sveikos,
patarkit kaip elgtis:
gavau raugo, bet jis man toks skystokas. Dabar galvoju kaip man jo sekanciam kartui pasilikti? maisyti i tesla ir paskui pries kepant atsignyti gabaliuka sekanciam kartui ar atsipilti is stklainio kiek reikia ir dali pasilikti sekanciam kartui ji vis pamaitinant mielem? niekada neturejau naturalaus raugo. Padekit
Nu va. paskambinau į servisą, iš tiesų Bomano jie neužsako, kaip ir Clatronico, bet panasonic tai tas pats... Žiūrėsim, ką dėl kainų užgiedos...
meškėne - siūlau į turimą raugą įpilti truputį vandens, dadėti miltų iki tau tinkamos konsistensijos, pernakt paraugint, ryte iš dalies kept duoną, o likusią dalį (niekuo nepagardintą, jokiom mielėm, cukrum, druskos...) laikyt šaldytuve
meškėne - siūlau į turimą raugą įpilti truputį vandens, dadėti miltų iki tau tinkamos konsistensijos, pernakt paraugint, ryte iš dalies kept duoną, o likusią dalį (niekuo nepagardintą, jokiom mielėm, cukrum, druskos...) laikyt šaldytuve
Parašiau tiesiai clatronic.de, mentelė ten 5EUR, indas - 20EUR. Gal kuo pagelbės
QUOTE(fedoska @ 2010 11 04, 11:12)
Pabuvo garantiniam mano duonkepe Nu bl nesikeikiant - jai pasirodo viskas gerai, anot meistro. Kaitros pakanka. Sako, kad ka ten raso per kiek iskepa, tai bredas. Nu as nesuprantu tada, tai kam tos programos isvis reikalingos Nenoriu as jos imt, noriu pinigus susigrazint
aš taip vargau su lygintuvu, jis kaista, bet garo neleidžia, kai įjungi lyginimą su garu. Kiek ginčijausi su meistrais, kelis kart vežiau, jie išsijuosę aiškina, kad viskas gerai, ir nieko niekaip neįrodžiau, o parduotuvė negrąžina pinigų, kol meistras neparašo, kad neveikia
QUOTE(keistuole @ 2010 11 04, 19:15)
aš taip vargau su lygintuvu, jis kaista, bet garo neleidžia, kai įjungi lyginimą su garu. Kiek ginčijausi su meistrais, kelis kart vežiau, jie išsijuosę aiškina, kad viskas gerai, ir nieko niekaip neįrodžiau, o parduotuvė negrąžina pinigų, kol meistras neparašo, kad neveikia
Ir ka daryt?
QUOTE(fedoska @ 2010 11 04, 20:53)
Ir ka daryt?
laukt arba kol suges arba kad jie surašytu aktą, o tu gali į VVTAT kreiptis
QUOTE(fedoska @ 2010 11 04, 20:53)
Ir ka daryt?
kai man buvo iškilusiu tokių problemų parašiau skundą kokybės inspekcijai,ir pasakiau, kad tegul patys meistrai atvažiuoja į namus ir patikrina.Taip aš atgavau pinigus,nes pamatė inspektorė ir meistras, kad gaminys tikrai neatlieka savo funkcijų
Papildyta:
QUOTE(Indre @ 2010 11 04, 15:30)
Būtinai gražinkit ir susigražinkit pinigėlius aš savo moulinex vežiojau pirmyn atgal 3 mėn. kol galų gale griežtu tonu pareikalavau pinigų nes man ji nemaišo, o garantiniam sako, kad maišo žodžiu beprotystė išmokau kepti orkaitėj kol taisiau duonkepę, taip kad daugiau jokių duonkepių o minkyti labai gerai , kaip keistuole berod sakė su mikseriu
vakar iškepiau pagal nataliuncik receptuką purujį batoną, tai skanumėlis su vaikais suraitėm karštą dar, tad neliko net ką nuvotografuoti
Papildyta:
manau, kad jokio skirtumo kokio svorio pati duonkepė geriau žinoti kokio svorio kepa kepaliukus o mentelės tai geriau dvi, nes lengviau maišoma tešla nei su viena
vakar iškepiau pagal nataliuncik receptuką purujį batoną, tai skanumėlis su vaikais suraitėm karštą dar, tad neliko net ką nuvotografuoti
Papildyta:
manau, kad jokio skirtumo kokio svorio pati duonkepė geriau žinoti kokio svorio kepa kepaliukus o mentelės tai geriau dvi, nes lengviau maišoma tešla nei su viena
Ačiū
QUOTE(dita0506 @ 2010 11 04, 23:02)
kai man buvo iškilusiu tokių problemų parašiau skundą kokybės inspekcijai,ir pasakiau, kad tegul patys meistrai atvažiuoja į namus ir patikrina.Taip aš atgavau pinigus,nes pamatė inspektorė ir meistras, kad gaminys tikrai neatlieka savo funkcijų
bet prieš rašant skundą į inspekciją, reikia pridėt atsakymą arba aktą pardavusios firmos, kad jus galėtum įrodyt kad kreipėtės pas juos, o ne tiesiai į inspekciją nužingsniavot
QUOTE(dita0506 @ 2010 11 04, 23:02)
kai man buvo iškilusiu tokių problemų parašiau skundą kokybės inspekcijai,ir pasakiau, kad tegul patys meistrai atvažiuoja į namus ir patikrina.Taip aš atgavau pinigus,nes pamatė inspektorė ir meistras, kad gaminys tikrai neatlieka savo funkcijų
[
[
Ir vaziuoja? Tai gaunasi taip,kad jie atvaziuoja ir as prie ju kepu duona. Duona neiskepa, o jie man sakys - uzstatyk papildomai laiko ir viskas.
