ir kepu.
Bet turiu klausima specialistems - kaip kepti kiaulienos smota, kad jis iskeptu nesausas ir buna toks grazios rausvos spalvos (kumpis iskepa baltas)? Ar ji kazkaip marinuoti reikia, o gal ten ne kumpis buna, o nugarine ar sprandine...?
Zinau, akd kepa orkaitej, bet kepimo rankoveje ar ne? ...
negi niekas nezino kaip marinuoti ta skanesta...?
QUOTE(*KAJA* @ 2008 06 18, 10:18)
...Sveikos,
Pagaliau radau kumpio kepima. As pati darau labai ivairiai - itrinu garstyciomis arba krienais + prieskoniu ir kepu.
Bet turiu klausima specialistems - kaip kepti kiaulienos smota, kad jis iskeptu nesausas ir buna toks grazios rausvos spalvos (kumpis iskepa baltas)? Ar ji kazkaip marinuoti reikia, o gal ten ne kumpis buna, o nugarine ar sprandine...?
Zinau, akd kepa orkaitej, bet kepimo rankoveje ar ne? ...
negi niekas nezino kaip marinuoti ta skanesta...?
Pagaliau radau kumpio kepima. As pati darau labai ivairiai - itrinu garstyciomis arba krienais + prieskoniu ir kepu.
Bet turiu klausima specialistems - kaip kepti kiaulienos smota, kad jis iskeptu nesausas ir buna toks grazios rausvos spalvos (kumpis iskepa baltas)? Ar ji kazkaip marinuoti reikia, o gal ten ne kumpis buna, o nugarine ar sprandine...?
Zinau, akd kepa orkaitej, bet kepimo rankoveje ar ne? ...
negi niekas nezino kaip marinuoti ta skanesta...?
Jei marinuosi su raudonais prieskoniais,tai mesa nebus labai jau sviesi,kumpis nera labai baltas,greiciau rusvas,va nugarine iskepus buna balciausia,o sprandine raudoniausia.Marinuodama ipilk aliejaus,jis padaro mesa sultinga ir neisdziuvusia,gali ir majonezu tepti,svarbu,kad butu riebalas kazkoks,dek cesnako,garstyciu,mesos prieskoniu,ciobrelio truputi.Kepti rankoveje arba folijoje
QUOTE(Neryte @ 2008 06 18, 11:04)
Jei marinuosi su raudonais prieskoniais,tai mesa nebus labai jau sviesi,kumpis nera labai baltas,greiciau rusvas,va nugarine iskepus buna balciausia,o sprandine raudoniausia.Marinuodama ipilk aliejaus,jis padaro mesa sultinga ir neisdziuvusia,gali ir majonezu tepti,svarbu,kad butu riebalas kazkoks,dek cesnako,garstyciu,mesos prieskoniu,ciobrelio truputi.Kepti rankoveje arba folijoje
ok, dekui labai, butinai bandysiu
siandien kepiau kiaulienos kumpi nu jau isejo tikrai labai skaniai marinata dariau: majonezas, keciupas, bazilikai, mairunai, daug garstyciu milteliu (nes normaliu neturejau ), druska ( truputi daugiau nei iprastai), pipirai
ipjausciau sonus, istepiau visur taip negailedama, palaikiau kokias 3h ir kepiau kepe mazdaug valanda
tiesa sakant isejo panasu i vistiena todel valgem su ryziais ir ananasu bet likau patenkinta savo pirtmuoju keptu kumpiu
ipjausciau sonus, istepiau visur taip negailedama, palaikiau kokias 3h ir kepiau kepe mazdaug valanda
tiesa sakant isejo panasu i vistiena todel valgem su ryziais ir ananasu bet likau patenkinta savo pirtmuoju keptu kumpiu
QUOTE(*KAJA* @ 2008 05 20, 11:45)
Sveikos,
Pagaliau radau kumpio kepima. As pati darau labai ivairiai - itrinu garstyciomis arba krienais + prieskoniu ir kepu.
Bet turiu klausima specialistems - kaip kepti kiaulienos smota, kad jis iskeptu nesausas ir buna toks grazios rausvos spalvos (kumpis iskepa baltas)? Ar ji kazkaip marinuoti reikia, o gal ten ne kumpis buna, o nugarine ar sprandine...?
