Įkraunama...
Įkraunama...

Taupiosios - kokiais būdais taupote pinigus?

QUOTE(byebyelondon @ 2010 10 28, 16:56)
O jus nenorit geriau pagalvoti kaip daugiau uzdirbti? Ar ir gyvensit taip visa gyvenima susiverzus dirzus? Mano nuomone, nieko ner baisiau.

doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Meger @ 2010 10 27, 15:55)
Bet kaip susiplanuoti tiksliai, kad ir ateinantiems 3 mėnesiams  g.gif . Suprantu, artėja Kalėdos, skiri kas mėnesį tam tikrą sumą, ją atidedi...Ateina šventė, pinigų tam yra...Bet kaip suplanuoti kada baigsis veido kremas  g.gif ar kokis tušas? Ar sumą grožio išlaidoms irgi kas mėnesį numatyta? Kaip jūs tą darote?  blush2.gif

Aš labai nesmulkinu savo plano, pavyzdžiui, yra eilutė "buitis", kuri sumuoja kitas kelias eilutes: namai, higiena, kosmetika ir procedūros. Žinau, kad tam mums išeina apie 200 Lt/mėn., tiek ir įrašau planui. Ten bus ir tualetinis popierius, ir kremas veidui, ir lemputė atsarginė, ir depiliacija blush2.gif
Kiek bus mokesčių, lizingo, draudimo, atidėjimo skolai - irgi aišku. Kada užsakinėsiu maistą katėms - irgi aišku, kiek liako jį naudosim - taip pat aišku.
Maistas - vidurkis 33 Lt dienai, taigi, irgi nesudėtinga.
Sporto klubas - suma žinoma.
Mokslai - žinau, kada kokie mokesčiai, plius ~50 Lt kas mėnesį, jei tai ne rugsėjis.
Spauda - vaikų žurnalai, mano laikraštis, žinau, ką perkam ir kiek.
Dienpinigiai vaikams - irgi aišku.
Rūbai - planuoju iš anksto stambesnius, mažiems (apatiniai, kojinės) skiriama nedidelė suma kas mėnesį, jei prireiks - iki 50 Lt.
Na ir tokiu principu visas sąrašas... Aišku, tolimesnis planas būna vis papildomas, kai paaiškėja nauji poreikiai, arba perskirstomas.
Tikrai nieko sudėtingo smile.gif

QUOTE(Violeta* @ 2010 10 27, 16:34)
Daugiau maziau aisku, kiek sieks komunalines islaidos, bet vel gi su paklaida kokiam 100 litu - cia sildymo eilute nenespejama; bet va, mano pavyzdukai: ima slinkt plaukai - stipriai, susineramini, imi daryt tyrimus - kainuoja, bandai priemones visokias - kainuoja, persali siek tiek - vaistu prireikia, sveciai kokie netiketi pradziugina - velgi as tai vaisinu visada ir ne vien tik kava; jei staigiai pasikeicia orai ir prisireikia ko - tai vel islaidos, jei masina remontuoji, o problema daug didesne - vel...

Komunalinių failą vedu atskirai nuo 2006 m., turiu susirašius visus mokesčius su komentarais, kada įjungtas šildymas, ar kodėl tą mėnesį :kitos paslaugos" brangios buvo, tad nuspėju 20 Lt tikslumu, kiek reikės mokėti. Šildymas pas mus nėra labai brangus.
Tyrimais nebeužsiimu, išbandyta, niekas nepadėjo - taigi, punktas atkrenta biggrin.gif
Svečiams mėgstu kepti pyragus, tai prasisuku su dienos maisto pinigais, su artimesniais draugais darom suneštines vaišes - irgi nebrangu. Be to, visada turiu eilutę "pramogos", tiesa, suma būna įvairi.
Orai staiga nesikeičia, nėr buvę taip, kad staiga paaiškėjo, kad neturiu, pvz., batų. Tokius pirkinius planuoju iš anksto, neatidedu paskutinei minutei, kai jau šąla. Staiga gali nebent pirštinės dingti biggrin.gif
Mašinos nėr, dviračio remontas dar nekainavo smile.gif
Sergam labai retai (tfu tfu tfu), bet vaistų eilutę įrašau - tai kokio ibumetino prireikia, tai pleistro, kartais - papildų. Dar būna dantistas, okulistas, bet tas irgi planuojama iš anksto.

Taigi, daug reiškia kiekvienos šeimos gyvenimo būdas, įpročiai, darbai... Pas mane viskas paprasta.

QUOTE(Soul @ 2010 10 27, 16:40)
Dabar ėmiausi naujos taupymo strategijos- neišleidžiu nei lito iš savo pajamų ir nesuku smegenų, vyras smegenis pasuka  blush2.gif . Žiauriai geras būdas  4u.gif .

