Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas hiperaktyvus 8

QUOTE(Roga @ 2011 10 13, 08:58)
nu žinok papasakojai apie mano Bena, tik skiriasi, nemoka gerai anglų ir kito, išsėdi klasėje visas pamokas ir jei parodai kaip nuvažiuoja iš taško A į taška B.
o visa kita. baisiausia, kad toks didelis vaikis nesiorentuoja laike blink.gif jei pasakys atvykti 15 val. ir nepklausi kada reikia tau išeiti iš namų, tai jis iš mokyklos grįžęs ir išeina.
labai reaguoja kai sutinka klasiokes lauke ne pamoku metu slepiasi, klausiu kodėl, sako mane erzina.
apie kitų emocijų jautima, nu begalo jautrus.

Labai daug panašumų, sudėjus Alchemie ir jūsų pasakojimą, apie savo vaikiną perskaičiau...
Maniškis moka anglų kalbą, nes animacinius filmus ta kalba žiūrėdavo... Ir tebežiūri dar... Labai jautrus, tik tas jautrumas pereina į agresiją, daiktų laužymą, daužymą, plėšymą, karpymą. Laikas jam yra sudėtingas reikalas... Nesupranta kas ta savaitė, kartais pasako, kad septynios dienos, bet aplamai, jei pasakai po dviejų dienų į mokyklą eit, tai galvoja ilgai kiek dienų ir naktų teks laukt, apie valandas nekalbu...
Vat labiausiai užstrigo tai, kad maniškį paklausus kodėl neina į lauką, pasako, kad nenori sutikt draugų, nes jie jį erzina.. Tarkim būna lauke, per balkoną matau, kad eina su draugu, jei pamato, kad aš jį matau, tuoj eina nuo draugo šalin ir sako jam atstok... Nesuprantu šito.. Be to didelis savanaudis... Retai išryškėja rūpestis sese, dažniau ją erzina, nes jinai erzinasi, matomai jam tai patinka... Atsakomybės bent menkiausios už savo daiktus ar šiaip už bet ką jokios...
Atsakyti
QUOTE(bumbasi @ 2011 10 13, 09:40)
Labai jautrus, tik tas jautrumas pereina į agresiją, daiktų laužymą, daužymą, plėšymą, karpymą.

tokiam amžiuje kaip jūsų mano vaikas žalodavo save, labai labai jautrus, pareidavo kruvinas, o kai sužinodavau kodėl, ogi kažkas jį pavadino nesveiku tas supykęs įsibėgėjo ir į siena vožėsi ir t.t. dabar su ranka daužo sau galva jei kas netaip, visa jo agresija nukreipta į save, bet tfu tfu jau retai bepasikartoja.
nežinau kodėl, bet gal kad tarp vaikų toks didelis skirtumas ir sese tokia mažytė jam norisi saugoti ją nuo visu. aplamai visus mažus saugo. vat Alchemie neduos pamieluoti, jei būsiu visada dėkinga, t.y. jos sūnui. jam pasakiau kad berniukas mažesnis ir metais ir ūgiu, sakau negalima skriausti, kai gavo į galva jam buvo šokas, nes mažesnių skriausti negalima, sako mama mane mušė, sakau o dabar įsivaizduok kaip skauda tiems kuriuos tu muši, nuo to laiko tfu tfu su mušimasis visai sumažėjo, arba visai nėra biggrin.gif čia paslauga nereali buvo mums.
Atsakyti
Nu maiskio savivrete auksta, bendrauti jis nori, su klasiokais buvusios klases bendrauja ir jie su juo, ten viskas grazu. Su nauja klase nezinau, nes ten jis buna mazai.
laike irgi orientuojasi per kiek naktu, bet pvz. savaites dienas jau moka ir orientuojasi thumbup.gif kiek menesiu metuose, koks dabar menuo, metu laikas jau irgi thumbup.gif
Apie jautruma, tai tiesiog galiu pasakyti tokia situacija.
Uzsitrenke AtA anyta savo buta ir atvaziavos pas mus. Sunus klausia:
-Mociute, kodel tu pas mus retai ateini? (ji jau veziu sirgo)
Ju sako:
-Vaikeli, sunku man, as namie bunu.
Jis:
-Jei tau sunku, gyvenk pas mus.
Ji:
-Tai, kad pas jus vietos mazai, nelabai iseina.
O jis :
-Tau, mociute, vietos mano namuose visada bus wub.gif (tokios kalbos pavyzdzio jis negalejo girdeti, nes kazkaip apie tai net nekalbedavom su vyru. Jo mama norejo pas dukra gyvent, bet paskui jau buvo per didelis ligonis)

