Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

Apklausa: Kokios rūšies duoną dažniausia kepate? (123 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 11 23, 11:15)
raugą galit laikyt keramikiniam, plastikiniam, stikliniam inde, tik ne metaliniam
metalinei formoj bus stora pluta

aciu uz atsakyma smile.gif

tai duona kept moliniame geriau? O silikonine forma is vis ne i tema? ax.gif

Atsakyti
QUOTE(viskas_bus_gerai_:) @ 2010 11 23, 11:26)
aciu uz atsakyma  smile.gif

tai duona kept moliniame geriau? O silikonine forma is vis ne i tema?  ax.gif

man pvz labiausiai patinka kept ne formoj. Tada aš turiu tikrų tikriausią kepalėlį.
O bandžiau įvairiai, tai silikoninė forma buvo vienas iš man patikusių variantų.
Pabandykit ir atrasit, kas jums labiausiai tinka 4u.gif
Tik moliniam ar stikliniam inde reik kept kiek ilgiau.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2010 11 23, 12:02)
man pvz labiausiai patinka kept ne formoj. Tada aš turiu tikrų tikriausią kepalėlį.
O bandžiau įvairiai, tai silikoninė forma buvo vienas iš man patikusių variantų.
Pabandykit ir atrasit, kas jums labiausiai tinka  4u.gif
Tik moliniam ar stikliniam inde reik kept kiek ilgiau.

Pas mane tešla gaunasi tokia gana skysta, nelabai įsivaizduoju, kaip būtų galima kepaliuką suformuot ne formoje g.gif
O šiaip du kartus kepiau stikliniame troškintuve, kur kažkada Rimi už lipdukus davė, tai man jame gana greitai pluta iškepa, jei kepu apie valandą, tai tada jau gana tamsi ji gaunasi. Ir prikimba, sunkoka iškrapštyt wink.gif Turiu tokį kažkokį stiklinį senovinį troškintuvą, jis storesnio stiklo, gal reikės jame pabandyt g.gif Nes silikoninės neturiu, o tefloninė per maža wink.gif
Beje, kepiau Grietininę duoną, tai skani labai, tokia ne duona, o skani bulka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(LinaGustė @ 2010 11 23, 12:09)
Pas mane tešla gaunasi tokia gana skysta, nelabai įsivaizduoju, kaip būtų galima kepaliuką suformuot ne formoje  g.gif

Man ta pati beda - skysta tesla.
I cebata pridejau miltu (sausoka, kietoka, stora kieta pluta, kepiau metalinej formoj), rugines duonos neformavau (vis dar kepa silikoninej,nors pakilo baisiai daug ir bijau, kad vidurys bus zalias). Be rysio pilt tesla ant stalo, nors ir kalnas miltu pabertas. g.gif
Atsakyti
as tai jei koki pyraga kepu stikliniame inde, tada itiesiu i ji kepimo popieriu ir tada sudedu tesla. iskepa puikiai, niekur neprikimba ir isiima be jokio vargo smile.gif
tai ir duona taip pat galima.
Atsakyti
Silikoninej formoj iskeptos duonytes pluta zenkliai plonesne. Visai pakenciamas pirmas blynas. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(viskas_bus_gerai_:) @ 2010 11 23, 18:44)
Silikoninej formoj iskeptos duonytes pluta zenkliai plonesne. Visai pakenciamas pirmas blynas. smile.gif

o kaip ta silikonine atrodo, ka? ax.gif doh.gif
Atsakyti
turiu silikonines, bet duona kepu metalinej, pailgoje kekso formoje (didesneje, nei lazanijai skirta). Na nesu dar tokia patyrus kepeja, isbandziau tik keleta recepteliu, bet niekada nesigavo stora kieta pluta. Nors gal jei neuzdeciau iskepus ant duonos dregno ranksluostelio, gal ir butu kieta. Kepu su vandeniu, po to uzdengiu.
Atsakyti
QUOTE(LinaGustė @ 2010 11 23, 12:09)
Pas mane tešla gaunasi tokia gana skysta, nelabai įsivaizduoju, kaip būtų galima kepaliuką suformuot ne formoje  g.gif
O šiaip du kartus kepiau stikliniame troškintuve, kur kažkada Rimi už lipdukus davė, tai man jame gana greitai pluta iškepa, jei kepu apie valandą, tai tada jau gana tamsi ji gaunasi. Ir prikimba, sunkoka iškrapštyt wink.gif Turiu tokį kažkokį stiklinį senovinį troškintuvą, jis storesnio stiklo, gal reikės jame pabandyt  g.gif  Nes silikoninės neturiu, o tefloninė per maža wink.gif
Beje, kepiau Grietininę duoną, tai skani labai, tokia ne duona, o skani bulka  biggrin.gif

na aš kildinu inde, tik prieš kepant išimu ir kepu karštoj orkaitėj, kitaip irgi didelį blyną turėčiau.
Atsakyti
Sveikos duonos kepėjėlės 4u.gif . Tik šiandien jus suradau. Aš dar tik vieną mėnesį kepu duoną namuose ir thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif . Apie pirktinę net negalvojame. Reiks dabar paskaitinėti jūsų susirašinėjimus. gal ir aš turėsiu patarimų jums bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos, rasiau jau cia kuria diena, kad man is duonos gavosi kose doh.gif Na tai ka, istrenkiau rauga lauk, nesigilindama geras jis , ar blogas, bet kad jau nesigavo, tai norejosi viska pradet nuo pradziu. Taigi, kol naujas raugas rauginosi, nerasiau.O siandien isauso didzioji antro bandymo diena.
Uzmaisiau kose is raugo, kuri laukia rytojaus. Bet kadangi raugo dar buvo nemazai, nusprendziau padaryti bandyma, kad nesugadinti daug produktu dar viena karta biggrin.gif Taigi paemiau stikline raugo, stikline ruginiu miltu ir stikline kvietiniu. nedejau jokio salyklo, jokiu "semku", tiesiog buvo gaila, jeigu nesigautu. Ir suformavau mini kepaleli.Tada pakildinau 4 val ir iskepiau. iskepe kuo puikiausiai, aisku, skonis labai jau paprastas, bet poretumas superinis be jokiu mieliu is svieziutelio raugo clap.gif
Atsakyti
QUOTE(pasikeitusi @ 2010 11 23, 20:09)
Sveikos, rasiau jau cia kuria diena, kad man is duonos gavosi kose doh.gif Na tai ka, istrenkiau rauga lauk, nesigilindama geras jis , ar blogas, bet kad jau nesigavo, tai norejosi viska pradet nuo pradziu. Taigi, kol naujas raugas rauginosi, nerasiau.O siandien isauso didzioji antro bandymo diena.
Uzmaisiau kose is raugo, kuri laukia rytojaus. Bet kadangi raugo dar buvo nemazai, nusprendziau padaryti bandyma, kad nesugadinti daug produktu dar viena karta biggrin.gif Taigi paemiau stikline raugo, stikline ruginiu miltu ir stikline kvietiniu. nedejau jokio salyklo, jokiu "semku", tiesiog buvo gaila, jeigu nesigautu. Ir suformavau mini kepaleli.Tada pakildinau 4 val ir iskepiau. iskepe kuo puikiausiai, aisku, skonis labai jau paprastas, bet poretumas superinis be jokiu mieliu is svieziutelio raugo clap.gif

O raugą kaip darėt? ax.gif
Atsakyti