Ta strategija turi vieną trūkumą: tinka, tik esant vyrui biggrin.gif

QUOTE(dontstop @ 2010 10 28, 09:24)
Užkliuvo pajuodinta frazė  ax.gif  Ir kas tame blogo, remontuotis 4 metus?

Labai blogai tai būtų mano atveju. Mes trise gyvename dviejuose kambariuose. Remontavau kapitaliai vieną kambarį apie 3 sav., ir tai užkniso miegot viename kambaryje, plius viskas sutempta į tą patį kambarį, jei toks bardakas truktų ilgiau nei mėnesį - nusišaučiau doh.gif

O jus nenorit geriau pagalvoti kaip daugiau uzdirbti? Ar ir gyvensit taip visa gyvenima susiverzus dirzus? Mano nuomone, nieko ner baisiau.

Kas sako, kad negalvojam? Ne tik galvojam, bet ir dirbam, ir uždirbam, bet tai nereiškia, kad galima švaistyt biggrin.gif
Nors - kiekvienam savo smile.gif
Atsakyti
Miaška, o jūs tada į vokelius suskirstote pinigėlius? g.gif
Atsakyti

Nors ir gal ne man skirtas sitas klausimas, bet pritariu Miaskai. Galima uzdirbt pakankamai, bet tiesiog neislaidaut smile.gif . Ir daugelis taupiu, bet neskupiu, taupo neapsunkindami saves - ir tai nera kazkoks didelis darbas ar nemalonus dalykas, jei turi kazkoki didesni tiksla. Ir vaikai nenuskriausti, ir namai apstatyti, ir patys normaliai valgo nei apskure nevaiksto mirksiukas.gif .
Ir labai keista klausytis, kai daugiau uzdirbantys pazystami stebis, is kur kiti turi pinigu atostogoms uzsienyje, kazka nusipirkti be paskolos ar lizingo... o jiems mat neiseina... Stebuklas kazkoks doh.gif .
Atsakyti
Nesigauna taupyti mums visai, šiek tiek skolose esame, tėvams mano skolingi, jie tikras lobis, vyras dirba, tai bent tiek gerai, va maistui, drabužiams užtenka, o dar šventės artėja, tai nežinau, nežinau... Reikėtų diržus susiveržti, bet kad jau visai nesigauna... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(byebyelondon @ 2010 10 28, 15:56)

as tai negyvenu susiverzusi dirzu, bet tiesiog kaifuoju (taip, man tai velniskai patinka), kai nusiperku koki nors einama dalyka metanms i prieki dideleje pakuoteje, ir vietoj 200 lt sumoku 130 lt. As paprasciausiai jauciu tam tikra malonuma taip "strateguot", saves neapsunkindama. Uztat kartais, ekspromtu, nuvaziuoju su seima i kavine pavalgyti, ar ka nors neplanuoto nusiperkam. Man smagu "stebinti save ir pasidovanoti netiketu dovaneliu", nei negalvoti ka perku, ir paskui netureti atliekamu pinigeliu vat tokioms malonioms neplanuotoms islaidelems smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Meger @ 2010 10 28, 18:27)
Miaška, o jūs tada į vokelius suskirstote pinigėlius?  g.gif

O kam? g.gif Vokelyje turiu tik netikėtam atvejui sumelę - na, vamzdis trūko, ar dar kas neplanuoto biggrin.gif
Visi pinigai sąskaitose, kartais sutikrinu likutį, nes būna, "dingsta" kažkokia suma, tenka pasukti galvą ir prisiminti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2010 10 28, 23:13)
O kam? g.gif  Vokelyje turiu tik netikėtam atvejui sumelę - na, vamzdis trūko, ar dar kas neplanuoto biggrin.gif
Visi pinigai sąskaitose, kartais sutikrinu likutį, nes būna, "dingsta" kažkokia suma, tenka pasukti galvą ir prisiminti biggrin.gif

Vat pati exelyje turiu užsistačius limitus prie kiekvienos grafos, bet daugelis skilčių išlipa iš "rėmų" unsure.gif , nepavyksta įtilpti į norimas sumas...Bet kažin ar vokeliai padėtų tam reikalui? Gal nemoku savęs spustelti taupyme, arba nemoku susiplanuoti pirkinių... g.gif , numatyti kada kas baigsis...

