Įkraunama...
Įkraunama...

Žalia korta

zirzilia123 - viskas tvarkoj smile.gif gerai mastot smile.gif
Blogiausia, kai turi giminiu ten ir artimu, pas mane dvi pusseseres gyvena FL,
tai kai klausiau apie galimybe atlekti i svecius apsidairyti tai oi ne ne, sunkus laikai labai neverta nei vaziuoti doh.gif nu zodziu... svetimi sutiko padeti, nors aisku siuliau uz viska sumoketi, tik kad padetu aprodytu ir panasiai....
Atsakyti
QUOTE(Mažė_:) @ 2011 02 20, 11:43)

Praeitais metais paskubino ŽK turėtojams eilę, nebereikia laukt 5-10 metų šeimos sujungimo. Tik turbūt neilgai truks tas paskubinimas, nes vėl "užsikimš" eilė, kai laukiančių yra krūvos.
Atsakyti
QUOTE(Dulke @ 2011 02 20, 23:26)
Blogiausia, kai turi giminiu ten ir artimu, pas mane dvi pusseseres gyvena FL,
tai kai klausiau apie galimybe atlekti i svecius apsidairyti tai oi ne ne, sunkus laikai labai neverta nei vaziuoti  doh.gif nu zodziu... svetimi sutiko padeti, nors aisku siuliau uz viska sumoketi, tik kad padetu aprodytu ir panasiai....

Na su giminem taip ir buna, kad maziausiai nori kazka priimt - is kitos puses, gal kartais jau yra nudege su tokiais padejimais (kai atvaziavusieji tikisi viska gaut ir uz nieka niekad nemoket, t.y. ne uz gyvenama plota moket, bet kad juos siemininkai valgydintu, visas keliones pamoketu ir pan.). Ir siaip daznai buna, kad vaziuojant iesko per visas gimines kas kur nors kiek pazistamas butu, t.y. visas glaimybes isnaudot.

Negaliu nieko sakyt, nes nezinau situacijos, bet gal tiesiog nenori apsikraut, nes darbai trukdo, o po darbo seima laukia ir pan ir nesinori palikt likimo valiai atvykusius svecius arba tiesiog nesinori gaist laiko (pvz atostogas imt specialiai del giminaiciu atvykimo, o kai cia su atostogom ribotai labai, tai gal tiesiog nori su seimom kazkur praleist, o ne siaip aprodinejant kazkam viska). Zinau, kad ir tokiu yra, kur pasakoja kaip idealiai cia gyvena, viska turi, bet priimt i svecius nenori, nes realiai gyvena kaip ir visi.... O gal ir bijo, kad sugalvosit pasilikt, pasijausit pas jas kaip namuose, o tada netures kaip iskraustyt biggrin.gif

Velgi, pasikartosiu, kad nepriimkit kaip jums konkreciai taikytos situacijos, nes nezinau nei kokie jusu santykiai su tom pusseserem, nezinau kiek jau jos JAV gyvena ir pan, t.y. gal rysiai ir artimi, bet bendravimo nebuvo niekad artimo.....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo shopingas: 21 vasario 2011 - 01:21
QUOTE(zirzilia123 @ 2011 02 20, 21:05)
Is principo as jau kaip ir nusprendziau. Mano planas toks - skrisiu i Cikaga kovo gale ar balandzio pradzioje apsidairyt ir sulauksiu dokumentu. Viena, be vaiku. O paskui ziuresiu smile.gif Pe rta menesi iki isskridimo pasimokinsiu papildomai anglu, jei tai ka macys smile.gif
Dabar ikreskit man proto biggrin.gif

Manau, protingai mastot, pradziai vaziuot vienai ir apsidairyt. Na, o vietoj bus geriau matyt kokios galimybes ir bus lengviau apsisprest, ka toliau daryt. Beje, Cikagoj, turbut, ir bus lengviausia pradzia daryt. Taigi, sekmes! smile.gif
Atsakyti
Shopingas tai va, kad man taip ir atrodo, kaip Jus kad sakot, man po jos laisko tokia mintis is karto "dar tu cia ant galvos uzsilipsi..". Jos USA gyvena jau 10metu, abi pries kokius 2 metus tik susitvarke dokumentus, nes istekejo, pries tai dirbo nelegaliai, bosai jas dangste, artimo rysio neturejom, bet kartais susirasydavom, tai ju nekaltinu ir pilnai suprantu, tik kazkodel jeigu noretu kas pas mane atvykti is giminiu nesvarbu kiek bendrave kiek ne, tikrai neatsisakyciau g.gif biggrin.gif gal USA kitaip...

