Įkraunama...
Įkraunama...

Mėsos šmoto, kumpio kepimas

QUOTE(norge @ 2005 01 25, 15:46)
Ė-ė-ė, Vija, iškepus didelį šmotą mėsos reikia jam bent dvidešimt minučių leisti pastovėti. Kad "prisirptų". Tada sultys neišteka.


Nugi labai knietėjo pažiūrėti, ar iškepė, nes turėjau nuojautą, kad viduj bus pusžalė, bo pasirodė, kad per greit toks šmotas iškepė. Taip ir paleidau tą visą gėrį...

Sakydama 'minkšta' neturėjau omenyje, kad ji kaip muilas. Strangri, rausva mėsyte, ir šalta, kaip minejai, riekutėm su padažais labai liuks. Bet žinant, kad tai kumpis, ne sprandinė, namų sąlygom marinuota jis gaunasi gerokai sausesnis.
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2005 01 25, 16:40)
Strangri, rausva mėsyte, ir šalta, kaip minejai, riekutėm su padažais labai liuks. Bet žinant, kad tai kumpis, ne sprandinė, namų sąlygom marinuota jis gaunasi gerokai sausesnis.

Nea, turėjau omenyje karštą riekutėm pjaustyti, mano "švogeris" kaip popierių supjausto ir ant pašildyto indo sudeda- niam niam.

Kaip tik orkaitėje kepu veršienos kumpį- kas begali būti sausiau, ne? biggrin.gif Tai vat, parą palaikiau raudoname vyne, dar patryniau druska ir prieskoniais (tiesa, druską ir prieskonius mozojau kartu su šlakeliu aliejaus, apskritai, į visus marinatus dedu truputį alyvuogių aliejaus). Gale į tą patį indą sudėsiu įvairių daržovių pjaustytų ir užpilsiu grietinėle su prieskoniais. Ir pakepsiu dar minučių dvidešimt. Ir nebus sausa. Čia toks gal nelabai gurmaniškas kumpio kepimo būdas, paprastas, bet kartais norisi pailsėti nuo visų "maklavoškių". smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norge: 25 sausio 2005 - 17:12
Pasigirsiu- labai skanus kumpis iškepė. ax.gif Marinuoti pomidoriukai ir grastyčios labai tiko į kompaniją. smile.gif
Atsakyti
Norėčiau paklausti, ar yra kam pavykę iškepti kiaulienos nugarinės gabalą su kaulu? Man tai buvo labiausiai nenusisekęs kepsnys: gavosi baisiai sausas ir sprangus. Gal nugarinė netinka tokiam reikalui? Marinavau pagal draugių išgirtą receptą: medus, imbieras, soja ir dar kažkokie tai priedai (jau nebeprisimenu kas ten dar buvo, nes nepavykus kepsniui, nurasiau kaip netinkamą ir marinatą).
Atsakyti
kas mesa butu sultinga reikia sudyti 10 min iki kepimo.tikrai spes isigert druskyte.
lygiai taip pat ir saslykams. uzkuret malkas ir pasudot. tikrai bus sultingi:)
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2005 01 25, 11:37)
Mėsa yra mano stichija. Gamindama mėsą jaučiu didžiausią malonumą. Dažnai perkam 1,5-2 kg mėsos gabalus (įvairų kumpį, sprandinę, šoninę), marinuojam kelias dienas ir kepam ant grotelių. Marinatus kaskart išbandau vis kitokius. Bet vistiek niekad galutiniu rezultatu nebūnu visiškai patenkinta. Vienąsyk netyčia nusipirkom Maximoj gabalą kiaulienos, kuris pasirodo jau buvo paruoštas kepti - su visais priedais ir aišku konservantais. Bet mėsa iškepė pasakiška: labai labai sultinga ir minkšta. Namuos marinuota ji visad būna kietesnė.  Gal kas žinot didelio gardaus kepsnio kepimo paslaptį?

