
Tai va, turiu dideli kumpio gabala ir is tikro tingiu kepsniukus daryt, noriu iskepti visa orkaitei.Ar tokius kepat? Kaip marinuojat?

Toks receptas jau buvo. Išbandžiau, patiko.
SULTINGAS KEPSNYS
1kg kiaulienos kumpio,1s.garstyciu,1s.ketcupo,prieskoniu mesai.Garstycias,ketcupa ir prieskonius sumaisyti,sia mase aptepti mesos gabala,suvynioti i folija.Gerai butu nors kiek palaikyti,bet galima kepti ir is karto.Deti i orkaite ir kepti 220' 1val.Tada praplesti folija ir kepti dar 20min.,kol apskrus
SULTINGAS KEPSNYS
1kg kiaulienos kumpio,1s.garstyciu,1s.ketcupo,prieskoniu mesai.Garstycias,ketcupa ir prieskonius sumaisyti,sia mase aptepti mesos gabala,suvynioti i folija.Gerai butu nors kiek palaikyti,bet galima kepti ir is karto.Deti i orkaite ir kepti 220' 1val.Tada praplesti folija ir kepti dar 20min.,kol apskrus
Galima pagal aušrinės receptuką, tik dėti ne į foliją, o į ketinį, tokį sunkų puodą. Skaniai išeina.
O as , kai kepu mesos gabala, tai dedu i spec. tam skirta maisa. Tuomet niekas neisbega, mesa kepa savo sultyse, o ir skarda lieka svari

QUOTE (Ramunne @ 2004 05 28, 17:34) |
O as , kai kepu mesos gabala, tai dedu i spec. tam skirta maisa. Tuomet niekas neisbega, mesa kepa savo sultyse, o ir skarda lieka svari ![]() |
O kas cia per cpec. maisas. Kur ju yra pirkti. Apie toki dalyka dar negirdejau

QUOTE (Aušrinė @ 2004 05 28, 14:08) |
Toks receptas jau buvo. Išbandžiau, patiko. SULTINGAS KEPSNYS 1kg kiaulienos kumpio,1s.garstyciu,1s.ketcupo,prieskoniu mesai.Garstycias,ketcupa ir prieskonius sumaisyti,sia mase aptepti mesos gabala,suvynioti i folija.Gerai butu nors kiek palaikyti,bet galima kepti ir is karto.Deti i orkaite ir kepti 220' 1val.Tada praplesti folija ir kepti dar 20min.,kol apskrus |


QUOTE (Danguole55 @ 2004 05 28, 18:21) |
O kas cia per cpec. maisas. Kur ju yra pirkti. Apie toki dalyka dar negirdejau ![]() |
Yra spec. maisai skirti kepimui orkaiteje, buna pirkti didziosiose parduotuvese prie kepimui skirtu reikmenu, tokiu kaip kepimo popierius, visokie maiseliai skirti saldyti uogas ir pan. O sie maisai tai kaip paprasti celofaniniai maisai, tik kad neissilydo aukstoje temperaturoje. Mano mama ir vista tokiuose maisuose kepa ir bulves. Na, nezinau ar cia bent kiek aiskiai parasiau

QUOTE (Ramunne @ 2004 05 29, 11:08) |
Yra spec. maisai skirti kepimui orkaiteje, buna pirkti didziosiose parduotuvese prie kepimui skirtu reikmenu, tokiu kaip kepimo popierius, visokie maiseliai skirti saldyti uogas ir pan. O sie maisai tai kaip paprasti celofaniniai maisai, tik kad neissilydo aukstoje temperaturoje. Mano mama ir vista tokiuose maisuose kepa ir bulves. Na, nezinau ar cia bent kiek aiskiai parasiau ![]() |
Labai labai aiskiai.


Jei tiksliai, tai jie vadinasi kepimo rankoves... Atsikerpi gabala tos rankoves, ikishi mesa, ipili biski vandenuko, galus uzrishi ir vsio. Iskepus ta rankove ishmeti von.
Bea,yra ir kepimo maisiukai
As tik tokius perku,man jie patogiausi,nereik raisiot tu dvieju galu,idejai ir viena gala uzrisai
Na nebent bus labai jau didelis kepsnys koks,tai va tada pirksiu ta "rankove"



Mėsa yra mano stichija. Gamindama mėsą jaučiu didžiausią malonumą. Dažnai perkam 1,5-2 kg mėsos gabalus (įvairų kumpį, sprandinę, šoninę), marinuojam kelias dienas ir kepam ant grotelių. Marinatus kaskart išbandau vis kitokius. Bet vistiek niekad galutiniu rezultatu nebūnu visiškai patenkinta. Vienąsyk netyčia nusipirkom Maximoj gabalą kiaulienos, kuris pasirodo jau buvo paruoštas kepti - su visais priedais ir aišku konservantais. Bet mėsa iškepė pasakiška: labai labai sultinga ir minkšta. Namuos marinuota ji visad būna kietesnė. Gal kas žinot didelio gardaus kepsnio kepimo paslaptį?
Mūsų šio savaitgalio pietūs:

Mūsų šio savaitgalio pietūs:

Natrio glutamatas
