nedave siuntimo i raidos centra,rudeni kai reiks tirti raida tai tirs panevežy,tik aš nežinau kaip jie tirs nes su svetimais žmonemis nelabai bendrauja.o ta psihologine tarnybatai kai reikia grupe testis kreipemes.taip jam kaško galvoje viskas susimaiše net nebežino kuo ugis matuojamas šendiena tokius uždavinius sprendem,kuo msvoris matiojemas,nu žodžiu,net mano vyras šendiena apsiverke,o neurologe dar pasiule dormiplanta pagerti ir tiek ir primigtinai siulo tuos vaistus pradeti vartoti

QUOTE(cius @ 2011 03 12, 21:26)
nedave siuntimo i raidos centra,rudeni kai reiks tirti raida tai tirs panevežy,tik aš nežinau kaip jie tirs nes su svetimais žmonemis nelabai bendrauja.o ta psihologine tarnybatai kai reikia grupe testis kreipemes.taip jam kaško galvoje viskas susimaiše net nebežino kuo ugis matuojamas šendiena tokius uždavinius sprendem,kuo msvoris matiojemas,nu žodžiu,net mano vyras šendiena apsiverke,o neurologe dar pasiule dormiplanta pagerti ir tiek ir primigtinai siulo tuos vaistus pradeti vartoti 

o tu prmygtinai prašyk siuntimo į vaiko raidos centra http://www.raida.lt/ užsregistruokite ir kol eilė prieis manau ir siuntima gausite, nes siuntima rašo šeimos gydytoja jūsų vaiko. man keista ir nesuvokiama, kaip gali vaika versti kažką daryti jei mato, kad vaikas pasimetęs

o ką jūsų šeimos gydytoja pasakytų jei paprašytumėte siuntima į vilnių raidos centra

QUOTE(cius @ 2011 03 12, 22:26)

Visu pirma, jums patiems reikia pailseti. Tokiu momentu bus dar ne viena karta, kai zeme slys po kojomis. Tik as galiu pasakyti, nepadarykite is savo pasimetimo didziuliu klaidu, nepumpuokite vaistais. As vyresnyji uzauginau (jam 21 m.) be vaistu is vis. Ir, kad ir kaip sunkus bus mokslo metai, be galo sunki paauglyste, vaikas nera koks "nesveikas", tik gal jautresnis, judresnis, jo socialinis subrendimas bus ilgesnis.
Nieko gero nezadu, bus labai sunku. Todel toje terpeje reikalingas atgaivos gusis. Kartais jums patiems dviese su teveliu reikia kur nors pabegti. Labai svarbu kartais ir juodas jumoras. Labai gerai supratingi, mylintys ir griezti seneliai. Vaikui aplinkos pakeitimas.
Turite susiimti, vaikas visu pirma turi jautis saugiai, kuo jus daugiau stresuosite, tuo jis blogiau jausis. Tuo labiau chaotiskas bus jo elgesys. Reikalingas tokiam vaikui grieztumas, bet saltas, neisteriskas. Jus privalote ismokti ji valdyti, nors namu aplinkoje, nes ateis paauglyste. Isterikuodami tik pasirodysite silpni.
Nezinau, bet suvaidinciau pries vaika, kad jam yra temperatura ir neleisciau 3 dienas nuo kokio treciadienio i mokykla. Per jas pasistengciau tiesiog sudaryti ramia atmosfera namuose, kad jis pailsetu.Ir jus save tuo metu turetumete pasisaugoti. Nes jei jis mokykloje yra puolamas, dar ir namie stresuojama, tai kaip jam nusiraminti? Bet nepiknaudziaukite, nes vaikas paskui gali pradeti manipuliuoti. Rusu patarle "Per kara, musio lauke visi metodai galimi".
Dar visai neseniai suzinojau, kad labai gerai valgyti zalius pusu spyglius, bet tik nuo galuniu pirmuosius. Dziovinti netinka, nes ten yra eteriniai aliejai. Geriau jau deti i kamera. Labai gerai ir maudyti vaika pusu nuovire.
Ir...nedavaryk vyro iki asaru.Vyras turi didziuotis savo sunum. jau geriau tegul jis keikia sausuoles pedagoges, kurios savo nenusisekusi gyvenima iskrauna ant jusu vaiko, bet ne savo vaika. Kad ir kaip skaudziai cia skambes, bet kazkur kazkada skaiciau statistika ir truputi buvau pakarupusi.

