Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistukas

QUOTE(kosemalose @ 2010 11 26, 22:31)
I musu bedas daug rimciau ziuretu, jei susirinktume i asociacija. Nieks nesidomejo, kas vyksta europos bendrijoj tuo klausimu? Pasauly juk egzistuoja kazkokie standartai kuriais vadovaujasi gydytojai pedagogai. gal ir europoj kazkas jau atidirbta egzistuoja, tik mes nezinom, o neturedami asociacijos negalim ir reikalaut tu standartu savo vaikams g.gif

Taip tu visiškai teisi, asociacija, tai galingas kumštis, galintis koreguoti politikų veiksmus. O europoj yra asociacijų ir gan nemažai, mum reikia tik geros angliakalbės ir mes galėtumėm daug ko iš jų išmokt.

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2010 11 26, 22:28)
Bet mergaites, nelyginit viena kitos vaiko pasiekimu - cia maniskio stipriosios puses, o kiek per krauja ismoksta arba ne...

As nelyginu, Pou, seniai isitikinau, kokie autistukai skirtingi ir kokie .... panasus tongue.gif
maniskio puiki atmintis ir pacios uzduoteles nesudaro daug problemu, bet sudaro problemas man, kai reikia isaiskint ju prasme.... doh.gif
Keliausiu rytoj 'pasikapstyt' i koki didesni knygyna.
Atsakyti
QUOTE(linabalt @ 2010 11 26, 22:21)
As uz, ir peticija galetume parasyti, ir asociacijos reikia.

Tai gal pradedam čia forume tekstą kurt bendrai, žodis po žodžio ir susidėlios mintys

Teksto planas:
1. dabartinė situacija Lt
2. Kodėl ji mūsų netenkina
3. Reikia žinoti tiksliai ko mes norim - o norim, kad mūsų autistukų sulaukusių 18-kos nediagnozuotų šizofrenikais

Nu kas čia pas mus gražiausiai mintis dėlioja mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kosemalose @ 2010 11 26, 22:47)
As nelyginu, Pou, seniai isitikinau, kokie autistukai skirtingi ir kokie .... panasus  tongue.gif
maniskio puiki atmintis ir pacios uzduoteles nesudaro daug problemu, bet sudaro problemas man, kai reikia isaiskint ju prasme.... doh.gif
Keliausiu rytoj 'pasikapstyt' i koki didesni knygyna.

o kokio amziaus jusu vaikas?
man PPT siule sitas isigyt - nes sake priimtinos daugumai vaikuciu, kuriems daug kas nepriimtina:
knygynuose serija su juostele "rengiuosi i mokykla" - ten pagal amziu - paverskit - pamatysit kas jums tinkama (is ju spec pedagogei labiausiai patikus - matematika ir vasara)
skaitymui (bet cia mums i ateiti liepe ziuret, nuo 6 metu) - jei vaikas blaskos, nesikoncentruoja - nespalvota J. Danilavicius "Ausrele" 2004 leidimas, 1 dalis, o jei priesingai - tik spalvos sudomins - "liepsnele", "zylute", "genelis"
Atsakyti
Genelis ir Liepsnele puikios. Mokinome is ju.
Atsakyti
QUOTE(kosemalose @ 2010 11 26, 22:31)
I musu bedas daug rimciau ziuretu, jei susirinktume i asociacija. Nieks nesidomejo, kas vyksta europos bendrijoj tuo klausimu? Pasauly juk egzistuoja kazkokie standartai kuriais vadovaujasi gydytojai pedagogai. gal ir europoj kazkas jau atidirbta egzistuoja, tik mes nezinom, o neturedami asociacijos negalim ir reikalaut tu standartu savo vaikams g.gif

Reikia kad kuri nors, geriau suprantanti angliskai bent jau atrastu vertingus psl internete, o as paskui jau su zodynu galeciau paversti, nes mano anglu kalba tokia kaip cia pasakius.. vertimus is leto galiu daryti, o vat perskaityti teksta ir iskart suprasti kas jame kalbama, ypac kai teksto labai daug- neiveikiu tokiu blush2.gif

QUOTE(cezi @ 2010 11 26, 22:43)
Taip tu visiškai teisi, asociacija, tai galingas kumštis, galintis koreguoti politikų veiksmus. O europoj yra asociacijų ir gan nemažai, mum reikia tik geros angliakalbės ir mes galėtumėm daug ko iš jų išmokt.

