Įkraunama...
Įkraunama...

Po Europą automobiliu, 3 dalis

QUOTE(Cobre @ 2011 08 29, 20:14)
Tiesiog kai keliauji nuo tasko iki tasko, tai ieskoti pakeliui kempingu su zvaigzdutemis yra labai neracionalu, nes gali buti taip, jog teks del vienos nakties grustis dar nezinia kiek km i sona.

o kartais pagalvoji ir kitaip: kam permokėt už paslaugas, kuriomis vis tiek nepasinaudosi blush2.gif pvz., apie vieno kempingo privalumus ir galimybes sužinojau tik grįžusi namo ir atsivertusi jų interneto puslapį smile.gif atvažiavom vėlai vakare, išvažiavom anksti ryte...
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2011 08 29, 22:20)
o kartais pagalvoji ir kitaip: kam permokėt už paslaugas, kuriomis vis tiek nepasinaudosi blush2.gif pvz., apie vieno kempingo privalumus ir galimybes sužinojau tik grįžusi namo ir atsivertusi jų interneto puslapį smile.gif atvažiavom vėlai vakare, išvažiavom anksti ryte...

cia gal aktualu tuo atveju, kai kempingas pasirenkamas kaip poilsio, o ne kaip vienos ar dvieju nakvyniu vieta.
As pagalvojau, kad jei buciau Juodkalnijoje ieskojusi kempingo su zv, tai buciau likusi be nakvynes vietos visa atostogu laika biggrin.gif
Atsakyti
Visiskai nepritariu, kad retai kur savininkai kempinge aptarnauja. Esam gyvene laaabai daug kempingu, papildomas personalas tikrai ne visur buna.
Per ilga turistavimo patirti labiausiai nuvyle Lietuvos kempingai, ypac Traku, nors pagal kaina vos ne kruciausias ant Lt. Mes triuksmingame kempinge buvom pateke Vokietijoje, Romantiskajame kelyje, Rothenburg ob der Tauber. Kempingas ne tik kad vos ne ant gatves, dar ir "kaimynai" triuksmingi pasitaike. Bet veziojames ausu kistukus bigsmile.gif tongue.gif O Lenkijoje prie Malburko pilies esantis kempingas vos ne ant gelezinkelio, vieta labai gera, bet traukiniu garsas nesmarkiai suzavejo.
O del zvaigzduciu - tikrai ne visada galima jomis pasitiketi ! Jei Norvegijoje ir Svedijoje net zemiausios klases kempinge yra normalus wc, lauko virtuves ir zaidimu aiksteles, tai Lietuvos Ventes rage su berods 4* tulikai ir dusai baisus, virtuves isvis nera.
Atsakyti
QUOTE(akcent @ 2011 08 29, 20:55)
Tai, kad daliniesi informacija, o gauniesi kaip melagis biggrin.gif Netikiu, negali būti, neina patikėti ir t.t. Maniau suteiksiu kažkiek naudingos informacijos, jog žmonės nevažiuotų su rožiniais akiniais ir nemanytų, kad visi kempingai puikūs, bet matau kas forume gavosi biggrin.gif Tiek to... Forumas lieka forumu rolleyes.gif

Prie ko cia melagiai, atvirksciai, as uz tai, kad butu dedama bet kokia NEIGIAMA informacija, kad kiti nenukentetu drinks_cheers.gif Idekit adresa, kad kiti toki kempinga aplenktu 4u.gif

QUOTE(Cobre @ 2011 08 29, 21:32)
As pagalvojau, kad jei buciau Juodkalnijoje ieskojusi kempingo su zv, tai buciau likusi be nakvynes vietos visa atostogu laika  biggrin.gif

Kadangi atostogauti ir keliauti pradedu jau metai pries tikra kelione, tai internete ne tik kad informacija apie lankytinas vietas susirenku, surandu, suderinu net pagal GPSo koordinates, bet minimum 30 kempingu apsiziuriu ir ant popieriaus susirasau. Mums tikrai toks budas pasiteisino, nes ieskoti kempingu keliones metu nebereikia, belieka surasyti koordinates i GPSa, tas nuveda ten, kur reikia, ir i kokius noriu. Ir niekada nesame prasove pro sali thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 08 30, 06:52)
Kadangi atostogauti ir keliauti pradedu jau metai pries tikra kelione, tai internete ne tik kad informacija apie lankytinas vietas susirenku, surandu, suderinu net pagal GPSo koordinates, bet minimum 30 kempingu apsiziuriu ir ant popieriaus susirasau. Mums tikrai toks budas pasiteisino, nes ieskoti kempingu keliones metu nebereikia, belieka surasyti koordinates i GPSa, tas nuveda ten, kur reikia, ir i kokius noriu. Ir niekada nesame prasove pro sali thumbup.gif  thumbup.gif

JUs labai protingai darote mirksiukas.gif Tik vat reikalas tame, kad as irgi visada viska susiziuriu , kaip manau dauguma biggrin.gif . Tiesiog yra saliu, kur kempingai su zvaigzdutemis dar arba didziule retenybe, arba tokiu aplamai nerasta biggrin.gif Todel ir sakau, jei buciau ruosusis ir ieskojusi butent tokiu kempingu, kuriu bent jau pries kelis metus ten elementariausiai nebuvo, tai buciau likusi arba su nakvyne masinoje, arba reiktu nuomotis apartamentus, kas ir principo nera blogai, tiesiog noras buvo atostogauti kempinge, miegoti palapineje wub.gif

