Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių parodos X tema!

QUOTE(LaiLaa @ 2013 02 20, 10:07)
O parodos programos tik aklas galėjo nepamatyt  doh.gif Ji buvo skelbiama visur- internete, pakabinta prie įėjimo, o va į leidinuką ir neįdėjo  biggrin.gif

Va apie tai aš ir rašiau. Daroma tik tam kad padaryti, neatsižvelgiant į statistinio vartotojo (jūs taip pat papuolate į šią kategoriją) elgseną .
Programa buvo – ir nesvarbu, kad ji „nedirbo“. Svarbu kad pliusiukas uždėtas.
Sakote buvo internete? Ir jūs tikitės, kad ją perskaitęs žmogus išmoks kaip „Trakų pilį“ mokykloje, ar atėjęs viską prisimins? Naivu.
Sakote buvo net prie įėjimo durų? O jūs restorane meniu gaunate į rankas, ar jums meniu prikala lauke, prie artimiausio stulpo? Niekada nepagalvojote, kodėl paduoda į rankas? Nors būna ir išnešamas meniu stovas lauke. Tačiau ten ne meniu, ten iš tikro tik reklama.
Kaip jūs tikėjotės ta programa ant laukinių durų turėtų naudotis žiūrovas? Kai prireikia – išbėgti lauk, nepamiršti pasižymėti ranką kontramarke, pasiskaityti – ir pareiti atgal? Ir kiek kartų taip turėtų lakstyti? Ir kaip įsivaizduojate didelėje parodoje suvaldyti žmonių srautus? Ar apie srautų reguliavimus irgi negalvojote? wink.gif
Jei toks programos pateikimas – pakankamas, tai kur pas jus namuose randasi tualetinis popierius? Tualete? O tai kodėl ne svetainėje arba ne automobilyje? Juk viskas tiktų ir taip. TUALETINIO POPIERIAUS YRA!
Renginio organizavimas – tai sudėtinga užduotis. Reikia tiek patirties, tiek specifinių žinių. O jei jų nėra – reikia mokėti girdėti žiūrovų atsiliepimus.

Ir aš, nemokėdamas arba darydamas esmines klaidas – visiems dalyviams paduočiau atsiliepimų anketą. Užpildytų tik vienas iš 10, tačiau po tokios parodos gautumėte 400 atsakymų. Kas kaip patiko ar nepatiko. Žinoma, reikėtų urnos, reikėtų paspausdinti anketų, reikėtų tušinukų (nes dalį jų tiesiog pavogtų). Bet rezultate – žinotumete kaip tas renginys vertinamas ne kelių internetinių userių, o daugumos. Va gal tada – isijungtų noras pasitobulinti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sierovasss: 20 vasario 2013 - 10:32
QUOTE(Sierovasss @ 2013 02 20, 11:30)
Ir aš, nemokėdamas arba darydamas esmines klaidas – visiems dalyviams paduočiau atsiliepimų anketą. Užpildytų tik vienas iš 10, tačiau po tokios parodos gautumėte 400 atsakymų. Kas kaip patiko ar nepatiko. Žinoma, reikėtų urnos, reikėtų paspausdinti anketų, reikėtų tušinukų (nes dalį jų tiesiog pavogtų). Bet rezultate – žinotumete kaip tas renginys vertinamas ne kelių internetinių userių, o daugumos. Va gal tada – isijungtų noras pasitobulinti?

Va čia gera idėja iš tiesų thumbup.gif Bet ne dėl to, kad kažkuris klubas kažko nemoka, o dėl to, kad tobulumui ribų nėra biggrin.gif Ir aš beveik garantuoju, kad kitą kartą Top Miau parodoj jums bus įteikta programa su visom smulkmenom. biggrin.gif
O paroda buvo superinė, atsiliepimai iš žiūrovų patys geriausi. Niekam kitam neprireikė tų programų rolleyes.gif Ir garantuoju, kad tomis programomis būtų prišiukšlinta visa Mega jų net neskaičius biggrin.gif

O komentarai internete po straipsniu tai yra absurdų absurdas. Ten rašo visokie neturintys ką veikti ir net parodose gyvenime nebuvę ir iš viso kačių nemylintys.

