Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

Apklausa: Kokios rūšies duoną dažniausia kepate? (123 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 11 01, 19:09)
Kept ~40min 190 laipsnių temperatūros orkaitėje
čia batonas  mirksiukas.gif


ačiū labai aciuks.gif tešla gražiai kyla, tuoj keliaus į orkaitę karsta.gif
taip, žinau, tik parašiau per skubėjimą kad duonelė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(LinaGustė @ 2010 11 01, 18:24)
O tai kaip kitaip? Pasakot realią situaciją - neiškepa. Viską darot pagal instrukcijas, tai kur tada problema? Nesuprantu, jūs gi visiškai teisi, kodėl jie turėtų jos nepriimti atgal  g.gif



Bandysiu vezt i Maxima. Arba tiesiai i garantini. Ziuresim, kas gausis. Aciu labai visoms smile.gif
Atsakyti
Mielos kepejėlės 4u.gif Turiu klausimėlį. Nusipirkau miežinio karamelės skonio salyklo (sauso). Vieną kartą jau kepiau, skanu smile.gif Dėjau 2 v. šaukštus. Kiek reikia iš tikrųjų 1 kg. miltų. Ir dar. Ten, kur pirkau buvo ir skysto salyklo, girai gaminti. Koks geriau, skystas ar sausas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dianux68 @ 2010 11 01, 20:15)
Mielos kepejėlės  4u.gif Turiu klausimėlį. Nusipirkau miežinio karamelės skonio salyklo (sauso). Vieną kartą jau kepiau, skanu  smile.gif Dėjau 2 v. šaukštus. Kiek reikia iš tikrųjų 1 kg. miltų. Ir dar. Ten, kur pirkau buvo ir skysto salyklo, girai gaminti. Koks geriau, skystas ar sausas? g.gif

kiek dėsit salyklo, čia jau jūsų asmeniškai skonio reikalas smile.gif t.p. liečia ir dėl skysto, jei dėsit skystą salyklą, tada kažkiek reikia pamažint skysčių ir tiek
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 11 01, 21:47)
kiek dėsit salyklo, čia jau jūsų asmeniškai skonio reikalas  smile.gif t.p. liečia ir dėl skysto, jei dėsit skystą salyklą, tada kažkiek reikia pamažint skysčių ir tiek


Ačiū smile.gif Šiandien dėsiu 4 šaukštus
Atsakyti
QUOTE(laselis @ 2010 10 29, 14:32)
dar leciau, bet pigiausia pirkti tiesiai is fabriko: Lietuviskas salyklas, bet cia dideliais kiekiais, reikia kooperuotis


Jei kas imtų, aš norėčiau kooperuotis. Bet retokai skaitau temą.


QUOTE(fedoska @ 2010 10 31, 15:09)
Gal nunest pakeist  g.gif  Jei jau maxima akcija padare 100 lt, tai gal bando koki broka prastumt. Nu pabandysiu dar karta uzstatyt ir sedesiu apkabinus, kad paziuret ar kaista  biggrin.gif


O koks čia modelis Moulinex? Aš turiu Panasonic, man irgi iškepė tik iš 3 karto, pirmas dvi išmečiau, o receptas tas pats buvo. Tai nusprendžiau, kad jai reikėjo įsidirbt ir nesukau galvos, paskui viskas super ėjos.

Aš norėčiau pasidalint mūsų šeimai idealaus batono receptu. Vienąsyk dariau Kasdienį batoną, bet kažkaip miltų daug įdėjau, tada visko daugiau įdėjau ir dar kiaušinį, užstačiau Sumuštinių programą ir gavos pasaka, ryte dukra jau pusę sukirtus buvo, kai atsikėliau.

