Įkraunama...
Įkraunama...

Savigynos būreliai

Aš nelabai išmanau apie tuos karatė, dziudo ir t.t., bet va, kad mano sūnui kažko iš to reikia, tai faktas. Jei tik ateina koks draugas ar giminaitis į svečius - prasideda kovos, imtynės... Na, kad apsiginti jis ir taip moka tai aš kol kas matau, bet va kur jam dėti tą norą kovoti ir energiją...
Tai gal kas ką esat girdėję apie imtynes? Sako, čia kažkas tai atskiro. O gal kas lankot ką, jau turit nuomonę, kas geriausia 5m. vaikui iš tų kovų visų?
Atsakyti
QUOTE(verdana @ 2005 01 26, 15:57)
tiek šiam kartui, kai turėsiu daugiau laiko parašysiu dar. rolleyes.gif

Siaip ruosiames lankyti Karate kluba "Lusis". nes tai butu arciausiai namu. Ten dirba toks treneris Norbertas Motiejunas 2kyu. Ka tas 2 kyu reiskia - nezinau.
Gal galetum, Verdana, pakomentuoti?
Atsakyti
O aš siūlyčiau nueiti i sveitainę :

www.karatedo.lt

Tikrai pakankamai nuosekliai ir aiškiai surašyta kas,kodėl,kaip ir dar begalė atsakymų į daugelį klausimų?????

Atsakyti
Vakar buvom nueje zvalgytuviu i karatedo bureli. Sunui labai patiko, nors treniruote man pasirode gana sunki, jau net pagalvojau, kad maniskiui praeis noras, pamacius, kad nelengva. Bet ji tai dar labiau uzdege.
Na ir dziaugiuosi uz ji. Jei jam patiks ir bus laimingas, vadinasi patiks ir man.
Atsakyti
O kuriam rajone buvot?Pas kokį trenerį???
Atsakyti
QUOTE(cnopka @ 2005 02 22, 20:13)
O kuriam rajone buvot?Pas kokį trenerį???

Taip, kaip ir buvau numacius - Virsuliskiu mokykloje. Treneris Norbertas Mikalajunas. Gal ka teko girdeti apie ji?
Atsakyti
Man irgi aktualus Rytų kovos menų klausimas. Galvojam į kažką panašaus leisti dukrą. Pradžioj galvojom, tradiciškai, apie karatė, tačiau viena Rytų kovų meistrė atkalbėjo. Karatė tinka tik nuo paauglystės, nes mažesniems vaikams nuo šių užsiėmimų deformuojasi kaulai. Nedideliam vaikui nekenksmingas sportas yra aikido. Matyt, to ir ieškosim. Beje, LVJC siūlomi Rytų kovos menai - tai įvairių kovos rūšių makalynė, daugiau laikui praleisti, o ne kažko rimto išmokti.
Atsakyti
ash irgi mastau apie aikido. man aikido atrodo ne tik puikus sportas, bet ir labai teigiama gyvenimo filosofija thumbup.gif
Atsakyti
Ir kataredo ir aikido turi savo gyvenimo filosofija ir begale dar kitu.Svarbu ar jus esate su ja susipazine,ar tiesiog norite,kad jusu vaikas moketu apsiginti,ar augtu vidumi,ne tik stipretu kunas.Siame sporte svarbiausia harmonija.
Atsakyti
Vakar buvo pirmoji musu treniruote biggrin.gif cry.gif
Linksma, bet cry.gif , nes maniskis taip pavargo, kad grizes sako - jei turi klausimu, klausk dabar, nes as einu miegoti ir uzmigo kaip kudikis.
Zinoma, mano cry.gif emocijos tik cia, jam tai jokiu budu neparodziau jokio gailescio - tegul tik treniruojasi. Is tiesu labai dziaugiuosi, nes po treniruotes maniskis dar labiau pasirizo treniruotis ir nugaleti sunkumus, kurie jo laukia, nes labai jau nelengva pasirode.

O del karate ar aikido ar dar kas nors, laikui einant vaikas pats gaus vis daugiau info ir gales rinktis - juk nepasirasem sutarties visam gyvenimui. Svarbu, kad noretu ir stengtusi, o sporto forma galima keisti. Kolkas pasirinkom sita buda, nes vaikas tik pirmokas, o sitas burelis pasiekiamas pesciomis ir tik viena gatve reikia pereiti. O veliau gyvenimas parodys.

Del kaulu, tai kolkas tokios info neturiu - reikes su treneriu pasisneketi. Bet vakar po treniruotes maziukams ateje suauge ar beveik suauge vaikinai ir vyrai nebuvo panasus i deformuotus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(cnopka @ 2005 02 24, 08:54)
Ir kataredo ir aikido turi savo gyvenimo filosofija ir begale dar kitu.Svarbu ar jus esate su ja susipazine,ar tiesiog norite,kad jusu vaikas moketu apsiginti,ar augtu vidumi,ne tik stipretu kunas.Siame sporte svarbiausia harmonija.

Jep, štai šis momentas mane kaip tik ir neramina. Įtariai žiūriu į visokius svetimų kultūrų importavimus į kitą kultūrą. Juk kultūra - tai sudėtinga organizacija, kur persipina ir papročiai, ir religija, ir moralė, ir tautos istorinė patirtis. Ir štai dabar mes paimam tam tikrą vieną mums patikusią svetimos, itin tolimos ir geografiniu, ir visais idėjiniais požiūriais kultūros sudedamąją dalį (tarkim, jogą ar kovos menus) ir ją naudojame... Net nežinau, kaip geriau elgtis - ar grynai vartotojiškai įsisavinti tik tą įdomią techniką, ar kartu su ja bandyti įsisavinti ir dar kažkokią tos kultūros dalį (religiją, taip vadinamą "filosofiją...) - juk vis vien akivaizdu, kad visos kultūros mes neperimsime, reikėtų joje gimti, o ir nenorėtume to. Man tokie pamišę pusiau europiečiai - pusiau rytiečiai, prisirankioję nuotrupų iš įvairių kultūrų, kurių neįmanoma surišti į harmoningą visumą, atrodo apgailėtini. Aš, jeigu leisiu į tokias treniruotes, visgi bandysiu saugoti savo vaiką, kad pernelyg nuoširdžiai nepatikėtų ir neįsijaustų. Bandysiu aiškinti kultūrinius, vertybinius skirtumus, kurie visgi nėra kliūtis ir išmokti iš kitos kultūros šio bei to naudingo.

Dėl kaulų - čia jau kiekvieno pasirinkimas. Bent jau aš savo vaiku bijočiau rizikuoti, jeigu yra bent nedidelė tikimybė.
Atsakyti
Del kitu kulturu invazijos tai pritariu - vaikas turi pirmiausia pazinti savo salies kultura. Del to dideles reiksmes jokiai filosofijai neteikiu ir nenoriu, kad vaikas imtu tas treniruotes lankyti del pacios filosofijos. Tiesiog noriu, kad vaikas sportuotu, ismoktu kazkokios disciplinos (augame be tecio), suvyrisketu, igytu daugiau pasitikejimo savimi ir savo kunu. O ka sportuoti pasirinko pats vaikas. Bandziau net persneketi ji, bet nepavyko.
Pati stebiu treniruotes, tad manau, kad bus nesunku pastebeti, jei vaikas ims dometis kultu, o ne sportu.
Atsakyti