Tai pajutimas toks giluminis.
Jautrumas i agresija neperauga,agresija budavo, kai kalba buvo smarkiai atsilikusi ir jo verbaline israiska buvo skurdi, zmones jo nesuprasdavo.
Beje, su uzsienieciais jis jauciasi puikiai, nes angliskai kazada cia koleges vyrui paaiskino apie difuzija lotuliukas.gif tas apakes buvo as irgi blink.gif
Atsakyti
[quote=vario,2011 10 13, 07:51]
Mano hiperis+ autistas (aš visą laiką maniau, kad Aspergeris, bet...) . Todėl, žinau, ką jūs išgyvenat ir kaip tu jautiesi. Visi tie pasakymai, bla bla bla... yra tik glostymas per galvą: niekas nežino, kaip šūdinai yra pas mus. Gusoti gali, tik tas kuris taip pat yra "be kojos", o kiti juk net neįsivaizduojai kas tai. Patyčios, pažeminimas, neviltis... Vaiko ašaros. Bėgau nuo to iš Lietuvos. Bėgau, nes būčiau sūnaus netekus.

Vaistus aš duočiau. Juk niekas neliepia prisirišti jums prie jų ilgam. Bet tu pamatysi skirtumą pati. Jei ne vaistai, bala žino, kur dabar būtų maniškis.

Ir noriu paklausti- Aspergeris kodėl? Kokius intelekto tyrimus darė? Juk jis dar mažiukas? Kokie skaičiai?

Lygiai prieš du metus VRC jam nustatė tą AS. Apie autizmą aš būtent tada ir sužinojau. Na, žodį autizmas buvau girdėjusi, bet suvokimo kas tai , neturėjau jokio. Gulėjom 3 savaites ir ten kaip ir visiems darė tuos tyrimus psichiatrė, spec pedagogė, logopedė, psichologė. Gavau pasiskaityti knygelę apie autizmą ir man iškart kilo klausimas kodėl jam skiria AS, nes toje knygelėje parašyta, kad AS patvirtinamas nuo 8 metų, o mums tuo metu buvo 5 metai. Tai psichiatrė pasakė, kad nieko kito skirti jam negalim, nes jo intelektas nėra žemas. Bet kai dabar tyrė psichologė PPT, tai gavau įrašą WISC-II (LT) Intelektiniai gebėjimai normos ribose. Truputį žemesni už vidutinius. Tad, kad nesame protingi sad.gif

O kaip jaučiuosi, tai taip, pasakei tiksliai. Baltu pavydu pavydžiu, kad esate ne LT, Kad bent Tavo pačios gyvenimas susitvarkė (turiu omeny šeimą) ir tuo džiaugiuosi. Aš jau nebegaliu nė galvoti apie jokią naują šeimą, o taip norėtųsi ir man ir vaikui sesės ar brolio smile.gif, vyro palaikymo. Dabar to palaikymo nėra nei šeimoje, nei mokykloje, nei šiaip LT. Gavom raštą iš PPT, kad mums būtinas mokytojo padėjėjas, gal net ir spec. pedagogas, bet tai tik popierizmas, parodymas, kad dirba. Kas iš to, tik beviltiškas pasiaiškinimas, taip, jis reikalingas, tas mokytojo padejėjas, bet jam mes pinigų neturim, o be algos jis gi nedirbs... suprantat klausia manęs.