Papildyta:
Beje, turiu klausima, kodel dauguma nori i Cikaga ir kodel ten lengviau pradeti viska?
Atsakyti
QUOTE(Dulke @ 2011 02 21, 14:01)
Beje, turiu klausima, kodel dauguma nori i Cikaga ir kodel ten lengviau pradeti viska?

bent mes rinkomes del siu priezasciu: daug giminiu, daug lietuviu (banke, draudime, parduotuvej, kavinej ir t.t. gali susikalbeti lietuviskai tik aisku reikia zinoti kuriose), daugiau darbo vietu, panasus klimatas. kitom gal kitaip, bet mes rinkomes del siu priezasciu
Atsakyti
As ko gero del situ priezasciu nesirinkciau Cikagos g.gif mano draugai ir pazystami arba FL arba CA, tai as ko gero kazkur ten irgi traukciau, gal kiek per "stipriai", bet kol kas niekur kitur nenoreciau, vien del klimato, nes kur gyvenu dabar, jau iki gyvo kaulo slegia sita salis... Bet gal nuvykusi ten pakeisciau mastyma.. smile.gif
Atsakyti
Na as Cikagoje "gavau" adresa, kur atvyktu mano dokumentai. Tai todel smile.gif O kadangi kur bakstelsi - ten man vienodos salygos, nes nieko nepazistu, tai ir nusprendziau butent ten smile.gif Nenoreciau i kokia Aliaska ar karsti... Apskritai kol su vyru planavom, tai as norejau rinktis Sietla, o jis - karstesni klimata... Florida ar pan.
Atsakyti
O as ko gero atsikandau beveik 4 metus pastovaus lietaus, todel noreciau kokius metus laiko gyventi ten kur tik saule sviecia biggrin.gif
Atsakyti
o tai kodel vyrui nedave vizos, nezinot?
Atsakyti
Kas del Cikagos, manyciau, dauguma jos apylinkes renkasi del to, kad ten didziausia lietuviu bendruomene, taigi, lengviausia uzmegsti pirmus rysius. Atvaziavus su prastesnem ar vidutinem anglu kalbos ziniom, turbut, ten butu lengviausia pradet. Pradzioj kyla daug klausimu ir reikia susirinkt labai daug informacijos. Zinoma, visa ta gali padaryt ir pats ir daug ka padarai, taciau kai yra daugiau zmoniu, praejusiu ta pati procesa, turi su kuo pasitart ir viskas vyksta zymiai greiciau, tuo paciu galimai isvengiant papildomu islaidu (tokiu kaip motelis ar viesbutis pradziai, pagrindiniai buities reikmenys, kuriu is Lietuvos neatsivesi, o susipirkt viska iskart kainuos nemazai ir t.t.).

Beje, mes i Cikaga nevazavom, ir ten kur nuvykom, buvo tik maza lietuviu bendruomene, taciau pradzioj mums labai padejo. Galvociau, kad ten, kur yra didele bendruomene, galima greiciau susipazint su daugiau zmoniu, tuo paciu ir prapleciant galimybes susirasti pirma darba, kas siais nelengvais laikais irgi yra pakankamai aktualu. Na, o jau siek tiek susipazinus su sistema ir uzsikabinus su darbais, galima pasieskot ir priimtinesnes sau vietos, jei pirmojoj kazkas netenkina. Mes po keliu menesiu ta ir padarem.
Atsakyti
QUOTE(pita @ 2011 02 21, 15:01)
tuo paciu galimai isvengiant papildomu islaidu (tokiu kaip motelis ar viesbutis pradziai, pagrindiniai buities reikmenys, kuriu is Lietuvos neatsivesi, o susipirkt viska iskart kainuos nemazai ir t.t.).

bet tai cia nebent kokiu giminiu turi ar super geru draugu, nes pas pusiau svetimus ar tuo labiau visai svetimus gi negyvensi nemokamai ir ju daiktais nesinaudosi.

as asmeniskai tai tikrai nesuprantu kuo kiti lietuviai aplinkui palengvina ta pradzia. Man rodos kaip tik, kur labai daug vienos bendruomenes nariu ten prasideda apgavystes, apkalbos, intrigos ir panasus serialai. Ir tokiems zmonems kaip tik sunkiau isilieti i JAV visuomene, nes pripranta visur tik lietuvishkai, pagal lietuvishka tvarka ir sunku buna isilieti i normalu gyvenima cia. Bet cia tik mano nuomone, as tikrai nesirinkciau gyvenimos vietos pagal tai kiek lietuviu yra apylinkese. Paskutinis kriterijus turbut butu.. bet as ir naudos is kitu zmoniu niekada neieskojau ir nesitikejau.
Atsakyti