Sunkiausia kažkaip prasidėjus naujam sezonui...vaikams rūbai, batai...dar jei sau ko reikia...ir nebeužtenka algos unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Meger: 29 spalio 2010 - 06:42
QUOTE(Loveco @ 2010 10 28, 21:34)
as tai negyvenu susiverzusi dirzu, bet tiesiog kaifuoju (taip, man tai velniskai patinka), kai nusiperku koki nors einama dalyka metanms i prieki dideleje pakuoteje, ir vietoj 200 lt sumoku 130 lt. As paprasciausiai jauciu tam tikra malonuma taip "strateguot", saves neapsunkindama. Uztat kartais, ekspromtu, nuvaziuoju su seima i kavine pavalgyti, ar ka nors neplanuoto nusiperkam. Man smagu "stebinti save ir pasidovanoti netiketu dovaneliu", nei negalvoti ka perku, ir paskui netureti atliekamu pinigeliu vat tokioms malonioms neplanuotoms islaidelems smile.gif

drinks_cheers.gif visiškai, 100proc palaikau ir sutinku.
Mes šiuo metu mes taip pat pasispaudę diržus. Vyras darbo neteko - va tau ir neplanuotas "pirkinys". Na, kol kas tas spaudimas nesekina. Aišku, šio bei to teko atsisakyti. Vaikų neturim, bet pavasarį jau būsim trise. Į "diržų veržimą" žiūriu kaip į žaidimą. Tikrai yra malonu kartą nusipirkti kokią didesnę pakuotę kažkokio produkto (o jei dar ant akcijos išpuoli) ir kuriam laikui pamiršti, kad tau reikia tai pirkti mirksiukas.gif Net jei tuokart sumoki ir brangiau, vėliau tas tikrai atsiperka. Taip pat savotiškas žaidimas yra domėjimasis kaip ir kuo pakeisti brangesnius pirkinius taip, kad nenuskriaustum savęs kokybės atžvilgiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nojura: 29 spalio 2010 - 08:00
QUOTE(Meger @ 2010 10 29, 07:31)
Vat pati exelyje turiu užsistačius limitus prie kiekvienos grafos, bet daugelis skilčių išlipa iš "rėmų"  unsure.gif ,

Tai gal reiktų peržiūrėti tuos rėmus, gal jie perankšti? unsure.gif Mūsų šeimoje irgi limitai kiekvienai kategorijai, neteko juos viršyti, paprastai mažiau išleidžiam unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Meger @ 2010 10 29, 07:31)
Vat pati exelyje turiu užsistačius limitus prie kiekvienos grafos, bet daugelis skilčių išlipa iš "rėmų"  unsure.gif , nepavyksta įtilpti į norimas sumas...Bet kažin ar vokeliai padėtų tam reikalui? Gal nemoku savęs spustelti taupyme, arba nemoku susiplanuoti pirkinių...  g.gif , numatyti kada kas baigsis...

Sunkiausia kažkaip prasidėjus naujam sezonui...vaikams rūbai, batai...dar jei sau ko reikia...ir nebeužtenka algos  unsure.gif

Peržiūrėkit limitus. Toje grafoje, kur nuolat netelpat, pamėginkit pasidaryt smulkesnę analizę - gal perkat bereikalingus dalykus, o gal kaip tik - reikalingus, bet neskiriat jiems pakankamos sumos. Man taip buvo su "buities" tema: skirdavau per mažai pinigų, čia dar savaitė iki algos, o wc popieriaus kaip ir nėr už ką pirkt biggrin.gif Pridėjau nedidelę sumą, taip pat nustojau pirkaliot tą patį wc popierių po mažą pakuotę, skalbimo milteliams irgi pradėjau laukti tik akcijų, kai galima didelę maišą nusipirkt. Pasiteisino - ir sumos pakanka, ir daiktų buityje nebepritrūksta.
Vaistams vis įrašydavau per didelę sumą, įsitikinau, kad tiek neišnaudojam niekada, tai ją sumažinau.
Pridėjau maisto limitui pinigų, nes realiai pasijuto pabrangimas... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2010 10 29, 09:49)
Peržiūrėkit limitus. Toje grafoje, kur nuolat netelpat, pamėginkit pasidaryt smulkesnę analizę - gal perkat bereikalingus dalykus, o gal kaip tik - reikalingus, bet neskiriat jiems pakankamos sumos. Man taip buvo su "buities" tema: skirdavau per mažai pinigų, čia dar savaitė iki algos, o wc popieriaus kaip ir nėr už ką pirkt biggrin.gif  Pridėjau nedidelę sumą, taip pat nustojau pirkaliot tą patį wc popierių po mažą pakuotę, skalbimo milteliams irgi pradėjau laukti tik akcijų, kai galima didelę maišą nusipirkt. Pasiteisino - ir sumos pakanka, ir daiktų buityje nebepritrūksta.
Vaistams vis įrašydavau per didelę sumą, įsitikinau, kad tiek neišnaudojam niekada, tai ją sumažinau.
Pridėjau maisto limitui pinigų, nes realiai pasijuto pabrangimas... unsure.gif

Padidinus limitus, algos neužteks...Matyt reikia pradėt pirkti didesnes pakuotes (skalb. miltelių, hig. įklotų, katinui net maisto)...nes kaip bebūtų alga ta pati, o prisidėjo darželio mokestis (virš 200Lt)...o visumoje pajamos nuo pernai krito visu 1000Lt unsure.gif
Atsakyti