O bjauriausias susidūrimas buvo su policininkais. Va čia, tai tokio pasityčiojimo sulaukiau... Liepė įlipti į jų mašiną, sakau, negaliu palikti vaiko autisto. Jis gi gali betkada išeiti vidury kelio. Jokio žmogiško supratimo, mums nerūpi kas tavo sūnui, aš net nežinau ką reiškia tas autizmas ir man neįdomu. ir nustok drebėti sako, juokingai atrodai. Bet jie nesuvokia, kad drebu tai ne dėl baudos kažkokios, o dėl vaiko. Išlaikė 20 min kol parašė vieną popierėlį bandydami "išprašyti sau vakarienei".patikrinęs dokumentus padavė į rankas ir sako, susitvarkyk savo šiukšles. Kokį radau vaiką automobilyje, galit suprasti pačios. Nuo dabar jis bijo policinikų. o aš jų jau tiesiog nekenčiu
Atsakyti
Ne tu uri moketi pedagogo padejejui schmoll.gif mokyla turi skirti etato dali ir moketi, jei vaikui skiriamas, kazkaiek gauna ir is valstybes tam padengti..tik, kad doh.gif mokyklos retai, kada tam skiria demesio verysad.gif nors mano sunaus abiejose ir pradineje ir dabartineje padejejai yra
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2011 10 13, 21:13)
Ne tu uri moketi pedagogo padejejui schmoll.gif mokyla turi skirti etato dali ir moketi, jei vaikui skiriamas, kazkaiek gauna ir is valstybes tam padengti..tik, kad doh.gif mokyklos retai, kada tam skiria demesio verysad.gif nors mano sunaus abiejose ir pradineje ir dabartineje padejejai yra

Tai aš tą ir žinau smile.gif , bet man buvo paaiškinta, kad gal aš nesuprantu, kad dabar niekam pinigų nėra ir apie jokius mokytojo padėjėjus negaliu nė svajoti. Geriausia tveju, jie atsiras tik po kokių 5 metų... dėl to ir siaubingai pikta.

Ir šiandien turėjau susitikimą su psihologe, klausiau dėl integruoto namų mokymo, tai ji ir PPT, buvo kategoriškai prieš vien dėl to, kad jis yra autistiškas. Nebus jokios socializacijos. O pastabas vaikinas vis neša namo... bet jau pradėjau nebekreipti dėl to dėmesio sad.gif
Atsakyti
Tai integruotas ir reiskia, kad dali bus klaseje, ta dalis skirta socializacijai, o kitkas individualiai, kad vaikas bent ismoktu kazka ir pailsetu emociskai..vaizdas, kad jos nesupranta kas yra integruotas namu mokymas mokykloje g.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2011 10 13, 13:21)
Nu maiskio savivrete auksta, bendrauti jis nori, su klasiokais buvusios klases bendrauja ir jie su juo, ten viskas grazu. Su nauja klase nezinau, nes ten jis buna mazai.
laike irgi orientuojasi per kiek naktu, bet pvz. savaites dienas jau moka ir orientuojasi thumbup.gif kiek menesiu metuose, koks dabar menuo, metu laikas jau irgi thumbup.gif
Apie jautruma, tai tiesiog galiu pasakyti tokia situacija.
Uzsitrenke AtA anyta savo buta ir atvaziavos pas mus. Sunus klausia:
-Mociute, kodel tu pas mus retai ateini? (ji jau veziu sirgo)
Ju sako:
-Vaikeli, sunku man, as namie bunu.
Jis:
-Jei tau sunku, gyvenk pas mus.
Ji:
-Tai, kad pas jus vietos mazai, nelabai iseina.
O jis :
-Tau, mociute, vietos mano namuose visada bus wub.gif (tokios kalbos pavyzdzio jis negalejo girdeti, nes kazkaip apie tai net nekalbedavom su vyru. Jo mama norejo pas dukra gyvent, bet paskui jau buvo per didelis ligonis)

Tai pajutimas toks giluminis.

gėris tavo mažasis vyrukas wub.gif taip šiltai su močiute bendravo wub.gif
kaip faina kad bendrauja ir iš buvusios mokyklos thumbup.gif
nepatikėsi mano Benui iš Vilniaus iš buvusios mokyklos vis paskambina ar parašo, pats Benas bendrauja su buvusia mokytoja, jie viens kito nepamiršta wub.gif Benas pats jei laiška parašo emailu wub.gif po truputuka ir mes bendraujam daugiau, jau ir kalba nebetaip stringa, kai skuba daug pasakyti. atrodo tie sunkumai nublanksta kai pamatai ar ošgorsti pagyrimams mano vaikui ax.gif

K** blink.gif eina sau kokie policininkai blink.gif doh.gif ir dar sakoma visuomenės sargai doh.gif
Atsakyti
Sveikos mamos

