Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos * 39 namučiai

QUOTE(spurgyyyte @ 2010 11 08, 14:41)
Pradedu skaityti knygą , jau galvoju kokią skaitysiu kitą knygą, susidarau sąrašą knygų ir taip be perstojo... Sapnuoju kaip perku ir skaitau knygas. Internete naršau ir skaitau apie knygas... Pro knygynus negaliu praeiti , man jos net iš toli kvepia. Gal čia liga kokia ? g.gif ax.gif
Čia ypatingai sunkus atvejis lotuliukas.gif kaip pas Doriforę lotuliukas.gif O šiaip tai mes visos mažiau daugiau ligonės mirksiukas.gif friends.gif O sėdėdamos čia tik aštrinam savo ligą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2010 11 08, 13:45)
Kai aš buvau paauglė, ar iki kokių 20 metų, ypač Nepriklausomybės atkūrimo laikais aš irgi labai didžiavausi savo lietuvybe tongue.gif  Ir Baltijos kelias, tie visi Sąjūdžiai buvo ohoho bigsmile.gif - labai svarbu ir labai gerai. Bet kai pagyveni, ir pamatai aplinkoje, kaip pas daugelį žmonių vertybės išsikreipia, pradedi žiūrėti šiek tiek kitom akim. Nereikia toli eiti, užtenka pasidomėti vien minimaliai politika ar visuomeniniu gyvenimu. Aišku, sakoma, kol nežinai, ir širdies neskauda.
Užtai pastaruosiu metus aš nusprendžiau visiškai (kiek tai įmanoma) nesidomėti politika, juo labiau vengiu visokių publicistinių laidų su šokiruojančiomis  temomis. Taip pat  neketinu skaityti ir juo labiau pirkti Jonaitienių/Kedžių etc. panašaus plauko istorijų.
Iš gyvenusių (bei gyvenančių) Švedijoje, Norvegijoje,  Amerikoje girdėjau, kad žmonės ten visiškai kitokie, gerąja prasme. Ne veltui daugelis emigravusių ne vien dėl pinigų nebenori grįžti į Lietuvą.

ir prie viso to dar noriu pridurti. Pasiklausykim ką kalbame: dejuojame, koks negeras ir sunkus gyvenimas, kad visi kalti tik ne mes, kaip trūksta pinigų ir t.t. ir pan.

Beja, mano vyras kai pirmą kartą atvažiavo į Lietuvą, pasakė, kad niekada nenorėtų šičia gyventi. Klausiu jo, kodėl? o jis man sako: šalis nuostabiai graži, tik žmonės tamsūs, netolerantiški ir pagiežingi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fatimaallaa: 08 lapkričio 2010 - 14:58
QUOTE(Fatimaallaa @ 2010 11 08, 14:50)
ir prie viso to dar noriu pridurti. Pasiklausykim ką kalbame: dejuojame, koks negeras ir sunkus gyvenimas, kad visi kalti tik ne mes, kaip trūksta pinigų ir t.t. ir pan.

As negirdziu dejuojanciu. Gyvenu tarp zmoniu, kurie dziaugiasi gyvenimu. Ir as juo dziaugiuosi.
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2010 11 08, 15:10)
Ačiū  4u.gif  Bet žinok rimtai kaip smagu, susidėjau arbatas į lėkštutę, dabar tik ir norisi, kad kokie svečiai ateitų, pavaišinčiau. Vakar net pasiėmiau seną mamos servizą, tokie maži puodeliai, kaip iš kokio 18a su pakeltu mažu piršteliu geriu  biggrin.gif
user posted image

Kikia faini ideja thumbup.gif . O mazus puodelius priminei man ax.gif , jauciu koki simta metu is ju negeriau arbatos blush2.gif

QUOTE(Ingėnas @ 2010 11 08, 15:11)
Žinokit, o pas mane kai kurios knygos net virtuvinėje spintoje laikinai apsigyveno tongue.gif  blush2.gif  Dėl vietos trūkumo. O taip noriu susidėlioti gražiai, kad matytųsi visos nugarėlės...
Čia tos akcijos Pegaso/Baltų lankų kaltos, kad veda į pagundą tongue.gif  doh.gif

Pas mane taip pat virtuveje yra knygu, o blogiausia, kad virs dujines lentynoje doh.gif . galiu kada ir iskepti vietoje vakarienes lotuliukas.gif . O nuolaidos knygyne ir man ramybes neduoda mirksiukas.gif . Jau planuoju ko vel reiktu, nors buvau neseniai ax.gif

Pasisakysiu ir as apie lietuvybe smile.gif . Pritariu toms kas vertina savo tautybe, bet taip pat prijauciu ir pasidejavimams. Tiesiau pasakius pavargau buti sios salies "nariu" doh.gif . vaikyste, jaunyste ir siandiena taip skiriasi, kad net nebezinai kas yra gera, o kas bloga g.gif . Siekimas savo tikslo, seima, vaikai ir mylimas zmogus nusveria visas negandas, kad ir kokios jos nemalonios butu. Kas liecia uzsieni, tai tikrai ne karta esu girdejusi apie visiskai kitoki zmoniu mentaliteta, kad ir kokie jie skurdus butu cool.gif
Atsakyti
QUOTE(linamog @ 2010 11 08, 14:54)
As negirdziu dejuojanciu. Gyvenu tarp zmoniu, kurie dziaugiasi gyvenimu. Ir as juo dziaugiuosi.

