Įkraunama...
Įkraunama...

Klasėje pavojingas kitiems vaikas

Kažką esu girdėjusi apie Mokytojos padėjėją ar net du Padėjėjus (tokia pareigybė), jei yra bent vienas toks vaikas klasėje. Tada mokytojas užsiima savo veikla, o padėjėjas padeda konkrečiai tam vaikui, o kitas - visai klasei. Gal ką ir painioju, bet kažkas panašaus, matyt, yra. Vertėtų pasidomėti. Gal mokykla pati nežino, kad taip priklauso ir tai būtų konkreti išeitis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pupik: 22 lapkričio 2010 - 13:40
Mūsų mokykloje mokosi apie 800 mokinių.Yra tik viena mokytojo padėjėja. Ji keliose vietose iš karto būti negali. Nežinau, ar mokykla gali priimti į darbą daugiau mokytojo padėjėjų. Vargu. Kai kuriose mokyklose net atlyginimo pernai prieš Naujuosius nemokėjo mėnesį ar du, tai kaip sumokės papildomiems darbuotojams?
Atsakyti
QUOTE(Atėnė V @ 2010 11 22, 11:59)
Mokyklos administracijos dėka, neįgalusis klasiokas be eilės buvo nusiųstas į PPT. Išvada:jo intalektas vidutinis žemas, gali mokytis bendro lavinimo mokykloje. O kur išvados apie jo elgiasį?

kosmaras kazkoks...atrodytu,situacija be iseities,bet realiai matau vieninteli varianta- pereiti i kt.mokykla. g.gif
Atsakyti
QUOTE(pupik @ 2010 11 22, 00:08)
Aš supratau Jus taip:
Gyvenimas - tai nesibaigianti puota
Jei kas puotą gadina - pašalinti
Nesitepti rankų su tais, kuriems turbūt reikia padėti, o jei dar kol kas nežinau kaip - tai galvos sukimas - ne mano gyvenimo užmojis
Į rūpinimąsi savo šeima neįeina auklėjimas pavyzdžiu, kaip elgtis su žmonėmis, ypač kitokiais nei mes
"Kliuviniais" lai pasirūpina kas nors kitas - aš tik skinsiu saldžiuosius vaisius, kuriuose "tokių" neturi būti
Žinoma, Jūs turite teisę į savo nuomonę. Kaip ir aš

Jei puotoje pabezdi- kvailas nesupras, protingas nutyles. Jei puotoje svaistaisi su peiliu, ar smaugi... As uz tai, kad tie, kurie kelia gresme is puotos butu isvesti.
Yra dar galimybe. Salia esantis zmogus, galintis uztikrinti sauguma visiems puotos dalyviams.
Beje, jus apie puota, ar galimybevisiem likt gyvais? O gal as neteisingai supratau smaugiamo vaiko mamos bedos. Gal jus nemanot, jog tai nera norma. Gal noretumet, jog as isplesciau savo toliarancija tiek, kad numociau i gresme savam veikui negyvent/ nebut svaikam, nes kazkas nori, kad jo vaikas galetu but visuomeneja. Gal jus ta beda kitaip suprantat?

Esu tarpe VISOKIU vaiku. Hiperaktyviu, turinciu fizine negalia, naslaiciu, tiesiog apleistu, paliktu ir t.t.. Su tuo galiu gyvent ir noriu, kad gyventu mano vaikas. Noriu, kad jis (nuosavas) toleruotu, padetu, draugautu... man tai labai labai svarbu.
Nenoriu ir esu pries nevaldoma/neigiama smurta. Ir jei, vaikui atsitiktu taip, kaip atsitiko minimoje situacijoje- as padaryciau viska, kad vaikas eidamas i mokykla, butu nepasmaugtas klasioko. Jau atleiskit man uz toki zmogiska nora tiketis seimai saugumo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo valanda: 22 lapkričio 2010 - 20:39
QUOTE(CreteIsland @ 2010 11 22, 16:36)
kosmaras kazkoks...atrodytu,situacija be iseities,bet realiai matau vieninteli varianta- pereiti i kt.mokykla. g.gif

