Norisi tiketi, kad tai bus mano paskutinis pasisakymas. Issierzinau ir taip pakankamai per sitas dienas. Kas nores, tas supras, kas nesupras, tegul puola. Man vienodai.
Pries einant i TBB skaiciau sita tema. Radau daug nuostabiu pasisakymu. Veliau pati, ikvepta darzelio grozio toki parasiau. Taciau radau ir ne kokiu atsiliepimu. Vienas labiausiai kelianciu klausimus buvo is mamos nick'u Kadanta. Skaiciau, masciau, kad kazkas ne taip. Kaip supratau, jie buvo pasalinti is darzelio. Oficiali versija - vaikas per mazas. Kilo man klausimas nagi ar nebuvo aiskus vaiko amzius tada, kai ji priiminejo. Matyt, taip pat nebuvo aiski perspektyva ar bus daugiau vaikiuku ar ne. O kai paaiskejo, kad gal ir bus, buvo atsisveikinta ir ne pacioje graziausioje formoje, kaip supratau. Grauze kirminas viduje, kad reikia i tai atkreipti demesi, bet pasielgiau per daug neapdairiai ir neprotingai. Net savo vyrui nesakiau apie ta komentara, nes jau labai buvau uzburta ir ikvepta isorinio ivaizdzio. O uosvis, zmogus patyres ir protingas, pasake man taip: "Kai palankysi savaite, tada ir pasakok kaip ten nuostabu, o dabar susiturek nuo komentaru ir ispustu ispudziu."
Pradejus lankyti Neringai issakiau pastabas del tam tikros mokytojos elgesio, ji paprase nesiaiskinti interenete, o nuoskaudas ir pastabas sakyti tiesiai jai ir neva mes spresime viska tet-a-tet. Savo duoto pazado laikausi visada, laikiausi ir sikart. Tada ji man sake, kad buvo viena mama (kaip suprantu, butent Kadanta), kuri jiems isejusi pridare daug problemu. Apie ta situacija is jos lupu atsiliepimas buvo toks: "Buvo neimanoma nei su ta mama, nei su tuo vaiku." Idomu, kuo net 2 metu neturintis vaikas galejo prasikalsti.
Ir vel kirbejo klausimas, bet gi euforija buvo beslugstanti, bet dar nenuslugusi, taigi stebejau.
Nesu as is tyliuju, nesu is tu, kurias pamindziosi ir pakomanduosi. Taip, esu perfekcioniste ir maciau ten daug dalyku, kuriuos keisciau, taciau tylejau iki tu aprasytuju ivykiu su ligomis.
Yra daug graziu ir geru dalyku ten - gera lokacija, svaresnis oras, grazios patalpos, salia miskas. Ir seimininkutes abi man tikrai saunios ir svelnios, ir aukletoja rupinasi vaikuciais, stengesi tikrai del mano berniuko, norejo ji pripratinti prie kolektyvo. Mano berniukui ten patiko. Bet. Jis gi nezino, kad sedi salia apsividuriavusio vaiko ir gali ne tik pats uzsikresti, bet ir parnesti liga namo kudikiui, jis gi nesuvokia kiek suaugusiu zmoniu turi lydeti 11 vaiku misku prie upes, jis gi nesuvokia laiptu gresmes, jis gi nesuvokia, kad kartais zmones sypsosi i akis, nors noretu tave sumurdyti i tam tikra vieta.
Kadangi as pradejau kalbeti su Neringa, kad man neaiski pozicija ligu klausimu ir reikia susitikimo su tevais, o ten as tikrai buciau pasisakiusi apie ligotus priimamus vaikus, mus ismete. Mes neisejome, ne, ismete mano vaika, kuriam deklaravo toki demesi ir rupesti, kuris jau buvo priprates prie darzelio, aukletoju ir vaiku, ir mane, per garsiai mintis reiskiancia mamyte. As dar bandziau aiskinti, kad mes iseiti nenorime, tiesiog norime suderinti pozicijas, nes jei leidziami sergantys vaikai ir mes kitakart atvesime toki, nes mes mokame tokius pacius pinigus kaip ir kiti (zinoma, as tureciau sazines ir serganti vaika slaugyciau pati, o ne tempciau i kolektyva). Taciau i jokias kalbas su manim net nenoreta eiti, nes "darzelis populiareja, problemu ji uzpildyti nebus".