O siaip tai niekada ruosdamasi nakvynei neatkreipdavau demesio i gelezinkelius. Tiesiog man ju pavykdavo isvengti, tai apie juos tiesiog negalvojau. Taip rudeniui vos neuzsisakiau viesbucio su gelezinkeliu po langais, gerai, kad forume merginos paprotino doh.gif Dabar va vel ji paminejo del kempingo. As visada apsiziuriu googleje, kas ir kaip aplinkui atrodo, tai dabar atidziau apziurinesiu ir ar nera begiu salia. Tiesiog kol su tuo nesusiduriau, tai net nepamasciau niekada.
Atsakyti
Jeigu jam kalbam apie kempingus, tai kainos požiūriu labai šaunus daiktas yra municipaliniai kempingai, kaip suprantu Vakarų Europoje tokių pilna, bet kaip juos surasti - mistika. g.gif Randam tokius atsitiktinai: kai kur nuorodą pamatom, kai kur vietiniame TIC nurodo ar šiaip žmonių vietinių paklausiam. Gal kas iš jūsų irgi susidūrė su tokiais, gal yra koks jų internetinis puslapis?

Nuo normalių kempingų šie skiriasi tuo, kad kemperį gali pasistatyti už kelis eurus ar kai kur visai už dyka, būna nemokami tualetai, šaltas vanduo, vieta išleisti kemperio valdenį ir pasipildyti naujo. Taipogi gali prisijungti prie elektros (kaina maždaug 1 euras - 8 val.). Gyvų aptarnaujančių žmonių ten nebūna, tiesiog pinigėlius sumeti į automatą, ant lango palieki kvituką kad sumokėta ir pan. Tokie kempingai paprastai būna nedideliuose miestukuose, kurie nori pritraukti daugiau turistų. Nakvojome tokiame prie Bodeno ežero Vokietijoje, Arles mieste Provanse, Valdhausene Austrijoje ir t.t.... Idealu jeigu norisi tik pernakvoti, o prieš miegą dar ramiai paklaidžioti jaukiomis miestelių gatvėmis.
Atsakyti
O aš iki šiol buvau įsitikinusi, kad Italija visus užburia g.gif mane ji taip pat sužavėjo ir tikrai dar ten grįšiu... ir būtinai pravažiuosim dabar ją visą automobiliu iki apačios, o ne viduriuko. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Astra777 @ 2011 08 30, 13:20)
O aš iki šiol buvau įsitikinusi, kad Italija visus užburia g.gif  mane ji taip pat sužavėjo ir tikrai dar ten grįšiu... ir būtinai pravažiuosim dabar ją visą automobiliu iki apačios, o ne viduriuko. biggrin.gif

Tiek kiek as jos maciau, o maciau tik siaurine dali, tai man patiko, bet neuzbure. Tai nereiskia, kad nenoreciau apziureti tu vietu Italijoje, kuriu dar neaplankeme. Gal rasciau kitur tai, kas ir mane uzburtu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 08 30, 12:36)
Tiek kiek as jos maciau, o maciau tik siaurine dali, tai man patiko, bet neuzbure. Tai nereiskia, kad nenoreciau apziureti tu vietu Italijoje, kuriu dar neaplankeme.  Gal rasciau kitur tai, kas ir mane uzburtu  biggrin.gif

Galėčiau parekomenduoti pvz. Genują- bet gal buvote jau ??? smile.gif Jei ką-galėčiau ir keletą foto įmesti, g.gif tik nežinau į kurią temą geriau būtų 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 30 rugpjūčio 2011 - 11:41
QUOTE(Astra777 @ 2011 08 30, 13:40)
Galėčiau parekomenduoti pvz. Genują- bet gal buvote jau ??? smile.gif Jei ką-galėčiau ir keletą foto įmesti,  g.gif tik nežinau į kurią temą geriau būtų 4u.gif

Ne, joje dar nebuvome mirksiukas.gif Bet kol kas artiniausiuose planuose Italijos ir nera. Gal kada nors....
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 08 30, 12:43)
Ne, joje dar nebuvome  mirksiukas.gif  Bet kol kas artiniausiuose planuose Italijos ir nera. Gal kada nors....

Pas mus yra planų sugrįžti, bet tikrai dar ne greitai mirksiukas.gif ...dabar jau tikrai laukia Juodkalnija, manau ir Albanija, g.gif o vyras dar ir Gruziją norėtų pamatyti per ateinantį penkmetį biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 30 rugpjūčio 2011 - 11:47
QUOTE(Astra777 @ 2011 08 30, 13:46)
Pas mus yra planų sugrįžti, bet tikrai dar ne greitai mirksiukas.gif ...dabar jau tikrai laukia Juodkalnija, manau ir Albanija,  g.gif  o vyras dar ir Gruziją norėtų pamatyti per ateinantį penkmetį biggrin.gif

Gruzija viena is mano svajoniu drinks_cheers.gif Taip, kad Italijai vietos mano planuose niekaip neatsiranda biggrin.gif Tik visas reikalas tame, kad mes sugebam labai greit keisti planus, tai vat kartais spjaudausi, kad tikrai kazko nenoreciau, o rezultate ten ir atsiduri blush2.gif
Atsakyti