Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių parodos X tema!

QUOTE(Sierovasss @ 2013 02 19, 20:30)
Na o jei vargina kvaili žiūrovai - vadinasi ne tose rogėse. :-). Juk jokios prievolės pereiti į aną barikadų pusę - nėra. Aš va nenoriu linksminti kitų  - todėl stoviu šitoje barikadų pusėje. Bet jei tapčiau dalyviu (linksmintoju) - turėčiau susitaikyti su žiūrovų pastabomis: kad nešvarus kačiukas, kad apleisti gardai, kad netinkamas informacijos pateikimas ir t.t. :-)

Rašydama apie kvailas pastabas tikrai neturėjau mintyse tai, jei duotų pastabą kad gyvūnas nešvarus, organizavimas blogas ir pan. Labai mėgstu parodoje bendrauti su žmonėmis (draugai mano žino - tik pradėk kalbą apie 2 dalykus- buhalteriją ir kates, aš neužsičiaupiu). Visa besidominčiam aiškinu kuo ir kaip šukuoti, maudyti, prižiūrėti. Bet tikrai nemalonu girdėti kaip 200 kg ponas sako - fuuu koks storas katinas (nors tas katinas sveria 4 kg ir yra nekaltas kad jį gamta apdovanojo puošniu kailiu). Kaip dvi inteligentiškos ponios tau girdint aiškina, kad persai - invalidai, jie negali patys valgyt ir juos reik su šiaudeliu maitint. Kaip žmogus vos ne iki isterijos aiškina, kad jis augina persų egzotą, o mes pačios nežinom kokia čia veislė pas mus. Taip kad kultūros žiūrovams uiii kaip reik pasiieškot.
Atsakyti
QUOTE(Tajka @ 2013 02 19, 18:57)
200 kg ponas sako - fuuu koks storas katinas

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tajka @ 2013 02 19, 19:57)
...kad jis augina persų egzotą, o mes pačios nežinom kokia čia veislė pas mus.

Mane ši dalis sužavėjo lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Tajka @ 2013 02 19, 18:57)
Rašydama apie kvailas pastabas tikrai neturėjau mintyse tai, jei duotų pastabą kad gyvūnas nešvarus, organizavimas blogas ir pan. Labai mėgstu parodoje bendrauti su žmonėmis (draugai mano žino - tik pradėk kalbą apie 2 dalykus- buhalteriją ir kates, aš neužsičiaupiu). Visa besidominčiam aiškinu kuo ir kaip šukuoti, maudyti, prižiūrėti. Bet tikrai nemalonu girdėti kaip 200 kg ponas sako - fuuu koks storas katinas (nors tas katinas sveria 4 kg ir yra nekaltas kad jį gamta apdovanojo puošniu kailiu). Kaip dvi inteligentiškos ponios tau girdint aiškina, kad persai - invalidai, jie negali patys valgyt ir juos reik su šiaudeliu maitint.  Kaip žmogus vos ne iki isterijos aiškina, kad jis augina persų egzotą, o mes pačios nežinom kokia čia veislė pas mus. Taip kad kultūros žiūrovams uiii kaip reik pasiieškot.