Mano patyrimas yra truputi ydomus, dabar mano mazaji labai aukleja brolis, kuris pats hiperaktyvus. Zinot, ka jis sako, kad per daug mes siusiukinomes su jais. Grieztumas ir dar karta grieztumas. Bausmes(kurias kartu su vaiku sukuriate uz prasizengimus), gyvenimas (miegas, valgymas, treniruotes)pagal rezima, va kas turi buti. Ir ramybe, saugumas tevu akyse.
Dievas duoda mums tiek, kiek mes galime istverti.
aukseklaipeda..ir hiperaktyvumas buna skirtingas
vieni su vaistais, kiti be ju isauga..bet kol nera paauglystes, tai tikrai reiktu per dienos rezima, susiklausyma vaikui padeti
mano sunus ne hipeirukas, bet su laiku, ilgio, svorio matais
jam ar 10 min ar 2 val. beveik jokio skirtumo..nebent palyginimai, sakysim, vaziouojam i pajuri, kada parvaziuosimenamo, pasakai, bus du rytai, tada parvaziuosime, tai jam aiskiau, akd reikes nakvoti dvi naktis kitur, bet su ilgio matais
metrai, centimetrai, kg, ar g, ar tonos visiskai klaidioja..ketvirtokas, jam irgi misrus sutrikimas, tai cia galima skayti paprasta diagnoze..nes maniskiui kalbos sutrikimas, salia visada eina koks emocinis, tada elgesio ir cia jau iseina misrus, nes ne vieno tipo..svarbiau, kiek stiprus sutrikimas ir koks..ir rasti buda su kuo ji valgyti ir kaip su juo gyventi.
As dabar kas diena atrandu pozymius, kurie rekte rekia visiems psichiatrams norejusiems maniskiui lipdyti Aspergerio sindroma, kad jis neturi jo
kruva bruozu paveldeta is mano tecio, bet ir jautrumas muzikai, kitiems zmonems, rupestis iitais zmonemis, ne tik artimaisiais be galo svelnus ir demesingas, kuo as labai didziuojuosi ir stengiuosi tai islaikyti

mano sunus ne hipeirukas, bet su laiku, ilgio, svorio matais

As dabar kas diena atrandu pozymius, kurie rekte rekia visiems psichiatrams norejusiems maniskiui lipdyti Aspergerio sindroma, kad jis neturi jo

Ačiu,jums visoms,merginos jus kaip tikros drauges ir varge ir džiaugsme kartu.mums egzistuoja tik trumpalaike atmintis,ilgalaikes ner.ka išmoksta reike kartoti ir kartoti,ir mes sunkei gaudomes metu laikuose ir savaitese,kaba kalendorius tai jis perstuminedamas žino kokia bus diena o šeip savaites dienos jam venodai,ir laikrodžio išmokti negalim,ir kilogramai ar metrai ar temperatura neskire,ir batu ušsirišti nemokam
Jis nemato -nesiorentuoje kai dare intelekto tirima prieš mokykla tai vaizdine atmintis normoje,bet girdimoje zemeu nulio,ir jeigu psiholige jo nepažinotu,tai jo butu ivertinimas dar žemesnis ties atsilikimo riba
vidaus gyditoje siuntima duotu,tik ar ka jie gero padetu,tiesiog augam ir tas varikliukas sukasi turbut jo galvoje greičiau.mes jeigu autobusu važuojeme tai Jis net nebegali iūsedeti vienoje vietoje.Opas mane Tevai ira šventi žmones jie man labai padeda palaiko,jeigu ne jie aš gal išprotečiau.Taip mes Taduka ilgai su vyru laukem,8 metus vaiku neturejom,kai pastojau džiaugmo buvo pilnos kelnes.Augo sveikas judrus nieko jam netruko,kol 1,1 metuku nesusirgom laringitu,veže greitai i ligonine jau duso buvo pradejes melinuoti,suleido didele doze hormonu,gyvibe ižgelbejo ,bet sutriko raida ir nustojo vistitis,vataip ir gavosi.nieko kaip sako rusai prorvemse šendiena taip o ryt bus kitaip

