Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(gytene @ 2010 11 03, 14:53)
ule,noriu paklausti o pagal tavo cebureku tesla,jie tau nesutrukineja,nes pries kelias dienas kepiau is rusisko saito,tai bekepant sutrukineja ir isbega mesos sultys,tada turiu butinai deti dankti nes labai saudo.gal as perplonai iskocioju tesla,bet jau koki ketvirta karta kepu,visalaika sutruksta.

pati tesla pratruksta?
turbut tikrai labai plonai iskociojate 4u.gif
man nepratruko 4u.gif
Atsakyti
Barščiai

Produktai:
mėsos sultiniui (pasirenkame pagal skonį)
druskos,pipirų,citrinos,sviesto,cukraus
morkos
svogūnai
česnakai
kopūstas
burokėliai
petražolės
saliero šaknys

Sultiniui ėmiau jautienos su kaulu gabaliuką. Mėsą išplauname,dedame į puodą,užpilame vandeniu ir pastatome virti. Nugraibome putas, dedame karčiųjų ir kvapniųjų pipirų,svogūno galvą,lauro lapus,pasūdome. Vėliau svogūną reikia išimti.
Supjaustome kopūstus ir bulvės,dedame į mėsos sultinį.
Burokėlius,morkas ir salierą supjaustome šiaudeliais.Svogūną susmulkiname.
Vienoje keptuvėje apkepiname burokėlius,kitoje morkas su salierais ir svogūnais.
Apkepiname ant sviesto,burokėlius paskaniname citrinos sultimis,dedame biški cukraus ir pomidorų padažo.
Apkepintas daržovės sudedame į puodą su sultiniu,verdame kol suminkštėja daržovės. Išjungiame,sudedame ir traiškytą česnaką, uždengiame ir palaikome 10 min.
Valgome su grietinę,sudedame smulkintas petražolės.

Skanaus

user posted image

user posted image

O čia tiesiog idėja sriubai su frikadelėm ir makaronais 4u.gif

Tiesiog frikadelės perveriame su spagečiais ir verdame sriubą blush2.gif Gaunasi aštuonkojai...mano vaikams patiko...

user posted image
Atsakyti
Kokia gera idėja frikadelės pervertos makaronais thumbup.gif einu išvirti, o kaip išpjaustot taip morkytes blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(lolanta @ 2010 11 03, 16:38)
Kokia gera idėja frikadelės pervertos makaronais thumbup.gif einu išvirti, o kaip išpjaustot taip morkytes blush2.gif



O kaip čia paaiškinti kaip išpjaustau lotuliukas.gif Imu morką ir su peiliu darau tokius lovelius tipo per visą ilgį...o po to pjaustau griežiniais 4u.gif
Atsakyti
ačiū 4u.gif supratau
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2010 11 03, 16:45)
O kaip čia paaiškinti kaip išpjaustau  lotuliukas.gif Imu morką ir su peiliu darau tokius lovelius tipo per visą ilgį...o po to pjaustau griežiniais  4u.gif


lovelius - peiliu ar skustuku?
įdomi faršo-makaronų idėja 4u.gif

Atsakyti
Kukuliai,geruliai.
Visko užsimaniau ir barščių,ir čili,ir čeburekų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2010 11 03, 14:43)
Mes vandens niekada nepilam ir tikrai niekas nepavandenija, o vanduo duoda rūgimą, tad geriau dešrelių nemarinuoti ir nelaikyti ilgiau po atšildymo.
O prieskoniai tai paprasti: šaukštas druskos (tiksliai nepamenu todėl ir sakau, kad vakare parašysiu smile.gif ) ir kokios dvi skiltelės česnako (nuo pomėgių priklauso), šaukštas spirito: 1 kg mėsos, tada dedu picų prieskonių, nes jie susideda iš rozmarino, raudonėlio ir baziliko (šis prieskonis į originalią sudėtį neįeina, bet man skanu), juodi pipirai, kvepiantys pipirai, lauro lapų maltų. Tada visus šiuos prieskonius išskyrus spiritą sumaišau indelyje ir suminkau-sutrinu su kūbeliais pjaustyta mėsa, sulaistau spiritu ir sumalu, tada viską gerai perminkau kol mėsa pradeda lipti prie rankų (kokias 3-5 min) na ir kemšu. Žarnas reik gerokai paplauti, kad visa druska nusiplautų nuo jų.