tai kad tai didesnei pusei žiūrovų trūksta kultūros.Aš buvau ir vienoje barikadų pusėje ir kitoje biggrin.gif .Sąžiningai užteko vienos doh.gif Dažniausiai žiūrovas sumokėjęs pinigus jaučiasi svarbesnė asaba nei dalyviai.Aš sumokėjau tu man viską dedi ant lėkštutės.O kad žmogus atvažiavęs į parodą sumokėjo ne 10 o 100 ir daugiau niekam neįdomu.Aš už tuos 10 darysiu ką noriu.Nori mano vaikas lakstys ,žviegs,daužys į narvą .Mačiau net spjaudė,mamos savo aukseliam leidžia viską.kai buvau su korniu parodoje vaikams kurie nedaužė narvo nekaišiojo pirštų mano kornį ir glostė ir niurkė .Negaila jei žmoniškai.
Aš tai siūlyčiau Sierovasss nors kartą pačiam sudalyvaut parodoje.Kai viena akim žiūrėsit ,viena ausim klausysit koks katinas kokiam ringe,stebėsit eilę.Prašysit kad kažkieno žvėriukas nedaužytų jūsų narvo nes tuoj ringas o katinas ir taip stresuoja svetimoje vietoja.Bandysit žmonėm aiškint kiek kartų maudot,kuo šeriat,kiek kakoja,koks charakteris tada suprasit kaip tai nepaprasta biggrin.gif Visiems neįtiksit patikėkit ,gal dar ir durniu išvadins kad už tokį baisų sumokėjot tokią krūvą pinigų biggrin.gif Kas liečia parodas juk galit ir nedalyvaujant joje padėt organizaciniuose reikaluose,iki paryčių statyti narvus ,kabinti numerius.Reikia tik noro.Iš šono matosi daug labiau visi trūkumai.Visi nori padaryti kuo geriau,ne visad tai gaunasi.Kol nepaverdi tame katile kritikuot lengva.Man vieną kart pakako šunų parodoje padėti,pasakysiu nu nafik.Daug paprasčiau atvažiuot pasirodyt ir išvažiuot baltom rankom.Nes po parodos dar visą kakių šunų reikėjo surinkti ir niekas niekam už tai nemoka biggrin.gif Aš aplamai lenkiu galvą va prieš tokius savanorius kurie tris paras aria kad visiems kažką padaryti.Sudalyvaukit nors kartelį,padėkit surenkt parodą ,va tada pasakysit savo nuomonę ne kaip žiūrovas o kaip dalyvis ir padėjėjas
Atsakyti
QUOTE(Jonavietis @ 2013 02 19, 21:22)
Dažniausiai žiūrovas sumokėjęs pinigus jaučiasi svarbesnė asaba nei dalyviai.Aš sumokėjau tu man viską dedi ant lėkštutės.

Na bet taip ir yra. "Kas moka, tas ir muzika užsako".
O tai, kad mokėjo ir veisėjas - tai jau visai kitas dalykas.
Pinigai plaukia iš pirkėjų pardavėjams. Tokie ekomonikos dėsniai.
Aš savo darbe taaip pat kasdien susiduriu su piktais, pasikėlusiais, susireikšminusiais žmogėnais, kurie vadinasi "pirkėjai". Bet tol, kol man reikia jų pinigų (o kol aš prekiausiu, tol man ir reikės) - tai bus jų taisyklės, jų poreikių tenkinimas, jų užgaidų pasaulis.
Ir visai nesvarbu, kad ir aš, kaip pardavėjas - irgi daug sumoku: biurų nuomas, reklamos kaštus, uniformos vadybininkams, tarnybiniai-darbiniai automobiliai ir t.t. Visos šitos išlaidos - tam, kad klientas ateitų. Bet galiausiai - jis sumoka tiek, kad padengia mano išlaidas, na ir dar lieka. Vadinasi - ir tikro moka tik jie.

Taip ir veisėjai - dalyvaudami parodoje sumoka, bet tai tik tarpinės išlaidos, kurios galiausiai nusės į kačiuko kainą. Vadinasi - galiausiai už viską sumokės tie "pikti, nagli ir susireikšminę žiopliai".

Taip kad - jie nėra kokie nors blogesni už mus visus - nes jie dalis mūsų.
Greičiaisiai - tokie patys bjaurūs būnate ir jūs - kai Aprangoje matuojatės naują kostiumą, arba kai žuvies skyriuje komentuojate "lydekos šviežumą"

wink.gif
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sierovasss: 19 vasario 2013 - 21:41
Kas liečia parodas juk galit ir nedalyvaujant joje padėt organizaciniuose reikaluose,iki paryčių statyti narvus ,kabinti numerius.Reikia tik noro.

Na o čia visiškai nesamonė. Aš einu į kiną. Perku bilietą - ir noriu švaros. Jei kino teatro personalas patingėjo ir po pirmo seanso neišsišlavė - tai ką, aš turėčiau pats ateiti anksčiau, vietoje jų iššluoti salę, tam kad man sėdėti būtų jaukiau? Jūs taip darytumėte?

Jei aš ateinų į restoraną, ir tingus padavėjas nepasistengė nuvalyti tusčio stalo - tai ką, aš turėčiau nueiti į buitines patalpas, paimti valiklių, šluosčių - ir pats nusivalyti? Jus taip darote?
Tai visiška nesamonė.

Parodos organizavimas - tai verslas. Netikite? Tai pasidomėkite savo klubo pelno/nuostolio ataskaita.

