Įkraunama...
Įkraunama...

Nepakankama geltonkūnio fazė

Man daktarė D paskyrė, pamačiusi, kad ciklo pabaigoje gleivinė per plona. Tyrimas rodė apie 30, kas buvo normos ribose, bet į mažesnę pusę. O vyko dar iki pradedant gerti duphastoną. Tačiau kai ir duphastonas nepadėjo, pradėjau ieškoti priežąsčių toliau ir endokrinologas nustatė, kad prolaktinas mano per aukštas. Štai todėl gal ir nepastoju. Dabar geriu dvejus hormonus reguliuojančius vaistus. Bet taip gaila, kad laiku neišsityriau ir iššvaisčiau 7 mėnesius veltui.
Atsakyti
Sveikutės mergaitės, aš irgi turiu problemų su pastojimu. Antri metai niekaip negaliu pastoti. Turiu viena stebukliuka, dukrytę, pradedu suprasti kad ji mano didžiausias stebuklas. O va antro taip norisi ir vis nera. Pirmą kart pastojau is kart. Nors irgi buvo visokiu nesamoniu su hormonais. Per nestuma geriau Dhupastona, kad persileidimo nebutų. Dabar pasidariau PRG: 2, 45; PRL: 242,13; tai va nezinau, progesteronas labai mazas, išrašė Dhupastoną. Bet Aš tikiu kad kažkas yra aukščiau reikia tikėti ir iš širdies melstis. Viskas Dievo valioje.
Atsakyti
Sveikos, mergaitės mirksiukas.gif

Aš irgi turiu įtarimų, kad mano antra ciklo fazė trumpoka, nors ginė ramina ir sako, kad VISKAS gerai rolleyes.gif
Mano ciklas 28 dienos, O vyksta apie 16-17 CD, o DPO lieka 10 dienų doh.gif Progesteronas PUIKUS. Tris mėn. gėriau D, bet po jo antra fazė ir sumažėjo verysad.gif (prieš tai O vykdavo 14-15 CD, tai antrai fazei likdavo 12-13 dienų)

Nepastojam jau 2 metai verysad.gif Gal žinot kokių kitų būdų be D, prailginti II fazę g.gif

Einu paskaitysiu VISĄ temą mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos merginos. Keleta menesiu bandau pastoti be rezultatu. Pas mane trumpa antroji faze. Ovuliacija ivyksta 17-18 cilko diena, o po kokiu 7-8 dienu jau prasideda menesines. Taigi, faze laabai trumpa. Progesteronas = 10, tikrai mazokas. As dar savo pienu maitinu dukryte, gana daznai, ji maitinasi po 7+ kartus per para - diena ir nakti. Greiciausiai pas mane dar labai aukstas prolaktinas.

Gal cia yra dar maitinanciu ir turinciu tokia pat problema?

Kol kas nieko negeriu, bet kai pasidarysiu pilnus hormonu tyrimus, tada psresime ka gerti.

Siaip del antros fazes prailginimo skaiciau, kad pataria gerti kasdien vitamino B6 suplementus. As juos menesi pageriau, bet nieko nepakeite man, kiti rase kad gerti reikia kelis menesius. Taip pat daug kas JAV geria Vitex suplementus (ChasteBerry zoleles - kaip jos lietuviskai?).
Dar girdejau kas kai kurie maisto produktai kelia progesterona - dziovinti abrikosai, zuvis, raudonas vynas, riesutai. Ir gal - maziau streso, joga, gera mityba padeda sureguliuoti visus hormonus. Taciau aisku tokiais budais gydantis reikes laiko - menesiu o gal ir metu. Man asmeniskai tai jau amzius spaudzia, negaliu kelis metus laukti.
Atsakyti
QUOTE(Balandiene @ 2010 03 25, 21:45)
Siaip del antros fazes prailginimo skaiciau, kad pataria gerti kasdien vitamino B6 suplementus. As juos menesi pageriau, bet nieko nepakeite man, kiti rase kad gerti reikia kelis menesius. Taip pat daug kas JAV geria Vitex suplementus (ChasteBerry zoleles - kaip jos lietuviskai?).
Dar girdejau kas kai kurie maisto produktai kelia progesterona - dziovinti abrikosai, zuvis, raudonas vynas, riesutai. Ir gal - maziau streso, joga, gera mityba padeda sureguliuoti visus hormonus. Taciau aisku tokiais budais gydantis reikes laiko - menesiu o gal ir metu. Man asmeniskai tai jau amzius spaudzia, negaliu kelis metus laukti.

