Sveiki, gal yra važiuojančių Vasario 16d. iš Vilniaus į Kauno parodą ir galinčių priimti vieną žmogų su katyte?

Gal kas iš kauniečių planuoja kovo 16-17d. važiuoti į Mooncat-o parodą Rygoje. http://www.mooncat.l...s/novosti/?id=9
Galėtume kooperuotis, galėčiau prisijungti su viena kate arba priimti važiuot kartu.
Galėtume kooperuotis, galėčiau prisijungti su viena kate arba priimti važiuot kartu.

i | Narių pageidavimu atsiliepimai ir diskusijos apie parodą perkeltos iš Sfinksų temos į šią: "Tikrai yra naudingų pastabų ir patarimų. Gal kada nors, kas nors ir atsižvelgs. Juolab kad rašo žiūrovas, o ne dalyvis." Pagarbiai moderatorė |
Va, buvau pirmoje kačių parodoje.
Viskas aišku putiova, bet....
80 procentų škacų atsuka subinę į žiūrovus ir apsimeta miegančiom. Užknisa jas tas dėmesys

Įėimas į parodą - 10 litukų. Surinkti pinigai padeda pagesinti dalį kaštų, kartu atbaido tuos, kurie tiesiog neturi ką veikti. Tai mokestis - tikriausiai yra teisinga.
Ko pasigedau.
Labai daug kur nėra informacinės lentelės: koks veislynas, kokia veislė.
Ne visi lankytojai moka kalbas, todėl ne kiekvienas gali paklausti.
Ne kiekvienas lankytojas gali lengvai pakalbinti nepazistamą žmogų. Pagaliau veisėjas gali kalbėtis su kitu pašnekovu, todėl po minutės priėjęs liks be info.
Gerai, kai aš atskiriu mane dominančią veislę ir atejau pasižiūrėti tik į ją. O jei aš tik svarstau ką pasirinkti....
Būtų idealu, kad gerai matomoje vietoje būtų bent bazinė info:
Veislyno pavadinimas
Katės veislė
Veislės amžius
Katės lytis
Katės vardas
Katės amžius, svoris.
Paruošti tokią info nesudėtinga, o jau žiūrovai - prieina prie gardo - ir viską mato. Ir tik tada jei reikia papildomos info - pakalbina veisėją. Nes būnant kitoje pusėje - matosi, kaip blaškosi žmonės, o paklausti gėdinasi: "žiūrėk, čia gal britukas, gal tokį imkime? Koks čia tau britas, čia manau bus xxxx...."
Yra veislių labai išskirtinės išvaizdos. Na ir jei žmogus, prisiskaitęs internete eina susirasti ir gyvai pasižiūrėti ją - tada gerai, tarp daugybės kačių ją atras...
Tačiau yra ir tokių veislių, kurios neįgudusiai akiai - labai panašios.Tai ateina tokios veislės interesantas, susiranda orientalą, ir nusprendžia, kad "tie peterbaldai ne tokie ir faini".
Dalis kačių susigūžusios, įlndusios į guolį, kyšo ten koks kraštelis. Ir kur ten suprasi kas ten slepiasi. Pamatau lentelėje, kad ten "AAA" veislė, ir jei manęs ji nedomina - nebesisumdau prie to gardo - keliauju toliau. O jei mano veislė - kantriai laukiu, kol jis išlys.
Gal visose gyvūnų parodose taip... Aš tiesiog pirmą kartą buvau. Bet "kitokių prekių" parodose, kaip taisyklė, vadovaujamasi nuostata: pateikti informacija visiems jutiminiams organams.
Taip būna ne tik prekių parodose, bet ir galerijose, muziejuose, pagaliau parduotuvėse.
Žmonių daug, ir dažniausiai mano girdėti klausimai: kokia čia veislė, kokia čia lytis, kiek jam metų, koks jo svoris, ....".
Jei visa tai būtų parašyta standartiškai, ant kiekvieno gardo - visi interesantai galėtų tai sužinoti, neatsiželgiant į komunikabilumą. O jau dar labiau susidomėję - galėtų ir pakalbinti veisėją kitos, papildomos informacijos gavimui.
Tai parodos suorganizavimas mano subjektyvia nuomone - 6 iš 10.
O va pats reginys, kaip toks - super. Būtinai progai pasitaikius eisiu pasidairyti ir ateityje.