Ir jei kažkas imasi kokio nors verslo - turi galvoti, ar "kiaušiukai ne per minkšti".
Nieko nesigauna, nieko nelieka? Tai reikia keisti veiklos sritį.

Pugačiovos koncertus LT organizuojantys irgi ne visada išeina į pliusą. Bet tai nereiškia, kad aš, nupirkęs bilietą už 200 litų - turiu sėsti ant apšlapintos kėdės.

Tai trūksta pinigų tinkamai įruošti parodą? Prekiaukite bilietais ne už 10, o už 50. Niekas tada neeis? Vadinasi toks tai ir reginys. biggrin.gif biggrin.gif
O būna reginių, už kurį negaila sumokėti ir 500 wink.gif

Taip kad - lengviausiai apkaltinti "kvailus žmones", bjaurius pirkėjus, Landzbergį ir pan.... O iš tikro - tiesiog nepersistengta organizuojant parodą biggrin.gif
Papildyta:
Sudalyvaukit nors kartelį,padėkit surenkt parodą ,va tada pasakysit savo nuomonę ne kaip žiūrovas o kaip dalyvis ir padėjėjas

Na jūs vistiek maišote du dalykus: labdaringa veikla vaikų namuose ir komercinė paroda.
Jei klubas neturi potencialo (materialaus, žmogiškojo, idėjinio) suorganizuoti gerą reginį - tai tegul neorganizuoja. Tikrai "ne kiekviena melžėja gali valdyti valstybę".

O jei yra prievolė - tai visada galima pasisamdyti tuo besispecializuojančią įmonę. Per brangu? Na tai sorry. MOKI arba MOKI.

Vieni sugeba "padaryti gerą produktą" už protingą kainą, kiti nesugeba. Tai tie, kas nesugeba- iškrenta. Tai - paprasta natūrali atranka. Ir nereikia mėginti priekaištauti žiūrovui - kaip sunku surinkti augintinio kakalus. Jei malonu gauti taurę - reikia prisiimti ir mažiau malonius darbus. Arba pasamdyki kitą....

"Liubiš katatsia, liubi i sanocki vozit" wink.gif

P.S.
O šiaip - tai yra toks dalykas kaip masto ekonomija.
Jei bilietas 10 litų, viskas suorganizuota be ryšio, ir greitai pasklinda kalba kad tai dėmėsio nevertas įvykis - tada ateina tik 100 lankytojų- ir po visko teks patiems susirinkti kakalus.

O jei paroda puiki, organizavimas blizga, blogeriai arba straipsnių komentatoriai breitai praneša kad tai kažkas tokio - tai ateina tarkime 10.000 žiūrovų - ir iš 100.000 tikrai išeis pasamdyti dėžių nešiotojus ir kakalų rinkėjus.
O geras renginys lieka userio atmintį, ir jis jau atomatiškai ir po metų atneš savo 10 litų į jūsų katilą.
Taip kad - viskas priklauso nuo kokybės. Rezultate - net ir kiekis wink.gif))
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sierovasss: 19 vasario 2013 - 22:02
QUOTE(Sierovasss @ 2013 02 19, 23:38)
Na bet taip ir yra. "Kas moka, tas ir muzika užsako".

Ar tikrai taip? g.gif Tada daugiau tos muzikos turi užsakinėt tas, kuris daugiau sumoka. Šiuo atveju veisėjo ir parodos žiūrovo mokamos sumos labai jau skiriasi.
O kaip jums toks atvejis. Paroda Šiauliuose, organizuota Bubastės. Kolegos pas teisėjus, aš daboju katinus. Ir matau, kad mano narvas virsta ant manęs (tai buvo tipiniai parodiniai geležiniai narvai). Pasirodo garbingo amžiaus moterukė nusistvėrusi krato narvą. Matai jai nepatinka, kad ji sumokėjo pinigus, o katinas miega ir į ją nekreipia dėmesio doh.gif Nu katinų paroda taigis ne koks šou kaip kažkas ieško žmonos. Ir katės ne šunys, jos nelaksto ringe. Ir taip yra visose parodose. Nors.... Teko per TV matyti Amerikos kačių šou kur buvo kažkas panašaus į agility varžybas.
Ir dar pastebėjimas. Paroda sakykim Panoramoj. Ji nemokama. Eina pažiūrėt visi, kas tuo metu pvz tik pieno užsuko nusipirkt. O kai prasideda ringai, veislių šou tikrai nedaug žiūrovų visa tai stebi. Gaunasi, kad jiems paprasčiausiai neįdomu iš kur kilus katė, kaip ji turi atrodyt ir t.t. Ir taip beveik visose, tiek minimaliai mokamose, tiek nemokamose.
Ups, dar vienas pastebėjimas. O gal žmonėms jau atsibodo 2-3 parodos vienam mieste per metus. Tos pačios katės, tie patys veisėjai..... O pas mus paskutinė paroda kačių buvo prieš daugiau nei 20 metų. Prisimenu parodą Anyksčiuose. Labai šiltas miestiečių sutikimas, didelis susidomėjimas, žmonės dar nemažai laiko iki pradžios stovėjo eilėje bilietų. wub.gif Nes jiems tai buvo penkmečio įvykis.
Atsakyti
QUOTE(Tajka @ 2013 02 19, 22:00)
Pasirodo garbingo amžiaus moterukė nusistvėrusi krato narvą.

