Įkraunama...
Įkraunama...

Mamytės Suomijoje

QUOTE(liepsnike @ 2011 01 28, 19:33)
bet tai buvo užpraeitą vasarą, gal kas pasikeitė.

Tikrai pasikeite 4u.gif Draugu dukra panasaus amziaus kaip taviske, tai irgi sake, kad jiems dar buvo mokamas.

QUOTE(Kucheriashka @ 2011 01 28, 20:23)
Ačiū Suomi smile.gif

Ner uz ka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Greipfrukte @ 2011 01 04, 13:50)
Mergaitės, norėjau paklausti - ar yra kokių Helsinkyje normalesnių arbatos parduotuvių, nu ale Presto, Arbatos namai ir pan.?  g.gif

Nežinau ar geros arbatos, bet vakar netyčia užmačiau du prekystalius arbatomis Hakaniemio turguje g.gif
Atsakyti
Labas, merginos mirksiukas.gif

atėjau patarimo: savaitgaly norėjau nusivesti dukrytę į kiną, pasižiūrėti filmuko "Tangled". Bet žiūrinėdama internete seansų laikus, pamačiau, kad tas filmukas pažymėtas, kad neva tinkamas tik vaikams nuo 5 m. g.gif Pasakykit jūs man: tie jų žymėjimai yra privalomi ar tik patariamieji? Įleistų mane su trimete (na, beveik keturmete biggrin.gif ) į filmą, ar taip ir liktume už durų stovėti, jei kas nors paprašytų dokumento kokio?
Šiaip tai įdomus tas jų žymėjimas.... "Burlesque", mat, tinkama visoms amžiaus grupėms, o štai animacinis filkumas.... neeee, vaikams iki 5 m. negalima... g.gif
Atsakyti
Filmu zymejimai yra orientacija tevams. Pvz, jei filmas nuo 15m, tai vaiko kuriam panasu, jog nera tiek metu ir jis neturi jokio irodymo, gali neileisti. Bet jei jis ateis su tevu, tai ileis. Tiesa, velgi ne koki 10-meti. Manrods kartu galima -2 metais vaika vestis.
Del filmuko, jis neskirtas mazameciams, tai ir uzrase K5. Turima galvoje, kad mazas vaikas tiesiog jo nesupras, bet abejoju ar jums kas uzdraus eiti ji ziureti.

Siaip jau, jis Finnkino pazymetas K7 g.gif

Info is Finnkino
Käytössä olevat ikärajat ovat K18, K15, K13, K11, K7 ja S (sallittu). Lain mukaan K7-, K11-, K13- ja K15-elokuviin pääsee kaksi vuotta ikärajaa nuorempi täysi-ikäisen seurassa. K18-elokuvien ikärajassa ei ole tätä joustoa

O Burlesque, pazymetas S, tai ne visai seimai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liepsnike: 14 vasario 2011 - 14:31
Sveikos,

panašu, kad mano kojos reikalai jau gerėja smile.gif Ir draudimas vakar parašė, kad padarė pavedimą visai išleistai sumai thumbup.gif
Tik va, eisiu pas gydytoją vasario gale ir vis dar nesumąstau, kada ir kur man operaciją darytis. Nu kaip nesinori Suomijoj operuotis, tai ne tas žodis doh.gif

Ar buvot kas susitikime? Ar buvo smagu? Aš tai Taline savaitgalį buvau. Šakės, kaip kainos eurais ten skiriasi nuo kainų eurais čia. Už taksi 5 eurus sumokėjom bigsmile.gif

Nesušalkit mirksiukas.gif Ir pasiguoskit nors tuo, kad ant žemelės Lietuvos tokie patys šalčiai.
Atsakyti
QUOTE(liepsnike @ 2011 02 14, 15:24)
O Burlesque, pazymetas S, tai ne visai seimai

Iš Finnkino:

S: For all ages.
It is not recommended to take children under age 3 to see a movie.

K7: For over age 7.
Over 5 years old may attend,
if accompanied by an adult (over 18).

http://www.finnkino....vies/age_limits

Užtat ir stebiuosi mirksiukas.gif
Ne, bet jeigu tik rekomendacija, tai gal visgi pamėginsime mes su dukruže nukeliauti. Kažkaip mano supratimu - tik man spręsti, ką mano vaikas gali žiūrėti, o ko - ne rolleyes.gif

Greipfrukte - kaip smagu, kad sveikata taisosi, ir dėl draudimo bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Greipfrukte @ 2011 02 15, 13:08)
Ar buvot kas susitikime? Ar buvo smagu?