As tai net mastau, ar negaletume mes jungtis i kokia nors uzsienio asociacija, ir LT padaryti toki kaip ir filiala, su tos pagrindines asociacijos palaiminimu. Ar buna tokiu variantu? g.gif Nes as tai nelabai zinau kaip tokios organizacijos veikia, cia tik siaip mintis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2010 11 26, 23:07)
Genelis ir Liepsnele puikios. Mokinome is ju.

na, skaitymas, ne problema pas mus. skaiciavimas taip pat. bet tai pas ji ne priemones, atveriancios galimybes, o tiesiog savaime idomus dalykai, bijau, kad tik kol idomus... g.gif Siauras komfortiskas jo pasaulelis ji tenkina, tad noretusi tas zinias ne priverstinai kist, bet skatint jo paties domejimasi, o tam reikia ideju, fantazijos, ko matyt, man truksta blush2.gif

Kriste, aciu, as pasiziuresiu ta serija ryt. jis priesmokyklinukas wub.gif
Atsakyti
QUOTE(linabalt @ 2010 11 26, 23:20)
Reikia kad kuri nors, geriau suprantanti angliskai bent jau atrastu vertingus psl internete, o as paskui jau su zodynu galeciau paversti, nes mano anglu kalba tokia kaip cia pasakius.. vertimus is leto galiu daryti, o vat perskaityti teksta ir iskart suprasti kas jame kalbama, ypac kai teksto labai daug- neiveikiu tokiu blush2.gif
As tai net mastau, ar negaletume mes jungtis i kokia nors uzsienio asociacija, ir LT padaryti toki kaip ir filiala, su tos pagrindines asociacijos palaiminimu. Ar buna tokiu variantu? g.gif Nes as tai nelabai zinau kaip tokios organizacijos veikia, cia tik siaip mintis ax.gif

Ir aš taip išsiverčiu, tik į anglų kalbą niekaip doh.gif o būt kitos kokios asociacijos dalim būtų gerai, tik kaip su jais susikalbėt doh.gif
Papildyta:
QUOTE(kosemalose @ 2010 11 26, 23:24)
na, skaitymas, ne problema pas mus. skaiciavimas taip pat. bet tai pas ji ne priemones, atveriancios galimybes, o tiesiog savaime idomus dalykai, bijau, kad tik kol idomus...  g.gif Siauras komfortiskas jo pasaulelis ji tenkina, tad noretusi tas zinias ne priverstinai kist, bet skatint jo paties domejimasi, o tam reikia ideju, fantazijos, ko matyt, man truksta  blush2.gif

Kriste, aciu, as pasiziuresiu ta serija ryt. jis priesmokyklinukas  wub.gif

Va motyvacijos ir pas mus nėra, pavydžiu jum, kad su vaiku draugiškai galit užsiimt, maniškis kategoriškai atsisako, džiaugiuosi, kad namų darbus atlieka
Papildyta:
Sugalvojau, kaip visom įdėt tas skaidres

https://docs.google....uthkey=CIH-veQG

Tikiuosi atsidarys
Atsakyti
QUOTE(kosemalose @ 2010 11 26, 23:24)
na, skaitymas, ne problema pas mus. skaiciavimas taip pat. bet tai pas ji ne priemones, atveriancios galimybes, o tiesiog savaime idomus dalykai, bijau, kad tik kol idomus...  g.gif Siauras komfortiskas jo pasaulelis ji tenkina, tad noretusi tas zinias ne priverstinai kist, bet skatint jo paties domejimasi, o tam reikia ideju, fantazijos, ko matyt, man truksta  blush2.gif