Šiandien man auklėtoja pasakė: jūsų vaikas hiperaktyvus.... Dukrai 4,5m

Net nežinau- namie- taip jinai judri bet pasakai susitvarkyk -žaisliukus- susitvarko, jei piešia kažką nupiešia tai medį tai gėlytę su akvarele... Su eilėraštukais tiesa bėda bet klasikinį pilną 2 stulpelių eilėraštuką apie batukus išmoko
(mano batai buvo du
vienas dingo nerandu
aš su vienu batuku
niekur eiti negaliu
dvi rankytės ieško bato
dvi akytės jė pamato
apsimausiu batukus
bėgsiu lėksiu pas vaikus)

du gaidelius aišku moka....viru viru košę,apie meškiną, pasaką apie ropę
raiškiai gražiai kalba kas mūsų grupėje anot auklėtojos tai retas atvejis, kai buvo mažesnė mokėjo pusę alfabeto(gydytoja juokėsi kad nekalba o jau skaito) dabar pamiršo

piešia neblogai bet tik namie- darželyje kažkoks košmaras- viena auklėtoja sako kad jos paprasčiausiai toks charakteris

kita skundžiasi kad jinai nepiešia nesistoja su vaikais į ratuką laksto kaip užsukta nesusikaupia, nemiega atseit nor į WC, bet nuėjusi stovi ir nieko nedaro- užmiega tik kai šalia auklėtoja, sako kad į teatrą neno0ri eiti nuėjusi iki 5 min tik prabūna ir... nori į WC nuėjusi atsisėda grupėje ir sako kad niekur nei...pasižiūriu piešinius kai reikia spalvinti klasėje tai jinai tik užbrauko užbrauko ir viskas...

Nežinau auklėtoja sako kreiptis į psichologus kita auklėtoja nieko nesako o tik kartoja kad jos toks charakteris- aš sėdžiu pasimetusi unsure.gif
Atsakyti
Klepesova, o man vaizdas, kad darzelyje vaikui nesaugu, nesugeba jos uzimti, pamatyti zmogaus verysad.gif toks elgesys daznas vaikams del nesaugumo, na gali but, kad jai sunku susikaupti, bet tikrai neklijuociau hiperaktyvumo
Atsakyti
Sveikos,

gal kurių vaikučiai gėrė Tiapridalio tabletes? Mums šias siūlo pradžiai ir jei jos veiks, tai tada pereisim prie concertos.
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2011 10 20, 20:57)
Klepesova, o man vaizdas, kad darzelyje vaikui nesaugu, nesugeba jos uzimti, pamatyti zmogaus verysad.gif toks elgesys daznas vaikams del nesaugumo, na gali but, kad jai sunku susikaupti, bet tikrai neklijuociau hiperaktyvumo

man vat ir keista juk negal taip būt kad va namie atsisėdau specialiai pasižiūrėt- perskaitėm 3 knygutes- tiesa su trečia jau sunkiau sekėsi nes daug skaitymo o paveikslėliai ne kiekviename puslapyje tai sunkiau buvo susikaupti- bet perskaitėm ramiai... kaladėlėm su broliu žaidė ramiai sėdėdama- po to sutvarkėm žaisliukus jau abi nes brolis (jam 1,3metukai) trukdė... dar štai atsisėdo paprašiau nuspalvinti tik kitės kaspiną ir maikutę- nuspalvino. Ramiai gražiai susikaupusi specialiai įjungiau kompą kaip dirgiklį- tai jin laiks nuo laiko parodė žiūrėk sako mama- kompiuteryje reklamos keičiasi- bet darbelio neumetė nuspalvino iki galo vieną tada kitą...

Lauke tiesa man sunkoka susitvarkyti bet jinai dažnai ilgai reikalauja kad ją supčiau (čia labiau dėmesio reikalavimas) ir bėgioja dar vasarą isterikuodavo gryžtant namo dabar jau nebe

parduotuvėse sunkiau atkalbėt nepirkinėt niekniekių bet pagrasinu kad daugiau nebesivesiu ir paskui nesivedu kelias savaites tai jinai pamoką gražiai išmoskta ir tariamės kad nepirksim žurnaliukų ir žaislų...

labai mėgsta pati vartyti knygeles ir žurnalus- mėgsta užduotėles...

pati sudeda dėliones iki 72 detalių be pagalbos

kai man papasakojo jos elgiasį darželyje man sunku patikėti nes tokių 'kantų" namie nėr unsure.gif
Atsakyti