Mes buvom (t.y aš ir vyras) smile.gif
Na dėl to smagumo tai sunku ką ir pasakyti, mes kai nieko ten nepažinojom, buvo šiek tiek keista ir nesmagu, nes daugiau mažiau kaip supratau visi susirinkę žino vieni kitus, nes buvo daug žmonių ratelių, taip ir liko visi tuose ratukuose bendrauti, o mes...
Na bet buvo smagu matyti, daug Lietuvių thumbup.gif daugiau nei tikėjausi prieš eidama smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Magnetukas @ 2011 02 17, 17:24)
Mes buvom (t.y aš ir vyras)  smile.gif
Na dėl to smagumo tai sunku ką ir pasakyti, mes kai nieko ten nepažinojom, buvo šiek tiek keista ir nesmagu, nes daugiau mažiau kaip supratau visi susirinkę žino vieni kitus, nes buvo daug žmonių ratelių, taip ir liko visi tuose ratukuose bendrauti, o mes...
Na bet buvo smagu matyti, daug Lietuvių  thumbup.gif  daugiau nei tikėjausi prieš eidama  smile.gif

Aš buvau. Atėjaom trys merginos. Esam nedaug pazystamos,na viena mergaite su kita kursioke,o siaip tarpusavy nedaug matemes. Tai likau šiek tiek nemaloniai nustebinta,kad buvo kažkaip šaltokas sutikimas. Tie kurie tarpusavy bendravo daug metų,tai net ir nereagavo visiškai,kad atėjo daugiau lietuvių,nelabai kas ir pasisveikino. Keista kažkaip man buvo. Šnekėjom su merginom,kad jei mes organizuotume,tai ten su vėliavom tam kampe stovėtume ir mosikuotume,kad ateinantys lietuvaičiai pamatytų. Liūdnokai. Susėdom mes tryse,tai paskui prisijungė ir kiti žmonės prie mūsų,tai kažkiek susipažinom. Bet tikėjomės mes daug daugiau. Reikėjo kažkokio organizuotumo labiau. nenoriu daug čia prisišnekėti,nes tuoj kas ilys į forumą,tai gausiu per ausis už savo kalbas biggrin.gif Dar parašys,kad jei tokia protinga,tai reikėjo imti ir pačiai organizuoti biggrin.gif
Atsakyti
Tai normalu, kad kiekvienas savo rately tūnojo... Tokie jau mes, lietuviai smile.gif Manęs draugai vis klausinėja, stebisi, iš kur aš su tais lietuviais Suomijoj susipažįstu. Na kaip gi? Kažkas kažką pažįsta, tada pažindiniesi ir tu smile.gif
Rudenį prasidės krepšinis, o jis jau visada tautą suvienija biggrin.gif Tikiuosi, kad šita krepšinio nepažįstanti šalis rodys varžybas... Pasaulio čempionatą Sports Academy tai rodė. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Greipfrukte @ 2011 02 18, 09:06)
Tai normalu, kad kiekvienas savo rately tūnojo... Tokie jau mes, lietuviai smile.gif Manęs draugai vis klausinėja, stebisi, iš kur aš su tais lietuviais Suomijoj susipažįstu. Na kaip gi? Kažkas kažką pažįsta, tada pažindiniesi ir tu smile.gif
Rudenį prasidės krepšinis, o jis jau visada tautą suvienija biggrin.gif Tikiuosi, kad šita krepšinio nepažįstanti šalis rodys varžybas... Pasaulio čempionatą Sports Academy tai rodė.  g.gif

lotuliukas.gif aš irgi paklausčiau
Pati šią savaitę netyčia sužinojau, kad šalia yra grupė lietuvių unsure.gif . Kursuose atsisėdau šalia vengro, kurio draugė lietuvė, o jis atpažino lrytas.lt puslapį lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kucheriashka @ 2011 02 17, 21:37)
Aš buvau. Atėjaom trys merginos. Esam nedaug pazystamos,na viena mergaite su kita kursioke,o siaip tarpusavy nedaug matemes. Tai likau šiek tiek nemaloniai nustebinta,kad buvo kažkaip šaltokas sutikimas. Tie kurie tarpusavy bendravo daug metų,tai net ir nereagavo visiškai,kad atėjo daugiau lietuvių,nelabai kas ir pasisveikino. Keista kažkaip man buvo. Šnekėjom su merginom,kad jei mes organizuotume,tai ten su vėliavom tam kampe stovėtume ir mosikuotume,kad ateinantys lietuvaičiai pamatytų. Liūdnokai. Susėdom mes tryse,tai paskui prisijungė ir kiti žmonės prie mūsų,tai kažkiek susipažinom. Bet tikėjomės mes daug daugiau. Reikėjo kažkokio organizuotumo labiau. nenoriu daug čia prisišnekėti,nes tuoj kas ilys į forumą,tai gausiu per ausis už savo kalbas biggrin.gif Dar parašys,kad jei tokia protinga,tai reikėjo imti ir pačiai organizuoti biggrin.gif

drinks_cheers.gif
Mes susipažinom su Kęstučiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Greipfrukte @ 2011 02 18, 11:06)
Tai normalu, kad kiekvienas savo rately tūnojo... Tokie jau mes, lietuviai smile.gif

Man normalu.kai Lietuvoj,bet,kai svetimoj šaly esam ir mūsų čia lietvių nedaug,kažkaip tikėjausi su daugiau žmonių susipažinti ir pabendrauti,kad turėt kontaktus ir t.t. Na,bet yra kaip yra.
Papildyta:
QUOTE(Magnetukas @ 2011 02 18, 11:45)
drinks_cheers.gif 
Mes susipažinom su Kęstučiu  biggrin.gif

Susipažinau ir aš su Kestučiu,kai atėjom,nes merginos jį pažysta,tai priėjo pasisveikinti.
Atsakyti