Tai va. Ka as dar galiu pridurti? Protingi zmones i kritika reaguoja ir mokosi is jos, padekoja uz ja, nes skundas yra tarsi dovana, zinai kas nepatinka klientui ir turi galimybe tai pataisyti. Jei poziuris yra toks, kad tas, kuris skundziasi, net neturi teises buti ju muilo burbulo karalysteje, tai mamytes propaguokite ir toliau pataikavima, uzmerktas akis ir dirbtines sypsenas.
Neagituoju mamyciu ten nevesti vaikuciu. Gal jums pasiseks labiau nei mums. Tik gailiuosi dalyko vieno - reikejo paklausyti "Kadantos". Taciau ka as zinojau apie ja? Ji tik nick'as virtualioje erdveje, pasisakantis pries gerai suplanuota, brangiai apmoketa ir 20 metu musu vaikus bemokanti brand'a. Taciau teisybe kartais buna visai ne ten, kur noretusi ja rasti.
Sekmes visiems mazyliams, lankantiems darzeli. Visi ten einantys vaikuciai yra nuostabus, linksmi ir patys paciausi. Tegul tai ivertina ne tik ju teveliai, bet ir kiti juos kasdien supantys zmones.
Graziu ir ramiu visiems svenciu.
Skaitau,ir vel sukilo viskas, ka teko isgyventi... Niu ir zinoma, baisu, kai kazkas apie Tave sneka, kad kazkas kamkam kazka sugadino... O as jau paskutiniu metu,permetusi pasisisakymus, galvojau, kad kolektyvas isgirdo mus... O pasirodo,mes cia aklciausi... Ir tikrai,kuo gi mano pypliukas 1,4m... Kad jau pats savarankiskai valge? Aisku vienoj vietoj nustygt tokiam maziukui sunku, bet... Per pamokeles irgi stengesi labai... Ten pacia pirma diena buvo aisku, jog aukletojos tingi su tais pypliais tepliotis,niu bet bandem laime
Nu ir nepasiseke... Bet yra darzelis, kuriam uz mazesne kaina,mano vaikas pacia pirma minute pamirso , kad mama turi , TBB penkias dienas manes reikejo... Matyt aura kita... Dar ko nepaminejau, tai ten bobenskas visiskas, aukletojos apsneka visus kiek tik gali... Kompetencijos jokios,tik nezino ,kad reikia kalbeti tyliau, nes vienu maziau, kitu geriau klausa isvystyta... Niu, zodziu...Gerai kam gerai, bet blogai, kad jeigu kas turi kokiu nusiskundimu, buna - PASALINTAS. Ir cia galeciau rasyti ir rasyti... Bet koks tikslas...keikvienas gyvenam ir norim kad vaikui butu gerai, gal vienos maziau, kitos truputi perdetai, bet juk vaikai musu turtas, tai ir kovoju ragais ir nagais... Kiek supratau,neringa skaito siuos komentarus... todel jeigu jau sios mamytes nenorejo siklausyt, gal atsizvelgs , kad serganciu vaikiuku negalima vesti, kad ir kaip noretusi pataikauti...ir velgi vardan mazuliuku atsizvelgtu i mamyciu nusiskundimu, snd kalbejau su dar viena mamyte,kuri veda savo vaikiuka... Ir velatsitikimas, apie kuri buvo nutyleta netgi jai... neminesiu nieko...tik vel islenda yla is maiso... Graudu... Gaijla, kai kaina neatitinka kokybes...