Įkraunama...
Įkraunama...

"Kalėdinis,velykinis"kaktusai,plokštenis,narenis

Nu va ,o ka negero padariau g.gif
Atsakyti
Po kelionių, po ilgų, namus žydinčius randu:..... smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Papildyta:
Į plasmasinius namus prašom nekreipt dėmėsio - prieš kelionę buvau paliejus ir iškėlus iš keramikos, kad neduok dieve, koks puvinys per savaitę neįsibėgėtų..

Gaila, kad nelabai eina perduot geltono, mano mylimiausio kalėduko grožio - nu nesifokusuoja ta pieniška geltona, nors pasiusk...bet natūroj spalva gan graži, ryški, neišplaukus mirksiukas.gif , nors paprastai ta geltona tokia būna vos gelsva...Čia, matyt, santpaulijų trąšos padėjo, kad nė vienas pumpuras ne nenubyrėjo, gerai nusispalvino, tačiau šakos...linksta nuo žiedų.Kai kuriuos pavasarį genėsiu, kad stiprenės šakos būtų, kas norės auginukų Vilniuje, tegu parašo.
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2010 11 01, 12:53)
Po kelionių, po ilgų, namus žydinčius randu:.....  smile.gif

Oho bigsmile.gif ,malonu grįžus rasti tokius namus thumbup.gif Nuostabus žydėjimas wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Violeta* thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
o palangiu tokiu kaip pavydziu... doh.gif tikras rojus gelytems...
Atsakyti
Labai gražūs Violeta 4u.gif

O pas mane ir pražydo geltonas kalėdukas,bet noriu pasakyti, kad pas mane ta geltona spalva ''paskęsta' aplinkoje,'jo niekas nepastebi kad jis pražydęs verysad.gif va kitas dalykas su ryškiaspalvėmis spalvomis,iškart žmogus atėjęs į svečius pasako VAuuu.......
Atsakyti
Violeta, wub.gif 4u.gif

QUOTE(Evilka @ 2010 10 31, 20:54)
Prieš metus nusipirkau mažiuka kaleduka parsivežiau namo tai visi pumpurai nukrito,taip supykau kad ,aš ji ir nukišau giliausiam kampe. Vakar pažiūriu ,o ,mano kaledukas pilnas pumpurų. Neisivaizduoju kaip išgyveno.visa vasara vandens nė lašo negaves. Va ir sakau aš gėlių nemyliu, gėlės myli mane blush2.gif  rolleyes.gif

epifitai tuo ir ypatingi ,kad savo plokštelėse,nareliuose kaupia drėgmę,nes jie gi atogražiniai augalai,kuriuose liūtis būna sezoninės smile.gif
Užtat dabar galite drąsiai juos paliet žydinčioms gėlytėmos skirtomis trąšomis mirksiukas.gif

QUOTE(Lewisia @ 2010 11 01, 13:16)
O pas mane ir pražydo geltonas kalėdukas,bet noriu pasakyti, kad pas mane ta geltona spalva ''paskęsta'  aplinkoje,'jo niekas nepastebi kad jis pražydęs verysad.gif va kitas dalykas su ryškiaspalvėmis spalvomis,iškart žmogus atėjęs į svečius pasako VAuuu.......

Šalia geltoniuko,pastatykite kokią žalialapę ar tamsių atspalvių margalalpę gėlytę ir wub.gif ,svarbiausia,pati matote ir džiaugiatės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo merga: 02 lapkričio 2010 - 08:47
Ačiū visoms už pagyrimus 4u.gif taip, esu gan patenkinta žydėjimu gausiu, spalvom, bet ne iki galo...Nepatinka man nuo žiedų sunkumo nutysusios ir ant palangės pasidėjusios šakos - žiedai nusveria labai..taigis, žiedų, žinoma, nekarpysiu, o bet tačiau galvoju apie pagenėjimą kai nužydės..Gerai išgenėsiu baltą; geltonus krausiu į vieną vazoną; raudonus abu irgi apskabysiu, kad kompaktiškesni būtų. Noriu, kad krūmeliai būtų tankesni, šakos storesnės, labiau šakotųsi ir per sekantį žydėjimą taip nebesvirtų...O juk tas kitas žydėjimas juk ne už kalnų vėl, ar tik ne sausio gale?