QUOTE(Blue_rose @ 2013 02 16, 19:48)
Nu čia "zakon podlasti". Ir taip nuo gimimo laukiu, o čia dar papildomi išbndymai....
Del parodos.
Čia buvo TOP Miau. Kažkada balandį Vilniuje bus kito klubo, gal Bubastės? Apsilankysiu ten. Aišku į škacus pasižiūrėti, bet kartu ir į organizacinius dalykus akį užmesiu. Gal čia kaip skubėjo ir kažkuri grandis nesudirbo... Bet jei sakote, kad kai jus buvote, buvo tas pats - tai matyt "industrijos standartas".
Pasižiūrėjau registracijos formą. Tai panašu, jog veisėjai registruodamiesi turi "prisiduoti", su kiek ir kokių katinų atvažius. Vadinasi - net jei pats veisėjas nepasirūpina, tai tokiu "espozicijos apipavidalinimu" galėtų pasirūpinti organizatoriai.
Buvau ir vėl parodoje. Man 5 minutės "peškom", tai vakar pramogavome su dukra, o šiandien "ganiau" banditą sūnų.
Tai buvau maloniai nustebintas organizatorių. Šiandien jau prie kiekvieno narvo - užrašas su katino veisle. Atrodo tokia smulkmena, o štai žiūrovų reakcijos - teigiamos.
Prieina žmogeliai prie narvo - ir kalbasi: žiūrėk, štai čia britai, palaukime, pažiūrėkime. Arba: dar ten mačiau narvą su bengalais - reikės vėliau nueiti, gal jau bus parnešę.
Atrodo menkas popierėlis - o jau sistema. Iš karto matai kas kur, nieko nepameti, dingsta beprasmis klajojimas.
Žodžiu - "uvažūcha"!
O jei ant to lapelio dar būtų ir veislyno pavadinimas - būtų iš viso puiku.
Nedidelis lyrinis nukrypimas.
Kai bet kurio produkto parodoje stendus gaminasi prekes pristatantis pardavėjas - prasideda ne produktų o stendų kova. Žiūrovai viliojami įvairiomis atrakcijomis, rėkiančiomis iškabomis ir pan. Produktas lieka antrame plane. Bandoma eiti tokiu keliu: stendas privilioja masę, o jau stendo viduje - kitomis priemonėmis pateikiamas / parduodamas produktas.
Gyvūnų parodoje tai netinka, todėl reikėtų vadovautis paveikslo galerijos metodu. Kai parduodamas ne rėmelis, o prekė - paveikslas.
Idealiu atveju - visų pakuotė turėtų būti identiška. Visi gyvūnai vienodose, klubo-parodos organizatoriaus narvuose (na ne narvai tai - gal boxai?).
Rezultate - visa ekspozicija tampa vienalyte. Niekas neturi galimybės išsiskirti aukštesniu, stipresnės spalvos ar labiau tiuninguotu narvu. Ir visas akcentas - gyvūnas.
Prie kiekvienos expozicijos lastelės - identiška lentele apie gyvūną, veislyną, veislę.
Tokia expozicija būtų pritaikyta ne veisėjui o žiūrovui. Eliminavus narvų ir kitų priedų "spalvinį triukšmą" - sublizgėtų katinai. Tai taptų akcentu, "razinka".
Nes dabar bendras vaizdas, labiausiai matoma vieta - tos dėžės, tie boxai. Ir kiekviename iš jų vis skirtingai paslėptas, supakuotas katinas. Prieini ir bandai ten iššifruoti, rasti katiną.
Žinoma tos kontaktinės vietos - kur prieina žiurovas ir stebi gyvūną - jautresnės, jas reikia tikriausiai labiau uzdaryti, izoliuoti ir t.t. Dėl užkrato rizikos ar pan.
Tačiau puikiausiai matosi katinai - tada, kai vyksta tos varžybos. Nors stovi toli nuo jų, taciau kai visus 10 katinų sustato į vienodus narvus - narvai, jų išvaizda tampa tik fonu - ir pasimato katės grožis.