Ir jūsų išvardintos smulkmenos, tai toli gražu ne esminės klaidos. Taip, tai pastabos tobulėjimui, bet ne esminės klaidos. Manau neatėjot į kakalais dvokiančią salę ir nereikėjo žiūrėti į murzinus susivėlusius katinus. O kad kažką pamatėt valgantį, tai natūralu ir organizatoriai ir veisėjai ten gyvena dvi dienas biggrin.gif Aš vieną veisėją netgi miegantį mačiau ant suoliuko lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sierovasss @ 2013 02 20, 11:34)
Na bet ne mano tai verslas, ne mano tai ir pinigai. Aš čia šiaip - savo "šviežių akių" nuomone dalinuosi. Nes parodų matęs tikrai labai daug, tačiau pirmą kartą dalyvavau gyvūnų parodoje.

Žinot, po daugeliu tamstos minčių galiu dėt parašą. Bet visur tik žiūrovas, žiūrovas, žiūrovas. Yra ir antroji pusė, kuri parodoje praleidžia ne 2 valandas, o beveik parą. Tai gal daugiau reiktų atsižvelgt į tos pusės poreikius ir patogumą. g.gif O svarbiausia turi būti patogu ir jauku gyvūnui, o ne dvikojui.
Apie parodinius narvus. Nereik tikėtis, kad vienodi narvai išspręs problemą. Nuvažiuokit į Bubastės organizuojamą parodą, ten narvai vienodi. Bet kartais kvarkliukų ir užuolaidų karalystėj surast ten pasislėpusį katiną - be šansų. cool.gif

P.S. Siūlyčiau moderatorei iškelt šitą diskusiją į parodų temą. Tikrai yra naudingų pastabų ir patarimų. Gal kada nors, kas nors ir atsižvelgs. Juolab kad rašo žiūrovas, o ne dalyvis. Bo aš kaip dalyvė jau turiu įspėjimą, kad jei neigiamai atsiliepsiu apie parodą, tai daugiau nepriims. blush2.gif
Atsakyti
Noreciau trumpai papasakot savo ispudzius apie savo laiku lankytas kaciu parodas.
Pirma buvo 2011 m. Vilniuje - Panoramoje. Ejau su tikslu kuo daugiau gauti informacijos apie sfinksus, issirinkti Dono, Kanados ar Peterboldo, t.y paciupineti bent jau akimis smile.gif ir gal netgi surasti veislyna su kuriuo pasirasysiau sutarti del kaciuko. Uztrukau gal valanda, pavargau nuo monis zmoniu bet pavyko suprasti kad Noriu Dono ir netgi gauti viena kontakta.
Tais paciais metais,siek tiek veliau, vyko paroda ir Kaune - Megoje . Apsidziaugiau nes ten tikejausi rasti tvarka (kadangi paroda mokama) ir pasiekti savo tiksla, rasti man tinkama veislyna. Atvikau is Vilniaus i Kauna, praejau visa paroda per 10 min. Daugiau negu puse narvu buvo tusti ( tikriausiai tuo metu katinus rode teisejams) Kadangi ant nervu nebuvo jokiu uzrasu, koks katinas ten turetu buti tai net nezinojau ar verta laukti to nezine ko unsure.gif Labai nusivyliau ir grizau i Vilniu.

Isvados - parodose nera salygu susipazinti su veisle ir rasti norimu kontaktu ! Susidariau nuomone kad parodos ne pirkejams o dalyviams.

Todel diskusijoje apie parodas pilani palaikau Serovasss nuomone ir manau kad vertetu organizatoriam i ja atsizvelgti ir padekoti kad zmogus netingi aprasyti savo pastabas ir netgi pateikti konkrecius pasiulymus.

Trumpai aprasyti nepavyko blush2.gif
Atsakyti
aš už sumokėtus žiūrovo 10 litų neprivalau nieko biggrin.gif Nei jam šypsotis nei jam savo katino rodyti.Aš atvažiavau gauti įvertinimą savo katinui.Tie 10 litų yra ne mano problema.Jei parodos rengėjai ima 10 litų už įėjimą lai jie ir vaiposi prie durų visaip kaip jums įtikdami.O jei jau jūs norit iš manęs informacijos,ar paglostyti mano katiną prašau man tuos 10 litų ir sumokėti biggrin.gif Va tada aš jums ir suteiksiu visą informaciją kokią tik žinau
Šiaip mano galva kultūros trūksta mums visiems.Mes pykstam kad mums nėra normalių sąlygų parodyti tą katiną,jūs kad pusės nematot ką norėjot pamatyti .Iš klaidų mokosi ,tikiuos kad ateityje bus kitaip.Malonu bus ir jums ir mums.
Atsakyti
QUOTE(Jonavietis @ 2013 02 20, 17:42)
aš už sumokėtus žiūrovo 10 litų neprivalau nieko biggrin.gif Nei jam šypsotis nei jam savo katino rodyti.Aš atvažiavau gauti įvertinimą savo katinui.Tie 10 litų yra ne mano problema.Jei parodos rengėjai ima 10 litų už įėjimą lai jie ir vaiposi prie durų visaip kaip jums įtikdami.

