Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

Apklausa: Kokios rūšies duoną dažniausia kepate? (123 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(zuikispuikis @ 2010 11 12, 13:23)
is kur ji gavote  bigsmile.gif  , man ji slabai patiko, bet net neisivaizduoju is kur galima gaut

Siandien MB parveze toki termometra is Thomas Philips (Zirmunu). Kainavo 11 litu thumbup.gif
Atsakyti
Turiu tokį maišiuką kaip tik, pažiūrėsiu recepto, tikrai gražiai duonelė atrodo. O tas termometras tikrai toks reikalingas? Kažkaip iki šiol apsieidavau be jo ir iškepdavo viskas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Niki @ 2010 11 12, 18:19)
Turiu tokį maišiuką kaip tik, pažiūrėsiu recepto, tikrai gražiai duonelė atrodo. O tas termometras tikrai toks reikalingas? Kažkaip iki šiol apsieidavau be jo ir iškepdavo viskas  g.gif


ir aš nusipirkau kažkada anksčiau, bet nenaudoju, nes man nepatogu vis atidarinėk, matuok irnesakyk.gif
Atsakyti
Ačiū visoms mergaitėms už gražius žodžius aciuks.gif
Dirbu su vaikais, suaugusiais ir pati savimi smile.gif

kaip tik varčiau TP laikraštėlį ir norėjau pasidalinti apie maisto termometrą, bet žiūriu, naujienos jau praneštos smile.gif
Ilgą laiko termometro neturėjau ir pirkau tokį tik dėl konservavimo (pasirodė praktiškesnis nei stiklinis - aną aš baisia bijau į karštą vandenį merkt....), duonos iškepimą tikrindavau belsdama į kepaliuką - visad pataikydavau, bet, aišku, reikia atmušti klausą, kitam niekas neskamba, nors tu ką...

Kepimo laikas priklauso nuo kiekvienos orkaitės, pas ką dujinė, pas ką elektrinė, pas ką kepa viršus/ apačia, yra vėjelis... Gal pirmą kartą ir nepavyksta arba nepasiseka iškepti puikiai, bet antrą kartą jau galima kontroliuoti procesą 4u.gif

Pasikeitusi - man kažkodėl kyla įtarimas, kad kepėte neiškilusią duoną g.gif Tuomet vat tokie šlapi fintai būna. Jei gaminate tik su raugu, reikia laukti kol duona gerai pakils, o tai užtrunka. Norėdama pagreitinti procesą, įberkite 1-2 a.š. mielių, nuo raugo duonytė bus savotiškai rūgšti ir pradžia tikrai palengvės 4u.gif

man rodos, pagal laidą labai sunku kažką gaminti, jei nėra vidinės nuojautos tokiems reikalams. Gamini juk kelias val, o TV parodo tik 5min...

Mano mama vis prašo, kad aš parodyčiau kokio recepto pagrindus, smulkiai papasakočiau, tada ji bando, iškepa, sako kas nepatiko ir ieškom, kaip pagerinti, pritaikyti receptą jos namams.

Mano siūlymas - susikooperuokit 10mergaičių ir pameginam kartu iškepti duonkepėse ir orkaitėje 4u.gif
Atsakyti
kepu mamytes duona biggrin.gif mmmm, nekantrauju laukdama rezultato wub.gif ir laaaabai tikiuosi, kad pavyks... bigsmile.gif

Mama be galo megsta Klaipedos duona su saulegrazom, kazin turit kazka panasaus. Perziurejau duonos receptu nuoroda, pagal pavadinima tai nera tokios.. sakau gal pagal receptorius, o ne pagal pavadinima galit patart kuria bandyt? norciau kad valgytu ne pirkta, o mano kepta.. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muske: 12 lapkričio 2010 - 19:11
Dar pasisakysiu. Pastebėjau, kad kai kepi orkaitėje, priklauso ir kokiame inde kepi, vat skardelėje, plonoje - labiau užsideda kieta pluta, o jei kepu zepteriniuose puoduose, pluta niekada nebūna kieta, labiau panaši į duonkepėj keptą. Kai kepu moliniame inde, pluta taip pat labiau sukepa g.gif