Na kas nors tokio nematomo, vizualiai sterilaus - būtų idealiu "expoziciniu prekystaliu".
Daug aš čia užsinorėjau, žinoma. Visa tai kainuoja pinigus, plius gal ir katei mažesnis stresas tupėti pasislėpus naminiame guolyje. Tačiau dalyvauti taip pateiktoje parodoje - būtų retas reginys!!!!
Nes dabar, bendras vaizdas - Gariūnai, 1995 metais
Tai buvau maloniai nustebintas organizatorių. Šiandien jau prie kiekvieno narvo - užrašas su katino veisle. Atrodo tokia smulkmena, o štai žiūrovų reakcijos - teigiamos.
Prieina žmogeliai prie narvo - ir kalbasi: žiūrėk, štai čia britai, palaukime, pažiūrėkime. Arba: dar ten mačiau narvą su bengalais - reikės vėliau nueiti, gal jau bus parnešę.
Atrodo menkas popierėlis - o jau sistema. Iš karto matai kas kur, nieko nepameti, dingsta beprasmis klajojimas.
Žodžiu - "uvažūcha"!
O jei ant to lapelio dar būtų ir veislyno pavadinimas - būtų iš viso puiku.
Nedidelis lyrinis nukrypimas.
Kai bet kurio produkto parodoje stendus gaminasi prekes pristatantis pardavėjas - prasideda ne produktų o stendų kova. Žiūrovai viliojami įvairiomis atrakcijomis, rėkiančiomis iškabomis ir pan. Produktas lieka antrame plane. Bandoma eiti tokiu keliu: stendas privilioja masę, o jau stendo viduje - kitomis priemonėmis pateikiamas / parduodamas produktas.
Gyvūnų parodoje tai netinka, todėl reikėtų vadovautis paveikslo galerijos metodu. Kai parduodamas ne rėmelis, o prekė - paveikslas.
Idealiu atveju - visų pakuotė turėtų būti identiška. Visi gyvūnai vienodose, klubo-parodos organizatoriaus narvuose (na ne narvai tai - gal boxai?).
Rezultate - visa ekspozicija tampa vienalyte. Niekas neturi galimybės išsiskirti aukštesniu, stipresnės spalvos ar labiau tiuninguotu narvu. Ir visas akcentas - gyvūnas.
Prie kiekvienos expozicijos lastelės - identiška lentele apie gyvūną, veislyną, veislę.
Tokia expozicija būtų pritaikyta ne veisėjui o žiūrovui. Eliminavus narvų ir kitų priedų "spalvinį triukšmą" - sublizgėtų katinai. Tai taptų akcentu, "razinka".
Nes dabar bendras vaizdas, labiausiai matoma vieta - tos dėžės, tie boxai. Ir kiekviename iš jų vis skirtingai paslėptas, supakuotas katinas. Prieini ir bandai ten iššifruoti, rasti katiną.
Žinoma tos kontaktinės vietos - kur prieina žiurovas ir stebi gyvūną - jautresnės, jas reikia tikriausiai labiau uzdaryti, izoliuoti ir t.t. Dėl užkrato rizikos ar pan.
Tačiau puikiausiai matosi katinai - tada, kai vyksta tos varžybos. Nors stovi toli nuo jų, taciau kai visus 10 katinų sustato į vienodus narvus - narvai, jų išvaizda tampa tik fonu - ir pasimato katės grožis.
Na kas nors tokio nematomo, vizualiai sterilaus - būtų idealiu "expoziciniu prekystaliu".
Daug aš čia užsinorėjau, žinoma. Visa tai kainuoja pinigus, plius gal ir katei mažesnis stresas tupėti pasislėpus naminiame guolyje. Tačiau dalyvauti taip pateiktoje parodoje - būtų retas reginys!!!!
Nes dabar, bendras vaizdas - Gariūnai, 1995 metais