Bet iš kur tokia nuomonė, kad tiek "jie "kažkokie kitokie"?
Jie - tai mes (jūs ir aš).
Bobutė pakratė jūsų narvą.
Jūs nuėjusi į bobutės parduotuvę - matavotės per mažo dydžio suknelę, ir išbarėtė ją, kad "nenormalios išmieros, kažkokios sumažintos.
Onutės vaikas bėgo tarp parodų stendų, ir gasdino katinus.
Kitos veisėjos sūnus, kai ši atsivedė savo vaiką pas Onutę į kirpyklą - išvertė kosmetinę o veisėja net nesureagavo....

Nėra nei mūsų, nei jų.
Visi visi mes sudarome "pirkėjų ir žiūrovų" masę. Tiesiog kai mums reikia aptarnauti kitus - mes labai jautrūs, labai nepatenkinti....
O jau kai ateina laikas aptarnauti mus- nesikuklindami apibarame kavinės padavėją, "kodėl taip ilgai kepa kepsnys", kodėl sriuba šaltoka ir t.t.

Taip kad - nereikia čia lialia.

O žiurovo 10 litų yra daug daugiau, nei kad veisėjo 500. Nes jis išleido galutinai. O jūs - tik investavote. VOT TAIP
Papildyta:
QUOTE(Tajka @ 2013 02 19, 22:00)
Paroda sakykim Panoramoj. Ji nemokama. Eina pažiūrėt visi, kas tuo metu pvz tik pieno užsuko nusipirkt.

O štai čia visai kitas dalykas. Dovanotam arkliui į akis nežiūri. Gavai už dyką - ir džiaukis tuo, ką gavai.
Tačiau aš komentuoju mokamą parodą. Ir nesvarbu kiek tas bilietėlis kainuoja. Sumokėjo Vingių Jonas - ir privalote jam šypsotis, atsakinėti į durnus klausimus, nusivalyti stalą....
Tas 10 litų - yra labai nedaug. Bet tai iš esmės pakeičia reikalavimų kiekį reginiui.
Kai aš pro langą žiūriu į kieme siubuojančius beržus - aš juk jiems nekelia "didelės meninės vertės" reikalavimų.
Bet jei nueinu į teatrą ir pamatau patvorinių lygio vaidybą - aš nepasikuklinu ir parašau savo kuklią recenziją bloge.
Kaina - ir yra ta ribą, ką duodu, ir ką tikiuosi gauti. wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sierovasss: 19 vasario 2013 - 22:33
QUOTE(Sierovasss @ 2013 02 19, 17:00)
Na bet čia vėl. Jei visiems ir taip gerai - tai ką čia keisti. Aš tai pasigedau sistemingo požiūrio. Gardas gardelis, kas pas ką nori pas tą sedi, gardas uždengtas, veisėjas pas teisėją - ir ką sumokėjęs pamatau? Nieko. Vienas paslėptas kad nesušaltų, kitas laikinai išėjęs, bet jei neparašyta kas čia toks buvo - neaišku ar verta ieškoti ar laukti.

