QUOTE(bezelea @ 2013 02 19, 23:32)
Dėl to: stokite, sudalyvaukite.
Jei aš kavinėje ar restorane esu nepatenkintas riebaluota šakute - tai nereiškia, kad turiu stoti į jų indų plovėjų poziciją. Ir dar nemokamai
Indai ir viskas PRIVALO buti švarūs nežiūrint į tai, kiek kainuoja maistas. Kiekvienoje kainoje įkalkuliuota KOKYBĖ.
Kainos dedamoji - net už interjerą.
Tai jei netelpama į 10 litų bilietą - pardavinėkite už 15.
Skirtingos "kokybės klasės" įmanomos, jei galima tai parduoti. Bilietas salės gale ir ložėje kainuoja skirtingai, todėl kad gaunama skirtingas reginys. Tačiau tas reginys nesiskiria švaros ar aptarnavimo lygiu.
Taip kad - jei žiūrovas mato, kur yra rezervų tobulėti - aš, darydamas šį verslą - tobulėčiau
O įvertinant tai, kiek Daiva pranešė kad sudalyvavo - tai paskaičiuojant dar bilietukų kainas, žinant Senukų nuomos kainas - visai neblogas pliusas gavosi. Tai lyg ir su kaupu užteko pinigų "kakaliukų" surinkimui ne savo rankomis

.
Na bet ne mano tai verslas, ne mano tai ir pinigai. Aš čia šiaip - savo "šviežių akių" nuomone dalinuosi. Nes parodų matęs tikrai labai daug, tačiau pirmą kartą dalyvavau gyvūnų parodoje.
Bet pamirškime mes tą produktą. Yra baziniai renginio organizavimo dalykai - ir visai nesvarbu kas ten vyks: paroda, vestuvės, konferencija ar mergvakaris
Na pirmas žiurovo žvilgsnis. Mėgini užeiti - ir turi palaukti, kol bilietukų pardavėja sukramtys savo cepeliną
Kaip tai susiję su "nejautriu lietuviu", "katinėlio apsauga" ar pan. Niekaip. Tai tiesiog etiketo klausimas. Nėra kam išleisti papietauti? Tai tik organizacinis brokas. Tai ne su pampersais gi dvi paras žmogus sėdejo. O kulturingam žmogui (aš žinoma ne toks) - pirmas žvilgsnis lemiamas. Tarybų sajunga, Čeliabinsko centrinis gastronomas prieš uždarymą.
Labai nepykite, aš čia tai sarkastiškai perteikiu savo įspūdžius.
Aš juk nekritikuojų kačiukų, kad jie nepozuoja. Tai su "preke" viskas gerai.
Aš kalbu apie visą kitą. Kas patiekiama lygegriačiai prekei.
Vėl - visas tas chaosas, kuris ten vyko. Manau tik veisėjai suprato, kas ten vyksta. Na ir gal dar 20 procentų žiūrovų.
Labai solidžiai atrodė žurnaliukas. Didelis pliusas.
Tačiau atspausdinus dar vieną A5 lapelį su programa - pirmą kartą parodoje dalyvaujantis žmogus supras, kas ten vyksta. Pamirškime kates. Jei tai paroda - o renginys taip ir vadinasi - vadinasi turi galioti visoms parodoms keliami reikalavimai.
Nueikite į "Textilė xxx", "infobalt", "resta", "žemės ukio", na ir bet kurią kitą parodą - ir suprasite, apie ką aš kalbu.
Tiesiog jums, "gyvenančioms parodose" - viskas ir taip suprantama. Kokie ten žmonės būriuojasi prie tų atskirai sustatytų stalų, kas vyksta prie kito, ištisinio stalo ir pan.
Tarp kitko - ir vėl antrą dieną tik organizatoriai suprato, kad reikia ekspozicijų salę atskirti teisėjų vertinimo stalų zonos. Ir visą šia zoną atskyrė avarine juosta.
Na ir kas kaltas, kad paprastam mirtingajam buvo nesuprantama kas ten vyksta? Visas pasaulis kaltas? Na nei velnio. Niekur neparašyta - tai ir eina tie žmonės šniurais, prieina prie teisėjo stalo, paglosto arba už uodegos patampo vertinamam katinui. Nes ką jis galvoja? OOOO, nemokami mėginukai, po kelis žmones ant kiekvieno stalo minko tuos katinus, aš irgi noriu!!!!
