Įkraunama...
Įkraunama...

Taupiosios - kokiais būdais taupote pinigus?

QUOTE(Soul @ 2010 10 27, 18:22)
Aš taupau bragiai operacijai, dėl kurios niekas finansiškai neturi nukentėti išskyrus mane pačią

idomiai cia sumastei - manai, kad tokiu budu vyras nenukencia finansiskai, kai antra puse vietoj to, kad prisidetu prie seimos islaikymo, tik jo kiseneje sedi?
Nekritikuoju pacio poelgio (sveikata jau toks dalykas, kad nevisada gali ji pasirinkti ir suplanuoti), bet paprasciausiai pats poziuris nustebino, kad sededama kito kiseneje aiskini, jog finansiskai niekas kitas isskyrus tave pacia nenukencia.
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2010 10 27, 20:10)
idomiai cia sumastei - manai, kad tokiu  budu vyras nenukencia finansiskai, kai antra puse vietoj to, kad prisidetu prie seimos islaikymo, tik jo kiseneje sedi?
Nekritikuoju pacio poelgio (sveikata jau toks dalykas, kad nevisada gali ji pasirinkti ir suplanuoti), bet paprasciausiai pats poziuris nustebino, kad sededama kito kiseneje aiskini, jog finansiskai niekas kitas isskyrus tave pacia nenukencia.

Labai teisingai pasakyta mirksiukas.gif Kazkaip neskaniai nuskambejo tas pasisakymas. Mazdaug ne mano problemos - tegul vyras suka galva del pinigu smile.gif
Is serijos, kas tavo, tas ir mano, o kas mano - tas ne tavo... doh.gif doh.gif
Atsakyti
bet gi niekas nezino ju finansines padeties g.gif gal jai nera reikalo prisideti prie seimos islaidu, o gal jie tiesiog taip susitare, kad butu greiciau sutaupyti pinigai reikalingai operacijai g.gif
man tarkim atrodo, kad yra normalu, jei moteris uzdirba 5 tukst, o vyras 10 , tai gyvenama is tarkim vyro 5 tukst, o kiti is abieju po 5 tukst keliauja taupymui bigsmile.gif

tarkim as irgi visada, kai reikia, darau pavedimus is vyro saskaitos jo ar seimos poreikiams, nes jis to nedaro, nenori, jam neidomu...net nezino kodu doh.gif mums tai patogu ir tiek smile.gif
Atsakyti
QUOTE(linaraluka @ 2010 10 27, 18:00)
nenorekit sulig diena ismokti planuoti savo biudzeta... pradzioje reikia apsiriboti savo islaidu fiksavimu... tiesiog kantriai kiekviena diena zymeti kur ir kiek isleidot...  tam yra daug programeliu sukurta, naujausia butu tinklapyje www.manofinansai.lt... bet man asmeniskai patogiausia vesti exelyje... turiu tokia primityvia lentele ir fiksuoju joje.... kai pazymesite kokius tris men, tada jau aiskiai pamatysite kiek  ir kokiems reikalams isleidziate, kur galima kazka apriboti, ko atsisakyti ir pan... va tada po truputi pradesite planuoti savo biudzeta mirksiukas.gif
dazniausiai zmones isleidzia pinigus ir nezino kur... rodos, nieko nepirko, jokio didelio daikto, o pinigu ner g.gif .... tai va, kai zymesites ir pamatysite kur pinigus isleidote bereikalingai, tada ilgai jums badys akis nereikalingas pirkinys... tai pades ateityje isvengti visokiu nukrypimu 4u.gif

Man rasytis islaidas net patikt pradejo - darau tai jau keli metai thumbup.gif . Gali kuo puikiausiai palyginti - kam kuri men kiek isleidai... daznai netgi idomu kas 10 dienu paskaiciuot - ar isiteksim pvz. maistui i tam tikra suma - zodziu kaip zaidimas, skatinantis bent kiek pataupyti.