Vakar Elektromarkte mačiau špižiniams puodams akciją - jau ilgai jais gundausi, tik neapsisprendžiu aš čia įsigyti paprastus, kaip senoviškus, ar imti kokią Tramontiną g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mrs. R @ 2010 11 12, 20:12)
Dar pasisakysiu. Pastebėjau, kad kai kepi orkaitėje, priklauso ir kokiame inde kepi, vat skardelėje, plonoje - labiau užsideda kieta pluta, o jei kepu zepteriniuose puoduose, pluta niekada nebūna kieta, labiau panaši į duonkepėj keptą. Kai kepu moliniame inde, pluta taip pat labiau sukepa g.gif

Vakar Elektromarkte mačiau špižiniams puodams akciją - jau ilgai jais gundausi, tik neapsisprendžiu aš čia įsigyti paprastus, kaip senoviškus, ar imti kokią Tramontiną g.gif

noriu senovinio to.. turejom, bet per kraustymusis kazkur jis irgi issikrauste sad.gif
tiktu jame duona kept? g.gif
Atsakyti
O Klaipėdos duona - balta? pridėk į Mamytės duoną saulėgrąžų, daugiau kvietinių miltų ir bus tau Klaipėdos smile.gif Na, bent jau tokia a la Palanga su saulėgrąžom 4u.gif

Muske - mamytės duona būna, iš karto ne visoms pavyksta, bet pataisysi ilgainiui. Svarbu nepersistengti su plikiniu, nes jei jo daug, duona bus gliti, na, velsis, sunkiau keps... Aš darau iš pusės normos, plikau 1/2 ind. miltų, vandens pilu, kad išsimaišytų, o vėliau, jei jo būna daugiau, nei pagal receptą, pagrindinėj daly įpilu mažiau...

Na, anksčiau mamytės rašė, kad kepa duoną špižiniam puode. Vienai viskas ok, kitai - kimba g.gif Nuo kibimų labai padeda džiuvintas kopūsto lapas, dabar dar yra klevo lapų, galų gale galima gerai įkrėst miltų ar įklot kepimo popieriaus (myliu silikoninį wub.gif )
Atsakyti
Mrs.R 4u.gif kaip iškept dujinėj orkaitėj duonytę minkšta pluta, gal žinot?
Aš kepu pagal Terros raugą iš ruginių miltų, Palangos duoną, po apačia dedu bliūdą su vandeniu, po dešimt min mažinu temperatūrą ir taip kepu iki galo, pluta gaunas tokia kieta blink.gif nu šiaip mes visi su dantim, bet reik ją pjaut lauk, neįmanoma tokią kietą valgyt, bet vidus minkštutis, skanutis wub.gif iškepusią duoną vynioju į šlapią rankšluostį... Gal žinot ką darau ne taip g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mrs. R @ 2010 11 12, 20:21)
O Klaipėdos duona - balta? pridėk į Mamytės duoną saulėgrąžų, daugiau kvietinių miltų ir bus tau Klaipėdos smile.gif Na, bent jau tokia a la Palanga su saulėgrąžom 4u.gif

Muske - mamytės duona būna, iš karto ne visoms pavyksta, bet pataisysi ilgainiui. Svarbu nepersistengti su plikiniu, nes jei jo daug, duona bus gliti, na, velsis, sunkiau keps...  Aš darau iš pusės normos, plikau 1/2 ind. miltų, vandens pilu, kad išsimaišytų, o vėliau, jei jo būna daugiau, nei pagal receptą, pagrindinėj daly įpilu mažiau...