Mūsų šio savaitgalio pietūs:

user posted image

Tai va: perki 3 kg kumpį, jo odą supjaustai kvadratėliais, o patį subadai peiliu. Pritrini prieskoniais (1,5 arbatinio šaukštelio druskos 1 kg mėsos, juodųjų pipirų, kmynų, česnakų, porą lapelų lauro lapų) taip, kad priesakonių (išskyrus lauro lapų)ir į skyles pakliūtų. Marinuoji kumpį 3 paras. Kepi 2,5 valandos uždarame puode (aš naudoju stiklinį puodą) porą kartų nupildama susidariųsį skystį, po to dar 0,5 valandos kepi atidengtame inde, kad gražiai apskrustų. Efektingai atrodo ant stalo, kai ataušta - labai skanus šaltas.
Atsakyti
o kaip reikia marinuoti su vynu, koki raudona ar balta naudoti, ir kiek jo ten reikia, kad apsekmtu?? blush-anim-cl.gif
Atsakyti
QUOTE(Lexi 04 @ 2005 02 22, 16:05)
o kaip reikia marinuoti su vynu, koki raudona ar balta naudoti, ir kiek jo ten reikia, kad apsekmtu?? blush-anim-cl.gif


Va kaip tik šį savaitgalį marinavau gabalą kiaulienos sprandinės raudonam sausam vyne, dar dėjau šiek tiek mėsos prieskonių. Ir ką? Ir nepalyginsi su parduotuvine... Ir sprandinė tikrai ne pati kiečiausia mėsa smile.gif
Žodžiu, perki maximoj jau paruoštą kepti su visom e, bet užtat kepsnys - gali numirti bevalgydamas iš malonumo...
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2005 01 25, 11:37)
Mėsa yra mano stichija. Gamindama mėsą jaučiu didžiausią malonumą. Dažnai perkam 1,5-2 kg mėsos gabalus (įvairų kumpį, sprandinę, šoninę), marinuojam kelias dienas ir kepam ant grotelių. Marinatus kaskart išbandau vis kitokius. Bet vistiek niekad galutiniu rezultatu nebūnu visiškai patenkinta. Vienąsyk netyčia nusipirkom Maximoj gabalą kiaulienos, kuris pasirodo jau buvo paruoštas kepti - su visais priedais ir aišku konservantais. Bet mėsa iškepė pasakiška: labai labai sultinga ir minkšta. Namuos marinuota ji visad būna kietesnė.  Gal kas žinot didelio gardaus kepsnio kepimo paslaptį?

Mūsų šio savaitgalio pietūs:

user posted image


mano receptukas paprastas, bet greitas ir manau, kad skanu, nes draugai, kurie paragavo, gaminasi namuose, papildydami pagal savo skoni rolleyes.gif
Perku dideli kiaulienos kumpi su mazu, mazu cukriniu kauliuku mirksiukas.gif , gerai itrinu druskyte, mairunu, bazilikais ir t. t. Laikau saldytuve viena val., paskui itrinu majonezu, kraunu skardon apipilu vandeneliu ir kepu orkaiteje pavartydama ir apliedama sultymis drinks_cheers.gif
Skanaus! tongue.gif
Atsakyti
Mielos kulinarės,
netikėtai užsukau pas jus ir likau sužavėta,kabai skaniai jūs čia maitinatės.
Prašyčiau patarimo-savaitgalyje turėsiu baliuką-vyro gimtadienis ,žada būti apie 20 svečių.
Galvoju pirkti kiaulienos sprandinę ir kepti gabale,bet kiek jos reikėtų pirkti.Svečius kviečiau pietums.Kaip ją gražiai pateikti?
AČIŪ
Atsakyti
QUOTE(ramute53 @ 2005 03 07, 10:51)
Mielos kulinarės,
netikėtai užsukau pas jus ir likau sužavėta,kabai skaniai jūs čia maitinatės.
Prašyčiau patarimo-savaitgalyje turėsiu baliuką-vyro gimtadienis ,žada būti apie 20 svečių.
Galvoju pirkti kiaulienos sprandinę ir kepti gabale,bet kiek jos reikėtų pirkti.Svečius kviečiau pietums.Kaip ją gražiai pateikti?
      AČIŪ


Skaičiuok vienai burnai 200-300 g mėsos. Šiaip panašu, kad bus daugiau vaišių, tai mėsos porcija gali būti ir mažesnė.
Atsakyti
Miela VIJA,aišku bus šalti patiekalai ir dar žadu pateikti vėdarus.
Pirkau tris gabalus sprandinės po du kilogramus,kažin ar tiks marinuoti su naminiu juodųjų serbentų rūgščiu vynu,jeigu šiandien užmarinuosiu iki penktadienio ar nebus per ilgai.Galvoju kepti folijoje įtrinti su medum... tongue.gif
Atsakyti