QUOTE(Becky @ 2010 12 04, 11:53)
Jei zmogus alergiskas medui ar ramunelems, manau jis tai puikiausiai zino ir neperka tokiu produktu, o siu produktu atvieju panos rase kad anksciau jokiu panasiu reakciju i jokia kosmetika nebuvo. Ant plauku dazu raso kad reikia atlikti alergijos testa ir nieko cia stebuklingo nera
Kadangi pati esu alergiškas žmogus, ir ne vienam komponentui, iš savo varpinės galiu pasakyti, kad visąlaik būna pirmas kartas, iki to pirmo žmogus gali ir nežinoti apie savo alergiją. Be to ne visos alergijos pasireiškia nuo gimimo. Gali būti iki 20-ties ar 30-ties nealergiškas tam galimam alergenui (arba jei ir turėti jam padidėjusį jautrumą, tai nebūtinai su požymiais), o staiga
bac ir susirgti alergija. Buvo pas mane pačią deja tokių atvejų.
Ant plaukų dažų pakuočių tai puikiausiai žinau, kad rašo apie galimas alergijas. Bet mes kalbame apie veido/kūno kasdienę kosmetiką. Bent aš niekada tokių užrašų ant jos nesu pastebėjusi. Nei ant tos, kuri kainuoja kelis šimtus, nei ant tos, kuri kainuoja kelis litus.
Konkrečiai apie sierą, kaip apie galimą alergeną. Numanau, kad ji yra gan retas komponentas veido kosmetikoje, tai gal tos panos ir nebuvo iki šiol su ja tiesiogiai susidūrę. Va nebent ją galima dar sutikti gydytojų dermatologų išrašomuose sausinamuose losjonuose nuo spuogų probleminei odai (gaminamuose). Įdomumo dėlei, pati nesu girdėjusi, kad išrašydamos tos losjonus kuri dermatologė būtų paklaususi savo klientų, ar nealergiškas tas sierai, konkrečiam antibjotikui.
Pvz. aš po gydymosi tais dermatologių išrašomais gaminamais losjonais jau įtariau, kad esu pasidariusi alergiška sierai (dėl konkretaus antibjotiko net buvau įsitikinusi). Taigi, kai man netiko Rasos serija probleminei odai su siera, man tai nebuvo staigmena.
O šiaip jau patirtis rodo, kad ta alergija gali pasireiškti nuo pačios įvairiausios kosmetikos. Ir ne visada suprasi, kuriai būtent jos sudėtinei daliai. Nė alergologijos centrai nevisąlaik gali padėti išaiškinti tą konkretų alergeną. Taip, kad bet kokia kosmetika iš esmės turėtų būti bandoma pirmąkart atsargiai.