Tai va ir gaunasi, kad veisėjai atvyksta tik taurės.
Mes - tikėdamiesi kad ten bus norinčių mums pasirodyti.
O rezultate - klubas organizatorius - kaip tas parazitas - už nieką pasiima sau 10 litų. Tai ko ne biznis? geriau sugebėtų tik Ostapas Benderis!!!
biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sierovasss @ 2013 02 20, 19:41)
Tai va ir gaunasi, kad veisėjai atvyksta tik taurės.
Mes - tikėdamiesi kad ten bus norinčių mums pasirodyti.
O rezultate - klubas organizatorius - kaip tas parazitas - už nieką pasiima sau 10 litų. Tai ko ne biznis? geriau sugebėtų tik Ostapas Benderis!!!
biggrin.gif

O jeigu ne tie parazitai klubai, tai nei veisėjams nebūtų iš kur tų taurių imti (nebent nusipirkt), ir žiūrovai tada eitų sau ramiai į kiną ir neturėtų ant ko paburnoti biggrin.gif
Absoliutus praradimas visoms pusėms biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(LaiLaa @ 2013 02 20, 18:57)
O jeigu ne tie parazitai klubai, tai nei veisėjams nebūtų iš kur tų taurių imti (nebent nusipirkt), ir žiūrovai tada eitų sau ramiai į kiną ir neturėtų ant ko paburnoti  biggrin.gif
Absoliutus praradimas visoms pusėms   biggrin.gif

4.000 x 8,33 = 33.333,33 LT. Klubo nauda akyvaizdi.
Veisėjas, norėdamas vystyti savo veiklą, privalo dalyvauti parodose. Vadinasi nauda jam - taip pat akyvaizdi.
Belieka eilinis žiūrovas. Nebus jo, nebus ir parodos. Tai gal visgi reikėtų tam, kuris visą šį renginį finansuoja - pasišypsoti? Kitaip su laiku vis daugiau jų pasirinks kiną. Klubų, bet ir veisėjų nenaudai wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sierovasss: 20 vasario 2013 - 19:05
Gal kas planuoja vaziuoti i Varsuva i Pasauline Kaciu paroda (kovo 9-10d.). Turime 1-2 laisvos vietos automobilyje. Jei kas nori prisijungti, rasykite i a.z. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sierovasss @ 2013 02 19, 23:56)
Na o čia visiškai nesamonė. Aš einu į kiną. Perku bilietą - ir noriu švaros. Jei kino teatro personalas patingėjo ir po pirmo seanso neišsišlavė - tai ką, aš turėčiau pats ateiti anksčiau, vietoje jų iššluoti salę, tam kad man sėdėti būtų jaukiau? Jūs taip darytumėte?

Jei aš ateinų į restoraną, ir tingus padavėjas nepasistengė nuvalyti tusčio stalo - tai ką, aš turėčiau nueiti į buitines patalpas, paimti valiklių, šluosčių - ir pats nusivalyti? Jus taip darote?
Tai visiška nesamonė.

Parodos organizavimas - tai verslas. Netikite? Tai pasidomėkite savo klubo pelno/nuostolio ataskaita.

Pasistengsiu trumpai pakomentuoti ne tik šitą, bet ir kitus Jūsų postus apie Jūsų matytą paskutinę parodą.
Labai įdomiai skaičiuojate pinigus, uždarbį, kurį klubas uždirba, užmiršote į išlaidas įskaičiuoti salės nuomą ir knygutes, kurias klubas perka pats (jo niekas nefinansuoja). Jei nebūtų tos minimalios 10 LT kainos, tai visi eitų į parodas kas netingi, būtų neįmanoma nei praeit, nei dirbt. Į kiną kai enat tai susimokat mažiausiai 20 LT, todėl būtų puiku nelyginti. Be to į kiną galite eiti kasdien, o kačių paroda tikrai ne kasdienis įvykis. Kas nori, tas atvyksta, sugeba susirasti jeims patinkančią veislę ir net kačiukus įsigyti.
Parodų organizavimas-verslas? biggrin.gif Pelno/nuostolio ataskaita pateikiama klube kasmet visiems klubo nariams, visi gali pamatyti "verslą", o tiksliau išlaidas, klubas nuolat investuoja tam, kad veisėjams būtų patogaiu parodoje, kad teisėjams būtų patogų dirbti, kad organizatoriai iki galo parodos dar sugebėtų ant kojų pastovėti. Beje Jūsų žiniai investuojama ir į žiūrovus, specialiai jiems rengiami tie ringai, šou, kad galima būtų pamatyti kates ir skirtingas veisles, jiems dalinamas informacinis žurnalas. Šitas klubas labai jaunas wink.gif

