bent jau as skambinau i 3darzelius, bet sunku pakliut ten labai, as saviski uzrasiau birzeli , tai sake gal priims kitamet,jei bus vietu, nes susirenka is savo darzelio grupes. bet as jieskojau arciau darbo,visokiu budus isbandziau beprasmiska

tai va problema tame kada pakliusim....mes bandem per pazystamus eiti t.y per svietimo skyriu.....tai mus biski isdure ir pareiske kad nebuvom net ateje
ppt laugdama eiles snekejiau su viena mamyte tai irgi panasus variantas del priemimo buvo.....nieko nedave tai vietu neliko
toks jiausmas kad neturi ka veikti i specialei darzelius keiti
musiskis geras darzelis visai nenoriu keist.....bet darai ne del saves o del vai

QUOTE(naitas @ 2010 11 19, 22:55)
nejuokaukit.. yra nemokama galimybė Kalbos ir Komunikacijos Korekcijos Centre, Kariūnų plentas 7, vaikų darželio ŠNEKUTIS patalpose. Įsimeskit goglan darželis Šnekutis
Dar viena galimybė logopedavimui - pusvalandis iki 4,50 lito Vaiko Raidos Klinikoj "Lopšelis", Villijampolėj, Lopšelio g. 10. Vėlgi per googlą visą info susirasit.
na savaitgaliais šios įstaigos nedirba..

Dar viena galimybė logopedavimui - pusvalandis iki 4,50 lito Vaiko Raidos Klinikoj "Lopšelis", Villijampolėj, Lopšelio g. 10. Vėlgi per googlą visą info susirasit.
na savaitgaliais šios įstaigos nedirba..
Mes vazinejames is kito miesto, todel galim tik vakarais (deja retai) ir sestadieniais... O valdiska logopede tokiu laiku rast neimanoma. Manau, 25 lt uz pilna valanda - normali kaina, zinau pora privaciu vietu, kur dar brangiau. Be to valdiskas darbas ir privatus - daugumoj atveju skirtingos kokybes, kaip bebutu liudna.
Papildyta:
QUOTE(Ice @ 2010 11 20, 17:01)
Nereiktų taip stipriai reikštis, kad "nejuokaukit...yra nemokama galimybė". Negaliu, pikta nuo tokių komentarų
Juk aiškiai parašyta, kad ŠEŠTADIENIAIS.
Aš pvz. labai ilgai ieškojau, kur būtų galima vaiką vesti pas logopedą šeštadieniais, bet deja, kai labai reikėjo, niekur neradau
dabar mes jau turim logopedę ir bijau, kad gal nereiktų vaikui maišyti mokymo sistemos su kita, nors mes šeštadieniais ir nelankome, bet jau pradedu kalbinti, kad ir mūsiškė šeštadienį priimtų. Nes vaiką po darželio dar vežti vakare kažkur pas logopedą yra tikrai labai sunku, o ir vaikas jau būna pervargęs.
Be to, mes eilinę dieną už valandą mokame 20 Lt, tad už darbą savaitgalį 25 Lt yra normalu.

Aš pvz. labai ilgai ieškojau, kur būtų galima vaiką vesti pas logopedą šeštadieniais, bet deja, kai labai reikėjo, niekur neradau

Be to, mes eilinę dieną už valandą mokame 20 Lt, tad už darbą savaitgalį 25 Lt yra normalu.
Atsiprasau, o kur jus einat, kur valanda 20 litu )pilna valanda, ne akademine, ar ne?)? Galima i a.z.
QUOTE(naitas @ 2010 11 21, 01:12)
tai leiskit į Šnekučio darželį. Tų 20 litų užteks kelionei į darželį dvi ar tris dienas apmokėti, o logopedės, muzikė, fizinio ugdymo mokytoja, masažistė ten nemokamai dirba.
Prašau nepykti
nejuokaukit parašiau todėl, kad tikrai esu daug išbandžius variantų. 
Prašau nepykti

