Antra, nu man atrodo (cia tik mano nuomone, nieko nenoriu izesiti), kad aukletojos to seno sukirpimo, kad visi viska turi daryti, kai liepia, sudeje rankutes sedeti, kai spalvina, spalvinti, kai kakoja, kakoti, kai miega miegoti

Is zinutes , kaip ji elgiasi namie, MAN atrodo gabus vaikas, kuriam kaip ir daugumai LABAI SVARBU, saugi aplinka, taisykles, ribos, kurios aiskios yra namie, su seima, su mama, lauke su savias zmonemis.
Darzelyje. Kiek laiko lanko? Gal dar nesuprato ju dienotvarkes (vaikui reiktu pasakyti, va paziasit, eisit i ryto rata, tada valgysit, tada zaisit lauke, tada valgysit ir t.t.) tiesiog paaiskinti, kokia tekmes dienos, veiklos ir pan., kad vaikas zinotu, kas jo laukia, nuo to sukuriamas saugumo jausmas, kuris padeda vaikui susikaupti, dalyvauti veikloje. Aisku, jei jai ta veikla yra nepatraukli tuo metu, turetu buti alternatyva (labai gerai surasyta Austejos bloge apie svedisku darzeliu veiklas).
Miegas..labai jautri veikla, tai yra atsidavimas, atsipalaidavimas, jei vaikas nesaugiai jauciasi, jam is viso svetimoje vietoje miegoti stresas

Manau su aukletojom reikia kalbeti, su psichologu gal irgi galima pasikonsultuoti, bet, nemanau, kad reiktu klijuoti ligos etikete