Papildyta:
QUOTE(vaidicita @ 2010 10 27, 20:09)
na pas mus situacija tokia kad vyras darbe turi tiek darbo kad nei paskambint per diena laiko neturi , vos speja pietu uzkasti. grizes namo i kompa ziuret nenori. o as sedziu namie vaikuti auginu ir man tikrai nesunku per diena padaryt pavedima. kazkaip gauna alga persiuncia banko sms kad alga yra ir mano darbas padaryt visus reikiamus pavedimus: mokesciai, darzeliai, telefonai , na zodziu kas priklauso. matau kad jis neturi nei laiko nei noro ten gilintis. bet as nematau nieko blogo jei moteriske finansus patvarko biggrin.gif vyras kitaip pasirupina. paskui juk po pavedimu lieka tie pinigeliai tada jau nuima bankomate ir perka ka reikia , o as gaunu veliau tada nusiimu kiek manau man ar seimai ar kokiam pirkiniui esant reikalinga...

Musu irgi finansai visiskai bendri. Paprastai stengiames palaikyti lygybe abiejose kortelese (nors mano atlyg. tikrai mazesnis ax.gif ), bet manom, kad taip saugiau. O siuo metu visus atliekamus pinigelius skiriame bustui, o as jau kelis men. negaunu nei puses minimumo, tai padarau tik kelis pavedimus kas men. - nes as irgi daugiau laiko namuose praleidziu ir tam laiko turiu , o visa kita perkam is vyro atlyg. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natele: 27 spalio 2010 - 19:59
QUOTE(Gladness @ 2010 10 24, 17:25)
Kokiais būdais jūs taupote savo ar savo šeimos pinigus? Gal atidedate nuo gautų pajamų sumą? Ar perkate pigesnius pirkinius?
Pasidalinkite savo būdais ir metodais kaip ir kam jūs taupote pinigus smile.gif

kaip tik neperku pigesniu, nes paskui nesinori nuo tu pigumu susirgt ir mesti pinigus vaistams, nuo kuriu vel sergi biggrin.gif o jei rimtai, tai kai taupem pinigus (pirmakursiai su vyru buvom), pirkdavom daugiausiai makaronus uzpilamus, sriubytes ir t.t., konservus....tai sirgom ir sirgom.... vaistam ejo didesnes sumos nei maistui...

dabar perkam kokybiskus maisto produktus, kiek imanoma ekologiskus (kaip ir buitines priemones ir t.t.). Kur cia taupumas? ogi pvz nebutina pirkti skalbimo milteliu uz 50 lt, kur pakuoteje 4,2 kg. Perkam 10 kg vienoje pakuoteje ir uz ja mokam 150 lt. Visas taupumas smile.gif tas payts su indu plovikliu ekologisku. Siaip, mazais kiekiais, tai jis brangokas atrodo, bet kai uzsiperki 10 litru metams.... baika. kalbant apie maisto produktus- gi nebutina pirkti parduotuveje, susirandi ukininka/giminaiti ir perki is jo uz centus darzoves, vaisius ir t.t. Galu gale, yra turgus (mes perkam ekologiskame).

pasijuto sutaupymas del sauskelniu.
Esu paskaiciavusi, kad iki metuku kudikiui vienkartiniu sauskelniu reikia uz 3600 lt (kalbu apie ekologiskas, o ne tas nenormalias nesveikas). O stai vystyklu/sauskelniu ir kitu reikalingu dalyku tokiam reikalui- per visa vystyklystes laikotarpi susiperki max uz 1000 lt (aisku, gali siutis pati, tada isvis tiek nekainuos, o gal pirkti tik parduotuvej, tada suma bus didesne). Ir nesigincykit del tariamai daugiau elektros suvartojimo- skalbiamos sauskelnes kartu su kitais rubais, papildomu skalbimu nebuna.