Daug Jūsų pastebėjimų tikrai buvo naudingų ir į juos bent jau šitas klubas tikrai atsižvelgs, tačiau nemažai akmenų buvo numesta labai pro šalį. Žinoma, veisėjas atvykęs į parodą negali uždaryti narvo, kad nesimatytų jame esanti katė, juk vistik jis važiuoja į parodą wink.gif
Būtų malonaiusia, kad apsilankytumėte visų klubų parodose ir sulygintumėte, va tada manau būtų smagu išgirsti Jūsų kaip žiūrovo bendrą sulyginamąją nuomonę.
O tobulumui ribų nėra, jei tik kiekvienas klubas stengtųsi visalaik viską tobulinti, tuomet manau tikrai turėtume puikias parodas ne tik dalyviams, bet ir žiūrovams wink.gif
Ačiū už pastabas, tikiuosi nebuvo viskas taip blogai, jei atvykote net abi dienas wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Sierovasss @ 2013 02 16, 15:43)
Va, buvau pirmoje kačių parodoje.
Viskas aišku putiova, bet....

Na va koks praliotas Sierovasss parodoj buvo ir nesusipažinom, aišku suprantu, kad jis į plaukuotus nelabai žiūrėjo nes jo simpatijos plikšiukai verysad.gif
Beje labai patiko pastabos dėl kortelių prie narvų, kad juose nebuvo užrašų su veislės pavadinimu. Iš tiesų bent jau tiek turėtų būti ant kortelės su numeriuku parašyta.
Esu ir pati ne kartą parodose lankiusis kaip žiūrovas tai man visada trūkdavo informacijos apie parodos dalyvius. Tarkim matau katiną kuris mane sudomino, veislę tiek tos atskiriu pati biggrin.gif bet noriu sužinot kokio veislyno tas katinas, o savininkas kažkur ringe, pasisukioju nesulaukiu ir nueinu ieškot pažįstamų veisėjų, kad paprašyt parodos katalogo su dalyvių sąrašu pavartyt. Tai man gerai aš turiu blatą biggrin.gif , o kitiems žiūrovams jau sunkiau, tuo labiau, kad jie net nežino, kad dalyviai tokius katalogėlius turi mirksiukas.gif
Vizitinėmis kortelėmis tikrai ne visi veislynai pasirūpina. Aišku tų vizitinių per parodą išsidalina daug, bet tam jos ir yra, kad dalint smile.gif
Atsakyti
QUOTE(semlina @ 2013 03 03, 00:45)
o kitiems žiūrovams jau sunkiau, tuo labiau, kad jie net nežino, kad dalyviai tokius katalogėlius turi  mirksiukas.gif

Pritariu, informacijos apie narvelyje esantį katiną reiktų daugiau nei numeriuko. O šiaip prie to paties, kad ne vien klubus reiktų kaltinti tai aš netgi sakyčiau būna nelabai norinčių bendrauti veisėjų drinks_cheers.gif Nors man tai labai keista, aš pralakstau pro teisėjus ir kai sėdžiu prie katino net neįsivaizduojat kiek daug norinčių ko nors paklausti būna jeigu tik šypsausi ir maloniai žiūriu į juos. Kitu atveju net man pačiai kaip veisėjai nėra labai malonu prieiti prie kito veisėjo ir užduoti jam klausimų jeigu sėdi surūgęs ir į visus praeinančius žiūri vos ne su pykčiu ax.gif Mes į parodą važiuojam ne tik gauti įvertinimų, bet ir pabendrauti su potencialiais pirkėjais, o gi bei susirasti naujų pažinčių su kitais veislynais. Nes realiai jeigu važiuoji tik gauti įvertinimus, tai kaip aš suprantu ir važiuoji juos gauti tam kad galėtum kačukų turėti, bet tada kyla klausimas kaip tu žadi pardavinėti tuos kačiukus nebendraudamas su žmonėmis... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eiryn: 03 kovo 2013 - 10:36