Aš irgi gėriau vit.B, bet NIEKO. Beje, mano PRG yra 44,75 nmol/l (norma 5,3-86), tai TIKRAI nėra mažas ir man jo kelti NEREIKIA unsure.gif Mano atveju paslaptis slypi kažkur anapus tongue.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

O jūsų atveju, tai tikrai PRG mažas, o dar ir maitinimas prideda savo rolleyes.gif
O ką ginė sako g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ice tea @ 2010 03 26, 02:03)
Aš irgi gėriau vit.B, bet NIEKO. Beje, mano PRG yra 44,75 nmol/l (norma 5,3-86), tai TIKRAI nėra mažas ir man jo kelti NEREIKIA unsure.gif Mano atveju paslaptis slypi kažkur anapus  tongue.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

O jūsų atveju, tai tikrai PRG mažas, o dar ir maitinimas prideda savo  rolleyes.gif
O ką ginė sako  g.gif

Kol kas man gine nieko nesake, tik tiek kad nors PRG normos ribose, ber zemokas, taigi einu dabar tirtis kitu hormonu: LH, FSH, TH, Estradiolo. Kiek suprantu jie tada turetu parody kame problema : pirmoje ciklo puseje ar antroje.

Mano antroji ciklo puse tik apie 8 dienos. 10 ir maziau dienu yra skaitoma defektas. Dabar galvoju, kiek kartu jau kiasinelis gal buvo apvaisintas, bet nespejo isikabinti gimdoje. verysad.gif

O siaip kiek suprantu, trumpa liutenine faze gali lemti 3 pagrindiniai veiksniai:
1. Per zemas progesterono kiekis - del kazkokiu priezasciu geltonkunis gamina per mazai.
2. Bloga folikulo produkcija. Esant silpnai pirmai fazei, tai nulems ir progesterono gamyba.
3. Gimda nereaguoja i progesterono kieki.

Tavo atveju galbut yra 3 variantas, nes PRG yra pakankamai, bet kazkodel gal gimda i tai nereaguoja. Ar tavo kiti hormonai - LH, FSH normalus?
Jei taip, tada tau turetu padaryti UG kad paziuretu kokio storumo gimda:

"Women whose linings fail to respond to normal progesterone levels often have normal follicle development and adequate progesterone levels at 7 days past ovulation. An ultrasound image of the lining at seven dpo, however, will show a lining that has failed to convert from the triple layer lining typical of the time of ovulation. In this case, women are often given additional progesterone supplementation in the luteal phase in the hope that a higher level will be the push that the lining needs to convert appropriately. Some doctors use injections of human chorionic gonadotropin to further stimulate the corpus luteum. However, these injections can cause false positive pregnancy results. "
Atsakyti
QUOTE(Balandiene @ 2010 03 26, 17:56)
Tavo atveju galbut yra 3 variantas, nes PRG yra pakankamai, bet kazkodel gal gimda i tai nereaguoja. Ar tavo kiti hormonai - LH, FSH normalus?
Jei taip, tada tau turetu padaryti UG kad paziuretu kokio storumo gimda:

blush2.gif O kas yra UG g.gif Ultragarsas g.gif g.gif Jei jis, tai man darė ir antroj fazėj 9,5 mm ax.gif Sakė ant ribos, bet nesureikšmino to mirksiukas.gif O kiti hormonai pas mane tvarkoj mirksiukas.gif
Šis ciklas vėl nesėkmingas, o tai jau 22 ciklas verysad.gif Dabar sakiau eisiu užsiregistruoti laparoskopijai verysad.gif Nes po LP lieka tik IUI unsure.gif

Man su anglų sunkoka blush2.gif Gal gali parašyt lietuviškai rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice tea: 29 kovo 2010 - 08:42
Sveikos, turiu kelis klausimelius apie duphaston... man nustate geltonkunio nepakankamuma, todel nuo 16 cd geriu duphaston. mm prasidedavo net nebaigus gerti numatytos dozes, t.y. 24-25-26 cd. dar begeriant duphastona pradedavo tepti, pasirodydavo visi artejanciu mm simptomai. kai pasirodydavo kraujas, duphaston nustodavau gerti ir prasidedavo mm.

si menesi viskas kazkaip kitaip: siandien jau 27 cd., duphastona geriu toliau, 23-24 cd pajutau artejanciu mm simptomus: smarkokai maude pilvo apacia, jau galvojau, kad pradesides... taciau tie simptomai daresi vis mazesni, netepliojo, o nuo vakar pilvo nemaudzia, daugiau jokiu pojuciu, tik skauda krutine.