Ar ta programa buvo? Gal paslepta žurnaliuko viduje? Bet manau kad ne. Plius vartotojo įpročiai tokie: stambias dovanas pasideda ir nesasi namo. Tai jei ten ir buvo - statistinis vartotojas ja nepasinaudos.
Dar buvo koks Rojalio popieriukas.... O trečio popieriuko - neprisimenu. Nors ėjau dvi dienas, gavau du žurnaliukus...
Ai - nesvarbu. Ka aš čia prieš vėją pučiu
Papildyta:
QUOTE(Azazella @ 2013 02 20, 08:01)
O kalbant apie gyvunus, tai ka jis gali padaryti bobutei ar vaikui, kuris spjaudo i ji?
Kačiukas negali. Bet gali tiek parodos organizatoriai, tiek ir veisėjai. Ką dalis ir padarė: pasinaudojo permatomu bet uzdaru gardu. Žiurovas viską mato - tačiau negali nei pirštų kaišioti, jei pūsti į nosį, nei apspjauti.
Tai kodėl negali klubas, kuris reguliariai organizuoja parodas - pasigaminti tokius gardus? Kiep mačiau - TOPMiau jau turi nusipirkę gerus gardus. Beliko nupirkti užvalkalus - tai būtų labai nedidelės išlaidos, o taip pasirūpintumėte sekančių prodų dalyvių antistresu.
Jūs buvote žiūrovų pusėje?
Kai kurie gardai buvo apvynioti strechfolija (tampria ir lipnia pakavimo juostele) - tipo taip padarant permatomą bet neapspjaunamą gardą. Nu tikslas gal pasiektas, bet išvaizda apgailėtina.
Juk geras reginys sukuriamas išsprendus kelias sistemines klaidas, užtušavus kelias detales... Tai nekainuoja ne daug pinigų, nei daug žmogiškųjų išteklių. Užtenka į viską pažiūrėti pirkėjo (žiūrovo) akimis. Nusivalyti tą blogą nuostatą kad visi žiūrovai žulikai ir blogiečiai, kurie tik ir ateina tam, kad jumis nuskriausti. Va ir viskas.
Rezultate - didesnis pasitenkinimas reginiu, daugiau teigiamų recenzijų, didesnis sekančios parodos lankytojų srautas, gal - ir dar didesnis veisėjų susidomėjimas konkretaus klubo paroda...
Tai tik taip ir yra tobulėjama. O jei iš karto ijungiamas savisaugos mechanizmas (viskas gerai, patys žiurovai gyvūliai, patys į save pasižiūrėkite) - tai apie kokį progresą galima kalbėti? Tai jau į pasaulį žiūrime "tobulumo akimis" - tai jau pyz....., noro keistis į gerą nebelieka
Ir pabaigai.
Jei tai mokama paroda, vadinasi tai verslas. Jei verslas, vadinasi ji daroma dėl tų 10 litų.
Tačiau yra globali konkurencija. Kiekvienas žmogus, turintis 2 valandas laisvo laiko ir 10 litų kišenėje svarsto - kur šį kapitalą panaudoti. Ir jūsų paroda konkuruoja tiek su Akropolio išpardavimu, tiek su naujo kino premjera, tiek su studentiško teatro spektakliu. Tai, kad tuo pačiu metu nevyksta kita kačių paroda - dar nereiškia, kad galima ignoruoti kokybę, žmogus ir taip ateis. Nei velnio. Jei jam nepatiko, arba jis pasiskaitė, kad reginys "nelabai" - jis nueis į kiną. O tikslas juk būtų - kad jis dėl pasirinkimo nebuvimo o samoningai - nuspręstų ateiti pas jus.
Žinoma - visa ši problematika - turi gulti ant klubo-organizatoriaus pečių. Nes veisėjas parodoje dalyvauja "iš prievartos". Jam tiesiog privalu dalyvauti, nes dėl tolesnės karjeros reikia titulo. Tai jo interesas yra priešingas: kuo blogiau suorganizuota - tuo mažiau bus žiūrovų (mažesnis stresas katėms), tuo mažesnė bus veisėjų konkurencija (be pastangų gaunama taurė).
Taip kad - veisėjams žinoma kad nerūpi parodos - metų įvykiai. Tai tik padidintas darbo krūvis, padidintas stresas.
Bet tai turėtų rūpėti klubui. Tačiau kai klubui vadovauja tie patys veisėjai - na ir gaunasi, kad veisėjo interesas susimaišo su organiztoriaus interesu, ir matyt nebepavyksta atsijoti grūdų nuo pelų......