Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba 10-oji tema

Alvyda bigsmile.gif sakinukai reiskia, akd vaikas derina tarpusavyje zodius, jie turi rysius, t.y. tetis eina miegoti, o ne tetis eiti miegoti, priderintas asmuo ir pan.
Sakinys gal ir paltesnis turetu buti, bet zinant, akd buvo labai mazas zodynas manau, kad cia super rezultatai thumbup.gif Klopedija pakomentuos profesionaliau 4u.gif
As va noriu pasidziaugti, kad mano mazike irgi jau keleta frazikiu sukurpia. Siandien vyras lauke parode suni ir ivsardino : suo. Mazike eme kartoti so, so avavau biggrin.gif
Atsakyti

as ir noreciau kad man pakomentuotu , ar labai bloga sakinio sandara vaiko,man tik idomu nuomone klopedijos 4u.gif
va kaip maniskis sako dabar:
--mamu (niukimas)gildu(niukimas su ilga pertrauka apie2min) pukas (triusis) dalio , a, dalio , niu ,a,(vel ilga pertrauka )ciaudio
bet yra ir grazesniu sakiniu kaip pvz
- mami , geisiau daliau kaldai , nemato (isversiu : mama greiciau as slepiuosi po kaldra manes nerasi )
jei trumpi sakinukai is dvieju trieju zodeliu dazniausiai daugiau suprantami pvz stipliai teti suka( stipriai tetis uzsuko ciaupa)
Atsakyti
QUOTE(Alvyda @ 2011 01 02, 21:46)
Mamos visažinės, noriu paklausti... 3 metų vaiko sakinukai kokie maždaug turėtų būti? Nes maniškis jau iš trijų žodžių surezga tokius primityvius ("teti, ateik miegoti", "mama, sėskis čia", "dar noriu sulčių", bet dar ne dažnai... Kartais ir gimines bei linksnius paderina... Vat įdomu, kiek toli dar esam... Dar įdomu, kiek tokio amžiaus vaikas turi mokėti pats papasakoti? Kol kas papasakoja tik tai, ką yra gerai išmokęs ir pavieniais žodžiais...  blush2.gif

Alvyda, kokie šaunūs sakinukai thumbup.gif Mano keturmetis retai tokius surezga verysad.gif Dažniausia sako, ko jis nori, bet taip ir sako "noni", o ne "noniu"

"Noni vaviukas Jonas" (Noriu aviuko Šono)
"Noni tet" (Noriu gert)
"Noni vavyt" (Noriu valgyt)
"Noni vuvis" (Noriu žuvies)
"Noni vūvis" (Noriu sūrio)
"Noni Okas" (Noriu Roko/pusbrolio)
"Mama, atia, vuvis" (Mama, atia, uždaryk duris) - pirmą kartą kai išgirdau, tai nesupratau, kad jis čia apie duris, galvojau, kur jis tą žuvį mato g.gif

Nieko taisyklingi nepasako unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 03 sausio 2011 - 12:06
Mano sunus ir dabar dar buna pasako tokias sandaras "daryti sleptis", maniau, kad tai is angliskos formos ateina, bet atrodo, kad tieasiog sitos gramatines formos vaikams dar nesuprantamos. 4 metu budavo daug daug zodziu ir visai neaisku, kas su kuo susije doh.gif ka nori pasakyti doh.gif po kokio konflikto, jei iskalbindavau vis tiek budavo neaisku, ar "as is (jis) bum skauda" reiskia, man jis sudave ir skauda ar as ji uzgavau doh.gif verysad.gif
Labai laukiu Klopedijos komentaru bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(gobsiukas @ 2011 01 03, 11:51)
va kaip maniskis sako dabar:

