Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistukas

Pou, su gimtadieniu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Merginos, artėja savaitgalis, ką veiksit? Praėjusį savaitgalį praleidau latvijoje, rytoj į Kauną važiuosiu....Kažkaip pradėjo patikti nebūti namuose g.gif .Grįžti namo - visi pasiilgę, geri, dėmesingi...
Atsakyti
QUOTE(Miklė @ 2010 11 22, 09:08)
Pražiopsojau... O kaip vadinasi?
Aš tai beveik ir susitaikiau su mintim, kad galiu ir neturėti tos marčios. Bet gal ir gerai... Kažkaip sūnui nelabai rūpi kiti žmonės, kad ir kaip žiauriai tai beskambėtų. Šiaip bendravimo taisykles pamažu perptanta, nors kartais ne pačias geriausias, bet gana efektyvias: pasipuikuoti žaislais, prisidėti prie daugumos, net jei ta dauguma elgiasi ne visai gerai ir pan. Nors ir aiškinu, kad taip elgtis nedera, jam, matyt, labai reikia "pritapti prie gaujos".
O su žmona gi kitaip turi būti smile.gif Ai, na toli dar ta žmona smile.gif

kad nežinau kaip vadinas, padžios nemačiau suklusau tik kai autizmą paminėjo...
Papildyta:
QUOTE(Atėnė V @ 2010 11 22, 12:15)
O manęs kartais sūnus paklausia, ar galės jis palikti mano priežiūrai savo vaikus, ar aš jiems kepsiu blynus kol jis dirbs. Dar klausinėja, ką jam daryti jei jam dirbti nesiseks, ar galės gyventi pas mus...Aš jį raminu, kad ir vaikus prižiūrėsiu ir jį, ir gyventi jis galės, kur tik norės. Bet kalbu ir apie tai, kad kai būsiu sena, jam teks mane prižiūrėti biggrin.gif .
O šeip tai jis dabar ant manęs labai supyko, nes perskaitė, ką aš čia rašinėju, kaip aš galiu sau leisti apie jį rašyti.Bandžiau aiškinti, kad niekas čia tavęs nepažįsta, nežinau kaip čia baigsis...Turbūt kuriam laikui dingsiu iš šio sklyrelio doh.gif .

Man kažkaip atrodo kad musiškiai vienmečiai g.gif , ir jau tokiom temom pasišnekat doh.gif , jis pas tave labai išmintingas thumbup.gif tikėkimės jam viskas klostysis tik gerai 4u.gif
Ar susitaikėt jūs jau verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Ice @ 2010 11 22, 17:36)
Mane jau kartais pavadina "Mamyte"  wub.gif

Tik štai elgsena vis tiek keista...Dabar serga ir dažniau pabūna pas močiutę, nes į darželį nevedam. Tai mano mama sako, kol manęs nebūna, vis šaukia "mama" arba "mamyte". Einu pasiimti, tai man mojuoja visas patenkintas per langą. Tik ateinu - iš karto šalinasi, pyksta, griūna...Tai kad prisikalbinčiau apkabinimui, tenka pasakyti "nu, tai tada aš išeinu ir sakau ate". Tai tada jau jam netinka, atbėga šaukdamas "Ate Ne"  g.gif

mamyte... 4u.gif mano dar tik prieš kokius metus pasakė taip, oi kaip faina buvo thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(linabalt @ 2010 11 22, 18:40)
Sveikutes,

