Įkraunama...
Įkraunama...

Mėsos šmoto, kumpio kepimas

Tai va, turiu dideli kumpio gabala ir is tikro tingiu kepsniukus daryt, noriu iskepti visa orkaitei.Ar tokius kepat? Kaip marinuojat? dry.gif
Atsakyti
Toks receptas jau buvo. Išbandžiau, patiko.

SULTINGAS KEPSNYS
1kg kiaulienos kumpio,1s.garstyciu,1s.ketcupo,prieskoniu mesai.Garstycias,ketcupa ir prieskonius sumaisyti,sia mase aptepti mesos gabala,suvynioti i folija.Gerai butu nors kiek palaikyti,bet galima kepti ir is karto.Deti i orkaite ir kepti 220' 1val.Tada praplesti folija ir kepti dar 20min.,kol apskrus
Atsakyti
Galima pagal aušrinės receptuką, tik dėti ne į foliją, o į ketinį, tokį sunkų puodą. Skaniai išeina.
Atsakyti
O as , kai kepu mesos gabala, tai dedu i spec. tam skirta maisa. Tuomet niekas neisbega, mesa kepa savo sultyse, o ir skarda lieka svari smile.gif
Atsakyti
QUOTE (Ramunne @ 2004 05 28, 17:34)
O as , kai kepu mesos gabala, tai dedu i spec. tam skirta maisa. Tuomet niekas neisbega, mesa kepa savo sultyse, o ir skarda lieka svari smile.gif

O kas cia per cpec. maisas. Kur ju yra pirkti. Apie toki dalyka dar negirdejau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Danguole55: 28 gegužės 2004 - 18:22
QUOTE (Aušrinė @ 2004 05 28, 14:08)
Toks receptas jau buvo. Išbandžiau, patiko.

SULTINGAS KEPSNYS
1kg kiaulienos kumpio,1s.garstyciu,1s.ketcupo,prieskoniu mesai.Garstycias,ketcupa ir prieskonius sumaisyti,sia mase aptepti mesos gabala,suvynioti i folija.Gerai butu nors kiek palaikyti,bet galima kepti ir is karto.Deti i orkaite ir kepti 220' 1val.Tada praplesti folija ir kepti dar 20min.,kol apskrus

thumbup.gif Tikrai skanus! Dar galima majonezo i ta misini deti (man su juo labiau patinka) Ir laikyt geriausia per nakti, tada tikrai kepsnys buna minkstas ir sultingas clap.gif
Atsakyti
QUOTE (Danguole55 @ 2004 05 28, 18:21)
O kas cia per cpec. maisas. Kur ju yra pirkti. Apie toki dalyka dar negirdejau g.gif

Yra spec. maisai skirti kepimui orkaiteje, buna pirkti didziosiose parduotuvese prie kepimui skirtu reikmenu, tokiu kaip kepimo popierius, visokie maiseliai skirti saldyti uogas ir pan. O sie maisai tai kaip paprasti celofaniniai maisai, tik kad neissilydo aukstoje temperaturoje. Mano mama ir vista tokiuose maisuose kepa ir bulves. Na, nezinau ar cia bent kiek aiskiai parasiau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE (Ramunne @ 2004 05 29, 11:08)
Yra spec. maisai skirti kepimui orkaiteje, buna pirkti didziosiose parduotuvese prie kepimui skirtu reikmenu, tokiu kaip kepimo popierius, visokie maiseliai skirti saldyti uogas ir pan. O sie maisai tai kaip paprasti celofaniniai maisai, tik kad neissilydo aukstoje temperaturoje. Mano mama ir vista tokiuose maisuose kepa ir bulves. Na, nezinau ar cia bent kiek aiskiai parasiau unsure.gif

Labai labai aiskiai. thumbup.gif aciu clap.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Danguole55: 29 gegužės 2004 - 11:58
Jei tiksliai, tai jie vadinasi kepimo rankoves... Atsikerpi gabala tos rankoves, ikishi mesa, ipili biski vandenuko, galus uzrishi ir vsio. Iskepus ta rankove ishmeti von.
Atsakyti
Bea,yra ir kepimo maisiukai wink.gif As tik tokius perku,man jie patogiausi,nereik raisiot tu dvieju galu,idejai ir viena gala uzrisai biggrin.gif Na nebent bus labai jau didelis kepsnys koks,tai va tada pirksiu ta "rankove" thumbup.gif
Atsakyti
Mėsa yra mano stichija. Gamindama mėsą jaučiu didžiausią malonumą. Dažnai perkam 1,5-2 kg mėsos gabalus (įvairų kumpį, sprandinę, šoninę), marinuojam kelias dienas ir kepam ant grotelių. Marinatus kaskart išbandau vis kitokius. Bet vistiek niekad galutiniu rezultatu nebūnu visiškai patenkinta. Vienąsyk netyčia nusipirkom Maximoj gabalą kiaulienos, kuris pasirodo jau buvo paruoštas kepti - su visais priedais ir aišku konservantais. Bet mėsa iškepė pasakiška: labai labai sultinga ir minkšta. Namuos marinuota ji visad būna kietesnė. Gal kas žinot didelio gardaus kepsnio kepimo paslaptį?

Mūsų šio savaitgalio pietūs:

user posted image

Atsakyti
Natrio glutamatas biggrin.gif
Atsakyti