QUOTE(Ice @ 2011 01 03, 12:03)
Nieko taisyklingi nepasako  unsure.gif
Ir vienu, ir kitu atveju tokia "paukščių" kalba dėl artikuliacijos aparato motorikos neišlavėjimo. Vaikai netaria daugelio garsų, juos keičia kitais, tais, kuriuos jau taria, todėl skirtingi žodžiai skamba vienodai: vuvis - ir žuvis, ir durys, ir sūris...
Sakinukai visiškai pakenčiami mirksiukas.gif , nes žodžiai, kad ir nesuprantami, suderinti.
Ilgas mykimas gali reikšti, kad vaikas ieško žodžio pasyviajame žodyne.
Atsakyti
kopedija, as ligone blush2.gif bet 1.5 metu vaikas jei moka zodi, bet rytais maiso skiemenis vieotmis doh.gif pvz. dega ryta sako teda, pataisius vel dega..tai cia tiesiog dar mokymosis procesas, ar reiktu atkreipti demesi kazkokiu budu unsure.gif ...nes as vaikysteje kaitaliojau skiemenis vietomis, sunus vietoj pvz. zuvis sakydavo vizia doh.gif ir dabar jam dar kaitaliojasi skiemenys, raides vietomis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2011 01 03, 15:58)
Ir vienu, ir kitu atveju tokia "paukščių" kalba dėl artikuliacijos aparato motorikos neišlavėjimo. Vaikai netaria daugelio garsų, juos keičia kitais, tais, kuriuos jau taria, todėl skirtingi žodžiai skamba vienodai: vuvis - ir žuvis, ir durys, ir sūris...
Sakinukai visiškai pakenčiami  mirksiukas.gif , nes žodžiai, kad ir nesuprantami, suderinti.
Ilgas mykimas gali reikšti, kad vaikas ieško žodžio pasyviajame žodyne.

aciu klopedija 4u.gif ,
darzelio logopedes tokia pat nuomone , todel ji moko kolkas garsu smile.gif
kad ir su linksniais sunku pvz skaiciuoja vienas traukinys ,du traukinys , trys traukinys ir taip iki galo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gobsiukas: 03 sausio 2011 - 15:39
o mano mergaitei sunku su giminemis. Na ji princese, o brolis princas, jau ismoko. Bet kitu zodziu derinimas sunkiai sekasi doh.gif
Atsakyti
Maniskis poa siai diena mane, sese vadina "jis" verysad.gif buna pasitaiso pats, suvokia, akd mot. gimine skirtinga nuo vyriskos, bet kai kalba tai varo viska vyriska gimine, o ten kur jau reiktu vyriskos, staiga galunes neprideda ir pavercia moteriska doh.gif nezinau kada sitas reikalas pasitaisys verysad.gif nu bent jau busimojo laiko sudarymas vel be dalelytes "si" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2011 01 03, 15:14)
kopedija, as ligone blush2.gif bet 1.5 metu vaikas jei moka zodi, bet rytais maiso skiemenis vieotmis doh.gif pvz. dega ryta sako teda, pataisius vel dega..tai cia tiesiog dar mokymosis procesas, ar reiktu atkreipti demesi kazkokiu budu unsure.gif
Sunku pasakyti... g.gif 1,5-2 m. vaikai nemažai naudoja savos darybos ir iškraipytų žodžių. Daugumai laikui bėgant jie išnyksta, kitiems, deja, įsitvirtina kalboje ir pradeda ryškėti koks nors kalbos sutrikimas.
Panikuot nereikia, bet sekit ir nuolat taisykit. Vaikas girdės aiškią ir taisyklingą kalbą ir taip pamažu formuosis girdimasis suvokimas, gramatinė sandara... Vis tiek kol kas nieko kito nesugalvosit. Su tokio amžiaus vaikučiais logopedai dirba tuomet, kai yra dideli ir labai dideli raidos sutrikimai.
Atsakyti
nene, raidos sutrikimu net negalvociau itarti, lyginant su bendraamaziais, ji turi dideli zodyna, mokosi greitai ir noriai..tikiuosi tik, kad tie skiemenu keitimai praeis su laiku rolleyes.gif
Maze man sako: ainam, ainam ir veda prie saldytuvo. Tidarau, o ji tokiu rimtu balsu : nu kaaaaaaaaaaa biggrin.gif ir duria pirstu i raugintus agurkus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2011 01 03, 19:54)
ainam, ainam ir veda prie saldytuvo. Tidarau, o ji tokiu rimtu balsu : nu kaaaaaaaaaaa biggrin.gif ir duria pirstu i raugintus agurkus doh.gif
lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Žino mergina, ko nori.
Atsakyti