Siunciant i ta istaiga, labai svarbu, kad butu pedagogu aiskiai suformuluotos numanomos bedos. Jei jie pateike beda, kaip negalejima isisavint programos, tai ir gavo atitinkama atsakyma. Negali isissavint, arba gali minimaliai arba kt. Jei beda pateike, kap numanoma elgesio sutrikima, tai isvados irgi turejo but i ta puse. Be to, mes zinome, jog musu vaikai nuostabus , kai vieni.Visai kitaip elgiasi pateke i aplinka. Didelis trukumas, kad minetuose "kabinetuose" vaikai elgias siek tiek kitaip, nei budami sociume. Todel net ir geriems specialistams sunku izvelgti bedas, kurios lyg ir akivaizdzios tiems, kas buna gausesnese zmonemis erdvese.
Noreciau patikslint, jog manau,kad pedagogas budamas salia, turi milziniska galia (autoritetingas, stebintis , koreguojantis, vedantis, teikiantis, analizuojantis, laviruojantis, ieskantis,sprendziantis, valdantis zmogus). Neneigiu, kad niekinis pedagogas luosina musu vaikus(igalius ir neigalius). BET.Tam, kad visi butumem bent kiek patenkinti ar nepatenkinti- turime but GYVI ir , kiek dave gamta, SVEIKI.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo valanda: 22 lapkričio 2010 - 21:07
na ir dar siek tiek
Ko tikites JUS(siandien Jus, rytoj gal- mes)? Tikimes saugaus vaiko buvimo sialia. Jusu/mano vaiko? Tada neneikime gresmes. Darykim viska, kad mano vaikas nenaudotu fizines jegos pries kita. Kai sito neigalim uztikrint, nenorekim, kad tai (ar bileka kitai) uztikrintu KAZKAS (pedagogas, visuomene,kaimynes, klasiokas...).

Atsakyti
QUOTE(valanda @ 2010 11 22, 20:24)
Gal noretumet, jog as isplesciau savo toliarancija tiek, kad numociau i gresme savam veikui negyvent/ nebut svaikam, nes kazkas nori, kad jo vaikas galetu but visuomeneja.  Su tuo galiu gyvent ir noriu, kad gyventu mano vaikas. Noriu, kad jis (nuosavas) toleruotu, padetu, draugautu... man tai labai labai svarbu. [/b]

simtu procentu pritariu sioms mintims. drinks_cheers.gif
as irgi noreciau,kad mano vaikai neatstumtu kitokiu,padetu,draugautu.daznokai pasikalbam apie tai su dukra.ir net nereikia neigaliu vaiku salia- silpnesniu (tiesiog silpnesniu..) dar daugiau .stai klasej viena mergaite nedrasi,storuliuke...vaikai nelabai nori draugaut.aiskinames namuose,jog niekad nesprendziame apie zmogu pagal isvaizda...
o ir padeti galimybiu apstu.pradedant nuo rubeliu,paskolinamu maziau turinciai draugei...
bet kaip ir kiekvienai mamai man svarbiausias mano vaiko saugumas ir gera savijauta.ir jeigu i tai kazkas kesinasi,tada jau tolerancija zenkliai mazeja.
Atsakyti
mano nuomone, nesvarbu ar vaikas sveikas, ar neįgalus, bet jei jis pavojingas ir kelia grėsmę, apie kokią integraciją galima šnekėti? Gaunasi taip, kad tokie vaikai turi tik teisės, jų tėvai irgi turi teises, bet neturi pareigų. O štai sveiki vaikai turi pareigas, bet neturi teisių tokioje situacijoje. Visų pirma, manau, kad daugelis nesuvokia, kas slypi už to žodelio "integtracija". Tik pirmyn, integruokit ir numeta viską kitiem. Jie nėra padėjėjo, tegul viena siš tėvų būna ir prižiūri savo vaiką. Tai tėvų reikalas, jų pareiga pasirūpinti savo vaiko integracija. Taip, ir mokykla turi paisrūpinti, ir valstybė, bet nereikia suversti visko ant vienos mokytojos. Kartais ir 25 sveikus vaikus sužiūrėt sudėtinga, o čia dar vienas su specialiais poreikiais.
Kaip bebūtų, yra priimtinos normos, ribos, taisyklės, be jų visa ta pati visuomenė sužlugtų. Ir gyventi reikia prisitaikyti. Negalima vien kelti reikalavimus, kažko reikalauti, reikia ir patiem dėti pastangas.