seniai bebuvau, jau ziuriu ir i dvi temas pasidalinti spejote ax.gif  Dar neskaiciau kas dalyvauja anoje temoje ir ka raso, bet pamaciau cia Pareis, ir pagalvojau, kad noriu i sita tema  biggrin.gif 
Tai va. Mano maziukui suejo 18m, vaiku psichiatre sutvarke dokumentus, nusiunte i NDNT jau kaip suaugusi, o ten man parode lapus, kuriuose musu diagnoze neitraukta i sarasus, ir darbingumo procentu nustatyti mums kaip ir neturi pagrindo. Kad bent protiskai atsilikes butu - mazdaug taip nuskambejo komisijos gydytojo pasakymas... Siandien ryte kaip tik buvome. Dabar vaikstau visa diena ir mastau  - nu gal ir neblogai, kad sunus jau nebe neigaliukas lotuliukas.gif Bet tai kuriu galu gydytoja negalejo iskart pasakyti, kad neigalumo negausime, kam dar gaisome laika ir vaiksciojome pas gydytojus, fotografavomes ir t.t. g.gif Ir aplamai... Keista kazkaip, kai suejus pilnametystei, iki siol buves nepakankamai savarankiskas, ir vis dar ganetinai nenuovokus viakas staiga tampa pilnaverciu, visiskai darbingu zmogumi vien todel, kad praranda vaiko statusa. Taigi, dziaugsma, kad mano vaikas nebeneigalus, temdo nerimas - kas su juo bus toliau. Tures ieskotis darbo kaip pilnavertis zmogus, o juk net i darbo birza be manes nenueis... Kaip jums, mamytes atrodo tokia situacija? As tai pasimetus jauciuosi ax.gif
Papildyta:

thumbup.gif  lotuliukas.gif

Sveikutė, labai tavęs pasiilgau 4u.gif bet gaila, kad tu su tokiom prastom naujienom... kažkoks absurdas ant šitos lietuvos... o išsilavinimą jis turi, ar tik pažyma, kad išklausė kursą???
Papildyta:
QUOTE(Atėnė V @ 2010 11 22, 21:30)
Linabalt, aš žinojau, kad AS kitaip dar vadina vaikystės autizmu.Mūsų protingoje visuomenėje AS turėti gali tik vaikas, o vėliau ši liga pervardinamo ŠIZOFRENIJA. Tai didžiausia nesamonė, kokią galėjo sugalvoti mūsų protingoji visuomenė. Mums reikia vienytis ir kažkaip kovoti. Jei turi kokių minčių, būtinai parašyk.Mielai prisijungsiu pagalboje, nes mano vaiko laukia tokia pat ateitis kaip ir tavojo.

Aš irgi už tai, labai, labai labai už tai, kad mums reikia vienytis... Mums reikia Autistukų asociacijos, kad galėtumėm už juos kovoti
Papildyta:
QUOTE(baileys @ 2010 11 23, 02:51)
sveikatos ministerija nepajegi apglebti visu problemu. Nei fiziskai, nei finansiskai.
Kokie tie pavyzdziai is uzsienio?
Is mano zinomu pavyzdziu tai uzsienyje neigaliuju tevai yra aktyvus - jie ir issireikalauja demesio is valstybiniu instanciju, bet ne vien tai. Jie patys labai daug suorganizuoja, o ne vien laukia.
Manyciau, tokius pavyzdzius reikia imti.

tam reikalinga asociacija, kurios mes neturim
Papildyta:
QUOTE(misis.zd @ 2010 11 23, 17:23)
praeitais metais maniskis i egultes puse net nepaziurejo, o zaislu isklencina pardej, tai kad jie bus po elgute jam dzin ispakuos, apzais ir numes. o kaip noretusi kad lauktu kaledu kaip as su broliu vaikystej, pamenu labai smagiuos siltos sventes, o dabar jauciu tik pareiga, na nes visi stato egles ir perka dovanas, tai ir as taip darysiu...

suduzo mano pasaulis, ir nebeatsitiesiu turbut.

mamytes, o kas is jusu buvo vaiksciojes pas psichiatra? Ar buvo kuriu tokiu kurios ilgai negalejo usistaikyti su vaiko diagnoze???

maniškis laukia ir kalėdų ir eglutės ir supranta viską... tik kaip ir kas met nori mašinyčių...

Aš susitvarkiau be psichiatro šitoj vietoj, bet kai matau kokia apsurdiška situacija LT autizmo atžvilgiu, tai kyla nortas pas jį nueit
Atsakyti
QUOTE(Chanson @ 2010 11 23, 19:30)
Šiandien man nutiko Pirmas kartas - negaliu nepasidžiaugti. Pirmą kartą per beveik du metus, supratau, ką man sako vaikas ne iš serijos, ką mintinai yra išmokęs per gyvenimą - jis atėjęs sakė tokią užduotėlę, kurią darė šiandien su logopede. Ne iškart išsiaiškinau, bet suvedžiau galus ir iš jo reakcijos supratau, kad atspėjau! Jis man sako: laba s dysi, laba s bavadi, laba s mazyli... Visaip jam kartojau įvairiai spėliojau, bet matau, kad nepataikau. Ir tada supratau, kad jis išmoko labinti pirštukus: labas nykštį, labas smalyžiau, labas didysis, labas bevardi, labas mažyli. Ir atspėjau!!! Džiaugsmas man labai labai wub.gif Dabar mes labinam pirštukus visą vakarą biggrin.gif