Aš nepykstu, bet nereikia vien tik "iš savo varpinės" kalbėti

Iš šalies galbūt ir atrodo taip paprasta...keisti darželį. Jei būčiau tik namų šeimininkė ir tik vaiku besirūpinanti mama, galėčiau nuvežti bet kur. Be to, sveikam vaikui sunku keisti aplinką, o kur dar autizmo bruožų turinčiam vaikui keisti - juk dar viskas komplikuočiau

QUOTE(Ice @ 2010 11 21, 23:40)
Nėra pas mus tokios sistemos, kaip pvz. drauigė Londone rodė, kad į spec. knygutes specai ir auklėtojos viską surašo, ko vaikas mokėsi, ką veikė ir pan. Nors esam visai ir patenkinti savo darželiu. O štai privati logopedė kiekvieną savaitę yra kaip kelrodė, kuri duoda užduotis, ką ir kaip dirbti namie, kokia dabar jos pamokų tema, kad tą pačią ir namie pratęstume ir t.y. ir pan.
va čia ką aprašėt, tai Šnekutyje logopedė Saulė Marija taip daro. Na nėra pas ją spec knygelių ,bet jeigu tėvai domisi vaiko ugdymu, tai patikėkit manim, ji tiek prirodo, tiek pripasakoja, kad viršytų tėvų lūkesčius.
QUOTE(naitas @ 2010 11 22, 16:40)
va čia ką aprašėt, tai Šnekutyje logopedė Saulė Marija taip daro. Na nėra pas ją spec knygelių ,bet jeigu tėvai domisi vaiko ugdymu, tai patikėkit manim, ji tiek prirodo, tiek pripasakoja, kad viršytų tėvų lūkesčius.

aš tame pačiame darželyje, tik jau pas kitą logopedę gaunu ir visą medžiagą užrašytą ką ir kaip daryti ir patarimus, pamokymus ir visus paaiškinimus.
Tiesiog eini, domiesi, bendrauji ir bendradarbiauji

Ir tikrai yra tokių tėvų, kurie neina, nesidomi, o tik reikalauja, nepasitenkinimą rodo, kad vaikas dar nekalba taisyklingai

QUOTE(Ice @ 2010 11 21, 21:40)
Iš šalies galbūt ir atrodo taip paprasta...keisti darželį. Be to, sveikam vaikui sunku keisti aplinką, o kur dar autizmo bruožų turinčiam vaikui keisti - juk dar viskas komplikuočiau

Oi kiek prisikankinau, kol priejau sprendimo keisti darzeli. Maniau, kad vaikui bus sunku, neaisku ar ten buvo darzelio problemos, ar vaiko problemos, kad nemoka bendrauti. Maniau, i koki darzeli eis, visvien bus tas pats. Bet ziauriai apsirikau.
Bet is tiesu tai nuo pat pirmos dienos sunui patiko naujas darzelis, viskas visai kitaip apsiverte, net sirgti nustojo. Tai pamaniau, kad seniai galejau pakeisti darzeli, kam tiek laiko tempeme.
QUOTE(Nolta @ 2010 11 22, 19:46)
Ir tikrai yra tokių tėvų, kurie neina, nesidomi, o tik reikalauja, nepasitenkinimą rodo, kad vaikas dar nekalba taisyklingai
bet patys pastangų tą pasiekti deja nededa
Gaila, kad tokių galimybių padėti savo vaikui neišnaudoja..

taip.. visas gyvenimas yra iš įvairių spalvų.. todėl ir parašiau jeigu ...
aš dabar truputį apsileidau