taigi, nzn ka toliau daryti... NT testai neigiami (dariau 2NT), tik po valandos parodo kazkokius vaiduokliukus. na, siandien tik 12DPO, todel nera ko labai tiketis is tu NT.
kaip manote, ar toliau gerti duphaston ir laukti mm? jeigu siandien nutrauksiu, o esu nestuke.gif, ar tai nepakenks zirniukui? o jeigu nesu nestuke.gif, ar per ilgas duphaston vartojimas gali pakenkti? pagelbekit, gal kam nors buvo panasi situacija... esu pasimetusi
Atsakyti
QUOTE(linadd @ 2010 04 02, 09:19)
Sveikos,

Gerk toliau D ir kas porą dienų kartok NT ir stebėk kaip jie ryškėja mirksiukas.gif
SVEIKINU mirksiukas.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ice tea @ 2010 03 29, 01:40)
blush2.gif O kas yra UG g.gif Ultragarsas  g.gif  g.gif Jei jis, tai man darė ir antroj fazėj 9,5 mm ax.gif Sakė ant ribos, bet nesureikšmino to  mirksiukas.gif O kiti hormonai pas mane tvarkoj  mirksiukas.gif
Šis ciklas vėl nesėkmingas, o tai jau 22 ciklas  verysad.gif Dabar sakiau eisiu užsiregistruoti laparoskopijai  verysad.gif Nes po LP lieka tik IUI  unsure.gif

Man su anglų sunkoka  blush2.gif Gal gali parašyt lietuviškai  rolleyes.gif

Aha, UG= Ultragarsas. Ka angliskai raso, tai kad gali daryti UG 7 dienos po Ovuliacijos paziureti stori. Jei tavo gimda nereaguoja i auksta kieki Progesterono, tai storis bus vietoj 3 kartu storumo - plonesnis nei priklauso. nezinau koki gydyma skirtu, nes straipsnyje raso kad tik papildomai dar duos progesterono geri kad pastorinti ta gleivine. 4u.gif

QUOTE(linadd @ 2010 04 02, 01:19)
taigi, nzn ka toliau daryti... NT testai neigiami (dariau 2NT), tik po valandos parodo kazkokius vaiduokliukus. na, siandien tik 12DPO, todel nera ko labai tiketis is tu NT.
kaip manote, ar toliau gerti duphaston ir laukti mm? jeigu siandien nutrauksiu, o esu  nestuke.gif, ar tai nepakenks zirniukui? o jeigu nesu  nestuke.gif, ar per ilgas duphaston vartojimas gali pakenkti? pagelbekit, gal kam nors buvo panasi situacija... esu pasimetusi

Jei rodo neryskia juostele, reiskia teigiamas testas. thumbup.gif drinks_cheers.gif 4u.gif 4u.gif
Kiek as suprantu duphaston - progesterono suplementus galima gerti nesciai ir jie nekenkia, netgi rekomenduoja pastojus (bent jau JAV) gerti iki 12 sav nestumo, nes staigiai nutraukus progesterona galimas persileidimas. Bet gali pasitikslinti su savo gydytoja. 4u.gif

As gavau savo pilnus testus, visi hormonai tvarkoje, tik prolaktinas per didelis, greiciausiai del to kad dar maitinu. Reikia kazkaip numusti prolaktina. Gal kas turi patirties?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Balandiene: 03 balandžio 2010 - 20:17
QUOTE(Balandiene @ 2010 04 03, 20:16)
As gavau savo pilnus testus, visi hormonai tvarkoje, tik prolaktinas per didelis, greiciausiai del to kad dar maitinu. Reikia kazkaip numusti prolaktina. Gal kas turi patirties?

gali but, kad tai normali organizmo reakcija maitinant, kad dar nepastotum. (tiksliai nezinau kaip, bet maitinimas tikrai itakoja hormonus). O tu tikrai nori pastot maitindama blink.gif ? Geriau pirma butu baigt maitint, o nutraukus susireguliuotu ir prolaktinas, ir pastot iseitu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liepsnele: 04 balandžio 2010 - 17:26
QUOTE(Balandiene @ 2010 04 03, 21:16)

Maitinimas gi ir lemia padidinta prolaktino kieki. Nustojus maitinti,prolaktinas turi palaipsniui normalizuotis.
Atsakyti