QUOTE(cius @ 2011 03 13, 23:10)
Ačiu,jums visoms,merginos jus kaip tikros drauges ir varge ir džiaugsme kartu.mums egzistuoja tik trumpalaike atmintis,ilgalaikes ner.ka išmoksta reike kartoti ir kartoti,ir mes sunkei gaudomes metu laikuose ir savaitese,kaba kalendorius tai jis perstuminedamas žino kokia bus diena o šeip savaites dienos jam venodai,ir laikrodžio išmokti negalim,ir kilogramai ar metrai ar temperatura neskire,ir batu ušsirišti nemokam
Jis nemato -nesiorentuoje kai dare intelekto tirima prieš mokykla tai vaizdine atmintis normoje,bet girdimoje zemeu nulio,ir jeigu psiholige jo nepažinotu,tai jo butu ivertinimas dar žemesnis ties atsilikimo riba
vidaus gyditoje siuntima duotu,tik ar ka jie gero padetu,tiesiog augam ir tas varikliukas sukasi turbut jo galvoje greičiau.mes jeigu autobusu važuojeme tai Jis net nebegali iūsedeti vienoje vietoje.Opas mane Tevai ira šventi žmones jie man labai padeda palaiko,jeigu ne jie aš gal išprotečiau.Taip mes Taduka ilgai su vyru laukem,8 metus vaiku neturejom,kai pastojau džiaugmo buvo pilnos kelnes.Augo sveikas judrus nieko jam netruko,kol 1,1 metuku nesusirgom laringitu,veže greitai i ligonine jau duso buvo pradejes melinuoti,suleido didele doze hormonu,gyvibe ižgelbejo ,bet sutriko raida ir nustojo vistitis,vataip ir gavosi.nieko kaip sako rusai prorvemse šendiena taip o ryt bus kitaip 

laikas pas mus tik matematiškai suvokiamas, nes matematika gerai sekasi, bet jei pasakysi kelinta valanda reikia tai nieko nesako

apie įvertinima, mano vaika darželinu laikė visiškai visiškai ne vaiku, jis netik visur lipo, krito, žalojosi, bet ir nekalbėjo, norėdamas ką pasakyti ir jei kit nesuprasdavo save žalodavo, čia mažame mieste buvo visiems nesuvokiamas dalykas, nurašė vaika. bet per anksti, mano vaikis kalba, taip stringa kalba, per greita norėjima pasakyti mikčioja, bet esu laiminga jis mokosi, ko kiti nesitikėjo, aš didžiuojuosi, šiemet pirmi metai kai savęs nesužalojo tfu tfu.
ką pasakys raidos centre, tik tiek kuria linkme einame, ar mes viska gerai darome.
dauguma prieš vaistus, bet nesigailiu išbadžiusi nei ritalino nei concerto, jie mums padėjo didelį pagrinda ant kurio statome jo nama, tikiuosi pavyks

o jums stiprybės, poilsio linkiu

QUOTE(Roga @ 2011 03 14, 11:40)
laikas pas mus tik matematiškai suvokiamas, nes matematika gerai sekasi, bet jei pasakysi kelinta valanda reikia tai nieko nesako
bet pažanga yra jei pasakai kelinta išeiti, pažymėta, kelinta valanda autikas atvyksta ir kur vyksta viskas liuks. batus mes išmokome užsirišti pakenčiamai tik 10 metų, pas mus sutrikusi smulkioji motorika, raštas be ribų, jei nepervarges pataikys į viena eilute, jei pamokos, dažniausiai dvi trys eina, nėra ribų. tfu tfu mokytojos,kad ir barasi bet priima jo tokius darbus ir nemažina pažimių, nors jau vaikis pats nueina ir pasako baisiai sako mano raštas negražus, nu ką tu jam padarysi.
apie įvertinima, mano vaika darželinu laikė visiškai visiškai ne vaiku, jis netik visur lipo, krito, žalojosi, bet ir nekalbėjo, norėdamas ką pasakyti ir jei kit nesuprasdavo save žalodavo, čia mažame mieste buvo visiems nesuvokiamas dalykas, nurašė vaika. bet per anksti, mano vaikis kalba, taip stringa kalba, per greita norėjima pasakyti mikčioja, bet esu laiminga jis mokosi, ko kiti nesitikėjo, aš didžiuojuosi, šiemet pirmi metai kai savęs nesužalojo tfu tfu.
ką pasakys raidos centre, tik tiek kuria linkme einame, ar mes viska gerai darome.
dauguma prieš vaistus, bet nesigailiu išbadžiusi nei ritalino nei concerto, jie mums padėjo didelį pagrinda ant kurio statome jo nama, tikiuosi pavyks

Ačiu jums uš patarimus ir palaikima

O katrie vaistau Jums labiau tiko ir kiek Jus laiko gerete?galite išsameu parašyti galima i až.AČIU.
QUOTE(cius @ 2011 03 14, 11:42)
Ačiu jums uš patarimus ir palaikima
O katrie vaistau Jums labiau tiko ir kiek Jus laiko gerete?galite išsameu parašyti galima i až.AČIU.