Toks įspūdis, kad mes kitose planetose gyvename tongue.gif mirksiukas.gif
Jau vien SM yra tokių pasikandžiojimų, kad, atrodo, galėtų, viena kitai gerklę perkąstų. Ar čia irgi norma, ar ir iš didelio džiaugsmo gyvenimu tongue.gif doh.gif

Bet gal derėtų tas diskusijas užbaigti. Nes knygų temos jos kaip ir neliečia.
Atsakyti
atvirai pasakius, kai kurių pasisakymai apstulbino.
mano nuomone, kiekviena tauta turi save gerbti, tada ir juos gerbs kiti.
kiekvienoje šalyje, tautoje galima rasti aukso grynuolių ir mėšlo krūvikių.

ir išvis ar žinot kuo skiriasi optimistas nuo pesimisto ? a?

va susitinka pesimistas ir optimistas ir klausia vienas kito "kaip sekasi?"
pesimistas "ai, nieko gero, tiksliau blogai visai"
optimistas paklausia "o kas nutiko?"
pesimistas "nugi va, nestovi visai"
optimistas "užtat kaip gražiai kabo"

geriau jau būsiu (bent jau pasistengsiu) optimistu.

taika 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sielos Sparnai @ 2010 11 08, 14:46)
Čia ypatingai sunkus atvejis lotuliukas.gif kaip pas Doriforę lotuliukas.gif O

Aš tą patį pagalvojau, kai perskaičiau biggrin.gif Tai jau liga, nieko nepadarysi. Galima tik sumažinti simptomus, bet šiaip nepagydoma 4u.gif
Atsakyti
smile.gif+2010 11 08, 15:08-->
QUOTE(laiminga smile.gif @ 2010 11 08, 15:08)
ir išvis ar žinot kuo skiriasi optimistas nuo pesimisto ? a?

va susitinka pesimistas ir optimistas ir klausia vienas kito "kaip sekasi?"
pesimistas "ai, nieko gero, tiksliau blogai visai"
optimistas paklausia "o kas nutiko?"
pesimistas "nugi  va, nestovi visai"
optimistas "užtat kaip gražiai kabo"

geriau jau būsiu (bent jau pasistengsiu) optimistu.

Dar pamiršom tarpinį variantą tarp optimisto ir pesimisto - realistas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2010 11 08, 15:13)
Dar pamiršom tarpinį variantą tarp optimisto ir pesimisto - realistas mirksiukas.gif

nea, nepamiršau schmoll.gif

betgi aš nenoriu būt realistė, ypač dabar. ne ta nuotaika. ax.gif

va ir dabar sėdžiu darbe ir užuot dirbusi leidausi į diskusijas ir dargi žaviuosi Doriforės arbatos pakeliais bei puodeliais. ir negana to, dar svarstau kokią knygą imt į rankas, kai parsibelsiu namo.

Babilono oro linijas?
o gal kažkada pradėtą, bet nebaigtą Mergaites ?
o gal Meistrą ir Margaritą? (įtariu numesčiau po kelių psl, ne ta nuotaika)
o gal Dinos knyga ?
o gal popiežė Joana ?
o gal .....
Atsakyti
Doriforės arbatomis ir aš jau kelias dienas žaviuosi drinks_cheers.gif Ir audžiu mintį, kaip man jos prisiprašyti tokios arbatos (dėl pakelių)blush2.gif Gal kada nors mainus į kokią knygą padarysim tongue.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2010 11 08, 14:10)
jau geriau rusų negu anglų  biggrin.gif perskaitysiu viską neskaitytą lietuviškai, gal tada bandysiu.
o tu rusų gerai moki? ar kiek iš mokyklos? o kaip vertimai? geri?

Jo,as rusu labai gerai moku,taip kaip lietuviu smile.gif Vertimai man patinka,viskas tvarkoje,nors as niekad del vertimu nesikabineju niekur....ka as zinau,knyga einasi sklandziai ir man gerai biggrin.gif

QUOTE(Dorifore @ 2010 11 08, 14:10)
Ačiū  4u.gif  Bet žinok rimtai kaip smagu, susidėjau arbatas į lėkštutę, dabar tik ir norisi, kad kokie svečiai ateitų, pavaišinčiau. Vakar net pasiėmiau seną mamos servizą, tokie maži puodeliai, kaip iš kokio 18a su pakeltu mažu piršteliu geriu  biggrin.gif
user posted image

nai nai nai,kaip jauku,dar knygeles is 18a. truksta salia ir vaizdelis 10 balu thumbup.gif
Atsakyti
Babilono oro linijos - gerai
Popiežė Joana - irgi gerai
biggrin.gif
Atsakyti