Beje, po meistro apziuros duonkepe nebemaiso Vel vyras vez
QUOTE(nataliuncik @ 2010 11 04, 23:06)
bet prieš rašant skundą į inspekciją, reikia pridėt atsakymą arba aktą pardavusios firmos, kad jus galėtum įrodyt kad kreipėtės pas juos, o ne tiesiai į inspekciją nužingsniavot
taip aš turėjau iš meistro, kad mano įrenginys kokybiškas
Papildyta:
QUOTE(Mrs. R @ 2010 11 04, 15:45)
Aš turiu Clatronic/Boman duonkepę... Baigiu sukept indelį, nes būna dienų, kai 3x jungiu... Nepastebėjau jokių trūkumų dėl firmos
Turiu tik pasakyt, kad vis dėl to gražiau tešlą išminko stačiam kibirėly, kad ir su viena mentele, o štai teko mėgint pailgą kibirėlį su dviem mentelėm - man nepatiko... veliasi ten ta tešla, veliasi, kol kamuoliukas pasidaro (arba nepasidaro ), taip pat teko naudotis pailgu kibirėliu su viena mentele - reik daugiau laiko susiminkymui iki kamuoliuko, nes tešla kimba už nutolusių kraštų... Vien žo, daug lemia ir įpratimo reikalas. O štai su mixeriu tešlos išmaišyt man nepavyko Na, su tom spiralinėm mentelėm, kibi tešla vis lipo aukštyn, ant mixerio
Mergaitės - nestresuokit dėl raugo ir mielių... Sunkus iš tiesų tas perskaičiavimas, susukantis galvą. Esmė tame, kad imame raugo na, kokius 2/3 puodelio (mažos bandelės dydžio), galime pilti tiek pat vandens, kaip recepte, bet miltų dėti atitinkamai tiek, kad susiformuotų rutuliukas, kad tešlą būtų galima minkyti. Pvz mano raugas - tvirtumo kaip suminkyta tešla (todėl ir vadinasi - tvirtas raugas....), prieš naudojimą aš jį paskiedžiu vandeniu ir palaukiu, kol atsileidžia. Todėl iš tiesų sunku pasakyti kiek tiksliai mažinsime miltų/vandens kiekį...
Vis dėl to garantinio... Nu koks čia briedas, kad neturi bomanui detalių Aš taip pat esu išsiuntus keletą užklausimų ir negavus jokio atsakymo... biški erzina... nenoriu pirkt naujos duonkepės vien dėl kibirėlio, sakau, anas gal tik kokius 50Lt pakainuotų...
Turiu tik pasakyt, kad vis dėl to gražiau tešlą išminko stačiam kibirėly, kad ir su viena mentele, o štai teko mėgint pailgą kibirėlį su dviem mentelėm - man nepatiko... veliasi ten ta tešla, veliasi, kol kamuoliukas pasidaro (arba nepasidaro ), taip pat teko naudotis pailgu kibirėliu su viena mentele - reik daugiau laiko susiminkymui iki kamuoliuko, nes tešla kimba už nutolusių kraštų... Vien žo, daug lemia ir įpratimo reikalas. O štai su mixeriu tešlos išmaišyt man nepavyko Na, su tom spiralinėm mentelėm, kibi tešla vis lipo aukštyn, ant mixerio
Mergaitės - nestresuokit dėl raugo ir mielių... Sunkus iš tiesų tas perskaičiavimas, susukantis galvą. Esmė tame, kad imame raugo na, kokius 2/3 puodelio (mažos bandelės dydžio), galime pilti tiek pat vandens, kaip recepte, bet miltų dėti atitinkamai tiek, kad susiformuotų rutuliukas, kad tešlą būtų galima minkyti. Pvz mano raugas - tvirtumo kaip suminkyta tešla (todėl ir vadinasi - tvirtas raugas....), prieš naudojimą aš jį paskiedžiu vandeniu ir palaukiu, kol atsileidžia. Todėl iš tiesų sunku pasakyti kiek tiksliai mažinsime miltų/vandens kiekį...