thumbup.gif

kažin ar čia jau taip mum instingtryviai gaunasi, ar tokios talentingos spėjikės mes ar dar kas, kartais susimastau, ar sugebėčiau taip atspėt ką pasakė svetimas vaikas, ne mano iš tų pačių žodžių ar jų nuotrupų... turbūt ne, matyt čia motinos širdis diktuoja wub.gif
Papildyta:
QUOTE(euphoria_mi @ 2010 11 23, 21:24)
...Žinau,kad Dievas neduos man nieko, ko negalečiau pakelti...Bet tik norečiau,kad jis manim taip labai nepasitikėtų....

drinks_cheers.gif superiniai žodžiai
Atsakyti
QUOTE(misis.zd @ 2010 11 23, 23:39)
tai as ir rasau, kad jauciu jog be gydytoju neissikapanosiu, neizeidei.
zinau kad ir gydantis ne visi puikiai valdo sia liga, ji atsirado po didelio streso kai pabuvojom vrc ir isejom su diagnoze, nuo tada pradejo griut mano pasaulis kaip kortu namelis.
atsiprasau, gal jum neidomu, as tik norejau issipasakot, kad atraset, didelis aciu 4u.gif

įdomu, rašyk viską ką jauti ar ko nejauti, išsiliek, ieškok paguodos ir svarbiausia - ją rask. Todėl mes čia buriamės, šitam mažam SM pasaulėlį, kad mum palengvėtų. O jauti kad reikia vaistų tai ir mauk pas daktarą ir tau bus geriau ir vaikui, nes aišku jis jaučia tavo nuotaikas, o po pusmečio gero ir kalėdų užsimanysi biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Biufka @ 2010 11 24, 07:57)
Labas rytas. smile.gif Nebežinau, kurioje temoje rašyti... Čia tiek  daug įdomių minčių. 4u.gif

Klausyk širdies ir rašyk ten, kur tuo metu nori ir turi ką pasakyti mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Cukraus pudra @ 2010 11 24, 08:22)
]
man tiesiog keista.
iki VRC nematei,kad tavo vaikas kitoks?
kad atsilieka jo raida?

juk VRC ne koksakis atveriantis stebūklas. jis tik įvardina visu žodžiu tai,ką mamos ir taip žino  g.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(misis.zd @ 2010 11 24, 10:19)
Galetum knyga parasyti, labai graziai moki mintys deliot ant lapo., kaip knyga teko girdeti apie mergaite dauniuka, parase jos mama lyg tai.

O kiek kartų aš jai tai sakiau, neklauso... nu bet bent jau blogą pradėjo ir tinklapiuką superinį biggrin.gif
Atsakyti
o koks yra autizmo kodas pagal TLK,aspergerio ir t.t
Atsakyti
QUOTE(linabalt @ 2010 11 24, 11:49)
Taip, autistukai juk empatai - labai perima salia esanciu zmoniu nuotaikas, pajunta atmosfera... Jam nereikia sakyti ka galvoji, jis jaucia tavo nuotaika, ir ja perima... Jei tik as nesusivaldau ir pakeliu balsa - viskas, su sunum nebesusikalbu. Jei noriu ka nors ispesti, turiu buti visiskai rami, kalbeti su juo draugiskai, siltai. Jis bendrauja tik su tais, kuo pasitiki. Jei pasijunta nesaugus - viskas, kontaktas dingsta su bet kuo, ar tai butu mama, ar koks kitas zmogus ax.gif

va va pas mane irgi tas pats, jai nori rezultato, kalbėk gračiai ir ramiai, jai nesivaldai - negausi rezultato doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lod @ 2010 11 26, 21:04)

F 84.8 berods, kitu nzn
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2010 11 24, 12:30)
visom ačiū  4u.gif

dėl albumo  blush2.gif nenoriu dėt ten, kur ir anos temos mamos matys. užtenka,kad jau čia paskaitinėja...