Dar taupymui budinga tai, kad i parduotuve negalima eiti tusciu skrandziu smile.gif perkam savaitei maista (parduotuveje tik tai, ko negalima uzsiauginti darze, t.y. pvz varskes sureliai, sultys, makaronai ar dar kokie ne "ka tik skinti" produktai). Visa kita- turguje pas ukininkus.

Daiktus stengiames naudoti kelis kartus. Pvz pirkiniu maiseliai pas mus daugkartiniai, taciau daznai perkam ir vienkartinius vien tam, kad butu i ka siuksles susidet, mat rusiuojam jas, tai patogiau taip mum smile.gif

Duona kepames namine patys. Praktiskai is dvieju ingirdientu smile.gif Skonis skanesnis uz bet kuria parduotuvine, kaina pigesne, o ir sveikesne duonyte, ilgiau stovi.

Tas pats su jogurtu, bet dabar tam laiko neliko jau, anksciau gamindavom- nespedavom suvalgyti, o savikaina gaudavosi kokius 70 proc pigesne uz pirktinio jogurto ta pati kieki smile.gif

ir t.t.t. tingiu vardinti... tik noriu pasakyt, kad taupumas, bent jau musu seimai, neturi asociaciju su prastesniu maistu ar prastesne kokybe- o su praktiskumu, pirkimo strategija, planavimu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Whatever? @ 2010 10 27, 20:23)
Labai teisingai pasakyta  mirksiukas.gif  Kazkaip neskaniai nuskambejo tas pasisakymas. Mazdaug ne mano problemos - tegul vyras suka galva del pinigu smile.gif
Is serijos, kas tavo, tas ir mano, o kas mano - tas ne tavo...  doh.gif  doh.gif

mergaites, juk Soul pajuokavo... niu nebukit tokios nesuprantancios jumoro tongue.gif .... o jus dabar ja pjausit be peilio.... nesipykit 4u.gif
Papildyta:
[quote=Natele,2010 10 27, 20:56]
Man rasytis islaidas net patikt pradejo - darau tai jau keli metai thumbup.gif . Gali kuo puikiausiai palyginti - kam kuri men kiek isleidai... daznai netgi idomu kas 10 dienu paskaiciuot - ar isiteksim pvz. maistui i tam tikra suma - zodziu kaip zaidimas, skatinantis bent kiek pataupyti.
Papildyta:

man lygiai tas pats... tai smagus zaidimas, ir tikrai ne prievole... thumbup.gif
Atsakyti
Man dar labai tinka siuo metu Maximos akcija (nezinau, ar visuose miestuose): perkant Maximos dovanu cekiu uz 100Lt, 5Lt dovanu kupona gauni nemokamai (iki spalio 30d.). Tai, aisku, smulkmena, bet kodel negauti tu 5 procentu papildomos nuolaidos maistui ir viskam kitam, isskyrus tabako gaminius... Kadangi Maximoj dazniausiai lankausi, tai turedama finansiniu galimybiu, pasipirkau tu kuponu 20Lt kupiurom uz kelis simtukus (galiojimas iki birzelio pabaigos thumbup.gif ). Tai dabar jau, sakykim, kaledine dovanele kazkam gausis kaip ir uz dyka thumbup.gif .
Tiesa, atsiskaitant siais kuponais, i kortele tebegauni ta 1proc. ir visa kita lieka taip pat - tad nieko neprarandi... na, nebent esi toks zmogus, kuris neturi laiko smulkintis ir galvot, kad nepamirst kuponu isleist doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(vaidicita @ 2010 10 27, 20:09)
man tik 10% pasidejimas suprantamas na jei neturi paskolu, neperki brangiu pirkiniu. mes du metus remontavomes visus namus is pagrindu ir pirkomes visus baldus ir visa technika , aciu dievui jau baigeme, dabar pinigai planuojasi kitaip, bet kol vyko remontai tai viskas ejo remontams ir apie pasidejima nebuvo minciu nes butume keturis metus remontavesi sad.gif
o siaip man sunku isivaizduoti na tarkime gauna seima vidutiniskai lietuvoje turbut kokius 3000-4000lt sakykim, tai taip iseitu 400 juodai dienai o kiti paskoloms, taupymui kelionei kokiai ar masinai ar dar kazkam? kaip cia ta matematika turetu vykti? smile.gif