AkvileZ lauksim proporciju ax.gif
P.S. ar laikote kameroje ar dziovinate, lausime smulkios info dekoju 4u.gif
P.S. atsiprasom uz off topic poster_offtopic.gif
Atsakyti
Plovas su šparaginem pupelem.
Reikes- 3stiklines vandens
1,5stiklines ryziu
1 morka
1svogunas
1galvute cesnako
gabaliukas kiaulienos kumpio
šparaginiu pupeliu pagal poreiki,as naudojau didele sauja
druska,pipirai,ciberzole,raudonelis,raugiarksniai,santa marija ryziu prieskoniai,juodgrude,bazilikas,lauro lapelis

Mesyte smulkiai supjausciau ir pamarinavau-druska pipirai raudoneliai.Apkepiau kptuveje kartu su pjaustyta morka ir pjaustytu svogunu.Tada viska supyliau i puoda kuriame uzvire 3 stiklines vandens su lauro lapeliu.Siek tiek paviriau,suberiau prieskonius-druska pagal skony,ciberzole,santa marijos ryziu prieskonius,raugerksnius,juodu pipiru,baziliko.Suberiau ryzius,uz kokiu 10 min pjaustytas sparagines pupeles ir juodgrude bei cesnako skilteles.Troskinau ant labai silpnos ugnies kol suminkstejo ryziai.
Valgem su misraine-virti tarkuoti burokeliai,virtos pupeles,rauginti kopustai,slakelis alyvuogiu aliejaus,druska,pipirai.
Skanaus 4u.gif
user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 11 lapkričio 2010 - 23:19
Virtu bulviu ziedeliai su varske.
600gr.virtu maltu, ar minkytu bulviu(as dazniausiai darau, kai lieka virtu bulviu koses ir ji buna plikyta su pienu, todel jei buves bus svieziai isvirtos ir sugrustos, rekomenduociau ipilti truputi verdancio pieno ir perminkyti, kol dar karstos bulves, pusei kg. virtu grustu bulviu apie 100gr. verdancio pieno)
280gr.pusriebes varskes
160gr. krakmolo
druskos
Viska isminkius, pabarstyti stala siek tiek miltais, deti ant jo suspaudyta mase, iskocioti mazdaug pusantro centimetro storio laksta ir isspaudyti ziedelius, arba blynelius, kaip patinka.Galima valgyti su grietine, su spirguciais, ar kitokiu megstamu padazu.Kepti keptuveje, ant laiejaus.
user posted image
Zemaiciu blynai
600gr. virtu bulviu, plikytu su pienu, analogiskai kaip ziedeliams tas pats(buna minkstesni blynai)
6 saukstai krakmolo (jei kartais butu lipnu, rankas pasibarstyti krakmolu, ar dadeti sauksta jo i mase)
3 saukstai miltu
1 kiausinis
druskos
Idarui virta malta mesyte, skanu maisyta su maltais grybais.
Padazui tiesiog pavirinti sviesto gabaliuka su grietinele, kol sutirsteja.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Srove: 03 lapkričio 2010 - 18:28
jetus, kaip skanu sad.gif nesigavo man paskutinį kart daryti žemaičiai, bet dabar pagalvojau, gal dėl to, kad bulves viriau su lupena ir paskiau tik nulupau?
juk galiu virt ir nuluptas ir sugrūst, ane?
nes bulvių košė gaunas normaliai gerai, o kai dariau su virtom bulvėm, tiek cepelinams, tiek žemaičiams, belupant jau jas man rankos kibo, nu tokios keistos, o sugrūdus tai iš vis tąsios kibios, visai niekas nesigavo g.gif
Atsakyti
Jau Sroves bulviu ziedeliai...user posted image
Atsakyti