Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip vadinat vaiko "tą" vietelę

turiu du berniukus ir mes tuos daikčiukus vadinam"pakabukas" blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(jovukas @ 2010 10 22, 13:42)
geras, pirmakart toki zodi girdziu, o pasirodo, dar ne viena ji vartojate  smile.gif
as putyte vadinu, mergytei sunku dar atkartoti, bet man graziausiai kaip tik radau pavadinti. pamenu man mama vaikystej sakydavo, kad vistyte cia  lotuliukas.gif

Mes irgi "putyte" vadinam, dar karais isdykaudama vakare pasako: "einam putka plaut" lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Di Volari: 23 lapkričio 2010 - 10:21
vadinam tikrais vardais, jei pimpaliukas tai pimpaliukas...o tie zasiukai, pakabukai...nu man atsiprasau, bet nelabai g.gif
nueina vaikai i darzeli ir pasakoja, as turiu zasiuka, as pakabuka...o maniskis tarkim zino kad zasiukai pas seneli zolej ganosi doh.gif reik nugalet ta perdeta drovuma pries vaikus irtuos dalykusvadinti tikrais vaikiskais vardais: pimpaliukas ir putyte biggrin.gif
Atsakyti
Pas mane du vyrukai- tai kaip juokiuosi, mama tarp triju pimpiu gyvena biggrin.gif . O siaip vadinam peliuku, arba pimpaliuku. Kai bandom gilintis i rimtesnius dalykus cool.gif , vadinam tikraisiais vardais. tongue.gif
Atsakyti
Maniske "pute" vadina.Stengiuosi nebekartoti to zodzio,kad atprastu,nes paskui rodys kiemo berniukam ir kartos "pute pute" lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Samarija @ 2010 11 23, 15:57)
Maniske "pute" vadina.Stengiuosi nebekartoti to zodzio,kad atprastu,nes paskui rodys kiemo berniukam ir kartos "pute pute" lotuliukas.gif

siaip ar taip ateis tas laikas, kai domesis biggrin.gif cia as kalbu apie darzelio laikus, maniskis 4m karta parejes sako, manes Beata prase parodyt pimpaliuka doh.gif
Atsakyti
QUOTE(September_Lady @ 2010 11 23, 12:25)

Sakot, tikrieji vardai? lotuliukas.gif Ar bent žinot, ką šitas žodis reiškia? mirksiukas.gif Vištytė. O ne moteriška vietelė mirksiukas.gif Čia lygiai toks pat pagražintas pavadinimas, tiek, kad populiarus nuo senų laikų. Tikrieji pavadinimai ir yra tikrieji pavadinimai, varpa ir makštis. Bet man irgi ko tai sunkokai liežuvis verčiasi "varpa" vadinti, gerai, kad neklausinėja dar biggrin.gif Tai jei labai jau reikia įvardinti, sakau, "pimputis", bet reikės mokyt normaliai. Ir mamytės "papukus" mokinu jau krūtine vadinti, tai sako "kutinė" biggrin.gif , nes dar "r" neištaria.
O, ką tik kilo idėja, nors žodis ir sudėtingesnis, bet gal ir mažiau noro bus jį kartoti darželyje: genitalijos. Bendras pavadinimas abiems lytims, ir normalus žodis toksai smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(soul... @ 2010 11 23, 13:26)
Pas mane du vyrukai- tai kaip juokiuosi, mama tarp triju pimpiu gyvena  biggrin.gif . O siaip vadinam peliuku, arba pimpaliuku. Kai bandom gilintis i rimtesnius dalykus  cool.gif , vadinam tikraisiais vardais.  tongue.gif

as ir tarp triju pimpiu gyvenu-o vadinam pimpaliuku
Atsakyti
QUOTE(Elentari @ 2010 11 23, 17:09)
Sakot, tikrieji vardai?  lotuliukas.gif

na as ir pasakiau, kad vaikiskais pavadinimais, kurie bus suprantami visiems, tiek vaikams, tiek suaugusiems...nebus jokiu dziundziu, zasiuku, pakabuku...nes jei pasigilinus, tai makstis nera tai kas matosi rolleyes.gif o visa terminologija reikia palikti tam laikui, kai vaikas mokinsis anatomija ax.gif
Atsakyti
QUOTE(September_Lady @ 2010 11 24, 08:27)
na as ir pasakiau, kad vaikiskais pavadinimais, kurie bus suprantami visiems, tiek vaikams, tiek suaugusiems...nebus jokiu dziundziu, zasiuku, pakabuku...nes jei pasigilinus, tai makstis nera tai kas matosi  rolleyes.gif o visa terminologija reikia palikti tam laikui, kai vaikas mokinsis anatomija  ax.gif

Maniskis, 4 metuku, parejes is darzelio jau pradejo mane anatomijos mokyti lotuliukas.gif , tai gal vaikams ir reikia kuo anksciau is tevu isgirsti tuos tikruosius vardus... mirksiukas.gif
Atsakyti
Ech, berniukų mamoms kiek žiūriu, gana paprasta užsivadint...
Kol kas automatiškai į užklausimą dėl tos vietos esu atsakiusi "cipukas", bet ko tai man tai nepriimtina, nežinau... Putė mano galva žargoniškai naudojama kaip keiksmažodis... Makštis nėra ta vieta, kurią vaikas rodo, nežinau, kam klaidinti be reikalo.
Šiaip kadangi kol kas ant veido yra akys, nosis ir burnytė, tai galvoju "tą" vietelę ateity, kai vėl užklaus, vadint lūpytėmis. Tam tikra prasme tai bus teisybė, tik malonybinis žodis, tai yra gana vaikiška, nėra keiksmažodis, gyvūno pavadinimas ar kitoks painiavą keliantis dalykas...
O užpakalį irgi vadinu dubce, kartais ir "subinytė" išsprūsta, stengiuosi nevartot, nes tai tipo irgi keiksmažodis, nors nežinau kilmės to žodžio, tai man nesuprantama, kodėl... Gal tradicija tokia - kad keiksmažodis, kaip kad su pute įvyko... dar pas mus giminėj sklando žodis "užupkalis" arba "pakaliukas" - nuo užpakaliuko, ale vaikui ištart akivaizdžiai lengviau, žiūrėsimką galutiniam variante pasirinksim...
Atsakyti
Mes vadiname "putyte" biggrin.gif
Atsakyti