Tai pagalvot reikia, kada genėt...Aišku, galvosūkis kur padėt naujus augaliukus - turbūt pirmą kart galiu tvirtai pasakyt, kad namie naujų gėlių nebenoriu - pakankama oranžerija pas mane padaryta jau. Aišku, šerkšnotam kalėdukui vietos atsirastų, jei kas turite, siūlykite....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 02 lapkričio 2010 - 14:30
QUOTE(Violeta* @ 2010 11 02, 15:28)
.....Noriu, kad krūmeliai būtų tankesni, šakos storesnės, labiau šakotųsi ir per sekantį žydėjimą taip nebesvirtų...O juk tas kitas žydėjimas juk ne už kalnų vėl, ar tik ne sausio gale?

Tai pagalvot reikia, kada genėt...Aišku, galvosūkis kur  padėt naujus augaliukus  - turbūt pirmą kart galiu tvirtai pasakyt, kad namie naujų gėlių nebenoriu - pakankama oranžerija pas mane padaryta jau. Aišku, šerkšnotam kalėdukui vietos atsirastų, jei kas turite, siūlykite....

Violeta biggrin.gif ar negaila genėt tokius grožius ?
manau, kad jie puikiai atrodytų aukščiau pastatyti ar pakabinti, va maždaug taip (nuotrauka iš interneto)

http://picasaweb.goo...108048247534402
Atsakyti
Mano zydi du kaledukai smile.gif Deja vos tik kelios dienos, ir jau kai kurie ziedai perzydejo doh.gif Ar cia taip greitai visi nuzydi ar zinot kokia paslapti, kad gelytes ilgiau zydetu?
Atsakyti
Mano žydi apie savaitę...jau atsiranda vystančių žiedų...bet ir pumpurų yra..
vėsuma yra ta paslaptis - jei tikrai vėsi patalpa, žydi ilgokai, iki mėn gali traukt prie kokio 10 C..Prie 18 - 20 C žydi apie porą sav, jei šilčiau, tai tikrai trumpai..
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2010 11 02, 14:28)
Ačiū visoms už pagyrimus  4u.gif taip, esu gan patenkinta žydėjimu gausiu, spalvom, bet ne iki galo...Nepatinka man nuo žiedų sunkumo nutysusios ir ant palangės pasidėjusios šakos - žiedai nusveria labai..taigis, žiedų, žinoma, nekarpysiu, o bet tačiau galvoju apie pagenėjimą kai nužydės..Gerai išgenėsiu baltą; geltonus krausiu į vieną vazoną; raudonus abu irgi apskabysiu, kad kompaktiškesni būtų. Noriu, kad krūmeliai būtų tankesni, šakos storesnės, labiau šakotųsi ir per sekantį žydėjimą taip nebesvirtų...O juk tas kitas žydėjimas juk ne už kalnų vėl, ar tik ne sausio gale?

Tai pagalvot reikia, kada genėt...Aišku, galvosūkis kur  padėt naujus augaliukus  - turbūt pirmą kart galiu tvirtai pasakyt, kad namie naujų gėlių nebenoriu - pakankama oranžerija pas mane padaryta jau. Aišku, šerkšnotam kalėdukui vietos atsirastų, jei kas turite, siūlykite....

Epifitiniai kakutsai ištiesų auginami kabančioje formoje. kaip sako garsus brazilas,kurio hobis epifitiniai kaktusai, Valteris Saia didžiausia ir įspūdingiausią žydėjimą galima pamtyti tik kabančių schlumbergerų ir zygokaktusų girlinadoje.Jis juos augina tik kabindamas.

http://www.youtube.c...h?v=NSpQyxY9S5Q
Jo galėrija: P.S prie nuotraukų kolekcijų,metai kai jis įsigijo ar išvedė tas veisles smile.gif
http://www.youtube.c...h?v=NSpQyxY9S5Q
Forume su juo bendrauju prancūzų kalba. Dėja,bet savo augalų į Lt nesiunčia,bet visad kviečia pas save į svečius smile.gif
Valterio Eugenio Saia kalėdinis tinklalapis
http://www.saia.com.br/
Atsakyti
O kaip atrodo šerkšnotas kalėdinis kaktusas?Labai įdomu pasidarė wub.gif
Atsakyti