NEKasdienis batonas

350 ml pieno (gali būti surūgęs)
1 kiaušinis
70-80 g sviesto
2 a.š. druskos
2,5 v.š. cukraus
650 g miltų
2 a.š. mielių

Čia turbūt esmė būtent Sumuštinių programa (5 val.), nes pažįstama kepė ant paprastos, jai gavos toks purus ir sausokas. O man gaunas tankus, minkštas ir toks visą savaitę drėgnas, nesausas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Junda: 01 lapkričio 2010 - 22:27
QUOTE(Gravitacija @ 2010 11 01, 13:34)
kepiau vakar šią duoną, skani gavosi nors ir gana keistą mineralinį supyliau su citrinos skoniu

kepiau ir as thumbup.gif patiko...
Atsakyti
Gerą rytą,
vakar kepta pirmoji mano duona biggrin.gif

user posted image

gavosi ne batonas, o labiau panaši į forminę duoną bigsmile.gif Labai labai skani, puri wub.gif vaikai nesulaukė, kol pilnai atvės, liepė dar karštą pjaut doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, kepejeles!
Visos kepat skanias duoneles, cia tiek sekmes istoriju, labai dziaugiuosi thumbup.gif thumbup.gif
Pasiguosiu. Vakar kepiau juoda ir balta duoneles (orkaiteje). Abi tokios neskanios gavosi doh.gif blush2.gif Nors MB sako, kad "normali duona", bet tikrai toli joms iki parduotuvines duonos, ka bekalbeti apie dar skanesnes.
O kepiau pagal kitos kepejeles isbandytus receptus. Neturejau nei raugo, nei salyko doh.gif
Na, nieko, bandziau tik antra karta, pasigaminsiu raugo, nusipirksiu salyko, pasitreniruosiu ir tada jums pasigirsiu bigsmile.gif

Atsakyti
Labas 4u.gif Jutare, sveikinu, puikų batonėlį iškepei thumbup.gif Tie du nataliunciko batonai mūsų šeimai irgi patys skaniausia, tai kažkaip kitokių irnekepu smile.gif Tik dažniau kepu tą, kur su pienu, nes mineralinio ne visda namie būna, o su vandeniu ne toks skanus biggrin.gif
Kažkada iš Delonos užsisakiau kvietinio nefermentuoto salyklo, tikėdamasi, kad jį naudosiu lygiai taip, kaip ruginį. Bet ten, pasirodo, grūdai unsure.gif Tai paprotinkite jūs mane, ką man su jais daryti g.gif Guli lentynoj jau gal tris mėn....
Ir dar pasitarti noriu ax.gif Radau kažkurioj senoj temoj, kad galima kepti bandeles į skardos tarpus pridėjus vištienos. Turėtų gautis skanios bandelės ir plius dar vištytė - 2 in 1 biggrin.gif Bandelės viduje su kepintais svogūniukais (taip jau rašė viena mergina). Tai aš vakar pasimarinavau nedidelių vištos blauzdelių, šiandien norėsiu išbandyt. Ar tiks man bandelėms Sonatinos bandelių su cinamonu tešla (tik, aišku, cukraus žyyymiai mažiau dėsiu)? Nes man ta tešla labai faina, purios, minkštos tos bandelės gaunasi. Ir kitas klausimas - ar spės man iškept vištiena kartu su tom bandom? g.gif Gal kas esate bandę kažką panašaus?
Atsakyti
QUOTE(LinaGustė @ 2010 11 02, 10:52)
Labas  4u.gif  Jutare, sveikinu, puikų batonėlį iškepei  thumbup.gif  Tie du nataliunciko batonai mūsų šeimai irgi patys skaniausia, tai kažkaip kitokių irnekepu smile.gif Tik dažniau kepu tą, kur su pienu, nes mineralinio ne visda namie būna, o su vandeniu ne toks skanus  biggrin.gif



ačiū biggrin.gif aš kepiau su vandeniu, bet vis tiek labai skanu biggrin.gif reikės dar su gira ir mineraliniu pabandyti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jutare @ 2010 11 02, 11:10)
ačiū biggrin.gif  aš kepiau su vandeniu, bet vis tiek labai skanu biggrin.gif reikės dar su gira ir mineraliniu pabandyti  ax.gif

Su gira nesu bandžiusi, bet lyginant, kur su vandeniu, o kur su mineraliniu, tai man antras variantas skaniau, dėl to kitaip ir nekepu. O kitas nataliunciko batonas su pienu labai skanus.
Atsakyti