Vis dėl to garantinio... Nu koks čia briedas, kad neturi bomanui detalių Aš taip pat esu išsiuntus keletą užklausimų ir negavus jokio atsakymo... biški erzina... nenoriu pirkt naujos duonkepės vien dėl kibirėlio, sakau, anas gal tik kokius 50Lt pakainuotų...
O gal galite patarti į ką atkreipti dėmesį perkant duonkepe,kuo skiriasi vienas galingumas nuo kito.Kaip mačiau yra visokių varijantų.Pardavėjas man aiškino kur didesnis galingumas tai tada greičiau visas procesas vyksta.Ar tai tiesa.
QUOTE(dita0506 @ 2010 11 05, 09:09)
taip aš turėjau iš meistro, kad mano įrenginys kokybiškas
Papildyta:
O gal galite patarti į ką atkreipti dėmesį perkant duonkepe,kuo skiriasi vienas galingumas nuo kito.Kaip mačiau yra visokių varijantų.Pardavėjas man aiškino kur didesnis galingumas tai tada greičiau visas procesas vyksta.Ar tai tiesa.
Papildyta:
O gal galite patarti į ką atkreipti dėmesį perkant duonkepe,kuo skiriasi vienas galingumas nuo kito.Kaip mačiau yra visokių varijantų.Pardavėjas man aiškino kur didesnis galingumas tai tada greičiau visas procesas vyksta.Ar tai tiesa.
greiciau tikrai nevyksta jei duokepe ne 600 o 1000 gaingumo tai nereiskia kad jums duona pasigamis per pusvalandi procesas uztrunka tiek pat, nes tasla reikai isimkyti, iskildinti ir tik tada kepti galingumas didesnis kai duonkepe sugeba apdoroti didesni teslos kieki pvz max. kepaliukas ne 1000g o 1500g
Sveikos kepejos,
jau ir as turiu issvajota duonkepe, ir uzsiimu eksperimentais ir duoneles kepimo temu studijavimu, receptu ir kitu gudrybiu konspektavimu. Netgi suzinojau, kad rugine duona sviesi gali buti Nataliunciko Purus batonas is antro karto pavyko puikiai!
Na o dabar apie problemas... Raugas nesigauna.. Bandziau Terros, bandziau nataliunciko svelnuji su kefyru.. arba supelija, arba visai nekyla, arba pakyla, bet paskui vel subliuksta, arba kvapas toks visa inekoks.. darau VISKA pagal instrukcijas gal tik vietos siltos namie neturiu, kaip gyvatuko ar pan., gal per salta jam. Skaiciau, kad per vasaros karscius raugas kyla geriau, tai ka man dabar vasaros laukti...
Ir dar beda su to salyklo ir grudu paieskom.. Gal kas esat pirke is www.salyklas.lt? Ar perkat is ten tik salykla, ar ir grudai verti demesio? Kuri rusis - ruginiai skaldyti, neskaldyti, gal kas patars is patyrusiu? Gal ir pasidalint kas galit? As kauniete, tai galiu ir as pirkti maisa, tik va reikia ir dar norinciu dalintis
jau ir as turiu issvajota duonkepe, ir uzsiimu eksperimentais ir duoneles kepimo temu studijavimu, receptu ir kitu gudrybiu konspektavimu. Netgi suzinojau, kad rugine duona sviesi gali buti Nataliunciko Purus batonas is antro karto pavyko puikiai!
Na o dabar apie problemas... Raugas nesigauna.. Bandziau Terros, bandziau nataliunciko svelnuji su kefyru.. arba supelija, arba visai nekyla, arba pakyla, bet paskui vel subliuksta, arba kvapas toks visa inekoks.. darau VISKA pagal instrukcijas gal tik vietos siltos namie neturiu, kaip gyvatuko ar pan., gal per salta jam. Skaiciau, kad per vasaros karscius raugas kyla geriau, tai ka man dabar vasaros laukti...
Ir dar beda su to salyklo ir grudu paieskom.. Gal kas esat pirke is www.salyklas.lt? Ar perkat is ten tik salykla, ar ir grudai verti demesio? Kuri rusis - ruginiai skaldyti, neskaldyti, gal kas patars is patyrusiu? Gal ir pasidalint kas galit? As kauniete, tai galiu ir as pirkti maisa, tik va reikia ir dar norinciu dalintis