QUOTE(Sierovasss @ 2013 02 17, 16:45)
Tai kad panašiai būna Bubastės organizuojamose parodose. Narveliai geležiniai tik klubo. Jokių savų parodinių boksų. Parodos dalyvio rūpestis kaip tą narvelį padaryt išskirtiniu - užuolaidėlės, kvarkliukai ir t.t. T.y. tiuningas.

Bet..... Stebina mūsų žmonių kultūra ir supratimas. Ištisinis pirštų kaišiojimas į narvą. O kas atsakys už tai, kad katė grybštels už to piršto? Todėl didelė dalis tokių parodinių narvų būna plėvele apsukti. Ar tai atrodo estetiškiau už savus parodinius narvus?

Plius tas kačių pasislėpimas dažniausiai priklauso nuo katės veislės. Kadangi jūsų plikiai pastoviai šąlantys, tai jiems narve pridėta visokiausių būdukių. O mums, persams, to paprasčiausiai nereikia. Jiems reik erdvės, kad galėtų išsidrėbt visu ūgiu ir grožiu. Pas mus net kažkoks guoliukas - tai tik dekoro elementas.
Tamsta Sierovasss, tikiuosi iki balandžio mėnesio parodos pas jus jau bus naujas gyventojas, todėl lauksim parodoj su pavyzdiniu narveliu kaip viskas turi atrodyt. Nes kol neišbandai praktiškai, tai lengviausia patarinėt.
O kad ant narvelių būtina bent katino veislė - čia faktas. Kažkodėl Latvijos parodų rengėjai tuo pasirūpina. O ir mūsiškiams nedaug tetrūksta - į parodos registravimo formą įtraukti punktą, kad ant kiekvieno narvelio privalo būti veislyno pavadinimas ir katės veislė. Tiek nedaug ir tereikia.

QUOTE(Tajka @ 2013 02 18, 09:45)
Tamsta Sierovasss, tikiuosi iki balandžio mėnesio parodos pas jus jau bus naujas gyventojas, todėl lauksim parodoj su pavyzdiniu narveliu kaip viskas turi atrodyt.

Tai kad aš esu iš kitos barikadų pusės, ir visada ten liksiu.
Bet tai, kad aš nesu virėjas - nereiškia, kad aš negaliu kritikuoti restorano patiekalų skonio.
Manau, kad parašiau konstruktyvią kritiką, o ne tik: viskas blogai, bet nesakau kas blogai.
Pirmą kartą buvau kačių parodoje, tačiau esu buvęs labai labai daug kitokių "produktų" parodose, organizavęs stendų, ekspozicijos gamybą. Tai - aš tik sulyginau savo suvokimą apie parodas ir tai, ką pamačiau Megoje.
O žmonės - jie yra tokie, kokie yra. Nei jūs nei aš to nepakeisiu. Ir jei visi kiša ten pirštus - nėra problemos padaryti "fasadinę pusę" permatomą, bet ne grotuotą. Taip liks galimybė stebėti, bet nebus per kur įkišti pirštus.
Kažkaip jautrokai sureagavote. Esate iš parodos organizatorių? Bet ar nėra gerai, kad kažkas, ne iš jūsų virtuvės - duoda pastabų, kaip galima būtų padaryti geriau? Juk žinote, kad tos pačios akys su laiku - nieko nebemato.
Kaip rašiau - pirmą dieną nebuvo net lentelės su veislės pavadinimu. Dėl to kad mes čia forume pakritikavome ar ne dėl to - tačiau antrą dieną tos lentelės atsirado. Juk tai puiku! Pirmos dienos lankytojai žinoma nepajuto pasitenkinimo paroda, nes buvo priversti daugumoje atvejų pastebėti kažkokiame guolyje kyšančios uodegos kraštą, be supratimo kas tai per veislė. Na bet bent jau antros dienos lankytojai - jau gavo labiau sisteminę ekspoziciją.
Kad mano versle būtų kritikų, kurie šviežiomis akimis pasakytų, ką aš darau ne taip ir kas nėra patrauklu mano pirkėjui....