Ritalino lietuvoje jei neklystu nebeskyria, jis mums netiko. tada pradėjome gerti Concerta gėrėme apie metus, darydami pertraukas per jo atostogas. Concerta labiau tiko, netaip smarkiai veikė jo vaiko spaudimo ir valgymo. bet reikėjo stebėti širdies kardiograma, spaudima, valgymo ir augima, nes kaip ten bebūtų tai vaistai ir turintys šalutinį poveikį. Concerta nesukeldavo jam nerimo ir irzlumo priepolių kaip Ritalinas. Concerta labiau padėda sukoncentruoti dėmesį, kai pradėjo sektis mokslai, mokytojų vienas kitas pagyrimas atsirado, jo savivertė pradėjo augti, vaika netaip badė pirštais ir nesijuokė iš jo keistumo. kas dar, pirmomis dienomis, bent jau mums jausdavosi, kad vaistukus vartoja, vistiek organizmui priprasti reikėjo, akytės buvo stulpu, po dviejų dienų viskas gerai. kas įdomiausia mokytojai ir vaikai mokykloje pastebėjo, kad vaikis yra kitoks, netaip šoksta į akis, gali sulaukti savo eilės, išsėdėdavo beveik visa pamoka.
aišku tai nėra stebuklas, kiek jėgų atiduodavo mokykloje tokia jėga namie išsiliedavo, niekada neruošdavo (kaip ir dabar neruošia) pamokų ant stalo, visada ant grindų, parošo kelias minutes ir eina eina, arba lipa visur. daug gelbėja treniruotės, begalinis užimtumas, tą diena eis ten, kita ten ir taip visa savaite neturėdavo kada prisigalvoti ko nereikia (visko buvo, oj viko ir bus). savaitgaliais jau tada į gamta ir kur akys veda, futbolas, riedučiai, kad kuo mažiau namie, toks rėžimas gelbėdavo.
tikiuosi daug neprivėliau

