Įkraunama...
Įkraunama...

Mamytės Suomijoje

O kam tau dažai? Svogūnų lukštų neužtenka? Spalvoms paįvairinti gali dėti gėlių/žolių/lapų, formoms - makaronų/ryžių/siūlų. (Kiaušinį apdedi/apsuki, kiši į sukarpytas pėkelnės, užriši ir į puodą su lukštais).

Beje, tokių dalykų (dažų ir t.t.) reik Tiimari ieškot.
Papildyta:
QUOTE(Kucheriashka @ 2011 04 12, 16:48)
Gal kai be vaikų,tai daug tokių smulkmenų kur mes matom be vaikų žmonės net nepastebi.

Papasakok. Aš su vaikais einu, bet vis tiek nieko nepastebiu unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liepsnike: 14 balandžio 2011 - 08:39
QUOTE(liepsnike @ 2011 04 14, 09:38)
O kam tau dažai? Svogūnų lukštų neužtenka? Spalvoms paįvairinti gali dėti gėlių/žolių/lapų, formoms - makaronų/ryžių/siūlų. (Kiaušinį apdedi/apsuki, kiši į sukarpytas pėdkelnės, užriši ir į puodą su lukštais).
Beje, tokių dalykų (dažų ir t.t.) reik Tiimari ieškot.

Aš gyvenime nesu dažiusi niekaip kitaip, kaip tik vašku ir dažais. Net mačiusi nesu, kaip daroma kitaip, nes mūsų šeimoj buvo tik taip marginama. Teks turbūt eiti pirkti svogūnų ir ieškoti kokiam youtube, kaip tai daroma. lotuliukas.gif
Mačiau dažų audiniams dažyti - reiks pasiaiškinti, ar jie ne toksiški, jeigu nerasiu nieko kitur. unsure.gif
Atsakyti
Tai vaškuok kaip įprasta, tik paskui mesk ne į dažus, o į svogūnų lukštus.
Aš paprastai renku tuos sausus lukštus nuo Kalėdų, bet parduotuvėse būna pilna, ten kur svogūnai nesupakuoti. Pridėk į puodą, kurio nelabai gaila, užpilk verdančiu vandenių iš vakaro. O paskui vaškuotus kiaušinius tiesiog išvirk tame puode. Jei bus daugiau lukštų, spalva bus sodresnė. O jei jų mažiau, pavirink tik lukštus truputi, tada spalvos daugiau į vandenį išsiskirs.

Video kiaušinių dažymas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liepsnike: 14 balandžio 2011 - 09:17
QUOTE(liepsnike @ 2011 04 14, 10:14)
Tai vaškuok kaip įprasta, tik paskui mesk ne į dažus, o į svogūnų lukštus.
Aš paprastai renku tuos sausus lukštus nuo Kalėdų, bet parduotuvėse būna pilna, ten kur svogūnai nesupakuoti. Pridėk į puodą, kurio nelabai gaila, užpilk verdančiu vandenių iš vakaro. O paskui vaškuotus kiaušinius tiesiog išvirk tame puode. Jei bus daugiau lukštų, spalva bus sodresnė. O jei jų mažiau, pavirink tik lukštus truputi, tada spalvos daugiau į vandenį išsiskirs.

Video kiaušinių dažymas

Ačiū už pamokymą. Bet negalvoju šiemet vašku rašyti, tik dažyti kažkaip. Labai daug terlionės blush2.gif O ir vašku dažytiems kiaušiniams negerai į karštus dažus. Nebent labai trumpam. Mes dažydavom su šaltais ir tada trumpam į orkaitę, kad vaškas apsilydytų. Na, ką nors sugalvosiu biggrin.gif
O puodo tokio, kad gaila nebūtų neturiu biggrin.gif Aš vis dar studentiškom sąlygom gyvenu - dvi lėkštės, du puodai lotuliukas.gif Daugiau į mano virtuvę ir netilptų tiesiog...
Atsakyti
QUOTE(Greipfrukte @ 2011 04 13, 16:00)
Žiūrinėjau. Arba spalvos netinka, arba nesiunčia užsienin.

Taigi užsisakyk Lietuvoj - parvešiu mirksiukas.gif (aš apie tai ir turėjau omeny lotuliukas.gif rašei, kad mama nenupriks, tai ir psiūliau - susirask, užsisakyk mamos adresu, o aš iš jos pimsiu ir parvešiu mirksiukas.gif Tiesa, jei ji gyvena kur nors Vilniuje ax.gif )

QUOTE(Šaltmėtė @ 2011 04 13, 17:28)
Tigryte,

sveikinu tavo mažiuką sūnuką su ką tik praėjusiu gimtadieniu!  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Labai ačiū wub.gif

QUOTE(Greipfrukte @ 2011 04 14, 09:20)
Klausykitės, o čia būna toks daiktas kaip kiaušinių dažai?  g.gif

Tiimari vakar kiaušinių dažų mačiau, berods mirksiukas.gif O želatinos tai jau tikrai visur yra - aš visada Prismoj perku rolleyes.gif Tik kad jų tvarka prekių dėliojimo čia įdomi... bent Prismoj želatina - prie visokių tortų papuošimų ir vanilinio cukraus, o visa tai - šalia prieskonių lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Tigryte @ 2011 04 14, 10:48)
1. Taigi užsisakyk Lietuvoj - parvešiu
2. Tiimari vakar kiaušinių dažų mačiau, berods
3. O želatinos tai jau tikrai visur yra - aš visada Prismoj perku 