QUOTE(Sierovasss @ 2013 02 18, 12:14)

Tai kad aš esu iš kitos barikadų pusės, ir visada ten liksiu.
Niekada nesakyk niekada

QUOTE(Sierovasss @ 2013 02 18, 12:14)
Kažkaip jautrokai sureagavote. Esate iš parodos organizatorių? Bet ar nėra gerai, kad kažkas, ne iš jūsų virtuvės - duoda pastabų, kaip galima būtų padaryti geriau? Juk žinote, kad tos pačios akys su laiku - nieko nebemato.

Kuo jau kuo, bet jautrumu tikrai nepasižymiu

Kritika gerai, bet ne mums, parodų dalyviams, ji turi būti skirta. Na ne viskas patinka ir mums tame parodų organizavime. Sakot narvai vienodi su viena permatoma siena. Vadinasi juos reik gamint pagal spec užsakymą. Ką tai duos parodų organizatoriams? Papildomas išlaidas. O jos bus sukrautos ant parodų dalyvių (ne žiūrovų) sprando. Tada bus tokia situacija kai aš vietoj 3-4 parodų per metus važiuosiu į vieną.
Ir nelyginkit verslo parodų su kačių paroda

QUOTE(Tajka @ 2013 02 18, 11:49)
Ir nelyginkit verslo parodų su kačių paroda
Verslo parodos tikslas - susirasti naujų klientų. O kačių parodoje gal 1 proc tų pirkėjų ir atsiranda. Tai pažintinė paroda. Ir, deja, ne visada ateina tie, kurie nori pažinti. Ypač kai paroda būna nemokama (atėjau pieno, tuo pačiu ir čia pažiūrėsiu).

Skaičiau "tautos" komentarus po straipsniai apie Megos parodą.
Bendrai dominuojanti nuomonė - "šiaip sau".
Kas nutinka, kai žmogus sudalyvauja parodoje ir gauna "šiaip sau" emociją?
Kitą kartą - jis jau neeina. Kitą kartą - pasako kitam kad gal geriau eik į kiną...
Taip kad - nepozityvi žiūrovo nuomonė - blogiausiai ką gali sukurti parodos dalyviai (na ir organizatoriai).
Žinoma- tokią parodą galima vadinti "uždaros bendruomenės vakarėliu", kai sava chebra susibėga, ir suimituoja parodą, išsidalina taures, pagerina savo kačių karjerą....
Bet visgi - parodos juk ne šiaip sugalvotos. Suprantu, kad daliai veisėjų tai pareiga dėl pagonų. Tačiau tai veislės pristatymo, visuomenės švietimo ir t,t,. Ir visai nebūtina fiksuoti sandėrį parodos metu. Klaidingai manote, kad jei neturėjote ką parduoti parodoje, tai jums šis renginys neturi kapitalizavimo intereso.
Apsilankęs potencialus pirkėjas gali pirmą kartą pastebėti jūsų veislę. Jis gali pasiimti jūsų vizitinę ir po metų paskambinti. Taip kad - tai nėra tik "kelionė dėl taurės".
O tinkamai suorganizuota paroda - tai tas pamatas, ant kurio gali būti pastatytas rytojaus pardavimas.
Iš ko galima pirkti tas vienodas expo dėžes? Iš klubo-organizatoriaus surinktų lėšų. O jau paskui - už dyką (kaip pridėtinę vertę veisėjui) arba už papildomą mokestį išnuomuoti jį dalyviui.
Žinoma - tai kainuos. Bet juk kainuoja viskas. Ir pirma reikia investuoti, o jau paskui laukti grąžos...
Mačiau TOP MIAU praeitų metų balansą, Na yra ten tų pinigėlių - vadinasi veikla pelninga. Vadinasi - galima ir toliau investuoti - taip gerinant ateities parodų patrauklumą, ko pasekoje - didesnis veisėjų dalyvių skaičius, didesnis žiūrovų skaičius - ir dar didesnis sekančių metų pelnas.
Visiškai sutinku, kad tai turi pirkti ne veisėjas. Kas organizuoja - tas ir pateikia.
Kartu sutinku, kad bilietas į parodą turi kainuoti. Ir tada - susirinks tik tie - kam tikrai įdomu. O tas, kas tiesiog nežino kur nueiti - nueis į Norfą