bet tuo laiku mes gyvenome vilniuje viskas buvo sunkiau. persikrauščius į Šiaulius, viskas pasikeitė, vaikai priėmė mano vaikį toks koks yra, todėl visi kartu pasikalbėję ir nuo rugsėjo negeriame vaistų, geriame tik vitaminus EYE Q.
Nezinau, bet taip pat buvo pripaisyta mazajam tik trumpalaike atmintis, del ko as dabar labai abejoju. Sunkiai jam buvo ir su batu raistukais ir laikrodi pazino veliau negu pagal standartus. Taip pat skaito jis tik mintyse neblogai, o garsiai...
Pirmoje klaseje ant musu uzpuole, kad nemokome skatyti, po nauju metu nusamdem repetitore, kuria rekomendavo drauge. Vaiko sveikata prisiekiu, kad nemeluoju, siuos mokslo metus jos sunus baige raudonu diplomu. Istojo, mokosi Vokietijoje.O nusamde ja, kad vaikui labai sunkiai sekesi mokytis. Neismoke ir si repetitore mano vaiko skaityti. Nors ejo pas mus pusantru metu.
Ketvirtoje klaseje, po nauju metu, pradejo man sakyti, kad mano vaikas neatitiks standartu ir neislaikys baigiamuju testu. Mokesi jis Klaipedos prestiziniame mokykloje - darzelyje.As nusamdziau tos mokyklos mokytoja, kuri buvo isejusi i pensija. Ji pasake, kad kaip mano vaikas gali ismokti, jei jis tik bibliotekoje tesedi. Kas keisciausia, man jis nesakydavo, o pasiimti kiekviena diena eidavom ir vis prikaisiodavo jo elgesi. Tada staigiai as pervedziau i privacia mokykla, kurioje sutarem eiti pagrinde pas spec. pedagoge,o tada tie keli menesiai mums kainavo... Sesi simtai litu i menesi. Bet ten jam tikrai padejo. Perimetrus, plotus, lygtis ir kt. staigiai sugriebiau as, nes mokytoja dave pagrindus (tokia svo daryta knygele), kuriu reikejo uzbaigiant ketvirta klase. Ir dabar mano vaikui sekasi matematika, fizika, chemija geriausiai.
Na ir dziaugiuosi, kad eina dabar eina i klase vienas, moka jis dabar daug daugiau uz kai kuriuos savo klasiokus, nes mokosi individualiai.
Na pazysta jis dabar geriausiai ta laikrodi. Nors su laiko orentacija taip pat buna, kad jei ta diena dirbu, jis truputi nuklysta ir paskambinus mokytojai as ji greit sukontroliuoju.
Ai, kazkaip galvoju, butu ta buvusi tarybine mokykla, daugeliui vaiku ir tevu butu lengviau.
Pirmoje klaseje ant musu uzpuole, kad nemokome skatyti, po nauju metu nusamdem repetitore, kuria rekomendavo drauge. Vaiko sveikata prisiekiu, kad nemeluoju, siuos mokslo metus jos sunus baige raudonu diplomu. Istojo, mokosi Vokietijoje.O nusamde ja, kad vaikui labai sunkiai sekesi mokytis. Neismoke ir si repetitore mano vaiko skaityti. Nors ejo pas mus pusantru metu.
Ketvirtoje klaseje, po nauju metu, pradejo man sakyti, kad mano vaikas neatitiks standartu ir neislaikys baigiamuju testu. Mokesi jis Klaipedos prestiziniame mokykloje - darzelyje.As nusamdziau tos mokyklos mokytoja, kuri buvo isejusi i pensija. Ji pasake, kad kaip mano vaikas gali ismokti, jei jis tik bibliotekoje tesedi. Kas keisciausia, man jis nesakydavo, o pasiimti kiekviena diena eidavom ir vis prikaisiodavo jo elgesi. Tada staigiai as pervedziau i privacia mokykla, kurioje sutarem eiti pagrinde pas spec. pedagoge,o tada tie keli menesiai mums kainavo... Sesi simtai litu i menesi. Bet ten jam tikrai padejo. Perimetrus, plotus, lygtis ir kt. staigiai sugriebiau as, nes mokytoja dave pagrindus (tokia svo daryta knygele), kuriu reikejo uzbaigiant ketvirta klase. Ir dabar mano vaikui sekasi matematika, fizika, chemija geriausiai.
Na ir dziaugiuosi, kad eina dabar eina i klase vienas, moka jis dabar daug daugiau uz kai kuriuos savo klasiokus, nes mokosi individualiai.
Na pazysta jis dabar geriausiai ta laikrodi. Nors su laiko orentacija taip pat buna, kad jei ta diena dirbu, jis truputi nuklysta ir paskambinus mokytojai as ji greit sukontroliuoju.
Ai, kazkaip galvoju, butu ta buvusi tarybine mokykla, daugeliui vaiku ir tevu butu lengviau.
bet man irgi keista,nuveini pas spesialistus jie i6klauso,o kaip elgtis su vaiku nepatare ar paleist taip kaip ira,spausti ir reikalauti.Mano vyras viena diena bande jam ikalti i galva,apie svori,ilgi ir taip visa diena karts nuo karto vis paklause.tai kita diena jis jo pradejo bijoti pamato jo žvilgsi ir susigužia visas.šiaip mano vyras labai gerai,mane palaiko,bet žiuriu jam norisi kad butu kitaip,jimdavo i kartu i žvejyba,o dabar jau nebe.

sveikos mamytes
sonokai pas jus rasiau
.. va, rase kazkuri apie dienotvarke, burelius, rezima. viska puikiai suprantu ir sutinku su tuo, bet.. ka daryti jei vaikas nenori lankyti jokio burelio. kur tik ji buvau benuvezusi visur jis tik pastovi siena paremes ir nieko nedaro. sako : gali mane vezti kur nori , as vistiek nieko nelankysiu ... priversti niekaip negaliu ..gal nemoku
..artimieji burba , kad cia as kalta , kad mano vaikis niekur nenori, nieko nelanko.. ber juk negaliu jo nutysti per prievarta, o ir naudos nera.. nei graziuoju , nei bloguoju
..tai vat, noriu jusu nuomones.. kodel taip? nieko nenori? ( jam 10 metu, turime demesio ir veiklos sutrikima ) gal as ka netaip darau? gal sneket nemoku?
Papildyta:
o kas skyre Concerta? VRC?

Papildyta:
QUOTE(Roga @ 2011 03 14, 12:19)
QUOTE(diana34 @ 2011 03 14, 15:00)
VRC mums skyrė Ritalina, o kai Ritalinas nelabai buvo teleruojamas ir vežamas į lietuva mums psichiatrė parekomendavo Concerta ir pradėjome jį gerti.