Na sveikos paskutinį kartą
Klopedija,
Alchemie,
deja man žinok atrodai
Nepyk... arba pyk
Ir apie melavimą aš rimtai, tik tu daryk su tuo, žinoma, ką nori, ne mano čia reikalas. Deja, atsiprašinėt man čia nėra už ką
Paskutinė diskusija buvo netam, kad jus visas prie sienos priploti, bet man praregėti. Atrodo, kad galutinai išsiterapinau. Ir svarbiausia - padariau tai pati
Taigi .... privalau padėkoti. AČIŪ
Gaila, kad nesupratot apie šalutinį logopedinimąsį - o aš tokią gilią mintį čia paslėpiau
Aiškumo dėlei parašysiu, kad nesupratot nieko, nei ko aš siekiau, nei ką rašiau, tad neimkit labai giliai į širdį visko. Viskas, ką dariau - tai tik dėl savęs pačios. Rūpinuosi tik savim ir savo gyvenimu.
Naitai,
http://www.manoknyga...irselis-130.jpg
109 psl. aprašytas metodas, kurį pagal tavo nupasakojimą tikriausiai taikė tavo psichologė. Aprašytos ir galimos priežastys dėl kurių jis neveikia. Gal iš tikrųjų tavo psichologė per daug gera buvo. Gal tau pravers, jei tau žinoma dar įdomu tai.
Na o man jau tikrai subrendo laikas palikti šią temą. Ir labai tikiuosi, kad ir priklausomybę nuo forumų
Atrodo pagaliau atėjo aiškus susivokimas, kas dedasi aplinkui. Visą savaitgalį tikrinausi savo mintis - negalėljau niekaip patikėti
Iš vis, kam aš tai rašau? Tik sau.
Sėkmės visoms

Klopedija,

QUOTE(klopedija @ 2010 11 17, 21:01)
O štai psichiatrai labai menkai išmano vaiko psichologiją, o jau apie spec. pedagogiką išvis nėr ką kalbėti.

Alchemie,
QUOTE(Alchemie @ 2010 11 18, 17:00)
keli mutu, tikiuosi, akd neatrodau verkslenanti ir beviltiskai skesciojani rankomis isskydusi logopedoholike

deja man žinok atrodai

Paskutinė diskusija buvo netam, kad jus visas prie sienos priploti, bet man praregėti. Atrodo, kad galutinai išsiterapinau. Ir svarbiausia - padariau tai pati

Taigi .... privalau padėkoti. AČIŪ

Gaila, kad nesupratot apie šalutinį logopedinimąsį - o aš tokią gilią mintį čia paslėpiau

Aiškumo dėlei parašysiu, kad nesupratot nieko, nei ko aš siekiau, nei ką rašiau, tad neimkit labai giliai į širdį visko. Viskas, ką dariau - tai tik dėl savęs pačios. Rūpinuosi tik savim ir savo gyvenimu.
Naitai,
http://www.manoknyga...irselis-130.jpg
109 psl. aprašytas metodas, kurį pagal tavo nupasakojimą tikriausiai taikė tavo psichologė. Aprašytos ir galimos priežastys dėl kurių jis neveikia. Gal iš tikrųjų tavo psichologė per daug gera buvo. Gal tau pravers, jei tau žinoma dar įdomu tai.
Na o man jau tikrai subrendo laikas palikti šią temą. Ir labai tikiuosi, kad ir priklausomybę nuo forumų

Sėkmės visoms

QUOTE(Keli Mutu @ 2010 11 23, 09:31)
Na sveikos paskutinį kartą
Atrodo pagaliau atėjo aiškus susivokimas, kas dedasi aplinkui. Visą savaitgalį tikrinausi savo mintis - negalėljau niekaip patikėti
Iš vis, kam aš tai rašau? Tik sau.
Sėkmės visoms

Sėkmės visoms

Nu ka aaciu keli mutu..palikai man cia tokia gija, ar as sventoji, ar geriete, ar melage, nu bet kadangi tu velniskai teisi tai matyt viskas is karto esu
Linkiu tau rasti Dieva, o ne gera psichologa ar psichiatra
o gal kada suprasime jusu su psiciatre gilia minti apie logopedinimasi. Svarbu, kad tau tai padejo ir tavo vaikai bus sveiki ir laimingi
Laimes tau

Linkiu tau rasti Dieva, o ne gera psichologa ar psichiatra

Laimes tau