Kriste, aciu, as pasiziuresiu ta serija ryt. jis priesmokyklinukas  wub.gif

o Milda kazkaip ipratus - mat brolis mokos, trukdyt nevalia, mamyte mokos - irgi negalima - jai tas MOKOS tai kazkas TOKIO, ir mes einam mokytis abi - musu proiemones - kad ir tos pacios knygutes guli dezeje ant spintos - ji ju imt negali - tik kol mokosi, ten ir piestukai kiti, ir zirkles, ir dazai ir zaislai - kurie skirti kazko lavinimui, nesvarbu kad ir siaip gali is stalciaus pasiimt kazka tam reikalui - bet ne TUOS. Ji dziaugias kai imam mokslu deze, like vienos aisku ir kazka dirbam - kol ji matau nuvargsta - tada greit viska sudedu atgal - ir jokiu zaidimu rolleyes.gif
o is knyguciu skaitymui ir skaiciavimui - ne tik pagal paskirti galima naudot - mums jos tarnauja ir pasaulio pazinimui ir nauju zodziu mokymui, ir sakiniu formulavimui.
dar kaip gera medziaga tarnauja tokia knyga - darbenu miestelis - ten smulkus paveiksliukai apie kas ka dirba - jie piesti - bet laaabai idomus - daug studijavimo - mano mama nupirkus visom anukem - jos ten ziurejo ziurejo - tai mes gryze i Panevezi is bibliotekos parsinesem - jau isstudijavom - grazinom, tad autoriaus nebepasakysiu. labiausiai merginai patikus uzduotis is jos - kiekvienam puslapy rast toki slieka - jis laaabai smulkus ir kazkur pasislepes - is pradziu visa seima ieskojom ir gana ilgai, kol randi - paskui jau ji, kzka pagal atminti, kazka is naujo thumbup.gif
Pries kelias dienas labai faina knygute apie kaledas pas drauge uzmaciau - siandien planavau paimt is bibliotekos - bet sanitarine diena - kaip susinervinau doh.gif . joje kaip ir Darbenuose - tik viskas - ka ir kokiu principu kaledu seneliai veikia - nereali, patikekit ir musu tokiems neisivaizduotojams - puiki medziaga wub.gif
Atsakyti
Paskubomis paguglinus, issiaiskinau, kad butent artimiausiomis dienomis ir bus daromi labai svarbus zingsniai ikuriant Europos autizmo aliansa. lapkricio 29-ta Airijoj vyks konferencija strateginiam planui EAA 2020 priimt. To plano tikslas, aisku, pagerinti dabar esama padeti susidurianciu su autizmu. Apskritai Europos autizmo aliansas (EAPHA) yra sukurtas tam tikslui, kad apjungt daugiakalbes europos suinteresuotus zmones ir organizacijas bendram tikslui. Suintresuotieji-ivardijami 4svarbiausieji: 1.ES saliu organizacijos, vienijancios paliestus ASD (autism sp.dissorder) ir jais besirupinancius; 2.Tyrejus ir mokslines institucijas; 3.Gydymo istaigas; 4.Kitas atitinkancias visuomenes prieziuros istaigas.
Aliansas apjungs visas tas suinteresuotas grupes, ju atstovai bus lygiaverciai. Darbas: nuo statistikos apie autizma iki rekomendaciju ir standartu pateikimo Europos komisijai. Tuo paciu tai bus vienijantis atstovas bendradarbiaujant su kitom pasasulio salim, tarkim jav.
tinklalapis

Beje, tokiu pat keliu eina visos ES sveikatos organizacijos.

Apie kitas uzsienio A. organizacijas(mastant apie prisijungima), manau, kalbeti neverta. jos gali but naudingos, tik kaip informacijos saltinis, bet ir tai, daznai sietinas su vietinem problemom.

