Virtu bulviu ziedeliai su varske.
600gr.virtu maltu, ar minkytu bulviu(as dazniausiai darau, kai lieka virtu bulviu koses ir ji buna plikyta su pienu, todel jei buves bus svieziai isvirtos ir sugrustos, rekomenduociau ipilti truputi verdancio pieno ir perminkyti, kol dar karstos bulves, pusei kg. virtu grustu bulviu apie 100gr. verdancio pieno)
280gr.pusriebes varskes
160gr. krakmolo
druskos
Viska isminkius, pabarstyti stala siek tiek miltais, deti ant jo suspaudyta mase, iskocioti mazdaug pusantro centimetro storio laksta ir isspaudyti ziedelius, arba blynelius, kaip patinka.Galima valgyti su grietine, su spirguciais, ar kitokiu megstamu padazu.Kepti keptuveje, ant laiejaus.

Zemaiciu blynai
600gr. virtu bulviu, plikytu su pienu, analogiskai kaip ziedeliams tas pats(buna minkstesni blynai)
6 saukstai krakmolo (jei kartais butu lipnu, rankas pasibarstyti krakmolu, ar dadeti sauksta jo i mase)
3 saukstai miltu
1 kiausinis
druskos
Idarui virta malta mesyte, skanu maisyta su maltais grybais.
Padazui tiesiog pavirinti sviesto gabaliuka su grietinele, kol sutirsteja.