Na sunys ir kates tai is esmes skiriasi biggrin.gif
Galiu jums duot galva kirsti
biggrin.gif
Norint pamatyti - reikia paskaityti programa ir ziureti ringus, kai teisejas pasakoja apie veisles ir visokius Show. Kates narve tikrai ne visos sedi matomos, bet tai veisejai daro samoningai, nes - paroda kates - stresas visgi.
Kiek tu nori tiek gali reikalaut - tiek visi prisigalvos ko nori. Na bet aisku tobuleti yra kur.
Kita vertus - nera daugiau klubu, bent jau as nei kaip dalyvis nei kaip ziurovas nemaciau kad per paroda kur nors dalintu ziurovams nemokama svietejiska leidini, kuriame yra gana nemazai geros informacijos, o pasistengu galima rasti visus leidinius ir paskaityti info daugiau. Tai sakykim mano nuomone yra labai didelis pliusas ir nuopelnas kai kuriu zmoniu. Bet jums tai visiskai neuzkliuvo. Nes norit matyt tik minusus arba ta ka norite jus.
Na - jei as einu i kavine uz 10 lituku - as zinau kad gausiu toki tai servisa. Kavutes ir pyrageli. Jei as einu i restorana - zinau kad isleisiu daugiau pinigu - va tada galesiu issipisineti ir reikalauti, kad vyno taure butu blizganti o ne nugraibyta, kad kavos putos piesinys eitu i kaire o ne i desine, kad strudelis butu karstas ir purus. O steikas vidutiniskai iskepes ir neperdaug papipirintas. Na cia as siaip palyginimui.
Man rodos kad didele dalis parodos ziurovu buvo patenkinti - nes ju buvo kazkur apie 4000, tiek komentaru tikrai neperskaitet. Zinant LT zmoniu mentaliteta - neigiamai apie bet ka atsiliepti yra lengviau biggrin.gif (cia as apie komentarus po straipsniais)

QUOTE(Sierovasss @ 2013 02 19, 18:15)
Daivai pasisekė wink.gif

Aciu 4u.gif - ne iskarto supratau kad jus ten. Bet jus tai spirgas biggrin.gif
Jums tiktu nikas Figaro biggrin.gif
Neisizeiskit tik. Tiesiog jus ten jus jus sen - visai kaip kirpejas is Sevilijos...

Na pasisekimu nepavadinsi - tikejausi kazko. Nes katyte tikrai gera.
Musu naujokele gerai prasinese, ringai 3 ir 4 vieta ir BIS Kitten in hairgroup - nu pagviazdelino truputuka ax.gif .

Del parodu organizavimo...
Mums labai truksta tos energijos is salies... Visada priimame geranoriska prisidejima prie parodos organizavimo. Sierovai - stokit i musu kluba ir jus busite uz ka nors atsakingas, galesite igyvendinti savo idejas ir pagerinti parodos ivaizdi.
Iniciatyva visada pagirtina ir laukiama 4u.gif

QUOTE(spiglys @ 2013 02 19, 18:46)
Mūsų orientalė dalyvavo sfinksiukai ne ax.gif
Sekmadieni
WCF ringas 1 vieta
BOB IV vieta
Italų  ( jei neklystu) teisėjos simpatijos prizas
O čia interviu tongue.gif
user posted image
parodos rezultatai 2012.02.16-17

Jei ką pažystat pagal veislyno pavadinimą galit peržiūrėt kas ką laimėjo wink.gif

Sveikinimai 4u.gif

QUOTE(Tajka @ 2013 02 19, 19:16)
Bet..... Žiūrovui, mano manymu, daugiau yra skirta veislių šou, kačių ir kačiukų ringai. Vo čia tai pataikius ant gero teisėjo vedimo labai daug ir įvairios informacijos gali gaut. Parodo, papasakoja, pakomentuoja.
O jei tie finaliniai apdovanojimai vyktų pagal tamstos norus, tai parodos finalas truktų iki 1 val nakties.  lotuliukas.gif Bus norinčių žiūrėti?

Na cia teisingai labai parasyta

QUOTE(Tajka @ 2013 02 19, 19:57)
Kaip žmogus vos ne iki isterijos aiškina, kad jis augina persų egzotą, o mes pačios nežinom kokia čia veislė pas mus.

lotuliukas.gif

QUOTE(Jonavietis @ 2013 02 19, 22:22)
Sudalyvaukit nors kartelį,padėkit surenkt parodą ,va tada pasakysit savo nuomonę ne kaip žiūrovas o kaip dalyvis ir padėjėjas

Na cia ir teisingai labai parasyta

QUOTE(Tajka @ 2013 02 19, 23:00)
Prisimenu parodą Anyksčiuose. Labai šiltas miestiečių sutikimas, didelis susidomėjimas, žmonės dar nemažai laiko iki pradžios stovėjo eilėje bilietų.  wub.gif Nes jiems tai buvo penkmečio įvykis.

