QUOTE(Meger @ 2010 10 27, 15:55)
Bet kaip susiplanuoti tiksliai, kad ir ateinantiems 3 mėnesiams

. Suprantu, artėja Kalėdos, skiri kas mėnesį tam tikrą sumą, ją atidedi...Ateina šventė, pinigų tam yra...Bet kaip suplanuoti kada baigsis veido kremas

ar kokis tušas? Ar sumą grožio išlaidoms irgi kas mėnesį numatyta? Kaip jūs tą darote?
Aš labai nesmulkinu savo plano, pavyzdžiui, yra eilutė "buitis", kuri sumuoja kitas kelias eilutes: namai, higiena, kosmetika ir procedūros. Žinau, kad tam mums išeina apie 200 Lt/mėn., tiek ir įrašau planui. Ten bus ir tualetinis popierius, ir kremas veidui, ir lemputė atsarginė, ir depiliacija
Kiek bus mokesčių, lizingo, draudimo, atidėjimo skolai - irgi aišku. Kada užsakinėsiu maistą katėms - irgi aišku, kiek liako jį naudosim - taip pat aišku.
Maistas - vidurkis 33 Lt dienai, taigi, irgi nesudėtinga.
Sporto klubas - suma žinoma.
Mokslai - žinau, kada kokie mokesčiai, plius ~50 Lt kas mėnesį, jei tai ne rugsėjis.
Spauda - vaikų žurnalai, mano laikraštis, žinau, ką perkam ir kiek.
Dienpinigiai vaikams - irgi aišku.
Rūbai - planuoju iš anksto stambesnius, mažiems (apatiniai, kojinės) skiriama nedidelė suma kas mėnesį, jei prireiks - iki 50 Lt.
Na ir tokiu principu visas sąrašas... Aišku, tolimesnis planas būna vis papildomas, kai paaiškėja nauji poreikiai, arba perskirstomas.
Tikrai nieko sudėtingo
QUOTE(Violeta* @ 2010 10 27, 16:34)
Daugiau maziau aisku, kiek sieks komunalines islaidos, bet vel gi su paklaida kokiam 100 litu - cia sildymo eilute nenespejama; bet va, mano pavyzdukai: ima slinkt plaukai - stipriai, susineramini, imi daryt tyrimus - kainuoja, bandai priemones visokias - kainuoja, persali siek tiek - vaistu prireikia, sveciai kokie netiketi pradziugina - velgi as tai vaisinu visada ir ne vien tik kava; jei staigiai pasikeicia orai ir prisireikia ko - tai vel islaidos, jei masina remontuoji, o problema daug didesne - vel...
Komunalinių failą vedu atskirai nuo 2006 m., turiu susirašius visus mokesčius su komentarais, kada įjungtas šildymas, ar kodėl tą mėnesį :kitos paslaugos" brangios buvo, tad nuspėju 20 Lt tikslumu, kiek reikės mokėti. Šildymas pas mus nėra labai brangus.
Tyrimais nebeužsiimu, išbandyta, niekas nepadėjo - taigi, punktas atkrenta
Svečiams mėgstu kepti pyragus, tai prasisuku su dienos maisto pinigais, su artimesniais draugais darom suneštines vaišes - irgi nebrangu. Be to, visada turiu eilutę "pramogos", tiesa, suma būna įvairi.
Orai staiga nesikeičia, nėr buvę taip, kad staiga paaiškėjo, kad neturiu, pvz., batų. Tokius pirkinius planuoju iš anksto, neatidedu paskutinei minutei, kai jau šąla. Staiga gali nebent pirštinės dingti
Mašinos nėr, dviračio remontas dar nekainavo
Sergam labai retai (tfu tfu tfu), bet vaistų eilutę įrašau - tai kokio ibumetino prireikia, tai pleistro, kartais - papildų. Dar būna dantistas, okulistas, bet tas irgi planuojama iš anksto.
Taigi, daug reiškia kiekvienos šeimos gyvenimo būdas, įpročiai, darbai... Pas mane viskas paprasta.
QUOTE(Soul @ 2010 10 27, 16:40)
Dabar ėmiausi naujos taupymo strategijos- neišleidžiu nei lito iš savo pajamų ir nesuku smegenų, vyras smegenis pasuka

. Žiauriai geras būdas

.
Ta strategija turi vieną trūkumą: tinka, tik esant vyrui
QUOTE(dontstop @ 2010 10 28, 09:24)
Užkliuvo pajuodinta frazė

Ir kas tame blogo, remontuotis 4 metus?
Labai blogai tai būtų mano atveju. Mes trise gyvename dviejuose kambariuose. Remontavau kapitaliai vieną kambarį apie 3 sav., ir tai užkniso miegot viename kambaryje, plius viskas sutempta į tą patį kambarį, jei toks bardakas truktų ilgiau nei mėnesį - nusišaučiau
QUOTE(byebyelondon @ 2010 10 28, 16:56)
O jus nenorit geriau pagalvoti kaip daugiau uzdirbti? Ar ir gyvensit taip visa gyvenima susiverzus dirzus? Mano nuomone, nieko ner baisiau.
Kas sako, kad negalvojam? Ne tik galvojam, bet ir dirbam, ir uždirbam, bet tai nereiškia, kad galima švaistyt
Nors - kiekvienam savo