Zinau, akd kepa orkaitej, bet kepimo rankoveje ar ne?
Pagaliau radau kumpio kepima. As pati darau labai ivairiai - itrinu garstyciomis arba krienais + prieskoniu ir kepu.
Bet turiu klausima specialistems - kaip kepti kiaulienos smota, kad jis iskeptu nesausas ir buna toks grazios rausvos spalvos (kumpis iskepa baltas)? Ar ji kazkaip marinuoti reikia, o gal ten ne kumpis buna, o nugarine ar sprandine...?
Zinau, akd kepa orkaitej, bet kepimo rankoveje ar ne?
Dažniausiai lietuvaitės kiaulieną ir paukštieną kepa per aukštoje temperatūroje 220-230 ir per ilgai, todėl mėsa ir būna sausa, kieta. Baigus kepti, mėsos nepulk iš karto pjaustyti, nes pasileis visos sultys į lėkštę. Palaikyk mėsą dešimt minučių šiltai, o per jas iš skardoje ar ranokovėje susidariusio sultinio pagamink padažą. Gali nusipirkti specialų mėsos termometrą. Įsmeigi į mėsos šmotą ir pagal taisykles, kai temperatūra pasiekia ~70 laipsnių, mėsa būtų iškepta. Tačiau daugeliui lietuvių ji atrodytų neiškepusi (rausva arba šviesi viduj). Ir dar marinuodama mėsą venk tokių brudų kaip kečupas ir majonezas. Čia prastos šeimininkės marinatas . Sėkmės eksperimentuojant.
Mergaitės, kokius padažus naudojat prie kepto kumpio?
Jus cia vis apie kiauliena, o as jums siulau jautiena
Ja paprastai kepu ketiniame inde (ten labai gerai pasiskirsto temperatura), bet galima ir stikliniame inde su dangciu (Pyrex firmos buna ir panasus).
Ant indo dugno stambiais gabalais pripjaustau morku ir svogunu, ant ju dedu jautienos kumpi, gausiai apslaksyta Worcestershire padazu (tai greitasis marinatas ) ir sojos padazu (vietoj druskos). Tada pripilu vandens, kad per puse apsemtu mesu ir imetu vistienos sultinio kubeli. Vietoj vandens galima pilti atskietas apelsinu sultis, irgi labai tinka.
Kepu uzdengta apie 1,5-2 valandas (priklauso nuo mesos kokybes). Kepimui artejant i pabaiga mesa apverciu, nes paprastai virsutinis sluoksnis siek tiek daugiau apkepa.
Dar galima mesa prismaigstyti cesnakais
Ja paprastai kepu ketiniame inde (ten labai gerai pasiskirsto temperatura), bet galima ir stikliniame inde su dangciu (Pyrex firmos buna ir panasus).
Ant indo dugno stambiais gabalais pripjaustau morku ir svogunu, ant ju dedu jautienos kumpi, gausiai apslaksyta Worcestershire padazu (tai greitasis marinatas ) ir sojos padazu (vietoj druskos). Tada pripilu vandens, kad per puse apsemtu mesu ir imetu vistienos sultinio kubeli. Vietoj vandens galima pilti atskietas apelsinu sultis, irgi labai tinka.
Kepu uzdengta apie 1,5-2 valandas (priklauso nuo mesos kokybes). Kepimui artejant i pabaiga mesa apverciu, nes paprastai virsutinis sluoksnis siek tiek daugiau apkepa.
Dar galima mesa prismaigstyti cesnakais
as dazniausiai pamarinuoju su iv. zolelem, zesnakais, pipirais ir lauzo lapais (be druskos), tada dedu i keptuve ant didels ugnies, apkepinu is apieju pusiu, apibarstau druska ir i rankove dedu, i orkaite 45min. - 1 val.
Aš taipogi išsitraukiau šmotą, bandysiu marinuot su garstyčiomis, ir laikyt visą nakti, o ryt kepti
Labai skanus kumpis gaunasi ,jeigu garstycias isplakame su medumi ipilti aliejaus, ciobrelis ,cesnakas ir dar kokius norite zoleliu prieskonius,
Kepu rankoveje.,pries baigiant atsargiai perkerpu,atidarau apskrunda apverciu abi puses.
Kepu rankoveje.,pries baigiant atsargiai perkerpu,atidarau apskrunda apverciu abi puses.