Siaip labai faina periferijoj - zmones nostabus. Nori bendrauti. Negaliu pasakyt kad Kaune blogiau - kai nelaksciau klubo rupesciais - visa laika kalbejau su ziurovais - aiskinau ir tt. labai malonus zmones tie Kaunieciai. Man isvis - svarbu kad zmones domisi, kad kazko nori - tai labai gerai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bezelea: 19 vasario 2013 - 23:37
QUOTE(Sierovasss @ 2013 02 19, 22:14)
Nėra nei mūsų, nei jų.
Visi visi mes sudarome "pirkėjų ir žiūrovų" masę. Tiesiog kai mums reikia aptarnauti kitus - mes labai jautrūs, labai nepatenkinti....
O jau kai ateina laikas aptarnauti mus- nesikuklindami apibarame kavinės padavėją, "kodėl taip ilgai kepa kepsnys", kodėl sriuba šaltoka ir t.t.
Taip kad - nereikia čia lialia.

Yra skirtutmas. Jei lyginti su padavėja ir kirpėja, tai ji gali adekvaciai reaguoti ir atsyliginti Jums tokiu elgesiu, kokiu Jus elgiates su ja.
O kalbant apie gyvunus, tai ka jis gali padaryti bobutei ar vaikui, kuris spjaudo i ji? Tik pasislepti tolimiausiame kampe ir tuo issaukti dar didesni bobutes nepasitenkinima. Apskritai, mano asmenine nuomone, paroda yra didziulis stresas gyvunui (todel gyvunu parodos jokiu budu ir nelygintinos su baldu parodomis pvz., nes taburete nejaucia jokio streso kai ja stumdo ar pirstais baksnoja).
Atsakyti
QUOTE(bezelea @ 2013 02 19, 23:32)

Dėl to: stokite, sudalyvaukite.
Jei aš kavinėje ar restorane esu nepatenkintas riebaluota šakute - tai nereiškia, kad turiu stoti į jų indų plovėjų poziciją. Ir dar nemokamai biggrin.gif
Indai ir viskas PRIVALO buti švarūs nežiūrint į tai, kiek kainuoja maistas. Kiekvienoje kainoje įkalkuliuota KOKYBĖ.
Kainos dedamoji - net už interjerą.
Tai jei netelpama į 10 litų bilietą - pardavinėkite už 15.
Skirtingos "kokybės klasės" įmanomos, jei galima tai parduoti. Bilietas salės gale ir ložėje kainuoja skirtingai, todėl kad gaunama skirtingas reginys. Tačiau tas reginys nesiskiria švaros ar aptarnavimo lygiu.

Taip kad - jei žiūrovas mato, kur yra rezervų tobulėti - aš, darydamas šį verslą - tobulėčiau biggrin.gif biggrin.gif

O įvertinant tai, kiek Daiva pranešė kad sudalyvavo - tai paskaičiuojant dar bilietukų kainas, žinant Senukų nuomos kainas - visai neblogas pliusas gavosi. Tai lyg ir su kaupu užteko pinigų "kakaliukų" surinkimui ne savo rankomis biggrin.gif biggrin.gif.

Na bet ne mano tai verslas, ne mano tai ir pinigai. Aš čia šiaip - savo "šviežių akių" nuomone dalinuosi. Nes parodų matęs tikrai labai daug, tačiau pirmą kartą dalyvavau gyvūnų parodoje.

Bet pamirškime mes tą produktą. Yra baziniai renginio organizavimo dalykai - ir visai nesvarbu kas ten vyks: paroda, vestuvės, konferencija ar mergvakaris biggrin.gif

Na pirmas žiurovo žvilgsnis. Mėgini užeiti - ir turi palaukti, kol bilietukų pardavėja sukramtys savo cepeliną biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Kaip tai susiję su "nejautriu lietuviu", "katinėlio apsauga" ar pan. Niekaip. Tai tiesiog etiketo klausimas. Nėra kam išleisti papietauti? Tai tik organizacinis brokas. Tai ne su pampersais gi dvi paras žmogus sėdejo. O kulturingam žmogui (aš žinoma ne toks) - pirmas žvilgsnis lemiamas. Tarybų sajunga, Čeliabinsko centrinis gastronomas prieš uždarymą. biggrin.gif biggrin.gif

Labai nepykite, aš čia tai sarkastiškai perteikiu savo įspūdžius. biggrin.gif biggrin.gif

Aš juk nekritikuojų kačiukų, kad jie nepozuoja. Tai su "preke" viskas gerai.
Aš kalbu apie visą kitą. Kas patiekiama lygegriačiai prekei.