QUOTE(bezelea @ 2013 02 19, 15:49)
Na gal veisle ir galima parasyt. Kita vertus - galima daryt parodos kataloga - palyginimui sunu parodos katalogas kainuoja 20 LT.
Irgi variantas. Kam nereikia - neperka. Užėjau, reikėjo sužinoti ar konkteti veisėja yra. Paklausiau bilietų pardavėjų. Tai atsakymas - ką mes žinome. Galėtume pasižiūrėti kas pirko, o ar yra. Klausiu o kur turėtų sėdėti?
Ką mes žinome - kas kur nori - tas ten ir susidę, niekas čia neorganizuoja.
Tai jei būtų katalogas - bet vistiek visi sėstu kur jam gražiau - tai menka pagalba. O kitokiose parodose - yra katalogas, yra nustatyta dalyvio vieta - ir jei nori paziureti tik jį - žinai kur eiti.
Na bet čia vėl. Jei visiems ir taip gerai - tai ką čia keisti. Aš tai pasigedau sistemingo požiūrio. Gardas gardelis, kas pas ką nori pas tą sedi, gardas uždengtas, veisėjas pas teisėją - ir ką sumokėjęs pamatau? Nieko. Vienas paslėptas kad nesušaltų, kitas laikinai išėjęs, bet jei neparašyta kas čia toks buvo - neaišku ar verta ieškoti ar laukti.
Tikriausiai visgi tos kačių parodos daromos ne mums (žiūrovams), o jums (veisėjams). Jums, daryti karjerą - reikia prizų. Tai susirenkate, pasidalinate - ir vsio :-). O tai kad nelabai ką pamatys žiūrovas - kam ten įdomu :-)))
Po straipsnių komentarais "šunininkai" rašė, kad jų parodose - visai kitaip. Gal kad bendruomenė didesnė, gal kad dalyvių daugiau.... Nes jei tikint jų žodžiais - tai kačių parodos apžiūrai - 15-20 minučių.
Nors gyvūnas gal čia ne prie ko. Specialiai googlinau kačių parodų nuotraukų, kad matytusi išdėstymas, gardai - žodžiu organizaciniai/planiniai reikalai. Tai būna ir kačių parodų - didelių ir t.t.
Na bet tiek to :-).
Dar vienas įdomus dalykas - tai paskutinį vakarą vykstantis prizų "pasidalinimas". Tai jau jis - garantuotai ne žiūrovui

13, 15, 24, 24 lieka, kitas imk maišiuką sekantis. 24 su sekančios lyties, laimejo 25.
Viskas taik gretai - kad nespėji susiorientuoti. Veisėjai žinoma - žino kaip ten vyskta, tai sureaguoja pastebėti kas ten ir kodel laimėjo. O iš šono - tai labanaktis

QUOTE(Sierovasss @ 2013 02 19, 18:00)
O kitokiose parodose - yra katalogas, yra nustatyta dalyvio vieta - ir jei nori paziureti tik jį - žinai kur eiti.
Ir vėl jūs lyginat verslo parodas su kačių

Na bet čia vėl. Jei visiems ir taip gerai - tai ką čia keisti. Aš tai pasigedau sistemingo požiūrio. Gardas gardelis, kas pas ką nori pas tą sedi, gardas uždengtas, veisėjas pas teisėją - ir ką sumokėjęs pamatau? Nieko. Vienas paslėptas kad nesušaltų, kitas laikinai išėjęs, bet jei neparašyta kas čia toks buvo - neaišku ar verta ieškoti ar laukti.
O jums nekilo klausimas - o ką parodos dalyvis gauna sumokėjęs tikrai ne 10 Lt?

