Įkraunama...
Įkraunama...

Kontaktiniai lęšiai

Jau kelintus metus nesioju kontaktinius lesius, bet va jau antra karta nerandu tiksliai atitinkanciu recepta...
Recepte yra nurodyta kazkokie skaiciukai 8.8 dar salia dioptriju(pas mane -3,5) as net ir nezinau ka jie tiksliai reiskia??????????? g.gif

Taciau jau antra karta su siuo 8,8 nera tai perku 8,7 kazi ar nera tai blogai?
Bent jau kai pirkau optikos salone sake nieko baisaus...Tai dabar mastau ar istikruju?

Tiesa dar norejau paklausti ar tik as cia tokia jautri ar ir kitos susiduriat su akiu uzdegimeliais kai nesiojate tas linzes?
Atsakyti
Čia tas 8,8 yra spindulys linzės, mano irgi 8,8 bet tokių linzių nėra-tik 8,7 ir puikiai tinka, nu kas ten 0,1 dalis milimetro.Būk rami biggrin.gif
Atsakyti
lęšiai turi būti puse dioptrijos silpnesni nei akiniai. tačiau juos nuolat nešioti nesveika. aš optometriste dirbau, tai jau tai teko ne iš vieno gyd. girdėt.
Atsakyti
QUOTE(Čalykušu @ 2006 07 24, 16:13)
Čia tas 8,8 yra spindulys linzės, mano irgi 8,8 bet tokių linzių nėra-tik 8,7 ir puikiai tinka, nu kas ten 0,1 dalis milimetro.Būk rami  biggrin.gif

aciuks dabar zinosim, o tai vis pamastydavau... g.gif
Atsakyti
As ir nesioju kontaktinius lesius. Zinau kad jie turi buti silpnesni, nes juos nuolat nesiojama, reik skaityti ir panasiai.
Del nedideliu akiu sudirgimu kartais pasitaiko, nuo dulkiu, dumu. Pries pora metu kontaktinius lesius nesiojau nuolat tai buvo atsirades nedidelis akiu uzdegimas sad.gif
Tai teko daryti nemaza pertrauka. O siemet nusipirkau vel smile.gif ir nesiojasi puikei smile.gif
Padarau as kars nuo karto pertrauka pvz.: savaitgaliais jei niekur nevaziuoju ir lieku namie juos issiimu ir leidziu akims pailseti smile.gif
Siuo metu turiu akiu spalva paryskinancius lesiu sunglasses2.gif
Atsakyti
QUOTE(jufka @ 2006 08 07, 08:29)
As ir nesioju kontaktinius lesius. Zinau kad jie turi buti silpnesni, nes juos nuolat nesiojama, reik skaityti ir panasiai.
Del nedideliu akiu sudirgimu kartais pasitaiko, nuo dulkiu, dumu. Pries pora metu kontaktinius lesius nesiojau nuolat tai buvo atsirades nedidelis akiu uzdegimas sad.gif
Tai teko daryti nemaza pertrauka. O siemet nusipirkau vel smile.gif ir nesiojasi puikei smile.gif
Padarau as kars nuo karto pertrauka pvz.: savaitgaliais jei niekur nevaziuoju ir lieku namie juos issiimu ir leidziu akims pailseti smile.gif
Siuo metu turiu akiu spalva paryskinancius lesiu  sunglasses2.gif

tai reiskia cia ne as viena susiduriu su tokiomis problemomis... g.gif Kai laukiausi tai isvis negalejau nesioti tu lesiu, nes matyt akyse dregme buvo sumazejus, nes nuolat niestedavo ir jausdavau juos akyse...
O dabar vel pradejau nesioti tai pora menesiu atgal buvo tooookia infekcija isimetus, kad ojojoi... Kazkur skaiciau, kad nesiojant kontaktinius lesius labai tos visos dulkeles tampa pavojingomis, nes akis tampa lyg ir bejege pati apsisaugoti...

Dar mastau, o kokius nesiojat tuos kur vienam menesiui ar pusmetinius?
Atsakyti
QUOTE(rimvyda1 @ 2006 08 07, 10:49)
Dar mastau, o kokius nesiojat tuos kur vienam menesiui ar pusmetinius?

As nesu nuolatine lesiu nesiotoja, uzsidedu i savaite kokius 3 kartus. Anksciau pirkdavau metinius, bet si pavasari mano dioptriju metiniu neturejo, tai pasiule pabandyt "night & day" pusmetinius. Ju kaina gaunasi biski didesne, bet ir kokybe man daug labiau patinka thumbup.gif O tokiu, kur vienam menesiui niekada nebandziau.
Atsakyti
QUOTE(vilniske @ 2006 08 07, 12:40)
As nesu nuolatine lesiu nesiotoja, uzsidedu i savaite kokius 3 kartus. Anksciau pirkdavau metinius, bet si pavasari mano dioptriju metiniu neturejo, tai pasiule pabandyt "night & day" pusmetinius. Ju kaina gaunasi biski didesne, bet ir kokybe man daug labiau patinka  thumbup.gif  O tokiu, kur vienam menesiui niekada nebandziau.

As irgi pusmetinius nesioju, bet kiek girdejus lyg ir tie menesiui geriau... g.gif As cia apie tas alergijas ir infekcijas visokias...
Atsakyti
As nesioju Johnson Acuvue Advance, menesiniai. Labai jais patenkinta, po 3 savaiciu gimdyti, o visa nestuma su jais pravaiksciojau, akys nei raudonavo, nei sausejo.. Juose labai daug dregmes
Atsakyti
QUOTE(fashion @ 2006 08 15, 15:58)
As nesioju Johnson Acuvue Advance, menesiniai. Labai jais patenkinta, po 3 savaiciu gimdyti, o visa nestuma su jais pravaiksciojau, akys nei raudonavo, nei sausejo.. Juose labai daug dregmes

Va as irgi apie situos labai geru atsiliepimu girdejus, o gal gali pasakyti kur juos perki ir kokia jie kaina... Jauciu teks siuos pirkti...
Atsakyti
Siauliuose aptikau Jonsons lesiu akcija- uz 126 lt gavau: 4 poras lesiu menesiniu, siek tiek skyscio, konteineriukus, gydytojo apziura....manau pigiau grybo. Puikus lesiai, bet po 2 sav apturejau uzdegima, itariu nuo reakcijos i tusha, o ne nuo lesiu.
Atsakyti
Siauliuose aptikau Jonsons lesiu akcija- uz 126 lt gavau: 4 poras lesiu menesiniu, siek tiek skyscio, konteineriukus, gydytojo apziura....manau pigiau grybo. Puikus lesiai, bet po 2 sav apturejau uzdegima, itariu nuo reakcijos i tusha, o ne nuo lesiu.
Atsakyti