QUOTE(linabalt @ 2010 11 26, 23:20)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kosemalose: 27 lapkričio 2010 - 01:42
QUOTE(cezi @ 2010 11 27, 00:41)
Ir aš taip išsiverčiu, tik į anglų kalbą niekaip doh.gif  o būt kitos kokios asociacijos dalim būtų gerai, tik kaip su jais susikalbėt doh.gif
Papildyta:

Va motyvacijos ir pas mus nėra, pavydžiu jum, kad su vaiku draugiškai galit užsiimt, maniškis kategoriškai atsisako, džiaugiuosi, kad namų darbus atlieka
Papildyta:
Sugalvojau, kaip visom įdėt tas skaidres

https://docs.google....uthkey=CIH-veQG

Tikiuosi atsidarys

Labukas! Skaidrės thumbup.gif . Maniškis nors kalbėti nemoka, bet skaičius pažįsta ir savo kalba suskaičiuoja iki dešimt. Su tokiais skaičiukais gal ir daugiau išmoktų.
Man irgi pasibaisėtina atrodo, kad sulaukus pilnametystės autizmą pervardina į šizofreniją. O tai ką, tuomet mokykloje ir lavinamoji programa jam pasikeis į šizofrenikų?? doh.gif . Dabar visuomet prašo pateikti medikų išvadą koks vaikui nukrypimas ir pagal tai parenka mokymo programą blink.gif .
Jo, kokia peticija būtų geras pradiniz žingsnis, nereikalaujantis daug darbo ir pinigų. Asocijacija irgi būtų gėris, tik kas apsiims tokio darbo... Nu nebent tai ir būtų "darbas". Mano bendradarbė išėjo dirbti į panašią organizaciją diabetu sergantiems vaikams, nes jos mergytė susirgo šia liga. Tai mamos jai sumoka atlyginimą, turi patalpas, ji organizuoja visokius seminarus, labdarą, perka insulino pompas. Bet ji laaabaaai aktyvi, bendraujanti. O reikia ir po užsienius važinėtis, ir per teliką rodytis ir seminarus vesti. Vienžo, tokiam darbui reikia tinkamo žmogaus.
Atsakyti
QUOTE(vega2 @ 2010 11 27, 08:47)
Labukas! Skaidrės  thumbup.gif . Maniškis nors kalbėti nemoka, bet skaičius pažįsta ir savo kalba suskaičiuoja iki dešimt. Su tokiais skaičiukais gal ir daugiau išmoktų.
Man irgi pasibaisėtina atrodo, kad sulaukus pilnametystės autizmą pervardina į šizofreniją. O tai ką, tuomet mokykloje ir lavinamoji programa jam pasikeis į šizofrenikų??  doh.gif . Dabar visuomet prašo pateikti medikų išvadą koks vaikui nukrypimas ir pagal tai parenka mokymo programą  blink.gif .
Jo, kokia peticija būtų geras pradiniz žingsnis, nereikalaujantis daug darbo ir pinigų. Asocijacija irgi būtų gėris, tik kas apsiims tokio darbo... Nu nebent tai ir būtų "darbas". Mano bendradarbė išėjo dirbti į panašią organizaciją diabetu sergantiems vaikams, nes jos mergytė susirgo šia liga. Tai mamos jai sumoka atlyginimą, turi patalpas, ji organizuoja visokius seminarus, labdarą, perka insulino pompas. Bet ji laaabaaai aktyvi, bendraujanti. O reikia ir po užsienius važinėtis, ir per teliką rodytis ir seminarus vesti. Vienžo, tokiam darbui reikia tinkamo žmogaus.

Taip darbas būtų daug kokybiškesnis, jai kažkas galėtų jį dirbti nuo ryto iki vakaro, bet pradžių pradžiai užtektų ir savanorystės, svarbu susimeistrauti vežimą, tada galėsim kalbėt ir apie pasivažinėjimus juom.

O apie tąsąskrydį aš jau skaičiau, lietuvą atstovauja "kitoks vaikas", kažin ar jų tiksluose yra tai, kad tokios paslaugos kaip jų būtų nemokamos ir prieinamos kiekvienam LT autistukui, man jų veikla sietina su dideliais pelnais o ne su pagalba...

http://www.touchmath...e=FreeSaleItems va čia yra įvairiam amžiui pritaikytų pratybų, atsispausdinkit ir pamėginkit thumbup.gif džiaugiuosi, kad patiko blush2.gif
Atsakyti