Aš šiuo atveju visiškai palaikau vseiko vaiko mamą. Nesedėčiau rankų sudėjus, kelčiau vėją, triukšmą, reikalaučiau ir t.t. Reiškia neįgalus vaikas įgyja teisę į saugią aplinka (sveiki vaikai jo skriausti negali), priežiūrą (mokytoja gi privalo juo pasirūpinti) ir t.t. O mano sveikas vaikas neturi teisės į saugią aplinką, priežiūrą ir normalų mokslą.
Integracija nėra tik atvedžiau neįgalų vaiką ir palikau suole, po pamokų pasiimsiu. Juk turi būti priemonės, reikalavimai ir t.t.

Kai pardės iš mokyklos tėvai vaikus amsiškai atsiiminėt, tai turbūt tada sveikų vaikų krepšeliui kaip mat prireiks.
Atsakyti
QUOTE(valanda @ 2010 11 22, 21:24)
isplesciau savo toliarancija tiek,

kad jo vaikas galetu but visuomeneja.

jūs arba neblaivi arba beraštė
Atsakyti
QUOTE(Krococo @ 2010 11 21, 22:19)
Nu kodėl gi? Pati pasakykit, geriau bus žmogui gyventi, nesiorientuoti esamoje aplinkoje bei savyje, varginti kitus


Tik jau ne jums ir ne dar kokiam nors hitleriui spresti kam gyventi, kam ne.

Bent jau viesai savo nacistiniu ideju nereikskite, bjauru skaityt.
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2010 11 23, 11:53)
mano nuomone, nesvarbu ar vaikas sveikas, ar neįgalus, bet jei jis pavojingas ir kelia grėsmę, apie kokią integraciją galima šnekėti? Gaunasi taip, kad tokie vaikai turi tik teisės, jų tėvai irgi turi teises, bet neturi pareigų. O štai sveiki vaikai turi pareigas, bet neturi teisių tokioje situacijoje. Visų pirma, manau, kad daugelis nesuvokia, kas slypi už to žodelio "integtracija". Tik pirmyn, integruokit ir numeta viską kitiem. Jie nėra padėjėjo, tegul viena siš tėvų būna ir prižiūri savo vaiką. Tai tėvų reikalas, jų pareiga pasirūpinti savo vaiko integracija. Taip, ir mokykla turi paisrūpinti, ir valstybė, bet nereikia suversti visko ant vienos mokytojos. Kartais ir 25 sveikus vaikus sužiūrėt sudėtinga, o čia dar vienas su specialiais poreikiais. Kaip bebūtų, yra priimtinos normos, ribos, taisyklės, be jų visa ta pati visuomenė sužlugtų. Ir gyventi reikia prisitaikyti. Negalima vien kelti reikalavimus, kažko reikalauti, reikia ir patiem dėti pastangas.

Aš šiuo atveju visiškai palaikau vseiko vaiko mamą. Nesedėčiau rankų sudėjus, kelčiau vėją, triukšmą, reikalaučiau ir t.t. Reiškia neįgalus vaikas įgyja teisę į saugią aplinka (sveiki vaikai jo skriausti negali), priežiūrą (mokytoja gi privalo juo pasirūpinti) ir t.t. O mano sveikas vaikas neturi teisės į saugią aplinką, priežiūrą ir normalų mokslą.
Integracija nėra tik atvedžiau neįgalų vaiką ir palikau suole, po pamokų pasiimsiu. Juk turi būti priemonės, reikalavimai ir t.t.