Aš tiesa sakant nenorėčiau kažkaip skirstyt mamų, anoj temoj man nepatinka pseudogydymų nuorodos ir "moksliniai" komentarai, bet tikrai nenorėčiau skirstyti į kolonijas visų mamų, juk visos mes iš vieno molio nudrėbtos ir tas molis vadinasi autizmas.
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2010 11 26, 20:03)
Sveikutė, labai tavęs pasiilgau 4u.gif  bet gaila, kad tu su tokiom prastom naujienom... kažkoks absurdas ant šitos lietuvos... o išsilavinimą jis turi, ar tik pažyma, kad išklausė kursą???
Papildyta:

Aš irgi už tai, labai, labai labai už tai, kad mums reikia vienytis... Mums reikia Autistukų asociacijos, kad galėtumėm už juos kovoti
Papildyta:

tam reikalinga asociacija, kurios mes neturim

Sveika smile.gif kol kas turi tik 10 klasiu baigimo pazymejima, nes 12-je klaseje dabar mokosi, siemet baigs. Gaus normalu atestata, tik nelaikys egzaminu, todel jei noresime, galima bus ji leisti i profesine kokia nors. Klausimas tik kiek tame prasmes, kai jam mokslai nelenda per joki gala... Todel dar nezinau ka veiksime po mokyklos baigimo. Kadangi domisi kompiuteriais, galvoju meginti leisti ji i Rysininku mokykla, ten yra kompiuteriu operatoriaus specialybe, gal kaip nors pabaigtu... O jei ten nepasisektu, bandytume i virejo arba konditerio specialybe Maisto pramones mokykloje, nes ten priimami mokiniai su spec poreikiais, tai jau ten kaip nors pasibaigtu, manau. O jei bus galimybe kur nors isidarbinti, nebekankinsiu jo su mokslais ir leisiu dirbti, nes leisti i mosklus - mano noras, ne jo. Jis isvis nieko nenori - nei dirbti, nei mokytis, nori tik miegoti visa laika... Dar valgyti ir zaisti kompiuteriu retkarciais...

Asociacijos butinai reiketu, tik neisivaizduoju kaip ji kuriama. Juk pries keleta metu buvo tokia grazi ideja, ir kelios mamytes kaip ir megino kurti ta asociacija, bet nieko is jos neisejo... Tiesiog, pritrukome ziniu, kaip ta asociacija turetu buti forminama, kazkas ten kliuvo su iregistravimo adresu, paskui tiesiog pritrukome laiko - visos dirbancios, plius dvi is musu isejo i dekreta, ir kai gime leliukai, liko tik viena mamyte, bandziusi kazka daryti, bet ir ji nuleido rankas... Butu gerai vel pameginti atgaivinti ta ideja ir pagaliau ikurti asociacija smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2010 11 24, 13:22)
euphoria_mi, jūsų vaikutis dar išties mažytis. 4u.gif
Papildyta:
Jauna pora užėjo į pačią gražiausią miesto žaislų parduotuvę. Vyras ir moteris ilgai apžiūrinėjo spalvingus žaislus, pakabintus ant lubų, išrikiuotus lentynose, išdėliotus ant prekystalių. Čia galėjai rasti verkiančių ir besijuokiančių lėlių, elektroninių žaidimų, miniatiūrinių viryklių, galinčių iškepti tortą ar pyragaitį.
Tačiau sutuoktiniai niekaip negalėjo išsirinkti. Jiems į pagalbą atskubėjo maloni pardavėja.
- Mes turime mažą dukrelę, - ėmė aiškinti jai moteris. - Visą dieną ji būna namie viena. - Mes grįžtame tik vėlai vakare.
- Mūsų dukrelė beveik nesišypso,- tęsė vyras. - Norėtume jai nupirkti kažką tokio, kas padarytų ją laimingą, - vėl kalbėjo moteris, - ypač tada, kai mūsų nėra namie... Ką nors, kas ją pradžiugintų, kai pasilieka viena.
- Man labai gaila, - mandagiai nusišypsojo pardavėja. - Mes neparduodame tėvų.

verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(lod @ 2010 11 26, 21:04)

Aspergerio - F84.5
Atsakyti