1. Einu ieškot tada. Brūkštelsiu tau per FB, jeigu tikrai ką sugalvosiu. Tėvai mano Vilniuj gyvena.
2. Ačiū. Eisiu ieškoti. Kuriam matei?
3. Man iki Prismos toli toli... kai dabar be mašinos, tai tingiu belstis. ax.gif Bet aš želatinos neradau nei S-markete, nei K-supermarkete Kamppi nei keliose mažesnėse parduotuvėse. O ieškojau ir prie papuošimų tortams ir prie prieskonių. Buvo tik to spec. pektino uogienėms. Na, bet dabar turiu ir gaminsiu užpiltinę suneštiniam baliui smile.gif
Atsakyti
Negali būti blink.gif . Želatino visur yra, ir mažosose parduotuvėse. Gal ne visur yra birus, bet lapeliai tikrai būna. Žiūrėti reikia ten kur sausos mielės, vanilinis cukrus, kepimo milteliai. Kaip jau sakė - šalia prieskonių, o ne šalia cukraus. Beje, yra labai fainas želatinuotas cukrus, jei reikia užpiltis želatina uogas ant torto.

Dar, jei negali rasti, tai geriausiai paklausti pardavėjų, jei turi, tikrai pasakys ir nuves kur tai yra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liepsnike: 14 balandžio 2011 - 10:09
QUOTE(liepsnike @ 2011 04 14, 10:38)

Papasakok. Aš su vaikais einu, bet vis tiek nieko nepastebiu  unsure.gif

Na aš pavyzdžiui stebiuosi,kad yra spec baseinas visiškai mažiukams nuo keturių mėn,o nėra nei vieno kūdykio stalo kur galima būtų leliuką padėti ir aprengti. Tie mediniai suolai...nu ką aš žinau...na tikrai nelengva,o ir gaila mažiukų,tas silpnutes galvytes dėti ant tų medinių suolų. Labai nepatogu su leliais.
Atsakyti
QUOTE(Greipfrukte @ 2011 04 14, 10:56)
Ačiū. Eisiu ieškoti. Kuriam matei?

Itäkeskus. Bet esu tikra, kad kiekvienam bent kiek didesniam Tiimari turėtų būti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kucheriashka @ 2011 04 14, 16:06)
Na aš pavyzdžiui stebiuosi,kad yra spec baseinas visiškai mažiukams nuo keturių mėn,o nėra nei vieno kūdykio stalo kur galima būtų leliuką padėti ir aprengti. Tie mediniai suolai...nu ką aš žinau...na tikrai nelengva,o ir gaila mažiukų,tas silpnutes galvytes dėti ant tų medinių suolų. Labai nepatogu su leliais.

O jis realiai skirtas tik ikimetinukams ar tiesiog "varlinukas"?
Šiaip jau baseinai nėra skirti visiškai mažiems vaikams. Taip, yra daromos specialios pamokos, bet tai nėra pirminė jų paskirtis. Pas mus eina su automobilėmis kėdutėmis, o tiems kurie sėdi nešasi didesnius plasmasinius "bliūdus". Mes irgi bandėm eiti, bet per anksti buvo, mūsų vaikai miegaliai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liepsnike: 14 balandžio 2011 - 19:11
QUOTE(liepsnike @ 2011 04 14, 19:11)
O jis realiai skirtas tik ikimetinukams ar tiesiog "varlinukas"?

Tas, apie kuri cia raso, tikrai skirtas butent labai maziems kudikiams, nuo 4 men. Ir tikrai ne vienam ju (na, zinau tiksliai apie tris smile.gif ) nera ne vieno vystymo stalo unsure.gif Tik man atrodo, ir LT ju nera, vis neprisiruosiam i Antakalnio vaiku baseina nuvaziuot.
Atsakyti
QUOTE(Suomi @ 2011 04 15, 11:02)
Tas, apie kuri cia raso, tikrai skirtas butent labai maziems kudikiams, nuo 4 men. Ir tikrai ne vienam ju (na, zinau tiksliai apie tris smile.gif ) nera ne vieno vystymo stalo unsure.gif Tik man atrodo, ir LT ju nera, vis neprisiruosiam i Antakalnio vaiku baseina nuvaziuot.

Aha,mes ir gi žadėjom į Antakalnį nuvažiuoti kai buvom LT,bet tiek reikalų buvo tai nebespėjom. Na tike to su tais stalais būtų,jei bent būtų sėdimos vietos pastatytos su paminkštinimu,o dabar išvis tik mediniai suoliukai doh.gif
Dar yra baseinas mažiukams Delfinuko vaikų darželyje,čia Karoliniškėse. Ten baseinas vyksta nuo aštuonių iki dešimtos ryto kas dien lygtais,o paskui jau po dešimtos ryto,eina darželinuko vaikučiai. Anksti todėl,kad mažiukams leliukams būtų pats švariausias vanduo. Vat ten ir gi būtų labai įdomu nueiti. Ir girdėjau,kad labai pigiai. Taipogi nespėjau nueiti,kadangi dukra keturis mėnesiu kosėjo mikoplazmą pasigavusi,tai teko sėdėti namie.
Atsakyti