Užkliuvo pajuodinta frazė ax.gif Ir kas tame blogo, remontuotis 4 metus? Na aišku, kad geriau iškart, bet jei visus pinigus į tai kišti, tai man nesuprantama unsure.gif Pas mus panaši situacija. Remontuosimes net ne 4, o 5 metus biggrin.gif Sudarėm planą, kuriais metais kurį kambarį, apskaičiavom finansinę pusę rolleyes.gif

Jei šeimos pajamos 4 000, tuomet pagal mane reiktų atsidėti 400 juodai dienai + 200 kelionei + n remontui, gaunasi kur kas daugiau, nei 10 %
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2010 10 27, 21:47)
kaip tik neperku pigesniu, nes paskui nesinori nuo tu pigumu susirgt ir mesti pinigus vaistams, nuo kuriu vel sergi biggrin.gif o jei rimtai, tai kai taupem pinigus (pirmakursiai su vyru buvom), pirkdavom daugiausiai makaronus uzpilamus, sriubytes ir t.t., konservus....tai sirgom ir sirgom.... vaistam ejo didesnes sumos nei maistui...
... tik noriu pasakyt, kad taupumas, bent jau musu seimai, neturi asociaciju su prastesniu maistu ar prastesne kokybe- o su praktiskumu, pirkimo strategija, planavimu smile.gif

Mes taip pat. Perkame tai, ko norisi ir reikia, bet stengiames islaukti akciju ar ispardavimu, jei tik yra tokia galimybe. Ir tikrai neprasaunu pirkdama kai kuriuos dalykus i prieki akcijos metu ar didesni kieki, nei kad tik tada, kai ju atsargos baigiasi smile.gif .
Atsakyti
Labai laukiu Miaškos pasipasakojimo, kaip išmoko planuoti biudžetą į priekį wub.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2010 10 28, 08:24)
Užkliuvo pajuodinta frazė  ax.gif  Ir kas tame blogo, remontuotis 4 metus? Na aišku, kad geriau iškart, bet jei visus pinigus į tai kišti, tai man nesuprantama  unsure.gif  Pas mus panaši situacija. Remontuosimes net ne 4, o 5 metus  biggrin.gif Sudarėm planą, kuriais metais kurį kambarį, apskaičiavom finansinę pusę  rolleyes.gif

Jei šeimos pajamos 4 000, tuomet pagal mane reiktų atsidėti 400 juodai dienai + 200 kelionei + n remontui, gaunasi kur kas daugiau, nei 10 %

na jei kazkam tai netrukdo tai gal ir nieko blogo. nors tema ir ne apie tai, bet...
mes dareme kapitalini remonta , el.instaliacijas, sildymo sistema ir t.t. o tokiu dalyku po kambari neparemontuosi ateina meistrai ir daro visam namui. taip pat griovem sienu, zodziu nuolatiniu dulkiu per du metus uzteko per akis. issiplauni pagyveni kelias dienas svariai kokiam kampe ir vel i kita svaru kampa kraustaisi biggrin.gif na nebuvo taip blogai, tokia situacija turejom keleta menesiu, du metus skaiciuoju su laiku iki paskutinio paveiksliuko pakabinimo , bet as uz tai kad padarei padarei ir ramu doh.gif
Atsakyti
O jus nenorit geriau pagalvoti kaip daugiau uzdirbti? Ar ir gyvensit taip visa gyvenima susiverzus dirzus? Mano nuomone, nieko ner baisiau.
Atsakyti