Na, anksčiau mamytės rašė, kad kepa duoną špižiniam puode. Vienai viskas ok, kitai - kimba g.gif Nuo kibimų labai padeda džiuvintas kopūsto lapas, dabar dar yra klevo lapų, galų gale galima gerai įkrėst miltų ar įklot kepimo popieriaus (myliu silikoninį  wub.gif )

taip, balta. Man ji nelabai rolleyes.gif labiau patinka, Palangos mociuciu duona.

ujei, nugasdinot, o as su tokiu pakylejimu ir viltim kepu, kad gausis superine wub.gif
zadejau ir as kept is puses normos (nesekmes atvejas jeigu..) isipyliau plikiniui tik 0.5 indelio miltu, ogi pasirode man jo tieeek mazai, kad greit sliukstelejau ten antra puse indelio hihihi.gif
tik man kiek kietoka tesla pasirode (lyginant su pries tai keptomis duonomis), net nedapyliau visu miltu pagal recepta (skaiciavau ml miltus). Nugasdinot, bet vis dar tikiuos, kad gausis gera gera bigsmile.gif

jei nepavyks, atleksiu prasyt stebuklingo recepto, kuris net tokioms kaip as iseina bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(gandre @ 2010 11 12, 18:14)
o yra ant miltu visas receptukas...


Pažiūrėjau tą receptą - mano pirmoji duona buvo būtent tokia, ir tą receptą galit rasti maselnos puslapy, beje ten labai skani ir ta plikyta, bandžiau kitokius receptus, bet pasilikau vistiek prie jų, nes man labai skani..

QUOTE(keistuole @ 2010 11 12, 19:21)
ir aš nusipirkau kažkada anksčiau, bet nenaudoju, nes man nepatogu vis atidarinėk, matuok irnesakyk.gif


Na aš irgi pagalvojau, kad turėtų būt nepatogu, bet kaip sakoma, kiekvienam savo.. svarbu netapti reklamos auka wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Alina134 @ 2010 11 12, 18:09)
Pabandykite dar kepti duoną 200C temp. Kol pabeldus į ją nebus garsas, tarsi beldžiat į tuščiavidurę.

Deja,kepinys buvo preparuotas lotuliukas.gif Bandant suprasti konsistencija doh.gif Bet kita karta bandysiu ilgiau kepti...

QUOTE(Mrs. R @ 2010 11 12, 20:04)

Kepimo laikas priklauso nuo kiekvienos orkaitės, pas ką dujinė, pas ką elektrinė, pas ką kepa viršus/ apačia, yra vėjelis... Gal pirmą kartą ir nepavyksta arba nepasiseka iškepti puikiai, bet antrą kartą jau galima kontroliuoti procesą  4u.gif

Pasikeitusi - man kažkodėl kyla įtarimas, kad kepėte neiškilusią duoną g.gif Tuomet vat tokie šlapi fintai būna. Jei gaminate tik su raugu, reikia laukti kol duona gerai pakils, o tai užtrunka. Norėdama pagreitinti procesą, įberkite 1-2 a.š. mielių, nuo raugo duonytė bus savotiškai rūgšti ir pradžia tikrai palengvės  4u.gif

man rodos, pagal laidą labai sunku kažką gaminti, jei nėra vidinės nuojautos tokiems reikalams. Gamini juk kelias val, o TV parodo tik 5min...



Mieliu tai as dejau siek tiek, bet ne sausu. O palaikiau kokia pora valandu siltai, neiskilo labai stebuklingai, bet kazkiek pakilo. Gal nepakankamai.

Su ta vidine nuojauta, tai kaip cia pasakius, na visokiems saldiems kepiniams, pyragams, pyrageliams, tai turiu jau atkalta ranka ir paprastai net nereikia man tiksliu labai receptu, nes nuojauta yra. Bet duona, toks sakyciau specifinis produktas, bet nieko, bandysiu jaukintis duonele smile.gif

Dekoju labai kepejelems uz patarimus wub.gif Vis tiek tures gautis.


Atsakyti