Vėl - visas tas chaosas, kuris ten vyko. Manau tik veisėjai suprato, kas ten vyksta. Na ir gal dar 20 procentų žiūrovų.
Labai solidžiai atrodė žurnaliukas. Didelis pliusas.
Tačiau atspausdinus dar vieną A5 lapelį su programa - pirmą kartą parodoje dalyvaujantis žmogus supras, kas ten vyksta. Pamirškime kates. Jei tai paroda - o renginys taip ir vadinasi - vadinasi turi galioti visoms parodoms keliami reikalavimai.
Nueikite į "Textilė xxx", "infobalt", "resta", "žemės ukio", na ir bet kurią kitą parodą - ir suprasite, apie ką aš kalbu.

Tiesiog jums, "gyvenančioms parodose" - viskas ir taip suprantama. Kokie ten žmonės būriuojasi prie tų atskirai sustatytų stalų, kas vyksta prie kito, ištisinio stalo ir pan.

Tarp kitko - ir vėl antrą dieną tik organizatoriai suprato, kad reikia ekspozicijų salę atskirti teisėjų vertinimo stalų zonos. Ir visą šia zoną atskyrė avarine juosta.

Na ir kas kaltas, kad paprastam mirtingajam buvo nesuprantama kas ten vyksta? Visas pasaulis kaltas? Na nei velnio. Niekur neparašyta - tai ir eina tie žmonės šniurais, prieina prie teisėjo stalo, paglosto arba už uodegos patampo vertinamam katinui. Nes ką jis galvoja? OOOO, nemokami mėginukai, po kelis žmones ant kiekvieno stalo minko tuos katinus, aš irgi noriu!!!! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Ar ta programa buvo? Gal paslepta žurnaliuko viduje? Bet manau kad ne. Plius vartotojo įpročiai tokie: stambias dovanas pasideda ir nesasi namo. Tai jei ten ir buvo - statistinis vartotojas ja nepasinaudos.

Dar buvo koks Rojalio popieriukas.... O trečio popieriuko - neprisimenu. Nors ėjau dvi dienas, gavau du žurnaliukus...

Ai - nesvarbu. Ka aš čia prieš vėją pučiu biggrin.gif
wink.gif
Papildyta:
QUOTE(Azazella @ 2013 02 20, 08:01)
O kalbant apie gyvunus, tai ka jis gali padaryti bobutei ar vaikui, kuris spjaudo i ji?

Kačiukas negali. Bet gali tiek parodos organizatoriai, tiek ir veisėjai. Ką dalis ir padarė: pasinaudojo permatomu bet uzdaru gardu. Žiurovas viską mato - tačiau negali nei pirštų kaišioti, jei pūsti į nosį, nei apspjauti.
Tai kodėl negali klubas, kuris reguliariai organizuoja parodas - pasigaminti tokius gardus? Kiep mačiau - TOPMiau jau turi nusipirkę gerus gardus. Beliko nupirkti užvalkalus - tai būtų labai nedidelės išlaidos, o taip pasirūpintumėte sekančių prodų dalyvių antistresu.

Jūs buvote žiūrovų pusėje? doh.gif
Kai kurie gardai buvo apvynioti strechfolija (tampria ir lipnia pakavimo juostele) - tipo taip padarant permatomą bet neapspjaunamą gardą. Nu tikslas gal pasiektas, bet išvaizda apgailėtina.

Juk geras reginys sukuriamas išsprendus kelias sistemines klaidas, užtušavus kelias detales... Tai nekainuoja ne daug pinigų, nei daug žmogiškųjų išteklių. Užtenka į viską pažiūrėti pirkėjo (žiūrovo) akimis. Nusivalyti tą blogą nuostatą kad visi žiūrovai žulikai ir blogiečiai, kurie tik ir ateina tam, kad jumis nuskriausti. Va ir viskas.
Rezultate - didesnis pasitenkinimas reginiu, daugiau teigiamų recenzijų, didesnis sekančios parodos lankytojų srautas, gal - ir dar didesnis veisėjų susidomėjimas konkretaus klubo paroda...