Juk kiekviena paroda taip vyksta, kad katės savininkas su kate negali visą laiką sėdėt prie narvo. Yra laikas pas teisėją, yra laikas palyginimams. Tai ką, užkabinti tam laikui lentelę kur aš esu?
Pagaliau parodoje noriu pabendraut ir su kitais veisėjais. O kartais ir pailsėt nuo kvailų žiūrovų teiginių ir komentarų.

Tikriausiai visgi tos kačių parodos daromos ne mums (žiūrovams), o jums (veisėjams). Jums, daryti karjerą - reikia prizų. Tai susirenkate, pasidalinate - ir vsio :-). O tai kad nelabai ką pamatys žiūrovas - kam ten įdomu :-)))
Jei žmogus domisi, tai tikrai ir ras ko jam reikia, ir su veisėjais pabendraus. Juk nėra tos mūsų parodos tokios didelės, kad kažko reiktų laaaabai ieškot

Po straipsnių komentarais "šunininkai" rašė, kad jų parodose - visai kitaip. Gal kad bendruomenė didesnė, gal kad dalyvių daugiau.... Nes jei tikint jų žodžiais - tai kačių parodos apžiūrai - 15-20 minučių.
Na jau na.... Tik tegul neskiedžia. Pati į metus nuvažiuoju bent į 3-4 šunų parodas (šunio neturėdama). Ten įdomu tai, kad yra judėjimas ringe. O ir dalyviai bet kur įsikuria, ir šuniukų nerasi savo vietoje (nes bus išvestas į lauką), ir šeimininko nerasi, nes jis kažkur tai yra....
Dar vienas įdomus dalykas - tai paskutinį vakarą vykstantis prizų "pasidalinimas". Tai jau jis - garantuotai ne žiūrovui
Viskas taik gretai - kad nespėji susiorientuoti. Veisėjai žinoma - žino kaip ten vyskta, tai sureaguoja pastebėti kas ten ir kodel laimėjo. O iš šono - tai labanaktis

100 proc. pritariu

Bet..... Žiūrovui, mano manymu, daugiau yra skirta veislių šou, kačių ir kačiukų ringai. Vo čia tai pataikius ant gero teisėjo vedimo labai daug ir įvairios informacijos gali gaut. Parodo, papasakoja, pakomentuoja.
O jei tie finaliniai apdovanojimai vyktų pagal tamstos norus, tai parodos finalas truktų iki 1 val nakties.

P.S. Mes visi kažko norim daugiau, turim savo vizijas ir dar daug ko. Todėl lieku prie savo anam poste pasakytos minties - sudalyvaukit pats keliose parodose. Ir gal tada viskas atrodys kiek kitaip kai atsidursite kitoje barikadų pusėje.

QUOTE(Tajka @ 2013 02 19, 18:16)
Todėl lieku prie savo anam poste pasakytos minties - sudalyvaukit pats keliose parodose. Ir gal tada viskas atrodys kiek kitaip kai atsidursite kitoje barikadų pusėje. 

Na - jus turite savo nuomonę - aš savo. Tai normalu, netgi puiku.
Man paroda pasirodė - chaotiški 1995 Gariūnai. Esu tikras - kad galima būtų viską pagerinti.
O tai, kad žiūrovas moka už bilieta - reiškia, jis turi teisę reikalauti reginio. Kiek kainavo padaryti korteles su veislės pavadinimu? 3 litus? Ir buvo komentaras, kad kitos parodos tai daro visada. Čia pradžioje nebuvo - vadinasi organizatorių klaida.
Na o jei vargina kvaili žiūrovai - vadinasi ne tose rogėse. :-). Juk jokios prievolės pereiti į aną barikadų pusę - nėra. Aš va nenoriu linksminti kitų - todėl stoviu šitoje barikadų pusėje. Bet jei tapčiau dalyviu (linksmintoju) - turėčiau susitaikyti su žiūrovų pastabomis: kad nešvarus kačiukas, kad apleisti gardai, kad netinkamas informacijos pateikimas ir t.t. :-)