Įkraunama...
Įkraunama...

Mėsos šmoto, kumpio kepimas

QUOTE(regna @ 2008 12 31, 10:23)
Labai skanus kumpis gaunasi ,jeigu garstycias isplakame su medumi ipilti aliejaus, ciobrelis ,cesnakas ir dar kokius norite zoleliu prieskonius,
Kepu rankoveje.,pries baigiant atsargiai perkerpu,atidarau apskrunda apverciu abi puses.

thumbup.gif turetu gautis labai skaniai
Atsakyti
Sveikos šeimininkės 4u.gif

Čia buvo minėta druska minkštinanti..kas čia per daiktas ir kur ja perkate ?? Ar ji nėra konservantas g.gif
Ačiu user posted image
Atsakyti
SU naujais metais mergaites, vakar kepiau smota mesos pirma karta ir gavosi nerealiai, nes tik jusu pagalba jis isejo toks smile.gif duodu ataskaita
sprandines buvo apie 1,5kg
astriu garstyciu keletas saukstu,
sojos padazo ir viska ismasazuoju ir palieku parai,
pries kepant 20 min subadziau mesa, apibarsciau druska minkstinancia ir penkiu rusiu pipirais, idejau i folija ir kepiau valanda, po to dar 20 min atidengus....ir patiekiau su su krienu-majinezo padazu, dar pati kumpi apskasciau isspaustu apelsinu.... ax.gif bigsmile.gif

QUOTE(Poskis @ 2009 01 01, 23:31)

Čia buvo minėta druska minkštinanti..kas čia per daiktas ir kur ja perkate ?? Ar ji nėra konservantas  g.gif
Ačiu user posted image

as pirkau maximoje, prie prieskoniu o ar koki realu poveiki tai duoda, tai net nezinau, bet man gavosi pakankamai minksta mesyte rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikutes,Su Naujaisias Metais 4u.gif
Tos druskytes man teko matyti ,ten ,kur parsiduoda sveriamos arbatos,prieskoniai.
Deja,as ,josios nebenaudoju savo virtuveje.{yra sveikesniu priedu tam mesos procesui,suminkstinti}
Aisku,mesyte gavosi skani,bet druskyteje pasislepes slapukas atliko bloga funkcija
Jis, suminkstino,bet..,
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 01 02, 02:25)
Sveikutes,Su Naujaisias Metais 4u.gif
Tos druskytes man teko matyti ,ten ,kur parsiduoda sveriamos arbatos,prieskoniai.
Deja,as ,josios nebenaudoju savo virtuveje.{yra sveikesniu priedu tam mesos procesui,suminkstinti}
Aisku,mesyte gavosi skani,bet druskyteje pasislepes slapukas atliko bloga funkcija
Jis, suminkstino,bet..,

Tai ji kokia tai nesveika, taip g.gif
Atsakyti
QUOTE(Poskis @ 2009 01 01, 22:31)
Sveikos šeimininkės  4u.gif

Čia buvo minėta druska minkštinanti..kas čia per daiktas ir kur ja perkate ?? Ar ji nėra konservantas  g.gif
Ačiu user posted image

Mėsą minkštinanti druska - tai natrio nitratas arba kitaip vadinama nitritinė druska. Apie jų poveikį galite pasikaityti http://www.vilniausv...atai_veikia.htm
O į temą apie mėsos suminkštinimą , tai galima natūraliais prieskoniais kaip papajos arba ananasų sultys, aš kartais įpilu šlakelį kokios nors žolinės trauktinės.
Štai, dar radau prie prieskonių http://www.delona.lt...oniai,33,3.html
Atsakyti
Labas,

Žinau, kad kai kas kepa gabalą kumpio druskoje. Kiek girdėjau, vienam kg kumpio - 1 kg druskos. Kažkaip apkasa mėsą druskoje ir kepa. Norėčiau ir aš pabandyti, bet tikslaus proceso nežinau. Gal kas darote ir galite pasidalinti receptu? Ar reikia kokių papildomų prieskonių, ar tik druska ir viskas?

Dėkoju už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(anastazas @ 2009 01 04, 20:46)
Labas,

Žinau, kad kai kas kepa gabalą kumpio druskoje. Kiek girdėjau, vienam kg kumpio - 1 kg druskos. Kažkaip apkasa mėsą druskoje ir kepa. Norėčiau ir aš pabandyti, bet tikslaus proceso nežinau. Gal kas darote ir galite pasidalinti receptu? Ar reikia kokių papildomų prieskonių, ar tik druska ir viskas?

Dėkoju už atsakymus  4u.gif

Kažkokį receptą druskoje esu mačius Sonatinos temoj, pabandyk po jos receptus pažiūrinėt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Poskis @ 2009 01 01, 22:31)
Sveikos šeimininkės  4u.gif

Ačiu user posted image

schmoll.gif neverta jos naudoti... sveikiau ir skaniau bus su naturaliom priemonem ja suminktinti wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2009 01 06, 13:17)
Kažkokį receptą druskoje esu mačius Sonatinos temoj, pabandyk po jos receptus pažiūrinėt  mirksiukas.gif

4u.gif
Atsakyti
as va siandien kumpio kabaliuka apviriau ir tada i orkaite apkepiau mirksiukas.gif
Atsakyti
Laba,

šitoj temoj prisiskaičius aš pabandžiau kepti sprandinę su pistacijomis ir man patiko thumbup.gif
Marinavau su druska, krapais, juodaisiais pipirais ir majonezu, prikaišiojau pistacijų ir kepiau folijoje, prieš pabaigą atvyniojau, kad apskrustų. ax.gif
Atsakyti