Kai pardės iš mokyklos tėvai vaikus amsiškai atsiiminėt, tai turbūt tada sveikų vaikų krepšeliui kaip mat prireiks.

Kodėl neturi? Turi- būti lygiu su neįgaliuoju. Bent jau teisine prasme. O tas žodis "integracija" tai ir reiškia.
Eilinį kartą "pakvipo" pykčiu ir "ne mano reikalas ir rūpęstis kokiu būdu, bet lai būna tvarka" doh.gif "
Pasidomėkit statistikos istorija bei tendencijomis dėl neįgalių vaikų skaičiaus Lietuvoje. Kaži ką po kurio laiko integruoti reikės - dabartinius neįgaliuosius ar sveikuosius g.gif

P.S. Citavau neasmeniškai posto autorei. Atsiprašau, jei kas nesuprato mano sarkazmo 4u.gif Aš neįgalaus vaiko mama ir gyvename mes Lietuvoje.... Jei kam nuo to blogiau, parašykit į až - duosiu asmeninius duomenis. Ką gali žinot, gal kokia draudimo įmonė ir išmoką duotų sveikam vaikui už kenksmingas sąlygas mokykloje mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cute: 23 lapkričio 2010 - 22:47
vis paskaitinėju šią temą ir tikrai , mano manymu kiekviena mama savo vaikui nori tik gero, ar sveiko mama ar neįgaliuko mama, jai svarbu,kad vaikas jaustųsi patogiai, saugiai, kas būtų jeigu būtų aš negaliu pasakyti, bet tikrai nenorėčiau,kad mano vaiką skriaustų, bet kas nepriklausomai turi vaikas negalę ar neturi. Jei mes visi lygūs tai ir atitinkamai reiktų reaguoti, jei sveikas vaikas nuskriaustų mano vaiką kaip aš elgčiausi, na pradžioje pasakyčiau turbūt mokytojai, paskui tėvai, paskui jau aukštesnės instancijos jei nebūtų sureaguota ir situacija kartotusi, lygiai taip pat reaguočiau ir su neįgaliuku, tikrai jie neturi teisės mano vaiko skriausti todėl,kad jis neįgalus.
esam susidūrę druskų kambaryje su neįgaliuku dauno liga sergančiu berniuku, na iš pradžių buvo kažkaip nejauku, bet tėtis arba to vaikučio mama visuomet būdavo šalia, ir aš tikrai neslėpiau savo vaiko 2-metuko po sijonu, kad neduok die su juo nesusitiktų arčiau nei per žingsnį, jie žaidė kartu ir kaip tik tas berniukas užsimodavo kastuvėliu ar kibirėliu, ar pilna sauja druskos to vaiko rankytė buvo pagauta ore ir sulaikyta, t.y tėvai apsaugojo nuo smūgio mano vaiką biggrin.gif ir t.t (stebint man buvo neramu, bet laikui bėgant tas neramumas man išnyko) mes draugavom 10 dienų, ir nei karto nei mano vaikas nebuvo nuskriaustas, nei tas vaikas liko be žaidimo draugo, kaip aš būčiau reagavus, jei tuos visus kartus užsimotus tikslas būtų pasiektas aš tiesą pasakius nežinau bet turbūt būtume ėję į kitą seansų laiką blush2.gif , vardan savo vaiko gerovės rolleyes.gif deja taip jau atsitinka, kad vieniems vaikams reikia daugiau dėmesio skirti ir visgi manau, kad integracija tegul ji būna, bet ji turi būti saugi,kad nenukentėtų nei sveikas nei neįgalus. O kaip tą spręsti ? turbūt turi spręsti šeima, apsaugodama savo vaiką tuo pačiu ir kitų vaikus. Jei neįgalus nori būti kaip visi deja taisyklės lieka galioti tos pačios 4u.gif
Atsakyti