Tai tik taip ir yra tobulėjama. O jei iš karto ijungiamas savisaugos mechanizmas (viskas gerai, patys žiurovai gyvūliai, patys į save pasižiūrėkite) - tai apie kokį progresą galima kalbėti? Tai jau į pasaulį žiūrime "tobulumo akimis" - tai jau pyz....., noro keistis į gerą nebelieka wink.gif

Ir pabaigai.
Jei tai mokama paroda, vadinasi tai verslas. Jei verslas, vadinasi ji daroma dėl tų 10 litų.
Tačiau yra globali konkurencija. Kiekvienas žmogus, turintis 2 valandas laisvo laiko ir 10 litų kišenėje svarsto - kur šį kapitalą panaudoti. Ir jūsų paroda konkuruoja tiek su Akropolio išpardavimu, tiek su naujo kino premjera, tiek su studentiško teatro spektakliu. Tai, kad tuo pačiu metu nevyksta kita kačių paroda - dar nereiškia, kad galima ignoruoti kokybę, žmogus ir taip ateis. Nei velnio. Jei jam nepatiko, arba jis pasiskaitė, kad reginys "nelabai" - jis nueis į kiną. O tikslas juk būtų - kad jis dėl pasirinkimo nebuvimo o samoningai - nuspręstų ateiti pas jus.
Žinoma - visa ši problematika - turi gulti ant klubo-organizatoriaus pečių. Nes veisėjas parodoje dalyvauja "iš prievartos". Jam tiesiog privalu dalyvauti, nes dėl tolesnės karjeros reikia titulo. Tai jo interesas yra priešingas: kuo blogiau suorganizuota - tuo mažiau bus žiūrovų (mažesnis stresas katėms), tuo mažesnė bus veisėjų konkurencija (be pastangų gaunama taurė).
Taip kad - veisėjams žinoma kad nerūpi parodos - metų įvykiai. Tai tik padidintas darbo krūvis, padidintas stresas.
Bet tai turėtų rūpėti klubui. Tačiau kai klubui vadovauja tie patys veisėjai - na ir gaunasi, kad veisėjo interesas susimaišo su organiztoriaus interesu, ir matyt nebepavyksta atsijoti grūdų nuo pelų......
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sierovasss: 20 vasario 2013 - 09:55
Gerb Sierovai, kiek suprantu jūsų pageidavimas, kad visi narveliai būtų vienodi ???Bet ar tai įmanoma, ar organizatorius pajėgus tą padaryti?? Aišku pasiūti užvalkalus geležiniams narvams nėra sunku ir brangu, bet aš į tokią parodą nevažiuočiau. man svarbu mano gyvūno komfortas ir savijauta. Ir manau ne tik aš. O gal tų arogantiškų veisėjų ten visai nereikia. biggrin.gif Beje veisėjai narvelius puošia pagal savo skonį ir supratimą. kažkam užtenka kukliai pleduku šonus užklot, kažkas įrengia padišacho miegamuosius su kvarbatkom. Kažkas veislyną reklamuoja padėdamas kokią foto ir vizitines, kažkas susiveža per 10 metų gautas taures ir įvairiaspalves rozetes. Tai kuriems darbar ką uždrausti. g.gif O savas narvelis gyvūnui yra geriausias. Manau čia svarbiausia turėtų būti gyvūno gerovė, jeigu jau žmonės sugalvojo juos po parodas tampyti. unsure.gif
Jums šimtą kartų jau sakė nelyginti verslo parodų su gyvūnų. Gyvūnų paroda yra ŠOU ir jau geriau 1995 m Gariūnai, negu sovietmečio kalėjimas.

O parodos programos tik aklas galėjo nepamatyt doh.gif Ji buvo skelbiama visur- internete, pakabinta prie įėjimo, o va į leidinuką ir neįdėjo biggrin.gif

O kas atėjo pamatyti kačių, jas ir pamatė ir su veisėjais pakalbėjo ir kačių šou pažiūrėjo. biggrin.gif
Atsakyti