labai įdomi tema tik labai ilgai reikėjo ieškoti

Aš tai mėsą marinuoju apie parą, įtrinu druska, pipirais (juodais, raudonais aitriais), prapjaunu mėsoj daug nedideliu skylučių (tiesiog subadau peiliu), į tas skylutes įkišu po pusę skiltelės česnako. Įvynioju į foliją, kepu 180-190 laipsnių orkaitėje (laikas priklauso nuo mėsos dydžio), ant galo foliją atsargiai išvynioju, mėsytė apskrusta gražiai.
Mėsa gaunasi minkšta ir skani.
Mėsa gaunasi minkšta ir skani.

Dar vienas receptėlis: marinuoti mėsa su garstyčiom ir sojos padažu.
Labai įdomus skonis, mums patiko
:
Labai įdomus skonis, mums patiko

Daug įvairių mėsos paruošimo būdų perskaičiau ir...pasimečiau. Vistik nėra vieningos nuomonės, kada mėsa minkštesnė...kiek laiko marinuoti...
Matyt teks išbandyti visaip, nes aš pati tai visąlaik galvojau (ir dariau), kad geriau kelias dienas marinuoti...o pasirodo užtenka ir valandos...
Matyt teks išbandyti visaip, nes aš pati tai visąlaik galvojau (ir dariau), kad geriau kelias dienas marinuoti...o pasirodo užtenka ir valandos...
QUOTE(edinka @ 2005 12 30, 12:47)
Daug įvairių mėsos paruošimo būdų perskaičiau ir...pasimečiau. Vistik nėra vieningos nuomonės, kada mėsa minkštesnė...kiek laiko marinuoti...
Aš irgi taip maniau.

QUOTE(Frosted @ 2005 12 31, 19:02)
Aš irgi taip maniau.
Nusipirkau gabalą kiaulienos kumpio, bandysiu kept su druska, nemarinuojant. Parašysiu, kas gausis 

Nu ką...

Kepiau įvyniojus į foliją, tai išėjo iš tiesų per sūriai

Nugis ir aš Naujamečiui kepiau kumpį...pagalvojau, jeigu nepasiseks...gi rasiu ką padėt ant stalo ir be jo
Padariau makaliūzę iš garstyčių, daug druskos, pipirų, sojos padažo, mėsos prieskonių ir palikau gal valandai... na gal dviem, net nepastebėjau per kitus darbus, kiek tai užtruko
Marinatas gavosi tooooooooookio sūrumo ir aštrumo
Dėjau į kepimo maišą ir valandą kepiau, po to dar palaikiau orkaitėj. O jau kaip skaniai gavosi...
nei per sūriai, nei per aštriai, mėsytė minkšta, apskrudusi... Tiesiog apsivalgymas.
Ačiū visoms už patarimus

Ačiū visoms už patarimus

Tai kiek tas "daug" druskos yra?
Nes aš net nemarinavau, tiesiog įtryniau prieskoniais, druska, įvyniojau į foliją - ir į orkaitę
Bet druskos dėjau DAUG.
Aišku, valgyt turėjom ką per Naujuosius, ir ta pati mėsa iš viršaus, kur nebuvo pribėgę sulčių gavosi gerai, o va apatinė pusė, kur sultys buvo nubėgusios, kol mėsa kepė - per suri.
Gal šis receptas tinka tik kepimui ant grotelių, a?

Aišku, valgyt turėjom ką per Naujuosius, ir ta pati mėsa iš viršaus, kur nebuvo pribėgę sulčių gavosi gerai, o va apatinė pusė, kur sultys buvo nubėgusios, kol mėsa kepė - per suri.
Gal šis receptas tinka tik kepimui ant grotelių, a?
QUOTE(Frosted @ 2006 01 02, 14:12)
Tai kiek tas "daug" druskos yra? ...
Mano "daug" tai buvo tiek, kad palaižius tikrai trošku pasidarė, o maždaug gal 2-3 kupini šaukštai 2 kg mėsos...juk paprastai kepant tiek nedėčiau...
QUOTE(edinka @ 2006 01 03, 15:30)
Mano "daug" tai buvo tiek, kad palaižius tikrai trošku pasidarė, o maždaug gal 2-3 kupini šaukštai 2 kg mėsos...juk paprastai kepant tiek nedėčiau...
Tai gal tikrai persistengei? Istirpink ta druskos kieki, kur dejai, tiek litru vandens, kiek kg mesos buvo, ir paragauk - taip butu, jei tolygiai po audini pasiskirstytu... Tarp kitko, as is cia pasimokiusi dabar tik majonezu ir garstyciom ismakaluoju ir per nakti palaikau, na dar cesnako pridedu, pipiro, kiek druskytes. Dariau jauti, kiaule, vista, kalakuta, viskas super gavosi, tai kitaip ne nebedarau. Protingi zmones sako, jei druskoje ilgai palaikai, ji istraukia sultis is mesos, tai as ta makaluze susizavejau.Aciu, kuri tai pasiule

QUOTE(Amalia @ 2006 01 03, 17:27)
Tai gal tikrai persistengei?
... ir per nakti palaikau,........... jei druskoje ilgai palaikai, ji istraukia sultis is mesos, tai as ta makaluze susizavejau.Aciu, kuri tai pasiule
... ir per nakti palaikau,........... jei druskoje ilgai palaikai, ji istraukia sultis is mesos, tai as ta makaluze susizavejau.Aciu, kuri tai pasiule
Tai kad man labai skaniai gavosi

Jo, jo, čia man sūriai gavosi...
Nors aš visai nelaikiau, pribarsčiau druskos, įvyniojau į foliją - ir kept. Iš viršaus gavosi pats tas
: , o apačia, kur sulčių pribėgo - per sūriai. Tai ir sakau, gal čia tinka ant grotelių kept?
Nu bet o kaip tada, kaip vištą kepa arba žuvį, įdėję į druską, taigi irgi turėtų sūriai gautis.
Matyt kažką ne taip padariau, tik kad nieks nesako - ką būtent

Matyt kažką ne taip padariau, tik kad nieks nesako - ką būtent